mélykék76 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Téma Lali kérésére lett létrehozva. Hamarosan megosztja velünk a C20XE Veki programozásával és a végeredménnyel kapcsolatos tasztalatait :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Téma Lali kérésére lett létrehozva. Hamarosan megosztja velünk a C20XE Veki programozásával és a végeredménnyel kapcsolatos tasztalatait :D végre valaki aki kipróbálta az E-85-öt. én is gondoltam már rá csak nem mertem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Én mááá tudom...én máááá tudom...de majd jön lali azt mesél... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 végre valaki aki kipróbálta az E-85-öt. én is gondoltam már rá csak nem mertem. Nos, én is kipróbáltam, és amint lesz idő, a Flextek bekerül az Astrába is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március17, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Március17, 2008 végre valaki aki kipróbálta az E-85-öt. én is gondoltam már rá csak nem mertem. Van már egy téma, ami a klubtagoknak szóló részben található, többen próbálták már. Csak ez most nem a Flextek/HunFlex vonal lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Ha jól sejtem akkor a mocivezérlő lett átprogramozva? Egyébként régóta E85-el járok, eddig a 8 Celsius fok alatti nehezebb indításon kívül más negatívumot nem tapasztaltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március17, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Március17, 2008 Nem akarok hülyeségeket írni :D Este szólok neki, hogy jöhet és vésheti az infókat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Ha jól sejtem akkor a mocivezérlő lett átprogramozva? Egyébként régóta E85-el járok, eddig a 8 Celsius fok alatti nehezebb indításon kívül más negatívumot nem tapasztaltam. Nem támad meg bizonyos fém alkatrészeket? Mintha ilyesmit hallottam volna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 de igen...de így nem 20-30 éve alatt eszi meg a benya...hanem 10-15 éve alatt az etanol...na bumm... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Van tartalék moci, benyatank tehát no para....szerintem még veterán korában is E85-el fog menni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Nem támad meg bizonyos fém alkatrészeket? Mintha ilyesmit hallottam volna... Mindenkit ezzel paráztatnak, de semmi baja nem lesz.No meg legalább ki lesz takarítva az üza.rendszer! :D Joe asszonyának a régi Swiftje is átállt E85-re, csak ahhoz nem kellett elektronika! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Nyáron a sarki kifőzdéből horodom majd a "traktorba" az "olajat"! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Van tartalék moci, benyatank tehát no para....szerintem még veterán korában is E85-el fog menni. :D valamit kell átalakítani? arra gondolok megeszi a gumicsövet,vastankot,dugót,szelepeket,stb. gyengébb vele a motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Nos, én is kipróbáltam, és amint lesz idő, a Flextek bekerül az Astrába is. :D mi az a FLEXTEK? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Tévhitekről itt találsz egy jó leírást: http://www.e85kft.hu/tevhitek.pdf Flextek az egy elektronika ami hengerenkénti befecskendezéses motornál egy kicsivel tovább tartja nyitva az injektorokat így biztosítja, hogy kellő mennyiségű E85 üzemanyag jusson be az égéstérbe. Bővebb infót az E85kft weboldalán találsz. Másik megoldás a mocivezérlő átprogramozása amiről gondolom Laller cartárs fog beszámolni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
laller Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 kiprobáltuk az automat tiszta e85 el, nem módosítottuk az üzemanyag rendszert csak a vezérlő elektronikát irtuk át, mind gyujtás, kigyorsításos befecskendzés ,ill részterhelés ezek után az emlitett autót végig figyeltük mi történik mivel egy szélessávú digitális o2 szenzor üzemel a vasban, az autó egy 2.0 16v opel motor van , majd elvittük megmérni KEEPITRETRO-hoz :www.classiccar.hu nos a gyári programmal a lambda egy fos, nem kompenzál csak minimálisat 1,3 lambda 5000rpm ig majd 1,25 re állt meg 5-7000 ig szar is lett , ezután kiprobáltuk az álltalunk modosított programot amivel már sokkal jobb eredmény született , megprobálom feltölteni akit érdekel...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
laller Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 ha valaki elmondja a saját képekből hogy kell belinkelni ide megmutatom mi a külömbség gyári illetve a modositott program közt Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 ha valaki elmondja a saját képekből hogy kell belinkelni ide megmutatom mi a külömbség gyári illetve a modositott program közt Elöbb fel kell töltened valahova...aztán tudod linkelni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
laller Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 hát az én gépem nem ir linket be ha megnézem azt ahová feltöltöttem csak az egész forumot hozza Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 hát az én gépem nem ir linket be ha megnézem azt ahová feltöltöttem csak az egész forumot hozza A kép amit akarsz linkelni, ha már neten van, akkor a képre menj rá, jobb gomb katt, tulajdonságok, és a legfelső sort (linket) másold ki... Vagy csak rakd be ide simán vagy amikor írod az üzit akkor menj rá a b, i, u, a, smile, zöld kocka+, és az utána következő zöld ikonra katt...oda másold be...(így már látszani is fog a kép egyből)...remélem érthetően írtam le... Ha csak a Te gépeden van fennt, akkor viszont elöbb le kell mentened, és valamilyen tárhelyre feltölteni...(pl keptar.hu...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Na ez érdekes! Érdekelnének majd minket a további tapasztalatok is, pl a fogyasztás alakulása :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 Na ez érdekes! Érdekelnének majd minket a további tapasztalatok is, pl a fogyasztás alakulása :D A Vectra 13%-al evet többet az E85-ből nálam. (215ft vs. 310ft) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 A Vectra 13%-al evet többet az E85-ből nálam. (215ft vs. 310ft) volt vmi változás? erő,dinamika,stb? kellet átalakítani vmit, Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 volt vmi változás? erő,dinamika,stb? kellet átalakítani vmit, Egy idő után, miután gondolom átmosta a rendszert, vehemensebb lett.Hamarosan bekerül az Astrába is a cucc, remélem ennél is hasonlóan jól fog üzemelni. Annyi volt vele a probléma, hogy 5 fok alatt nehezebben indult be az autó, de ezt meg az E85 "dúsításával" lehetett megoldani.Vagyis kellett hozzá tankolni még 4-5L benzint. Na meg az a páleszfőző szag! :D Átalakítani semmit nem kellett, csak be kellett tenni hozzá a FlexTeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 És szerintetek megéri? Mármint tiszta E85-tel járni... Nálunk 240 literje, plusz FlexTek még 40 pénz... Ha hozzászámolom a kb. 15%-os fogyasztásnövekedést... Hááát... nálam min. 30.000 km lenne a megtérülés, ha az árakat nem birizgálják. M.o-on pedig erre nincs garancia, lásd gázüzem. Azzal sem igazán éri meg foglalkozni. Amit pedig a gázolajjal művelnek, kritikán aluli. :S Magyarázza meg nekem valaki, hogy kerülhet többe a gázolaj, mint a 98-as??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts