Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Köszi szépen mindenkinek.

Egyébként, akinek van eladó szenzorai BC hez (hűtőfolyadék menny., ablakmosófolyadék menny., olaj menny.) az kérem jelentkezzen! :-)

Köszi

Nem csak szenzorok kellenek, hanem pl az olajteknőt is cserélni kell hozzá, meg valamelyik tartályt. :D

Megosztás:

A szenzorok hiányában is lehet programozni a BC-t?

1.6 (c16nz) re volt programozva és nekem 1.4 (x14nz) hoz kellene.

Hogyne. Leírás a GyIK-ben. Ha c16nz-re volt progizva, akkor nem kell átprogramozni. C14NZ-től C18NZ-ig ugyanaz a kód, maximum az impulzusjel miatt kellhet és/vagy a rádió miatt.

Megosztás:

Hogyne. Leírás a GyIK-ben. Ha c16nz-re volt progizva, akkor nem kell átprogramozni. C14NZ-től C18NZ-ig ugyanaz a kód, maximum az impulzusjel miatt kellhet és/vagy a rádió miatt.

Csak az a baj, h nemjó fogyasztási értékeket, megtehető km t, stb.

Megosztás:

Csak az a baj, h nemjó fogyasztási értékeket, megtehető km t, stb.

Akkor más lehet az útjeladó impulzusszáma. Meg kéne nézni a mostani kódját, abból kiderülne, mire van állítva jelenleg. Asszem a bajuszkapcsoló 2 gombját kell egyszerre nyomni hozzá.

Megosztás:

Akkor más lehet az útjeladó impulzusszáma. Meg kéne nézni a mostani kódját, abból kiderülne, mire van állítva jelenleg. Asszem a bajuszkapcsoló 2 gombját kell egyszerre nyomni hozzá.

Olyat ír ki, hogy

felső sorban 10 mellette 01, alatta "A" és egy teli négyzet.

Nyomok még egy gombot akkor pedig 8982 -t ír ki.

Egy 1991 es c16nz s ben tök jól működött most meg egy 1998 as x14nz sben meg sztem rossz értékeket mutat.

Megosztás:

Olyat ír ki, hogy

felső sorban 10 mellette 01, alatta "A" és egy teli négyzet.

Nyomok még egy gombot akkor pedig 8982 -t ír ki.

Egy 1991 es c16nz s ben tök jól működött most meg egy 1998 as x14nz sben meg sztem rossz értékeket mutat.

Akkor egyértelmű, hogy programoztatni kell. A régebbiekben volt 8982-s impulzusszámos útjeladók a km órában, az újabbakban (kb 95-től) már 16665öst használtak. Illetve ez függ az órától is.

Megosztás:

Akkor egyértelmű, hogy programoztatni kell. A régebbiekben volt 8982-s impulzusszámos útjeladók a km órában, az újabbakban (kb 95-től) már 16665öst használtak. Illetve ez függ az órától is.

És ha a jeladót kicserélem? Vagy az egész km órát? Azzal megoldhatnám a problémámat? Motorkódtól akkor nem függ ez a dolog?

Megosztás:

És ha a jeladót kicserélem? Vagy az egész km órát? Azzal megoldhatnám a problémámat? Motorkódtól akkor nem függ ez a dolog?

Az a 01 lesz sztem a motorkód, ami ez esetben 8850 impulzusra van állítva, ezek szerint Neked 16665 impulzusos a jeladód. El kell vinni egy Opel szervízbe, ahol van Tech műszer, és tudják programozni a BC-t, ha van gyári rádiód, akkor pl. 81-est, ha nem gyári rádiód van, akkor pl. 95-öst kell bele iratni. Nem tudom, merre lax, Érden tudok egy ilyen helyet.

Day, a 8982 nem stimmel, az valami más szám lesz, a régiekben 8850-es jeladó volt.

Megosztás:

Az a 01 lesz sztem a motorkód, ami ez esetben 8850 impulzusra van állítva, ezek szerint Neked 16665 impulzusos a jeladód. El kell vinni egy Opel szervízbe, ahol van Tech műszer, és tudják programozni a BC-t, ha van gyári rádiód, akkor pl. 81-est, ha nem gyári rádiód van, akkor pl. 95-öst kell bele iratni. Nem tudom, merre lax, Érden tudok egy ilyen helyet.

Day, a 8982 nem stimmel, az valami más szám lesz, a régiekben 8850-es jeladó volt.

És nem oldja meg a problémát ha kicserélem a két kocsi közt a km órát jeladóstól?

Megosztás:

Pedig az impulzust kiírja külön is az S és R egyszerre nyomása esetén, viszont ez X-Akta hogy miért más a kódhoz tartozó impulzus. De nekem mintha rémlene 8982-es jeladó is. :D

Légyegében ez(útszakasz jeladó) befolyásolja a fogyasztási adatokat, függetlenül a motortól?

Mindent a stopperen kívül. ^_^

Megosztás:

Pedig az impulzust kiírja külön is az S és R egyszerre nyomása esetén, viszont ez X-Akta hogy miért más a kódhoz tartozó impulzus. De nekem mintha rémlene 8982-es jeladó is. :D

Mindent a stopperen kívül. ^_^

Átraktam a km órát. Mentem vele egy 14 km karikát. 7.6 os fogyasztást írt ki. Ez már sztem valós lehet 1.4 es motornál. Szval így jó lesz ha kicserélem sz órát.

köszi a segítséget mindenkinek.

