kisp113 Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 Gondoltem, hogy félreértitek. Az idéző jelet nem vettétek figyelembe. De az vitathatatlan, hogy egy jó állapotú motorban nem lesz az olaj fekete pár ezer km-től. De egyre több lerakódás keletkezik, amnit a friss olaj tud majd valamennyire feloldani és szineződik tőle. A leülő szennyeződésnek én jobban örülnék, mint hogy végigjárja az olajjal a csapágyakat. Ha sikerül, az elsők között leszel aki ennek örülni tud :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Papplan Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 Örömet okozna, ha a szennyeződés valahol összegyűlne egy helyen, és ki lehetne "dobni" a kenő rendszerből. Az olajszűrő sajnos ezt a feladatot nem látja el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Habi Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 (edited) Sziasztok! Ma vettem olajat opel stra h 1,7 cdti autómba. És ezt adták "COMMA Longlife 5w-30 Fully synthetic" motor olaj. Mondom dexos 2-öt tudja? Azt mondták igen. Itthon néztem, viszont sehol sem találom ráírva hogy dexos 2. Azért beléeönthetem, vagy vigyem vissza? Módosítva Március12, 2015 : Habi Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 Ma vettem olajat opel stra h 1,7 cdti autómba. És ezt adták "Longlife 5w-30 Fully synthetic" motor olaj. Mondom dexos 2-öt tudja? Azt mondták igen. Itthon néztem, viszont sehol sem találom ráírva hogy dexos 2. Azért beléeönthetem, vagy vigyem vissza? Az a markaja, hogy Longlife? :) Nincs okvetlenul rairva, marka + pontos fajta alapjan nezd meg a weben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Habi Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 Az a markaja, hogy Longlife? :) Nincs okvetlenul rairva, marka + pontos fajta alapjan nezd meg a weben. " Comma" gondolom a márkája. A neten néztem, nemírták hogy dexos 2 -es lenne. Vigyem vissza? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 " Comma" gondolom a márkája. A neten néztem, nemírták hogy dexos 2 -es lenne. Vigyem vissza? Nem is az, bar a regebbi GM eloirasoknak megfelel, tehat ha regebbi az auto is, akkor elvileg jo bele. En csak azt nem ertem, miert nem a gyari olajat veszitek, foleg, hogy a Dexos2-eseknel a legolcsobbak kozott van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 T Habi! A Comma Longlife 5W-30 motorolaj rendelkezik a már visszavont GM-LL-A-025, GM-LL-B-025 - a gépjármű gyártásakor előírt - olajkövetelménnyel. A gyártó az aktuális olajkövetelményt (dexos2) a Comma Syner-Z 5W-30 termékével teljesíti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 En csak azt nem ertem, miert nem a gyari olajat veszitek, foleg, hogy a Dexos2-eseknel a legolcsobbak kozott van.Azt veszem. Általában előre megveszem és vinni szoktam a szervizbe. Legutóbb viszont volt egy nem tervezett szervizelésem és ezért kértem, hogy ha már ott vagyok cseréljenek olajat is az ottani olajjal. Mindenáron a Castrol Magnatecet akarták tukmálni, de ragaszkodtam a gyári olajhoz. Jó nagy felárral adták, drágább volt, mint a Castrol. Ahhoz képest ha én vettem volna, majdnem háromszoros áron mérték úgy hogy számlát se kaptam róla. Tanulság: ne vegyetek Opel szervizben olajat! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 Azt veszem. Általában előre megveszem és vinni szoktam a szervizbe. Legutóbb viszont volt egy nem tervezett szervizelésem és ezért kértem, hogy ha már ott vagyok cseréljenek olajat is az ottani olajjal. Mindenáron a Castrol Magnatecet akarták tukmálni, de ragaszkodtam a gyári olajhoz. Jó nagy felárral adták, drágább volt, mint a Castrol. Ahhoz képest ha én vettem volna, majdnem háromszoros áron mérték úgy hogy számlát se kaptam róla. Tanulság: ne vegyetek Opel szervizben olajat! :) Nyilvan azert nem adtak szamlat, mert zsebre dolgoztak, es joval dragabban adtak a hivatalos arnal (ami persze a szervizben eleve tobbnyire magasabb, mint boltban). Az en autom elozo tulaja is markaszervizbe jart, ott is Castrolt tukmaltak ra, egyszeruen azert, mert azon nagyobb a szerviz haszna. Lehet, hogy a gyari olajon limitaljak az arrest kozpontilag, nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 Azt veszem. Általában előre megveszem és vinni szoktam a szervizbe. Legutóbb viszont volt egy nem tervezett szervizelésem és ezért kértem, hogy ha már ott vagyok cseréljenek olajat is az ottani olajjal. Mindenáron a Castrol Magnatecet akarták tukmálni, de ragaszkodtam a gyári olajhoz. Jó nagy felárral adták, drágább volt, mint a Castrol. Ahhoz képest ha én vettem volna, majdnem háromszoros áron mérték úgy hogy számlát se kaptam róla. Tanulság: ne vegyetek Opel szervizben olajat! :) Mondjuk ez így van. Nekem a gyári olajra nem adtak kedvezményt, ha mást veszek, akkor kaptam volna elég jelentőset. De mivel ismerős hozza, így nem hinném, hogy a lehúzásról szólna a dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 Azt veszem. Általában előre megveszem és vinni szoktam a szervizbe. Legutóbb viszont volt egy nem tervezett szervizelésem és ezért kértem, hogy ha már ott vagyok cseréljenek olajat is az ottani olajjal. Mindenáron a Castrol Magnatecet akarták tukmálni, de ragaszkodtam a gyári olajhoz. Jó nagy felárral adták, drágább volt, mint a Castrol. Ahhoz képest ha én vettem volna, majdnem háromszoros áron mérték úgy hogy számlát se kaptam róla. Tanulság: ne vegyetek Opel szervizben olajat! :) Hordós Castrol olajat is nagy tételben hamisították (talán még most is), állítólag sok márkakereskedésben is használták. Volt erről egy cikk a totalcar.hu-n. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezaaa Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 Sziasztok. opel astra h 1.7 cdti 125 le autómba szeretnék olajat cserélni. Melyek a legjobbak? Válaszaitokat előre is köszönöm. Ui: 2007. 12.havi Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 T grep! Hol szerepeltek abban az írásban az általad felsorolt, tény benyomását keltő állítások? T gezaa! "... legjobbak ..." Mobil 1 ESP 0W-40 Castrol Edge Titanium Fst 0W-40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 T grep! Hol szerepeltek abban az írásban az általad felsorolt, tény benyomását keltő állítások? T gezaa! "... legjobbak ..." Mobil 1 ESP 0W-40 Castrol Edge Titanium Fst 0W-40. Olvasd el és megtudod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 Olvasd el és megtudod. Vegre osszeillo partnerek beszelgetnek :) - Miert jobb az x olaj? - Csak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 Vegre osszeillo partnerek beszelgetnek :) - Miert jobb az x olaj? - Csak! Nem szándékozom sem veled, sem Mantec-kal vitatkozni. Ott van a cikkben leírva, mindenki azt ért belőle, amit akar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március12, 2015 Megoszt Elküldve Március12, 2015 (edited) T grep! Hol van az a cikk? Melyik az? Mi a címe? Mikor jelent meg? A totalcar.hu keresője a Castrol szóra ezt a 749 találatot hozza. Melyik az a cikk? Módosítva Március12, 2015 : mantec Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március13, 2015 Megoszt Elküldve Március13, 2015 Melyik cikk? Ez engem is érdekelne. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március13, 2015 Megoszt Elküldve Március13, 2015 (edited) . Módosítva Március13, 2015 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezaaa Elküldve Március13, 2015 Megoszt Elküldve Március13, 2015 Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezaaa Elküldve Március13, 2015 Megoszt Elküldve Március13, 2015 Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március13, 2015 Megoszt Elküldve Március13, 2015 T grep! Hol van az a cikk? Melyik az? Mi a címe? Mikor jelent meg? A totalcar.hu keresője a Castrol szóra ezt a 749 találatot hozza. Melyik az a cikk? Szerintem erre gondolt. http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/09/19/motorolaj_harombol_ket_flakon_hamis/ Vagy erre? http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2014/01/10/olajhamisitas_bajban_az_autoszerelok/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március13, 2015 Megoszt Elküldve Március13, 2015 T grep! Hol van az a cikk? Melyik az? Mi a címe? Mikor jelent meg? A totalcar.hu keresője a Castrol szóra ezt a 749 találatot hozza. Melyik az a cikk? Szerintem erre gondolt. http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/09/19/motorolaj_harombol_ket_flakon_hamis/ Vagy erre? http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2014/01/10/olajhamisitas_bajban_az_autoszerelok/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március13, 2015 Megoszt Elküldve Március13, 2015 T Astra555! Ha arra gondolt, akkor hol szerepelnek ezekben a cikkekben a grep által tényként állított dolgok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Március16, 2015 Megoszt Elküldve Március16, 2015 T Astra555! Ha arra gondolt, akkor hol szerepelnek ezekben a cikkekben a grep által tényként állított dolgok? Pedig nem volt nehéz megtalálni. Ha nem a castrol-ra hanem a hamis motorolajra keres az ember. http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/10/15/hamisitasrol_irtunk_megvaltoztatjak_a_torvenyt/ "Az olajhamisítás nem csak nálunk és nem csak ettől az évtől okoz problémákat. Ha például megnyitjuk a Castrol szlovák oldalát, rögtön feljön egy közlemény. Felhívják a vásárlók figyelmét, hogy az Edge- és Magnatec-flakonokon keressék a hologramot, mert újabban elszaporodtak a csalások. És valóban, a benzinkutakon vásárolható termékeken ott is a matrica. A cég honlapján ugyanakkor idézik a szlovák pénzügyminisztérium felhívását is. Azt írják, a közelmúltban a vámosok és az adóhatóság munkatársai háromszáz liter hamis motorolajat foglaltak le a zsolnai- és nyitrai járások autószervizeiben. A nyolc - véletlenszerűen - ellenőrzött javítóhely fele bukott meg. Ötvennégy ötliteres és tizenhat egyliteres flakonnal. Ne a mennyiséget, inkább az arányokat nézzék. A szervizek fele hamis olajat használt." Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts