tgabika76 Elküldve Július13, 2015 Megoszt Elküldve Július13, 2015 Na még egy valami kipipálva. ????https://drive.google.com/file/d/0B-bCxFZWSuG5N0VueTlOWXp3d1U/edit?usp=docslist_apiNa végre, már régóta agyalok azon hogy egy ilyen vajon belerakható-e a Coupéba, de akkor a jelek szerint igen. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Július13, 2015 Megoszt Elküldve Július13, 2015 Az enyémben megnézheted hogy van rögzítve. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
morattila Elküldve Július13, 2015 Megoszt Elküldve Július13, 2015 Hi! A fényre sötétedő tükör bekötéséről szeretnék infot mit hogyan kel bekötni. Az igazság az hogy nem én csináltam csak néztem ????, keresd itt a fórumon mr.bb-t nekem is ő csinált meg sok mindent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
morattila Elküldve Július13, 2015 Megoszt Elküldve Július13, 2015 Na végre, már régóta agyalok azon hogy egy ilyen vajon belerakható-e a Coupéba, de akkor a jelek szerint igen. Megoldhato csak a kárpitott kell megvágni, nekem volt ott egy kis égés nyom ezért csináltam meg ezt. Amúgy nem biztos hogy meg lenne. ???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július14, 2015 Megoszt Elküldve Július14, 2015 Az enyémben megnézheted hogy van rögzítve. :) Elmondtad, meg meg is néztem még Szeliden, csak azt nem tudtam hogy Astrába konvertálható-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
trassher Elküldve Július14, 2015 Megoszt Elküldve Július14, 2015 (edited) Egy kis látkép az anyósülés alól. Jól gondolom hogy ez nem éppen gyári megoldás? A légzsák és övfeszítő visszajelzője ég az óracsoportnál. Volt már törölve a hiba de elég hátratolni az anyósülést és máris újra dobja. Pontosan minek a kábele lehet ez? Övfeszítő? Módosítva Július14, 2015 : trassher Link to comment Megosztás: More sharing options...
rfamp Elküldve Július14, 2015 Megoszt Elküldve Július14, 2015 Sziasztok! 2005 ös évjáratú Astra G Z16XEP 1.6 Twinport motoros autóm van és némi gondom támadt az ECU val. Tavaly kezdte el, ha bemelegszik akkor az AC relétől elvette a tápot... auto megállt. No ezt megoldottam, AC relé vezérlését lekötöttem, majd rá a fényszóróra. Így lett trükkzáras az autó. Mondjuk így most direktben megy az AC ami gáz lehet, mert ha leáll a motor az AC akkor is nyomja a benzint előre az injector felé ami pl. egy balesetnél nem jó omen... De ez van.. Most ugyanez a jelenség, ha bemelegszik az ECU akkor elkezd rángatni, majd kiirja a "villáskulcsos hiba jelzést" a műszerfalra. Opel szervízben kiolvasták a hibát: AC relé feszültsége alacsony (ezt ugye tudtam...) Gázpedál helyzetérzékelő feszültségszintje alacsony meg valami fojtószelep problémát ír ki. Ha lehűtöm az ECU t akkor megy megint rendesen míg fel nem melegszik. Ilyenkor vizes szivacs az ECU tetejére és haladunk tovább..és ez így megy míg célba nem érek. :( Kérdésem... Az ECU tetején lévő csatlakozók lábkiosztásáról van valakinek valami infója? Akkor tudnék méregetni és esetleg az ECU t javítani (Hirtech. mérnök vagyok...) Ahogy néztem, az ECU már javítva volt, van pár kivezetés rajta ami már át lett kötve. Elég gányul néz ki... Mondjuk abban a nyál kiöntőmasszában elég nehézkes forrasztgatni az tuti.. Az ECU adatai: FBLZ 12249831 OPEL ENGINE CONTROLLER HSFI - 2.4 DELPHI DELCO ELECTRONICS SYSTEM MADE IN UK. VONALKÓD ALATT SZÁM : *869831LB519220CR* Szóval help please... Köszönöm előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Július14, 2015 Megoszt Elküldve Július14, 2015 Hmm, köszönöm, akkor már csak a telefon lehet a gyenge láncszem. Gyujtás = egyértelmű! :) Köszönöm! szia nekem van egy gps a kocsiban ajo multkor kölcsönadtam a havernak f-asztrája van őnála feltöltötte az akksiját ugy hogy a zöld jezölámpa világitott nála a g-be soha nem világitott még a zöld lámpácska.szivargyujtorol megy de nem tudok magyarázatot erre én sem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július15, 2015 Megoszt Elküldve Július15, 2015 astra, on 14 Jul 2015 - 9:22 PM, said: szia nekem van egy gps a kocsiban ajo multkor kölcsönadtam a havernak f-asztrája van őnála feltöltötte az akksiját ugy hogy a zöld jezölámpa világitott nála a g-be soha nem világitott még a zöld lámpácska.szivargyujtorol megy de nem tudok magyarázatot erre én sem. Nem értem ezt a problémát, nekem a telón van a GPS, gyakran használom a kocsiban, mindig feltölti rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Július15, 2015 Megoszt Elküldve Július15, 2015 Ha már itt tartunk, akkor a gyári szivargyújtó aljzatot meglehet tuningolni valahogy? Vagy gányolás nélkül hosszabbra cserélni? Kezdem unni, hogy alig állnak meg benne a dolgok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve Július15, 2015 Megoszt Elküldve Július15, 2015 Én egy ilyen töltőt vettem. Elég jól megáll a szivargyujtóban és 2A!!!-t tölt. Nagyon gyorsan feltölt mindent és bármilyen USB kábelt bele lehet dugni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Július15, 2015 Megoszt Elküldve Július15, 2015 Ha már itt tartunk, akkor a gyári szivargyújtó aljzatot meglehet tuningolni valahogy? Vagy gányolás nélkül hosszabbra cserélni? Kezdem unni, hogy alig állnak meg benne a dolgok... Hasonló "cipőben" járunk. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Július15, 2015 Megoszt Elküldve Július15, 2015 Ha már itt tartunk, akkor a gyári szivargyújtó aljzatot meglehet tuningolni valahogy? Vagy gányolás nélkül hosszabbra cserélni? Kezdem unni, hogy alig állnak meg benne a dolgok... ilyet vegyél kamionos boltokban árulják ez tökéletesen illeszkedik nem ugrál ki. http://kepfeltoltes.hu/view/150715/20150715_192024_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július15, 2015 Megoszt Elküldve Július15, 2015 Ha már itt tartunk, akkor a gyári szivargyújtó aljzatot meglehet tuningolni valahogy? Vagy gányolás nélkül hosszabbra cserélni? Kezdem unni, hogy alig állnak meg benne a dolgok... Nekem meg ilyen van, beépítettem a szivargyújtó helyére (azt úgysem használtam soha rendeltetésszerűen). Ez aztán tényleg sosem fordul ki, ellenben gyújtás ráadása után folyamatosan világít benne egy kis kék led, akkor is ha nincs beledugva éppen semmi. Hogy tudja-e a 2.1A-t arról fogalmam sincs, nem mértem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
IPV754 Elküldve Július16, 2015 Megoszt Elküldve Július16, 2015 Nekem meg ilyen van, beépítettem a szivargyújtó helyére (azt úgysem használtam soha rendeltetésszerűen). Ez aztán tényleg sosem fordul ki, ellenben gyújtás ráadása után folyamatosan világít benne egy kis kék led, akkor is ha nincs beledugva éppen semmi. Hogy tudja-e a 2.1A-t arról fogalmam sincs, nem mértem. Jól néz ki!Mennyire bonyolult a kivitelezése?A bőrözés se kutya,el tudnám képzelni az enyémben is!!! :-P Link to comment Megosztás: More sharing options...
morattila Elküldve Július16, 2015 Megoszt Elküldve Július16, 2015 Üdv. Nem tudja valaki, lehetséges már a tempomat beépítése z14xep-s motorba vagy még mindig halott az ügy? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július16, 2015 Megoszt Elküldve Július16, 2015 Jól néz ki!Mennyire bonyolult a kivitelezése?Kb. semennyire. Ezt erre tervezték hogy szivargyújtó helyére beépíthető legyen, bár a háza egy kicsit vastag G Astrához, szóval abból nekem egy kicsit csiszolnom kellett csiszolópapírral, de ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Július16, 2015 Megoszt Elküldve Július16, 2015 Üdv. Nem tudja valaki, lehetséges már a tempomat beépítése z14xep-s motorba vagy még mindig halott az ügy? engem is érdekel, kövi hétre jól jönne :D. egy helyen 125e mondtak rá... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Július17, 2015 Megoszt Elküldve Július17, 2015 engem is érdekel, kövi hétre jól jönne :D. egy helyen 125e mondtak rá... Vicc! Link to comment Megosztás: More sharing options...
L4Fleur Elküldve Július17, 2015 Megoszt Elküldve Július17, 2015 Sracok. Ha az uzemanyagszint jelzo ora erintkezes hibas lett, mit lehet tenni? Van, hogy fel, le ugral, meg neha kikapcsol. Ha megkocogtatom, felugrik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rfamp Elküldve Július17, 2015 Megoszt Elküldve Július17, 2015 Sracok. Ha az uzemanyagszint jelzo ora erintkezes hibas lett, mit lehet tenni? Van, hogy fel, le ugral, meg neha kikapcsol. Ha megkocogtatom, felugrik. Műszerfal ki, óra szétszerel. A benne lévő SMT ellenállásokat átforrasztani. Az enyém is csinált ilyet... :) Valahol van is erről leírás itt az oldalon ha jól emlékszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rfamp Elküldve Július17, 2015 Megoszt Elküldve Július17, 2015 Sziasztok! 2005 ös évjáratú Astra G Z16XEP 1.6 Twinport motoros autóm van és némi gondom támadt az ECU val. Tavaly kezdte el, ha bemelegszik akkor az AC relétől elvette a tápot... auto megállt. No ezt megoldottam, AC relé vezérlését lekötöttem, majd rá a fényszóróra. Így lett trükkzáras az autó. Mondjuk így most direktben megy az AC ami gáz lehet, mert ha leáll a motor az AC akkor is nyomja a benzint előre az injector felé ami pl. egy balesetnél nem jó omen... De ez van.. Most ugyanez a jelenség, ha bemelegszik az ECU akkor elkezd rángatni, majd kiirja a "villáskulcsos hiba jelzést" a műszerfalra. Opel szervízben kiolvasták a hibát: AC relé feszültsége alacsony (ezt ugye tudtam...) Gázpedál helyzetérzékelő feszültségszintje alacsony meg valami fojtószelep problémát ír ki. Ha lehűtöm az ECU t akkor megy megint rendesen míg fel nem melegszik. Ilyenkor vizes szivacs az ECU tetejére és haladunk tovább..és ez így megy míg célba nem érek. :( Kérdésem... Az ECU tetején lévő csatlakozók lábkiosztásáról van valakinek valami infója? Akkor tudnék méregetni és esetleg az ECU t javítani (Hirtech. mérnök vagyok...) Ahogy néztem, az ECU már javítva volt, van pár kivezetés rajta ami már át lett kötve. Elég gányul néz ki... Mondjuk abban a nyál kiöntőmasszában elég nehézkes forrasztgatni az tuti.. Az ECU adatai: FBLZ 12249831 OPEL ENGINE CONTROLLER HSFI - 2.4 DELPHI DELCO ELECTRONICS SYSTEM MADE IN UK. VONALKÓD ALATT SZÁM : *869831LB519220CR* Szóval help please... Köszönöm előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
rfamp Elküldve Július17, 2015 Megoszt Elküldve Július17, 2015 (edited) Hát túl sok segítséget nem kaptam a ( http://www.opelforum.hu/topic/622-extra-felszerelesek-beepitese-utolag-elektromos-kerdesek/?p=1032815 ) témában, mondhatnám semmit de azt köszönöm! :-) Mindenesetre az ECU t sikerült megjavítani, megszünt a gázpedál helyzetérzékelő, a fojtószelep, és az AC hiba is. ;) Nem olyan bonyi ez az ECU csak tudni kell vele bánni... Üdv és további szép napot mindenkinek! :) Módosítva Július17, 2015 : rfamp Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július17, 2015 Megoszt Elküldve Július17, 2015 Hát túl sok segítséget nem kaptam a ( http://www.opelforum.hu/topic/622-extra-felszerelesek-beepitese-utolag-elektromos-kerdesek/?p=1032815 ) témában, mondhatnám semmit de azt köszönöm! :-) Mindenesetre az ECU t sikerült megjavítani, megszünt a gázpedál helyzetérzékelő, a fojtószelep, és az AC hiba is. ;) Nem olyan bonyi ez az ECU csak tudni kell vele bánni... Üdv és további szép napot mindenkinek! :) Olyan kérdést tettél fel, amire nem tudtuk a választ. Gondolom azért nem haragudtál meg... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rfamp Elküldve Július17, 2015 Megoszt Elküldve Július17, 2015 (edited) Nem! Dehogy is..!. :) Csak gondoltam hatha akad valaki akinek van egy huzalozasi rajza ehhez az autohoz, de aztan fogtam egy muszert es kiszenvedtem a drotozasat magam. A helyzetet bonyolitotta hogy egy csatlakozon belul ( ECU "K" csati) is vannak azonos szinu vezetekek, igy nem usztam meg a muszeres azonositast. De "sertodesrol" szo sincs, pusztan azt koszontem meg hogy ha segiteni nem is tudtatok, gondolom azert paran elolvastatok a kisregenyemet. Módosítva Július17, 2015 : rfamp 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts