Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Hozzászólások 324
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Elküldve

Nem érdekel véletlenül valakit egy 1972 Rekord Coupe 1.9 es min. 25000 ft .ért?Most láttam a www.haon.vatera.hu oldalon auto-opel cimen keresétek.Fehér szinű ,valahol B.pesten áll egy parkolóban egy pár éve,első lámpa,diszrács hiány.Amúgy képen türhetően néz ki!

Elküldve
Nem érdekel véletlenül valakit egy 1972 Rekord Coupe 1.9 es min. 25000 ft .ért?Most láttam a www.haon.vatera.hu oldalon auto-opel cimen keresétek.Fehér szinű ,valahol B.pesten áll egy parkolóban egy pár éve,első lámpa,diszrács hiány.Amúgy képen türhetően néz ki!

Megtaláltam :wink: de nem Coupe :?

2 ajtós Limuzin 8)

Elküldve

Igazad van,tényleg 2 ajtós!Láttam én is ,hogy nem olyan mint a tied,csak a hirdetésben is Coupe-nak volt irva!Végülis gondolom a szerkezeti elemei a hátsó rész kivételével megegyeznek!

Hát lényegében igen :wink:

Elküldve
...összeségében nagyon jó cikk

Igen, csak sajna sok újat nem tudtam meg belőle, pedig ez a kedvenc régi Opelem. Azért '65-ben a széria elektromos ablak, klíma(!), szervófék és szervókormány nagyot üthetett! Viszont amennyire én tudom, az 5,4S motort (tehát a nagyobbik V8-at) szerelték Diplo limuzinba is, nem csak Coupéba

Elküldve
volt itt a Kecskeméti talin egy 4a limo 5,4 , piros vinyl-tetővel, áááálat!!

Piros fehér zászlók a mocin...

De a Péteré az Admiral és gyárilag 6 hengeres volt.

A V8-asok azok állólámpások voltak.

Mint pl. amit fentebb linkeltem be.(az Aranyszínű) :wink:

Elküldve

u úú

ennyi verziót megkülönböztetni....

na csak a zászlók miatt néztem vissza, nem emlékeztem pontosan, hogy piros-fehér vagy piros/kék?

valami ilyesmi volt a szelepfedeleken:

1352.jpg

de nem pontosan ilyen

Most, hogy rákerestem, háááát kismillió változata van ezeknek a Chevi zászlóknak. a rudak keresztezik egymást vagy nem, van felirat a zászlókon vagy nincsenek, lobognak a zászlók vagy nem, van, hogy a jobb oldali piros (általában, van, hogy a bal, a fehér zászló pedig általában fekete/fehér pipita, a zászlók ovál körben vagy kör nélkül, és még ki tudja mennyi féle-fajta.

Ez fogott meg a legjobban azon az autón, hogy Chevi jelzések vannak a motoron mindenfelé...

Elküldve
A V8-asok azok állólámpások voltak.

Állj! Csak a Diplomat B volt állólámpás én úgy tudtam, holott már Diplo A-ból is volt 5,4S V8, és az pedig fekvőlámpás volt, pont mint a Kapitan és az Admiral.

Elküldve

Konkrétan az Újlaki Peti Admiraljáról beszéltünk.

Ebből a típusból volt a V8-as állólámpás. :wink:

Na majd szemesen ezt átvesszük mégeccer, mer most vagy elbeszélünk egymás mellett, vagy én nagyon nem értek valamit. Az ott a képen amit linkeltél, egy Admiral B. Namost abból nem volt V8-as (az Admiral A-ból igen, de az más kérdés), csak Diplomat B-ből, az viszont télleg állólámpás volt. De az Diplomat, ez meg Admiral, még akkor is ha a kasztni majdnem egyforma.

Ez most kicsit olyan, mintha a te autódba hathengeres motort raknál (de nem a 2.2-est mer olyannal szerelték), mondjuk egy 2,8-ast, akkor máris Commodore A Coupé lenne, nem pedig egy hathengeres Rekord C Coupé. Végül is mindegy, Opel mindegyik!

(Nem kötekedni akarok csak mosmá kiváncsi vagyok az igazságra)

• 2 weeks later...
Elküldve
EZT érdemes meglesni. Nagyon szeretem az ilyen "praktikus" honlapokat. Itt nem csak szép autók vannak, hanem látványos felújítások lépésről lépésre. Ez az ami miatt szeretem a régi autókat. ;)
Elküldve

úúúú ITT a nagy kedvencem!!!... De rossz helyen van a kormánya... :sad: Ja, és szerintem 300-ért sok. Vajon van papírja is? Mert nem dicsexik az eladó vele.... :?

Elküldve

Sejtettem... Ha már Vauxhall külföldről, akkor az legyen egyenesen a szigetországból, és legyen jobbkormányos.. Tudom... aberrált vagyok...

Ja, és legyen szebb. :wink:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.