Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

sznuni

Recommended Posts

Épp a napokban írtam valamelyik témánál, hogy nem szándékozom még egy jó darabig megválni az Astrától.

Erre pont most hétvégén láttam egy olyan eladó autót, ami nagyon-nagyon tetszik, nem hagy nyugodni, folyton piszkálja a fantáziámat: BMW 120d. A felszereltségi szintje megközelíti az Astrámét, kívül-belül makulátlan, nagyon szép, fiatalabb is, kevesebb km is van benne és erősebb 2.0-s dízel motorral rendelkezik. Árban mondjuk többszöröse, mint amennyit az Astrám ér, de ha nagyon akarnám végül is ki tudnám köhögni az árát...

Fú, nagyon gondolkozom rajta. Kipróbálni még nem próbáltam ki, de attól tartok hogy a 177 lóerővel és 350Nm-rel még jobban megtetszik majd. Bár nem tudom a hátsókerék hajtás milyen lenne... ESP, ASR ebben is van. Lehet hogy elcsábulok és előbb megválok az Astrától, mint gondoltam? :)

Megosztás:

Épp a napokban írtam valamelyik témánál, hogy nem szándékozom még egy jó darabig megválni az Astrától.

Erre pont most hétvégén láttam egy olyan eladó autót, ami nagyon-nagyon tetszik, nem hagy nyugodni, folyton piszkálja a fantáziámat: BMW 120d. A felszereltségi szintje megközelíti az Astrámét, kívül-belül makulátlan, nagyon szép, fiatalabb is, kevesebb km is van benne és erősebb 2.0-s dízel motorral rendelkezik. Árban mondjuk többszöröse, mint amennyit az Astrám ér, de ha nagyon akarnám végül is ki tudnám köhögni az árát...

Fú, nagyon gondolkozom rajta. Kipróbálni még nem próbáltam ki, de attól tartok hogy a 177 lóerővel és 350Nm-rel még jobban megtetszik majd. Bár nem tudom a hátsókerék hajtás milyen lenne... ESP, ASR ebben is van. Lehet hogy elcsábulok és előbb megválok az Astrától, mint gondoltam? :)

És ha a Tiéd kombi lenne, már a vevőd is meglenne rá :) Tudod, ugyanolyan színű a kocsink (mondjuk az számít a legkevesebbet) és lehet, hogy egyszer majd én is váltok felfele, 1.3-ról 1.7-re, nekem az untig elég. És abban 100%-ig biztos vagyok, hogy aki a kocsidat megveszi az nem fog szívni :)

Dehát nálam a 2 gyerek miatt csak a kombi jön szóba...

• Like 1
Megosztás:

És ha a Tiéd kombi lenne, már a vevőd is meglenne rá :) Tudod, ugyanolyan színű a kocsink (mondjuk az számít a legkevesebbet) és lehet, hogy egyszer majd én is váltok felfele, 1.3-ról 1.7-re, nekem az untig elég. És abban 100%-ig biztos vagyok, hogy aki a kocsidat megveszi az nem fog szívni :)

Dehát nálam a 2 gyerek miatt csak a kombi jön szóba...

A gtc-be is befér két gyerekülés, már próbáltam,többször is. :-) na jó,olyankor vagy a nejem,vagy a kutya otthon maradt..:-D

Megosztás:

En ezzel ugy vagyok, hogy minden uj auto egy ideig poen, de hosszu tavon a fo gond ugyis az, hogy egyaltalan menni kell... Amikor mar elvesz az ujdonsag varazsa, pont olyan nyug, vagy jo esetben semleges tortenet lesz a heti x ora vezetes, mint az elozoben, ugyhogy en nem cserelek autot, amig komoly indok nincs ra :)

• Like 1
Megosztás:

Hmm ismerős érzés ????

Én el is csábultam ám. Szeptember vége óta az Opel a feleségemé én pedig egy Toyota Priust hajtok. Szóval megertelek abszolút.

Viszont BMW esetén azért az alkatrész árakat nézd meg tud meglepetést okozni a márka...

• Like 1
Megosztás:

En ezzel ugy vagyok, hogy minden uj auto egy ideig poen, de hosszu tavon a fo gond ugyis az, hogy egyaltalan menni kell... Amikor mar elvesz az ujdonsag varazsa, pont olyan nyug, vagy jo esetben semleges tortenet lesz a heti x ora vezetes, mint az elozoben, ugyhogy en nem cserelek autot, amig komoly indok nincs ra :)

nem igazán osztom a véleményed.minden jármüvem szerettem vezetni,mindig várom a pénteket,meg a vasárnapot,hogy elmebeteg tempóban menjek 400 km-t,ugy,hogy amugy hétközben 40-60 tonnával megyek 3000km.ha szabin vagyok,akkor is az autóval foglalkozom szabadidőmben(kivéve.ha horgászok). azért ezt vettem meg,mert ez tetszett régóta.használt autóból azt kell megvenni,ami tetszik,nem amelyik logikus választás: mindegyikre kell költeni.akkor már olyanra költs,ami tetszik...

Megosztás:

Sajnálom,ha márkát váltasz,Cserenkov Elvtárs,de halgass a szivedre.és ütsd be a google ba: rückrufquote bmw .:-D

u.i.: 1.9dth + chip= 190 le, 350 nm. kipróbálhatod nálam.jja, és ez csak 1300 kiló,nem 1500:-D

• Like 1
Megosztás:

Az ülés az egy dolog, de ahol gyerek van, ott cucc is akad bőven :)

yess. a strandra nem is indulnék el vele. nálunk a második autó egy micsu grandis,7 személyes.a nejem mániája.válook lett volna,ha nem grandisa lesz.megértem. neki ez jön be. elötte micsu coltja volt. micsuklub,meg ilyenek..nekem is tetszik,de a szervizköltség és az alkatrészár minősithetetlen.

Micsu colt,2006 oshoz tavaly kellett két hátsó fékdob betéttel.láng: 640.000huf. gyári.leültem. utángyártott lett 60ért. most a grandishoz fütéscsapot körözök...

Megosztás:

Nagyon ismerős történet, mivel pont tavasszal vettem egy full-full 1-es BMW-t :)

Astrámat cseréltem le rá, először nem tetszett mert olyan "fapados" volt nekem a BMW az Astra után. Majdnem azonos felszereltség volt a két autó. (amúgy a BMW hátul kisebb mint as Astra)

Mondjuk én 2.0 benzinest vettem, mivel az Astra is benzines volt.

Kb. 1 hónapja adtam el a BMW-t és most megint egy Astrával járok, de ez már kisebb mint a másik volt...

Most gondolkozom, hogy eladom ezt az Astrát is a két autó árából veszek egy nagyobb BMW-t, de a hármasok amiket próbáltam azok sem jöttek be, tehát nem tudom még mi lesz.

Lehet nagyon hozzászoktam az Opelhez az évek során :)

• Like 1
Megosztás:

Valahogy nekem az 1-es nem jön be. Ami meg tetszik a BMW-ből, olyanom sosem lesz az itthoni fizumból. :D Ha cserélnék, akkor egy Insignia, vagy egy J SportsTourer volna az áldozat. Ami viszont a következő autómban biztosan lesz: automata váltó, navi, xenon. Viszont egyelőre marad az autó, van még kb. 2 év hitel, utána viszont a törlesztőt inkább majd lakásvásárlásra fordítom.

Csaba:

Nekem szinte elvonási tüneteim vannak már 1 hét után is. Volt amikor 1 hónapig nem is láttam a verdát, mert nem jöttem haza, na akkor csak 2 percig azt hallgattam, hogy jár a motor. Hétköznap BKV-zom, haza meg busszal járok, így nekem minden alkalommal élmény benne ülni, főleg, hogy kezdem egyre jobban kiismerni a hülyeségeit. Lehet mindez csak azért, mert még nem ment rá a gatyám és az eddigi cserbenhagyós esetet (generátor) is el tudom nézni neki. Anyagi megfontolásból én sem fogom eladni még legalább 7-8 évig.

• Like 1
Megosztás:

Köszönöm srácok, hogy ennyien reagáltatok az írásomra! Nem is gondoltam volna. :)

Még semmit nem döntöttem el. Az Astra is nagyon tetszik még mindig, évek múlásával is. A beltere számomra még most is a világon a legszebb, külsőre is ott van nálam a TOP5-ben. A cserétől az is visszatart, hogy ezzel teljesen lenulláznám a bankszámlámat, amitől nem lennék boldog.

Az alkatrész árak nem zavarnak a 200.000-es Astra fényszóró, 100.000-es IDS+ lengéscsillapító, stb után. :) Nem hiszem hogy ennél a BMW-hez lényegesen drágább lenne.

Egyébként aludtam rá párat, most egyelőre inkább úgy vagyok vele, hogy egy darabig még marad az Astra. Úgyhogy ilyen könnyen innen a Fórumról sem szabadultok meg tőlem! :D :D

Más:

Megint szívok valamivel. Persze ez nem az autó hibája. Gondoltam múlt hétvégén, hogy végre ideje felrakni a téli kerekeket. Ekkor jött a meglepi. A kerékőr leszedő adaptert úgy elnyalták még nyáron a szervizben, hogy képtelenség levenni vele. Marha jó! :omg: :icon7:

Akkor eszembe nem jutott, hogy külön ellenőrizzem, hogy ugye nem a légkulccsal tépték meg?!

De sebaj, megvan a biztonsági kódja, lehet hozzá másikat rendelni "potom" 9000Ft-ért. Csakhogy 2-3 hét mire legyártják Németországban és ideszállítják. :(

Addig imádkozhatok, hogy ne essen a hó...

Megosztás:

Akkor eszembe nem jutott, hogy külön ellenőrizzem, hogy ugye nem a légkulccsal tépték meg?!

De sebaj, megvan a biztonsági kódja, lehet hozzá másikat rendelni "potom" 9000Ft-ért. Csakhogy 2-3 hét mire legyártják Németországban és ideszállítják. :(

Pedig ma olvastam, hogy asszem a Mátrában már havazott.

Nekem is volt kerékőr a felnihez, de aztán eladtam egyben a 16-os struktúrfelnit és az árából pont kijött egy 90%-os 15-ös Pirelli garnitúra lemezfelnivel együtt. Azóta a kerékőr sincs fent :)

Mindig az volt a fejemben, ha azt a kis biszbaszt elhagyom valahogy a csomagtartóból (persze gondolom mindenkinek a kocsiban van, szóval keréktolvalyok ellen sem biztos, hogy hatásos, igaz, lassítja őket), szóval ha elhagyom, akkor anyázhatok majd egy defektnél...

Módosítva : dsteel
Megosztás:

Köszönöm srácok, hogy ennyien reagáltatok az írásomra! Nem is gondoltam volna. :)

Még semmit nem döntöttem el. Az Astra is nagyon tetszik még mindig, évek múlásával is. A beltere számomra még most is a világon a legszebb, külsőre is ott van nálam a TOP5-ben. A cserétől az is visszatart, hogy ezzel teljesen lenulláznám a bankszámlámat, amitől nem lennék boldog.

Az alkatrész árak nem zavarnak a 200.000-es Astra fényszóró, 100.000-es IDS+ lengéscsillapító, stb után. :) Nem hiszem hogy ennél a BMW-hez lényegesen drágább lenne.

Egyébként aludtam rá párat, most egyelőre inkább úgy vagyok vele, hogy egy darabig még marad az Astra. Úgyhogy ilyen könnyen innen a Fórumról sem szabadultok meg tőlem! :D :D

Más:

Megint szívok valamivel. Persze ez nem az autó hibája. Gondoltam múlt hétvégén, hogy végre ideje felrakni a téli kerekeket. Ekkor jött a meglepi. A kerékőr leszedő adaptert úgy elnyalták még nyáron a szervizben, hogy képtelenség levenni vele. Marha jó! :omg: :icon7:

Egy új kerékőr készlet 8 kFt a Bárdinál listaáron 1 napos szállítási határidővel , szerintem jobban jársz, ha új készletet veszel.

Megosztás:

Pedig ma olvastam, hogy asszem a Mátrában már havazott.

A Mátrában és a Bükkben is, sőt arra ott észak-keleten sík vidéken is esett hó. Tudom. Hobbi szintű amatőr meteorológus vagyok. Ha épp nem ezt a fórumot bújom, akkor meteorológiai oldalakon vagyok fent. :) Meg amúgy is az OMSZ-nál dolgozom...

Igazából csak a jövő hétvége a kérdéses, akkor látszik hideg és talán hó arra felé, amerre járok is. De ez sem 100% még és az még messze van időben, abban bízom, hogy addig még változik az előrejelzés.

Ez a fajta kerékőr ami nekem van, tízen pár ezer forint újonnan a készlet. De ha megveszem, mire megyek vele? Hogy szedem le, ami most fent van? Egyedi sorszámozott az adapter minden készlethez. Nem jó bármelyik készletben lévő adapter az összes csavarfejhez...

Hogy véssem, fúrjam ki a meglévő kerékőrt, hogy se a felni, se a menet ne sérüljön? Ez a kérdés? De inkább megvárom míg megjön az új leszedő adapter. Már szombaton megrendeltem.

Lehet ezek után én is sima csavarokkal rakom fel, majd a felnit, hogy többet ne járjak így. Úgysem kint áll az utcán a kocsi, hanem garázsban tartom.

Ami nekem van, azt lemezfelniről se tudod levenni csőfogával. Ugyanis elforgó fejű típus, pont ezért. Nem tudsz ráfogni, csak a külső acél gyűrűre, ami pedig körbeforog a csavarfej körül... Ráadásul fúrni, vésni sem egyszerű, mert "fúrásbiztos" keményített acél a feje.

Megosztás:

Ami nekem van, azt lemezfelniről se tudod levenni csőfogával. Ugyanis elforgó fejű típus, pont ezért. Nem tudsz ráfogni, csak a külső acél gyűrűre, ami pedig körbeforog a csavarfej körül... Ráadásul fúrni, vésni sem egyszerű, mert "fúrásbiztos" keményített acél a feje.

Gondolom az is megakasztható valamivel. Beletolnak egy kis fémdarabot, és már nem is forog körbe. :icon1:

Megosztás:

Gondolom az is megakasztható valamivel. Beletolnak egy kis fémdarabot, és már nem is forog körbe. :icon1:

Nem tudom hogy lehetne betolni. De ha sikerül is, gondolod megfogja annyira? Így is a teljes mázsás testsúlyommal többször rá kell rántanom a kb fél méteres nyomatékkulccsal, mire végre megmozdul a normál csavar is.

Pedig minden alkalommal felrakásnál befújom szerelőpasztával és az előírt nyomatékkal húzom meg. Mégis így rárohad.

De mindegy is, nálam most alufelninél úgysem lehetne kívülről ráfogni...

Megosztás:

Azt szeretném tudni hogy GID kijelző már tudja a navigációt is mutatni ha van hozzá CD70 NAVI fejegység, vagy ahhoz már CID kijelző kellene?

Ha minden igaz tudja, de én nem ajánlanám, mert sárga csíkon sárga nyilat kell követni ami elég érdekesen néz ki, én mindenképpen CID-el használnám.

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.