Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• Hozzászólások 128
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Közzétett képek

Elküldve

A második határozottan jobb állapotban van, de nem tudom, hogy működnek-e. Ha vmelyik érdekel egyeztethetünk, és megnézed és amelyik tetszik viheted is.

Elküldve

háát

egy kb régi rádió bent volt a helyén, de a kazettát nem lehetett behelyezni, mert a váltókar nem engedte

(ilyen az autó)

az asztali rádió áramellátását megoldotta a szivargyujtóról és mint egy börönd, hátra be volt dobva, kábelek meg csak úgy az utastérben, saját hangszóróit hazsnálta

az elektroventi a városi araszolgatásnál jön jól, mert a lökös és a rendszám kitakarja a beömlőnyílás nagyrészét

(nem akart kisméretű OT rendszámot)

egy külön kézikapcsolóval kapcsolja, ha szükség van rá

a barnaköpenyes főőúr szerint teljesen rendben van, a bizottság teljes egyetértésben újította meg a minősítést,

noha a difiről is és a váltóról is lógott az olaj...

a felni sem volt szépen csak ecsettel "fényezve", jól látszott alatta az eredeti festékrétegmaradányok szélei

de német és osztrák minősítés szerint szerintem is képviselte a korszellemet

Elküldve

OpZsolti!

Milyen (mikori) autóba kerülne a rádió?

Azért kérdem, mert van egy 70-es évek végéről származó, (elvileg) hibátlan és szép Marantz High-End fejegységem, de komoly szándék esetén adom el, kótyavetyélni nem szeretném. A fej az első PLL szintézeres rádiók egyike (!!!) de még a klasszikus "kétpöcsös" kialakitású, oda-vissza játszós magnóval, dolbyval, stb. Az akkori csúcstechnika. Csak kisjelű kimenete van, és van hozzá egy hozzá illő Marantz 4x10W erősitő is. Azokkal a Pio boxokkal biztosan nagyon szépen szólna.... na mindegy, ha érdekel szólj rám, majd megpróbálok képeket linkelni.

Elküldve

Hic ! ez elég konkrétan hangzik ! kérném a képeket !

és itt szeretném megköszönni a sok sok segítséget ! amúgy az öreg B be lenne és pont a kétpöcsös a megoldás !

Elküldve

reggel vettem ezt:

04-08-07_1627b.jpg

Grundig 2835-VB

103946

a hátulján van egy kis csati, ami úgy néz ki mint egy normál jackdugó:

04-08-07_1612b.JPG

mégis mire való lehet?

REC gomb nincs rajta csak egy sk

nem volt időm, a másik Grundig-ot még nem adtam postára

Elküldve

Ezekhez volt egy időben kábeles távirányító is. Lehet annak a csatija. De elsőre én is utólagosnak tippeltem, mert sokkal fényesebb mnt a magnó többi része.

Elküldve

Bármi lehet. Nekem volt egy Blaum, olyan '80 körülről, aminek volt gyári (!) CB rádió modulja, csatornaválasztóval, mikrofonnal meg minden zubehörrel.... még sosem láttam azelőtt ilyet, de mivel a magnó része rossz volt, '93-ban elcseréltem egy PLL szintézeres rádióra (akkor nem értékeltem még, milyen jó lenne majd 15 év múlva), azóta se hallottam felőle.

Mindjárt linkelek képet a Marantzról.... :)

Elküldve
Bármi lehet. Nekem volt egy Blaum, olyan '80 körülről, aminek volt gyári (!) CB rádió modulja, csatornaválasztóval, mikrofonnal meg minden zubehörrel.... még sosem láttam azelőtt ilyet, de mivel a magnó része rossz volt, '93-ban elcseréltem egy PLL szintézeres rádióra (akkor nem értékeltem még, milyen jó lenne majd 15 év múlva), azóta se hallottam felőle.

Mindjárt linkelek képet a Marantzról.... :)

én amikor pesten laktam 91-93 ig akkor zsibin vettem egy olyat ! és annak se ment a rádiója B) elég nehéz egy darab volt erre még emlékszem .

Elküldve

Na szóval, ez lenne az:

Ez a fej és az erősítő együtt:

marantz1.jpg

Ez a fejegység Marantz 4110:

marantz2.jpg

Ez meg az erősítő. Nem kis darab, a 4x10 Watthoz képest. De az a 10W legalább 10W és nem kamu.

marantz3.jpg

Nem egy mai darab, volt kollégám vette Dubaiban, amikor régen, mint mérnök ott dolgozott, aztán itthon a Ladájából lett megmentve, mikor eladta. Nagyon jól szólt, de kb. 12 éve nem volt bekapcsolva......

Elküldve

megérkezett hozzám a Marantz Thx. Hic !

ma délután neki álltam rendbe rakni már szól ! nem piti mi minden van benne ezek a japók nem spóroltak annak idején :)

a hangja meg B) huh !

Elküldve

egy mákom van szerenére nincsen főnököm :D viszont így magam szidhatom ha valami nem klappol B)

ma bekerült a Marantz a szolgálati helyére :)

nagyon szépen szól a Pioneer boxal ! hallatszik a jó párosítás ! ennek a hangszórónak, ez a fejegység kellett hogy prezentálja önmagát ! :)

erősítő 10W a hangszóró 20W 4 ohm és csúcsban 40W ! most itt biztosan sokan mosolyra fakadnak a Wattok hihetetlen számán :omg: ,, igen ez csak ennyi :o

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.