tgabika76 Elküldve Február17, 2005 Megoszt Elküldve Február17, 2005 Miért nem cseréltek egymással??? :) Rajtam nem múlna, csak attól tartok hogy az Astra BoardComputere nem csereszabatos a Caliéval. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Az enyémben gyári a board, de nekem is fals adatokat ír ki és rá kell számolni legalább két litert a kiírt fogyasztáshoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Az enyémben gyári a board, de nekem is fals adatokat ír ki és rá kell számolni legalább két litert a kiírt fogyasztáshoz. mi volt veled ombre??? off írtam neked püt mikó mentem a busóra, semmi válasz amikó meg ottvoltam, akkó meg hívtalak is a mobilodon, de semmi reakció :) on Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sámli Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Egy sima F Astrába ('93, GLS) be lehet építeni computert? Vagy minek az? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Enyimet igen. A gyárit eléggé macerás és drága. :) http://www.opel16v.hu/CDL_hasznalati.doc Csak most nincsen, majd márciusban valamikor... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Enyimet igen. A gyárit eléggé macerás és drága. :) http://www.opel16v.hu/CDL_hasznalati.doc Csak most nincsen, majd márciusban valamikor... Ez engemet is érdekelne, csak nekem lenne egy extra kérésem, ha megoldható. A http://www.eelkevisser.nl/rado.html oldalon láttam egy érdekes megoldást, jó lenne ezt is "beleaplikálni". Udi as Astra Fx Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Az a megoldás enyhén szólva pontatlan, akár kétszeresét is tudja így számolni. Szal említésre sem méltó... Ez bizti nem lesz benne. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Az a 17.5 lityós fogyasztás 100-on valószínű téged igazol :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Ahhoz hogy az injektor "aktivitása" alapján mérni lehessen a a fogyasztást viszonylag jó közelítéssel, mérni kellene az injektorsoron levő benyanyomást és a MAP szenzor jelét is. Akkor már lehetne mondjuk 10-20% közelítéssel mérni... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Cimbim árul fed. comput igaz az fogyasztást nem tud mérni ... http://www.carstyling.hu/pic/usercar/8801/....jpg?1108299821 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Az a megoldás enyhén szólva pontatlan, akár kétszeresét is tudja így számolni. Szal említésre sem méltó... Ez bizti nem lesz benne. :) A "gyári" BC-ben van ilyen, ha esetleg tudsz rá valami megoldást akkor érdekelne. Másik extra kérésem egy Air / fuel meter lenne, mivel ez egy kisérleti Astra Fx. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Szabyka! Egen, ez az Én komputerem. :D Tőlem vette. :) Udi! A gyári átfolyós mérést végez tudtommal. A lambdaérték kalibrálásán már töröm a fejem, biztosan lesz rá megoldás! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szaszagsi Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Üdv Opel 16v! Lehet hogy hülye kérdés de megkérdezném hogy az a teljesitménynövelő amiről tegnap beszéltetek csak eco-s motorba mehet??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Nem, azt csak úgy híjják, mint az Opel motorjait, mert elméletileg a fogyasztáscsökkentésre lett kitalálva. Elméletileg mindegyik közös szívócsöves befecsis autóra jó. Nézd meg a http://www.akciosbolt.hu oldalon, van róla leírás is, kérdezz-felelek is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Szabyka! Udi! A gyári átfolyós mérést végez tudtommal. A lambdaérték kalibrálásán már töröm a fejem, biztosan lesz rá megoldás! :) Jól hangzik! A lambdaérték az fontosabb, ez a verzió már komolyan érdekelne. 8) Udi as Astra Fx Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Majd érdeklődj a tavasz derekán, hogy mire jutottam. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fls Elküldve Március25, 2005 Megoszt Elküldve Március25, 2005 Üdv! Az után érdeklődnék,hogy nincs-e valakinek magyar/angol/akármilyen csak ne német (a kapcs. rajz lehet bármilyen) leírása astra BC-hez? Különösen a csatlakozók kiosztása és a diag üzenetek érdekelnének. C14se motorral lett párosítva ,de pár módosításhoz még hiányoznak információk. Esetleg valaki nem figyelte meg miközben programozták a BC-jét tech1-el, hogy milyen opciókon lehet változtatni? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Julio Elküldve Március25, 2005 Megoszt Elküldve Március25, 2005 Üdv! Az után érdeklődnék,hogy nincs-e valakinek magyar/angol/akármilyen csak ne német (a kapcs. rajz lehet bármilyen) leírása astra BC-hez? Különösen a csatlakozók kiosztása és a diag üzenetek érdekelnének. C14se motorral lett párosítva ,de pár módosításhoz még hiányoznak információk. Esetleg valaki nem figyelte meg miközben programozták a BC-jét tech1-el, hogy milyen opciókon lehet változtatni? Köszi! Én találtam németül valamit a semminél több! :D Ez aszzem a hogyan állítsuk át egy 52L-es tank értéket 46-ra! http://julio.fw.hu/mid_program.png TID vagy MID amit beszereltek?? Julio Link to comment Megosztás: More sharing options...
fls Elküldve Március25, 2005 Megoszt Elküldve Március25, 2005 MID lett bele egy gsi-ből, amiben nemtudom milyen motor volt mert csak a közepe volt meg :D A tank ezen is 52L azzal nem is lesz gond, viszont nemtudom hogy lehet megnézni a gumi méreteket és jó lenne valahogy rávenni,hogy az aktuális sebességet kiírja ,mint a TID. Teszt funkció nincs/nem működik rajt. A legfontosabb a lábkiosztása lenne, mert ugyan van egy német leírásom, de hiányos és nehezen értelmezhező. Pl. nem tudom mi az a "Geber Wegstreckenfrequenz" de a neve és a színe alapján a sebesség jeladóra kötöttem a Steuergeät einspritzsignal-t meg az 1. befecskendező fejre. így most az apaljárati fogyasztás 1.2L/h 90-es temponál a gyári 5.5-6 helyett viszont 4.5-5...ezt keveslem és habár soha nem lesz annyira pontos mint az eredeti helyén, legalább megközelítően szeretném belőni, hogy lehessen viszonyítani és észlelni ha valami gond van a kocsival. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Julio Elküldve Március25, 2005 Megoszt Elküldve Március25, 2005 Itt is van néhány okosság bár nem igazán tudok jól Csehül :D http://www.opelastra.cz/technika/diagnosmid.htm Össze kellene szinkronizálni a km-óra jeladóját és a Mid-et. Azt ne kérdezd, hogy azt hogy kell mert azt sajna nem tudom, de arra emlékszem, hogy olvastam már róla valahol! :P Fel tudnád dobni valahova a német leírást, megpróbálnám kibogozni!! Julio Link to comment Megosztás: More sharing options...
fls Elküldve Március25, 2005 Megoszt Elküldve Március25, 2005 Köszi ez jól jött! Egyelőre ennyit rakok ki,majd később megkeresem honnan töltöttem a komplett pdf-et. Úgy néz ki hogy összeállt, kipróbálom és feljegyzem az adatait. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március25, 2005 Megoszt Elküldve Március25, 2005 ....Egyelőre ennyit rakok ki,majd később megkeresem honnan töltöttem a komplett pdf-et.... Esetleg www.opel-tigra.de ? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
fls Elküldve Március25, 2005 Megoszt Elküldve Március25, 2005 Esetleg www.opel-tigra.de ? Nem onnan van, de valami hasonló kékledes modding oldal volt... Kipróbáltam mindent most: Kb. 4.5L üzemanyag volt a tankban és 23Km-ert írt a még megtehehő útnak 5.x L-es fogyasztás kijelzés alatt. Tehát közel sem pontos. Teletankolás után viszont felugrott 999 Km-re és 25Km megtétele után is ott van. Alapjáraton konstans 1.3L/h, ami szontén sok szerintem. A többi maradt a régi. Mivel nálam nincs check control és a diag láb is ki van hagyva ezért teljesen máshogy kezdi a történetet, más értékek mellett. Azt hiszem kénytelen leszek belemélyedni a szlovák oldal fordításába. Addig is köszi az infokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 ....Alapjáraton konstans 1.3L/h, ami szontén sok szerintem. A többi maradt a régi.... C20NE Astra 1.1-et, ritkán 1.0 ír ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tothz Elküldve Április12, 2005 Megoszt Elküldve Április12, 2005 Haliho! C14se motoru automba gyári kapcsolási rajzok alapján beépitettem egy BC.-t. Minden jo mukodik csak bekellen kalibrálni a motorhoz meg a nyelvt beállitani. AKI TUD SEGITSEN!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts