imy Elküldve November17, 2013 Megoszt Elküldve November17, 2013 Valaki tudna adni egy jó leírást a Z14XEP egr kiszedéshez, takarításhoz? Kb 30 sec alatt megtaláltam: Igaz ez Z12XEP, de ugyanaz.... Nem néztem végig, csak bele, de szerintem használható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feel2006 Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 Sziasztok, Segítségeteket kérném, mert szeretnék venni a kocsihoz hibakód olvasót. A német amazon-on található termékekkel szemezek, de nem tudom, hogy milyet kellene egyáltalán keresnem? OBD vagy OBD2-t? Esetleg van valakinek tapasztalata ilyen eszközökkel, esetleg konkrét típussal, mert elég igéretesnek tűnnek az ott fellelhető 10-30€ közötti termékek, és legalább nem kellene kivillogtatnom ha valami gondom/bajom van a kocsival. :) Ezekkel a hibakód olvasáson túl láthatok egyéb adatokat is (pl. fordulatszám érték, aktuális sebesség)? köszi a válaszotokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 Sziasztok, Segítségeteket kérném, mert szeretnék venni a kocsihoz hibakód olvasót. A német amazon-on található termékekkel szemezek, de nem tudom, hogy milyet kellene egyáltalán keresnem? OBD vagy OBD2-t? Esetleg van valakinek tapasztalata ilyen eszközökkel, esetleg konkrét típussal, mert elég igéretesnek tűnnek az ott fellelhető 10-30€ közötti termékek, és legalább nem kellene kivillogtatnom ha valami gondom/bajom van a kocsival. :) Ezekkel a hibakód olvasáson túl láthatok egyéb adatokat is (pl. fordulatszám érték, aktuális sebesség)? köszi a válaszotokat! Ez a bluetoothos eszköz nekem bevált: http://dx.com/p/super-mini-elm327-bluetooth-odb2-v1-5-car-diagnostic-interface-tool-blue-142679 Androidos telefonnal szuperül működik. ;) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
demura Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 Ez a bluetoothos eszköz nekem bevált: http://dx.com/p/super-mini-elm327-bluetooth-odb2-v1-5-car-diagnostic-interface-tool-blue-142679 Androidos telefonnal szuperül működik. ;) Nekem ugyanijen van. Teljesen korrekt. Nekem működött Symbianos Nokiával is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
feel2006 Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 Ez a bluetoothos eszköz nekem bevált: http://dx.com/p/super-mini-elm327-bluetooth-odb2-v1-5-car-diagnostic-interface-tool-blue-142679 Androidos telefonnal szuperül működik. ;) Köszi, akkor ilyet rendelek! :) Ha jól gondolom, ezt benne is hagyhatom a csatlakozóba, hiszen, olyan kicsi, és onnan kap tápot! De most nézem, hogy nektek 2007-es a verda, nekem még 2000-es gyártás, nem 2002-ben jött be az obd2, így nálam is menne ez amit ajánlottatok? A video is elég tetszetős róla :) Az android app is elég korrekt! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
beghyn Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 Köszi, akkor ilyet rendelek! :) Ha jól gondolom, ezt benne is hagyhatom a csatlakozóba, hiszen, olyan kicsi, és onnan kap tápot! De most nézem, hogy nektek 2007-es a verda, nekem még 2000-es gyártás, nem 2002-ben jött be az obd2, így nálam is menne ez amit ajánlottatok? Rosszul tudod. Enyém is annyi idős, ne félj tudni fogja az odb2-t. Viszont csak úgy fog beférni, ha a csatlakozót kipattintod a helyéről és úgy dugod rá. Úgy már el fog férni a takarólap alatt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
feel2006 Elküldve November20, 2013 Megoszt Elküldve November20, 2013 Rosszul tudod. Enyém is annyi idős, ne félj tudni fogja az odb2-t. Viszont csak úgy fog beférni, ha a csatlakozót kipattintod a helyéről és úgy dugod rá. Úgy már el fog férni a takarólap alatt. Köszi, akkor megkezdtem a beszerzést, már csak hetek kérdése. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
feel2006 Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Sziasztok, Újra! :D Segítséget kérnék, mert szeretném megcsinálni az Insigna spriccnit. Cromax-ban már megvettem a balos/jobbos spriccnit, most nézegettem, hogy tudok majd nekifogni de elakadtam már az első lépésnél. Úgy kezdődik, hogy vegyük le az ablaktörlőket, ezt hogy tudom megtenni? Néztem, de nem találok csavart a tetején mint pl. egy régi Swift-nél ahol egyértelmű volt. Aztán nem tudom a leírás szerinti "Húzzuk ki, a szélvédő alját takaró fekete műanyag tömítőcsíkot." Ha ez a piros nyíl által jelölt, hol tudom megkezdeni, könnyen kijön és visszamegy? Vagy készülni kell valamire? A zöld nyíl által jelölt "Húzzuk le, a motortértető, gumis tömítését. " szintén bármelyik végéről megkezdhetem? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Én csak a zöld nyíllal jelölt tömítést vettem ki a cseréhez, bár az nyáron volt és valszeg a melegben többet engedett a műanyag, így viszonylag könnyen hozzáfértem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Sziasztok, Újra! :D Segítséget kérnék, mert szeretném megcsinálni az Insigna spriccnit. Cromax-ban már megvettem a balos/jobbos spriccnit, most nézegettem, hogy tudok majd nekifogni de elakadtam már az első lépésnél. Úgy kezdődik, hogy vegyük le az ablaktörlőket, ezt hogy tudom megtenni? Néztem, de nem találok csavart a tetején mint pl. egy régi Swift-nél ahol egyértelmű volt. Aztán nem tudom a leírás szerinti "Húzzuk ki, a szélvédő alját takaró fekete műanyag tömítőcsíkot." Ha ez a piros nyíl által jelölt, hol tudom megkezdeni, könnyen kijön és visszamegy? Vagy készülni kell valamire? A zöld nyíl által jelölt "Húzzuk le, a motortértető, gumis tömítését. " szintén bármelyik végéről megkezdhetem? köszi Szia, Egy alap kérdés, a védőkupakot felhajtottad az ablaktörlőn? :icon1: Elméletileg pedig csavarnak kellene fognia. A piros nyilas tömítőcsíkot bármelyik végén megtudod kezdeni, de csak óvatosan, a csík közepében van egy fém merevítés, lehet hogy már el van rohadva, nehogy kiszakítsad belőle, mert akkor vehetsz újat. A gumi tömítést is bármelyik oldalról megkezdheted, ez könnyen lejön. Amire figyelj majd hogy hogyan teszed vissza az ablaktörlő karokat, nehogy rossz állásban legyenek. Én úgy csináltam hogy leszerelés előtt a szélvédőre pontosan a lapátok alá egy kis szigszalagot ragasztottam, így tudtam hogyan kell visszatenni. Az eredeti spricniket viszont megértem kitépni a helyükről. Hiába akasztottam ki a füleket, fújtam már WD-40-nel és csavarlazítóval is, de kb egy fél órás küszködés után jöttek csak ki. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
psych0 Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Rosszul tudod. Enyém is annyi idős, ne félj tudni fogja az odb2-t. Viszont csak úgy fog beférni, ha a csatlakozót kipattintod a helyéről és úgy dugod rá. Úgy már el fog férni a takarólap alatt. 1998-as X motorkódú G Astrákból hogy lehet adatot kinyerni szoftveresen? Veszek én is egy ilyen ELM327-et, ami a Z12XE-s 2001-esemhez jó lesz, de az X-ekkel tuti nem fog menni. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Én csak a zöld nyíllal jelölt tömítést vettem ki a cseréhez, bár az nyáron volt és valszeg a melegben többet engedett a műanyag, így viszonylag könnyen hozzáfértem. Én sem szedtem ki a szélvédő alatti gumit.Simán kilehet alóla húzni a műanyag takarót.A régi spricnit én is nehezen szedtem ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Régi spricnikre ráütsz csavarhúzú nyelével kettőt és már ki is jöttek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November23, 2013 Megoszt Elküldve November23, 2013 1998-as X motorkódú G Astrákból hogy lehet adatot kinyerni szoftveresen? Veszek én is egy ilyen ELM327-et, ami a Z12XE-s 2001-esemhez jó lesz, de az X-ekkel tuti nem fog menni. Köszi! OPCOM elvileg azokkal is tud kommunikálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kissmiska Elküldve November25, 2013 Megoszt Elküldve November25, 2013 Üdv! Vezérműlánc kit cserét vállal valaki Debrecen és 100km-es környékén? / X12XE G Astra '98 / Link to comment Megosztás: More sharing options...
kissmiska Elküldve November25, 2013 Megoszt Elküldve November25, 2013 Üdv! ELM is megy, de az OPCOM a tuti! OPCOM elvileg azokkal is tud kommunikálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 T kissmiska! "... ki vállal ..." Opel Magocsa Debrecen Böszörményi út 218. 4032 Debrecen Link to comment Megosztás: More sharing options...
kissmiska Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Átszaladok egy árajánlatért ma bizisten', itt van 100m-re, de ha X>50.000 HUF, akkor el is esek! :D T kissmiska! "... ki vállal ..." Opel Magocsa Debrecen Böszörményi út 218. 4032 Debrecen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Átszaladok egy árajánlatért ma bizisten', itt van 100m-re, de ha X>50.000 HUF, akkor el is esek! :D Hát, 25e munkadíj alatt szinte csoda lenne (hivatalosba)... Gondolom Te alkatrésszel együtt reméled 50e környékére... A szíjas cseréje vízpumpával (közepes nevű szetteknél) 50-55e (anyag+munkadíj). Ha jól tudom, akkor a lánc cseréje költségesebb, pláne tisztességesen ha mindent szakszerűen cserélnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Kicseréltem a pollenszűrőt, és jó a külső-belső levegő keringtetés a kocsiban, mégis párásodik rossz időben. Akkor jó csak, ha bekapcsolom 1-es fokozaton a ventilátort, meg a hátsó ablak fűtését. Nektek nincs pára amikor ilyen szutyok az időjárás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Kicseréltem a pollenszűrőt, és jó a külső-belső levegő keringtetés a kocsiban, mégis párásodik rossz időben. Akkor jó csak, ha bekapcsolom 1-es fokozaton a ventilátort, meg a hátsó ablak fűtését. Nektek nincs pára amikor ilyen szutyok az időjárás? Szerintem olyan autó nincs amiben ilyenkor ne lenne párásodás... :D Venti 1-esen, ablak néha lehúz, ennyit tehetsz. (Ill. vizes ruhában -kabátban- nem érdemes beülni, a gumiszőnyegekről fel kell itatni a vizet ha áll rajta, alkohollal áttörölni az ablakok belsejét, nagyjából ennyi...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Kicseréltem a pollenszűrőt, és jó a külső-belső levegő keringtetés a kocsiban, mégis párásodik rossz időben. Akkor jó csak, ha bekapcsolom 1-es fokozaton a ventilátort, meg a hátsó ablak fűtését. Nektek nincs pára amikor ilyen szutyok az időjárás? Ventilátor nélkül párásodik minden autó. Bent szaporítod a párát ha mással nem, a puszta lélegzéssel, nincs légáramlás, ami kivinné, kint meg hideg van, akkor a fizika működik... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 Átszaladok egy árajánlatért ma bizisten', itt van 100m-re, de ha X>50.000 HUF, akkor el is esek! :D alsó hangon kb 100e egy láncos motor vezérlés csere ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kissmiska Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 22.300 a szett (FEBI), akkor 77.700 a munkadíj? alsó hangon kb 100e egy láncos motor vezérlés csere ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve November26, 2013 Megoszt Elküldve November26, 2013 22.300 a szett (FEBI), akkor 77.700 a munkadíj? 22300??? Hol? Ha jól látom, Kb 40 környékén kezdődik, bár ha van kedvezményed... Azt nem tudom, hogy a láncosnál a vízpumpát hajtja-e a lánc... Ha igen, akkor mindenképpen csere. Az még kb 15-20e pluszban... Tehát 60 az alkatrész (normális minőségben kedvezmény .... Vagy csak a láncot cseréltetnéd? Azért az éppenséggel nem szakszerű, ugyanis ha a lánc már cserés, addigra általában a lánckeréknél is kopást okoz, arra nem éppen egészséges feltenni az új láncot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts