Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák

hemi

Recommended Posts

http://pics.coldline.hu/pics/220689-20110428-vPz1aR.jpg

http://pics.coldline.hu/pics/220688-20110428-2TBzkK.jpg

Sziasztok!

A problémám a következő.:

Ma kicseréltem az alapjárati állító szelepet egy újra,mert a régivel már semmit nem tudtam kezdeni.

Az újjal is vannak gondjaim:ha csak simán beindítom a motort és nem megyek vele sehova,akkor masszívan beáll az alapjárat 1100-ra.

Nyomkodom a pedált,(túráztatok)utánna akkor is beáll szépen 1100-ra.

DE!:ha elindulok és mondjuk megállok egy piros lámpánál,akkor már játszik 1200-1500 között és nem áll be.

Ennek mi lehet az oka???

Mi okozhat még alapjáratingadozást?(mondjuk a régi tömités nem volt már toppon de visszaraktam,mert nem volt másik.Azt miből lehetne vágni?)

Vákuumrendszer probléma is akár.

Megosztás:

Több hozzászólás, érdeklődés foglalkozik az aktiv szénszűrő hibájával, amikor a szénszemcséket körbefogó háló kilyukad és az apró szénszemcsék a szívótorokba kerülnek. Ezt a hibát egy egyszerű 250 HUF-ba kerülő kismotorhoz való benzinszűrővel javítottam. Akit érdekel megtekintheti itt. Képek: Kattints Ide!

Megosztás:

Több hozzászólás, érdeklődés foglalkozik az aktiv szénszűrő hibájával, amikor a szénszemcséket körbefogó háló kilyukad és az apró szénszemcsék a szívótorokba kerülnek. Ezt a hibát egy egyszerű 250 HUF-ba kerülő kismotorhoz való benzinszűrővel javítottam. Akit érdekel megtekintheti itt. Képek: Kattints Ide!

Hát igen, ez a szenes dolog előbb-utóbb utolér mindenkit, én már megelőztem egy ilyen szűrővel. Kíváncsi leszek, hogy mikor lesz benne cucc.

Megosztás:

Hát igen, ez a szenes dolog előbb-utóbb utolér mindenkit, én már megelőztem egy ilyen szűrővel. Kíváncsi leszek, hogy mikor lesz benne cucc.

Szerencsére nincs nálam ilyen probléma... bár most hogy a motorhoz lett nyúlva, minden más döglik be. Lehet meg kéne előznöm a bajt. B)

Megosztás:

Mi eza szénszemcsés szűréses MIVAN? B)

Az aktív szénszűrő szokott az örök vadászmezőkre távozni úgy, hogy a széndarabkák előre megfontolt hátsó szándékkal a csöveken keresztül megtámadják a szívóoldalt és ez teljesítmény és üzembiztonsági problémákat okoznak. :D

Megosztás:

Az aktív szénszűrő szokott az örök vadászmezőkre távozni úgy, hogy a széndarabkák előre megfontolt hátsó szándékkal a csöveken keresztül megtámadják a szívóoldalt és ez teljesítmény és üzembiztonsági problémákat okoznak. B)

na jó de mi ez a szénszemcsés szűrő? Nekem is van ilyen? :D

Megosztás:

Üdvözletem!

Segítségetek kérném egy ma reggeli problémával.

Mi lehet a baj? Tudom sok minden :D de mégis..

Reggel riasztó kinyit, autóba beszáll, kulcs berak, kulcs elforgat és semmi... gyújtás van pedig. Az indítómotor meg se nyikkan.

Mit kell néznem, ill ellenőriznem?

Motor: x14Nz

Köszönöm

Kattanást hallasz? Kopácsold meg egy kicsit az önindítót, ha retkes, és nem húz be mert leragadt a bele, akkor nem fog múkodni B) Kiskalapács, kopácsolás, kulcselforgaás, beindulás, örülés, hétvégén önindítótleszedés :)

Megosztás:

Kattanást hallasz? Kopácsold meg egy kicsit az önindítót, ha retkes, és nem húz be mert leragadt a bele, akkor nem fog múkodni B) Kiskalapács, kopácsolás, kulcselforgaás, beindulás, örülés, hétvégén önindítótleszedés :D

Üdv!

Nos kattanást nem hallok, bár ettől még lehet önindító... Arra gondolok még, hogy a sz.r utólagosan beszerelt riasztó immobiliser-e nem enged indulni, mert nem kapcsol ki a szemét..

Megosztás:

Jobb oldali sárvédő alatt van (onnan tudom, hogy én is a napokban bontottam ki az 1.6 nz-ből) B)

Kép 1

kép 2

Asszem ez az. :D

Bár képet nem mutatnak itt, de jó drága a kicsike :) Aktív szénszűrőtartály. Kellett már ilyet valakinek cserélni? Lehet, hogy emiatt nem tudok gyorsan megtankolni, mert elég lassan poroszkál bele a benzin a kútnál... Van csak a csőrendszert kéne átfújni?

Megosztás:

Üdv!

Nos kattanást nem hallok, bár ettől még lehet önindító... Arra gondolok még, hogy a sz.r utólagosan beszerelt riasztó immobiliser-e nem enged indulni, mert nem kapcsol ki a szemét..

Az immok általában az AC-pumpa tápját szakítják meg, tehát az önindító forog, de benzint nem kap a motor. Nagy valószinüséggel az önindítót carakodk, akad a bendix, ahogy előttem is írták. Én 2 hétig jártam kiskalapáccsal a kesztyűtartóban, aztán megutam, levettem , szétszedtem kitakarítottam, ennek már 3 éve azóta nem volt baj vele.

Megosztás:

Az immok általában az AC-pumpa tápját szakítják meg, tehát az önindító forog, de benzint nem kap a motor. Nagy valószinüséggel az önindítót carakodk, akad a bendix, ahogy előttem is írták. Én 2 hétig jártam kiskalapáccsal a kesztyűtartóban, aztán megutam, levettem , szétszedtem kitakarítottam, ennek már 3 éve azóta nem volt baj vele.

Nálunk a corsában az önindítót veszi el az utólagos immo, ami alapból baromság, mert ha megtolom simán elindul B)

Lehet még gyújtáskapcsoló is, ha egyáltalán nem látszik a lámpákon áramfelvétel......

Megosztás:

Hát nem bánnám, ha nem kellene egy új önindítót vennem... nagyon remélem hogy a szerelő figura szétkapja és meg tudja csinálni, mert nagyon nem esne jól egy új.. ahogy olvastam 40 ezertől a 60 ezer pengőig elég meredek pénzek röpködnek ilyen kütyükért B)

Megosztás:

Nálunk a corsában az önindítót veszi el az utólagos immo, ami alapból baromság, mert ha megtolom simán elindul B)

Lehet még gyújtáskapcsoló is, ha egyáltalán nem látszik a lámpákon áramfelvétel......

Tehát betolni be fogom tudni... ennek örülök mert azért nincs kedvem embert vadászni aki elrángat a szerelőig. Nekem sajnos se tudásom se lehetőségem (helyem) hogy elkezdjem babrálni.

Á lámpák szépen világítanak, gyújtásom az van...

Megosztás:

Tehát betolni be fogom tudni... ennek örülök mert azért nincs kedvem embert vadászni aki elrángat a szerelőig. Nekem sajnos se tudásom se lehetőségem (helyem) hogy elkezdjem babrálni.

Á lámpák szépen világítanak, gyújtásom az van...

Ha úgy van kötve, mint nekünk a corsa, akkor be tudod tolni.

Az egy dolog, hogy világítanak, de nem halványulnak el egyáltalán, ha próbálsz indítózni? Pattintsd ki azt a kis ablakot a kormány alatt, és azon benyúlva mozgasd meg a kábeleket a gyújtáskapcsolón, közben próbálj indítózni.

Amúgy hogy érted, hogy a riasztó nem kapcsol ki? B)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.