berlina Elküldve Május10, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Május10, 2005 De beszéltem azzal a fickóval akinek a Blaujáról fényképeket tettem ide vhol fönteb, azt mondja meg van még neki, ha vkinek kellene el tudom tőle hozni. Egyébként minden héten megy Münchenbe zsibvásárba szajrét hozni, megigérte, h néz nekem kisházas sztereo Blaut, (ez volt két hete), most fölhívtam és emlékezett rá!!! Részletesen... szal ha vkinek kéne a fenti... Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Június5, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Június5, 2005 Visszaért a szervízből a rádióm, működik. Valamint fölhomályosítottak, hogy a csatornamemória nem rossz, csak be kell állítani, kicsit ki kell húzni, majd visszatolni a gombot, valahogy így: , A lábkiosztással kapcsolatban nem jutottam szinte semmire. a 0-n kijön a negatív, a 4-es lábon pedig a pozitív 12 V. az 1-es és a 2-es van összekötve a vakdugóban. 3 Rádiót próbáltam: Becker, Grundig és Blau, mindhármon ugyanezeken a lábakon mértem a 12 Volt-ot, mindhármon az 1 és 2 volt összekötve, Sztereo és Mono kivitel esetén is. Persze ez nem jelenti azt, h ue márkák más tipusainál is ezeken a lábakon mászkálnak a jelek. A többi lábon nem találtam semmit, se feszültség, se ellenállás, se áramerősség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lightning Elküldve Június6, 2005 Megoszt Elküldve Június6, 2005 Hali berlina! Te egy alapos ember vagy! Jók a fotók! Egyébként a mult héten mondták nekem is , hogy ki kell húzni a memória gombot úgy tárol :-)) Az én kedvencem meg döglődik, néha rájön valami iszonyatos kh-s vang, ha zötyögősön megyünk.... az izzóm is kiégett... szóval előbb utóbb szét kell szedjem, hogy megnézzük neked az aljzat csatlakozásait, ha más nem 25.-énn Kecsón.... most kicsit elvesztem.... költözünk, tali szervezés stb..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Június9, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Június9, 2005 nahát mégse lehetk valami alapos: Közben kimértem mégegyszer: Rádió hokedlire, akksi+kábelek, pozitív vezetékre csúszósaruval egy lapos bizti. :lol: a biztonság kedvéért. Lada antenna, külső forrás pedig a mikrohifi. Találtam szervízben egy kis tanácsot is: nem ám vezérlőjel mászkál vmelyik lábon, mechanikus a vezérlés: betolja az ember a kazettát a külső kazettás egységbe, ez a mozdulat bontja az 1-2 lábakat és összeköti a 2 és a 6 vagy 5 vagy 3-at. Semmi varia. A 2-es láb + test vagy 6,5,3 lábak megy be a hang jel. Testre (a fémházra) és a 2-esre kötve a bemeneti hangot szépen megszólalt mindkét a hangszóró a rádióból. Sztereo rádióra sajna nem tudtam bevezetni a hangot szetereóban, csak mono bemenetet találtam. Bármilyen variációban is csatlakoztattam a külső hangot mindig megszólalt mindkét oldal. Arra is gondolok azért: lehet nem is sztereó a rádióm, csak álsztereó, vagy fene tudja, nem találtam pont akkor olyan rádiócsatornát amelyik kifejezetteen sztereóra hegyezett zenét sugárzott. pedig két hang kivezetés van rajt hátul. Fentiekből köv. hogy a 4-es pozitív láb és a 6,5,3,0 lábak bármelyikének összekötésével a 12 V jön ki a rádióból. (Egy német elektronyos barkácsoladal azt írta, hogy a sztereó két csatornát valami 10-20K kondenzátor vagy elllenállással kell összevezetni (butítani) monóra, hoyg bemenet lehessen. Csak leírtam mer' nem vagyok egy profffi.) Viszont Becker rádiónál a 6-os lábon nem tudom mi mászkálhat, mert ha arra kötök hang jelet csak búg a hangszóró. Tehát Beckeréknél másképp van, de a többi láb kiosztása ua. :lol: eddig szerencsém volt: a +12Voltot eddig csak a feszmérővel találtam meg. Lehet, hogy neked is valami alkatész lábforrasztása szabadult el a nyákon. Az előző ház nagyságú vau Blau-mban volt ilyen gondom: csak forrasztani kellett, mint később kiderült, mikor visszaért a szervízből. Amúgy a Becker az valami álomszépen szól!!! Nemhiába egy kultmárka, a hangszínszabályzója is sokkal finomabban hangszínszabályoz, mint a Blaué, pedig egyidősek. Viszont a háza is nagyobb, úgyhogy garázsrádió lesz belőle. Meg a tíz centis hangszórókat is le akarom cserélni, valami nagyon tré ahogy megszólalnak a szétégett Videoton házból..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Június22, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Június22, 2005 Hopp!! Bütykölve az egyik rádiót találtam benne egy kapcsolási rajzot... Az egyik fedél belsejére ragasztva.... Tényleg nem sokat tudtam kiolvasni belőle, de érdekes. Szabad szemmel is nehezen olvasható, nagyon apró az egész. Megpróbáltam jpg-ben föltölteni, sajna nem sikerült. (6,5 Mb) (80%-nál elfelejtette, hogy épp feltölt) Így csak split-elve sikerült föltolni. WinCommander Combine files parancsával lehet összerakni lemezrementés után: Grundig_Weltklang_2005_10020-942.001 Grundig_Weltklang_2005_10020-942.002 Grundig_Weltklang_2005_10020-942.003 Grundig_Weltklang_2005_10020-942.004 Grundig_Weltklang_2005_10020-942.005 Grundig_Weltklang_2005_10020-942.crc Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június25, 2005 Megoszt Elküldve Június25, 2005 Érdekes: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=2631201 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Senátor-Admirális Elküldve Június26, 2005 Megoszt Elküldve Június26, 2005 Kori! Van ilyen hifim ha kell..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június27, 2005 Megoszt Elküldve Június27, 2005 Köszi, de nincs veteránom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Június27, 2005 Megoszt Elküldve Június27, 2005 Köszi, de nincs veteránom! Majd vigyázok rá neked :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Augusztus15, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus15, 2005 lett egy Philips 554-es radiom (LCD display, PLL Quartz tuning), van rajta egy matrica, hogy erre a vezetekre nagyon kell vigyazni, hogy 3,4 Volt-nal tobbet ne kapjon, mert karosodhat a microcomputer. Tudja valaki, hogy mifele microcumputer lehet ez? Valamint, hogy honnan kaphat a kocsiban 3,4 Volt-ot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
SuiciD Elküldve Augusztus15, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2005 Háta tudtok rajtam segiteni. Elméletileg nem extra ami kell de a bontósok nem vigyáznak a cuccra. Keresnék kivehető autórádió keretet olyat aminek a végén van a csati. Mindegy milyen, mert úgyis szét kell vágnom. Illetve ha valakinek van ötlete, Kesztyütartóban nem fér el a fejegység, viszont a gyári hely meg rövid, igy nem tudom befixálni. Ehhez kellene a keret keretének a keret. Ooops :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus15, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2005 nekem van egy blau, de rádió nélkül nem nagyon adnám el írj pü-t, ha érdekel Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Augusztus15, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus15, 2005 szia, Manta/Ascona-hoz van gyari kiemelo keret ilyen fekete muanyag, 3 facsavarral kell a radionyilas fole csavarozni, lättam katalogusban es fotokon is, azert szerintem eleg brutal megoldas, de akkor ezt talältak ki. van olyen kivehetö femkeretem (valoszinuleg az amit keresel) radioval es a benn marado femdobozzal, tied lehet, barkäcsolhatod, nem egy minosegi radio, nemis igazän szol, e a dobozai es csatlakozoi megvannak, bär rovidek, biztos tobbszor ätepitettek mas autokba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Augusztus27, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus27, 2005 találtam még autórádiós oldalakat, azért lehet, hogy voltak már: http://infinite-power.de/f-radioidx.htm http://www.radiomuseum.org ez utóbbinak elég nagy az adatbázisa, nem minden adat pontos, mint pl, a gyártás időtartama olykor túl szűken van feltüntetve. itt az oldal alján található egy forum topic fa: http://www.radiomuseum.org/dsp_forum_folde...cfm?folder_id=1 (ez jó!!!) itt meg jó kis tipus határozások vannak képekkel (3 oldalról fényképezve, nagyíthatóak), a múltkor nem ezek voltak fönt http://www.oldtimerradio.com/auto.html az ebay.de-n a Tante-ma elado szokott még elég jó tipusleírásokat is írni a cuccaihoz u úú, ez de jó: sajnos belga és francia nyelvű, de az adatok használhatóak http://users.skynet.be/antique.autoradio/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Augusztus30, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2005 Tegnap éjjel melóban unatkoztam. Elkezdtem beszélgetni egy targoncással és észrevettem,hogy szól a zene a targoncán. :roll: Kisebb keresés után megtaláltam a rádiót is. Hát egy tekerőgombos gyári OPEL monó rádió szólt. (Asszem Blau.) Meg kell szereznem. Ha van valakinek valami kazettás rádiója ami működik és nem kell neki az szóljon plíz. Cserealapnak kellene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus30, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2005 Tegnap éjjel melóban unatkoztam. Elkezdtem beszélgetni egy targoncással és észrevettem,hogy szól a zene a targoncán. :roll: Kisebb keresés után megtaláltam a rádiót is. Hát egy tekerőgombos gyári OPEL monó rádió szólt. (Asszem Blau.) Meg kell szereznem. Ha van valakinek valami kazettás rádiója ami működik és nem kell neki az szóljon plíz. Cserealapnak kellene. holnapra legkésöbb megmondom :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Augusztus31, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 azt meg kell szerezni!! mär nincs több olyanom, amibol ketto lenne, ja: pontosabban van ket Videoton, ami Ladäkba es a Trabikba passzol, persze kazetta resz nelkül. viszont azert neztem ma be ide, mert ez is megvan: Blau ACR 900 CC kazetta lejätszo, beepitve, a titokzatos csatira az externes gerät-ekhez. ;) mono, kazettät fogad, lejätszik, nyomvatartott gombnäl elöre csevel es kazettät kiad. ketszer nagyobb, mint egy CD Walkman, de: korhü! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve November3, 2005 Megoszt Elküldve November3, 2005 EZT találtam.hátha vkit érdekel.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Január19, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Január19, 2006 johuuúúú lett gömbhangszóróóóóm!!!! nem Blau de japán :) + egy BEA 80-as fogja meghajtani quasiquadroban = 80W kóórhűen :D ;) ;) jessz Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 dobj már egy képet, milyen ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Január19, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Január19, 2006 ilyen piciny majd vissza is kell fogni az erősítőt... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 mókás :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 Ilyen lesz nekem is a Rekordban :) Bekötöm a Berlinától kapott :D korhű Blaupunktra de lesz benne cd-s rádió is komolyabb hangszórókkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Február12, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Február12, 2006 szóval így néz ki fellelt állapotban az a régen vágyott Blau Kugel: A hangszóróborítás szövött naturalu A hangszigetelés valóban benne volt... Papírrezonáns hanyagul kidolgozott szögletes kör öklömnyi mágnessel hangszóró a házban ragasztva Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Április22, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Április22, 2006 kapcsirajzok: http://www.bomarc.org/home.php mit rendelhetsz: http://www.bomarc.org/catalogsmenu.php hogyan rendelhetsz: (papíron vagy pdf-ben) http://www.bomarc.org/ordering.php Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts