Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Azért ez nem ilyen egyszerű. Az a táblázat nem dísznek van. Az is csak egy dolog, hogy hány impulzusos a jeladó, de az sem

mindegy, miben van. Ugyanis azonos impulzusszámú jeladó egy astrában és egy calibrában más számú útjel impulzust fog

szolgáltatni, az eltérő áttételezés miatt. De még két astrában is lehet ez eltérő, méghozzá nem is kicsit.

Továbbá ez a kód, amit állítanak, nem csak az impulzusszám miatt érdekes, hanem pl a fogyasztásjel miatt is. más-más ecuhoz

más beállítás kellhet. tehát ha a táblázattól eltérő értéket programozol, valószínű nem lesz pontos a mérés.

Én azt mondtam hogy ezt is tartalmazza, nem hogy csak ezt. :rolleyes:

Egyébként meg a legegyszerűbb tényleg az, ha kipróbálja, hogy az átlagsebesség menet közben nullázva az első pillanatban jót mutat-e. Ha jót mutat és a motorhoz is passzol a kód akkor jó. Ha jól tudom az Astráknál kétféle áttételezésű jeladót használtak, de a motorok többségénél csak az egyik fajtát használták.

Szerk.: megnéztem unixnál, x16sz, c20xe, c20ne motoroknál és mindegyiknél 13 a fogszám. Elvileg van más fogszámú is, de olyannal nem találkoztam.

Megosztás:

Na akkor, már vagytok itt páran, akik átprogramozták, Fpepe, invictus, daykiller, írjátok meg lécci milyen évjáratú BC ment a milyen évjáratú kocsiba és mi lett a kódja? Lécci! :rolleyes:

Nekem 93-as BC-m van, de 96 (97)-es autóba került bele, ami kicsit megnehezíti az átprogramozást Tech-kel. Invictusnak gyakorlatilag mákja van, mert 95-ös gépe van, 92-es BC-vel. Ami a mák az egészben, hogy még neki a régifajta 10pin-es diagnosztikai csati van, ami miatt az övét tökéletesen be lehet kötni. Mivel nekem már a 16pin-s diagcsatim van, ezért kicsit bonyolódott a helyzet, mert a régi BC-knek még két vezeték megy a diagcsatiba, az újabbak viszont 1 vezetékkel csatlakoznak rá. Úgyhogy nálam egy kissé nagyobb problémát jelent. Remélem, hogy elég lesz annyi, hogy a két diagvezetéket kivezetem és csak azt dugjuk rá a Tech műszer megfelelő pontjaira. <_<

Amúgy az enyém még nincs konfigolva. :D

Megosztás:

Nekem 93-as BC-m van, de 96 (97)-es autóba került bele, ami kicsit megnehezíti az átprogramozást Tech-kel. Invictusnak gyakorlatilag mákja van, mert 95-ös gépe van, 92-es BC-vel. Ami a mák az egészben, hogy még neki a régifajta 10pin-es diagnosztikai csati van, ami miatt az övét tökéletesen be lehet kötni. Mivel nekem már a 16pin-s diagcsatim van, ezért kicsit bonyolódott a helyzet, mert a régi BC-knek még két vezeték megy a diagcsatiba, az újabbak viszont 1 vezetékkel csatlakoznak rá. Úgyhogy nálam egy kissé nagyobb problémát jelent. Remélem, hogy elég lesz annyi, hogy a két diagvezetéket kivezetem és csak azt dugjuk rá a Tech műszer megfelelő pontjaira. :rolleyes:

Amúgy az enyém még nincs konfigolva. <_<

Szerintem legegyszerűbb, ha rákötöd amire kell a 2 kábelt a diag csatiban és megpróbáljátok tech2-vel.

Megosztás:

Én is figyelgettem a fogyasztásértékeket, meglepő dolgokat vettem észre. Elindulásnál kicsit nagyobb gázzal 15L-t simán enne 100-on, míg 5.-ben 60 körüli tempóval egyenletesen gurulva 4L körül eszik csak.

Nekem a max asszem kettesben padlógázon 31 lityi volt.

Amúgy a pillanatnyi fogyimérő arra jó, hogy kicsit visszább fogja magát az ember. :rolleyes:

Megosztás:

4 ben kiforgatva? 21

Óvatosság. :rolleyes:

Az a vicc, hogy mikor fullba nyomtam akkor range-nek kiírt 598 km. Megtettem 60 km majd nézem 606. Az átlagfogyiban meg benne van a huzatási 20 litrek is....szal nem lessz pontos de ijesztő mikor lecipőzöm <_<

Az angol menün még gondolkodom, de végülis már hozzászoktam a német szöveghez.

Megosztás:

Be kell menni egy márkaszervizbe és átállítják neked. Persze ez függ a BC-től is, hogy tudja-e azt a nyelvet. Nem lehet úgy állítani elvileg, hogy angol maradjon, de kmh és literben mérjen.

Én 4 éve németről akartam angolra átállíttatni a Kövesdánnál. Szerencsére nem sikerült nekik a gyártól a megfelelő programot megszerezni, ezért elmaradt. Azután hallottam nagyon sok panaszt, hogy miután a szerviz nyelvet változtatott, a BC teljesen megbolondult, és ráadásul már vissza se tudták állítani. (Magyar szervizről beszélek)! Szóval tanácsos nem belepiszkálni!!!

Jah, és az ajánlati ár 20 ezer körül volt az emlékeim szerint..... :rolleyes:

Megosztás:

Én 4 éve németről akartam angolra átállíttatni a Kövesdánnál. Szerencsére nem sikerült nekik a gyártól a megfelelő programot megszerezni, ezért elmaradt. Azután hallottam nagyon sok panaszt, hogy miután a szerviz nyelvet változtatott, a BC teljesen megbolondult, és ráadásul már vissza se tudták állítani. (Magyar szervizről beszélek)! Szóval tanácsos nem belepiszkálni!!!

Jah, és az ajánlati ár 20 ezer körül volt az emlékeim szerint..... :rolleyes:

De azért ha c20ne-re van állítva akkor érdemes saját motorkódra állíttatni. Különben hasznavehetetlen marad. <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.