Megosztás:

hello mindenkinek!

az lenne kérdésem hogy astra F 1.4 c14NZ- be lehet boardcomputert tenni mert val egy link asszem az a bccomputer.hu s link amibe rendesen lehet kapni csak msot nincsen neki és aztvan oda irva jön valami ujjab tiupus ami sokkal többet tudd de nekem elég lene a rédi verzio is csak legyen benne ha valaki tud segiteni várom jelentkezését!

üdv rob

Megosztás:

hello mindenkinek!

az lenne kérdésem hogy astra F 1.4 c14NZ- be lehet boardcomputert tenni mert val egy link asszem az a bccomputer.hu s link amibe rendesen lehet kapni csak msot nincsen neki és aztvan oda irva jön valami ujjab tiupus ami sokkal többet tudd de nekem elég lene a rédi verzio is csak legyen benne ha valaki tud segiteni várom jelentkezését!

üdv rob

Kezdésnek olvass bele a GYIK részlegbe, utána meg ebben a topikban olvasgass.

Megosztás:

• 3 weeks later...

sziasztok

A GYIK ben megkerestem a BC bekötésének lépéseit, de nekem egy valami nem világos. De lehet csak én vagyok ezzel így. :-)

A BC nek 2 diagnózis vezetéke van. barna/piros (15. pin), barna/fehér (14. pin)

Na most a barna/fehér (14. pin) azt rákötöm a 16 pólusú diag csatim 8 as lábára. Tiszta sor.

Most jön a kérdés: A másikat barna/pirost hova kötöm? Illetve amikor programozzák a BC t akkor hova kell azt kötni?

Köszi

Megosztás:

sziasztok

A GYIK ben megkerestem a BC bekötésének lépéseit, de nekem egy valami nem világos. De lehet csak én vagyok ezzel így. :-)

A BC nek 2 diagnózis vezetéke van. barna/piros (15. pin), barna/fehér (14. pin)

Na most a barna/fehér (14. pin) azt rákötöm a 16 pólusú diag csatim 8 as lábára. Tiszta sor.

Most jön a kérdés: A másikat barna/pirost hova kötöm? Illetve amikor programozzák a BC t akkor hova kell azt kötni?

Köszi

16-os diag csati esetén sehova sem kell. Az a diagnosztikai szál, amit ha testre kötsz, akkor a kijelzőn megjelenik egy diagnosztikai menü, ahol például beállíthatod a tankszintet, ha esetleg Caravan-ba kerül, mivel annak 2 literrel kisebb a tankja. :rolleyes:

Megosztás:

16-os diag csati esetén sehova sem kell. Az a diagnosztikai szál, amit ha testre kötsz, akkor a kijelzőn megjelenik egy diagnosztikai menü, ahol például beállíthatod a tankszintet, ha esetleg Caravan-ba kerül, mivel annak 2 literrel kisebb a tankja. :rolleyes:

értem

köszi, akkor leszigszalagozom és visszagyűröm a biztitábla mögé :-)

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok! A Gyíkban leírtak alapján (Köszönet Day-nek) betettem a szekérbe egy BC, ugyan bajuszkapcsoló még nincs de két nyomógombot kivezetve funkcionál :D Sajnos olasz a menü és valószínű valami régebbi kocsiból való mert, 012 1 és GD a jeladó meg 8982. Így hát szükségem lenne egy programozásra, ha jól néztem nekem a legutolsó 144 kód kell (X20XEV, nemgyári rádióval, angol, km) de megköszönném ha valaki lecsekkolná. Amúgy OP-COMmal nem lehet programozni vagy csak nekem nem ment a kövi hibaüzi jött: "Unhandled KW82 CRC Error Detected!" Ha erre valakinek ötlete van kérem segítsen! A cucc mindenre reagál persze ökörségeket ír de legalább műxik! Köszi mindenkinek a sok leíráslinkkért! Üdv

Megosztás:

Mivel ide nem jött válasz nekifogtam és FPepe segítségével Érden beállítattam a BC-t. Minden szuperül működik, már a kapcsoló is a helyén! Így hogy látom mennyit is szeret kajálni nem is nyomom neki :D A diag menüről esetleg valakinek leírása vagy tapasztalata?! Én nem tudok benne állítani semmi tankméretet?! (caravan) Ha valaki megtenné, (mivel nekem még hátra van a CC és a folyadékok visszajelzése) hogy a bekötéséről egy gyík kiegészítést csinálna szerintem sokaknak segítene, ahogy Day cartárs a BC bekötésével! Egyelőre ennyi aztán remélem felpörög a topik :wacko:

Megosztás:

Mivel ide nem jött válasz nekifogtam és FPepe segítségével Érden beállítattam a BC-t. Minden szuperül működik, már a kapcsoló is a helyén! Így hogy látom mennyit is szeret kajálni nem is nyomom neki :D A diag menüről esetleg valakinek leírása vagy tapasztalata?! Én nem tudok benne állítani semmi tankméretet?! (caravan) Ha valaki megtenné, (mivel nekem még hátra van a CC és a folyadékok visszajelzése) hogy a bekötéséről egy gyík kiegészítést csinálna szerintem sokaknak segítene, ahogy Day cartárs a BC bekötésével! Egyelőre ennyi aztán remélem felpörög a topik :wacko:

Örülök, hogy sikerült! :wacko:

Megosztás:

• 1 month later...
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.