Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Aki esetleg tud olcsó (a márkaszervíznél olcsóbb) BC programozási lehetőséget, Tech1 segítségével, az legyen szíves írja meg hogy mennyiért és hol. :lol:

Ez engem is érdekel. Most épül befelé a BC, egész délután madzagoltam, jó sok vezeték megy a CC-dobozhoz :lol:

Megosztás:

Ez engem is érdekel. Most épül befelé a BC, egész délután madzagoltam, jó sok vezeték meg a CC-dobozhoz :lol:

BC programozás. Telefonáltam párat, írtam egy kis megjegyzést a szervízes kollégáról is, valamint az árak.

Opel Tatabánya, korrekt segítőkész, 3600huf

Schiller Opel, közömbös, 5000huf

Opel Gombos, nem igazán tudta mi van, 10000-12000huf

Opel Maxabo, közömbös, 4700huf

Opel Duna, korrekt, 5000-6000huf

Nem szimpi árak :lol:

Megosztás:

BC programozás. Telefonáltam párat, írtam egy kis megjegyzést a szervízes kollégáról is, valamint az árak.

Na, megvan végre. Műxik szépen, a Check Control is. Nem kis meló volt bekötögetni, gyakorlatilag csináltam neki egy kábelköteget (bandázsszalaggal, ahogy kell). Csak sajna az ablakmosótartály jeladója nem jó, ahelyett kell szereznem másikat.

Megosztás:

Szerintem ezzel az árral semmi gond nincs, tudom jobb lenne olcsóóóóbban, de szerintem ez egy korrekt ár érte. Vissza emlékezve mikor megvettem a sast nekem a győri szervíz is ennyit kért a Tech müszer használatáért!

Megosztás:

Szerintem ezzel az árral semmi gond nincs, tudom jobb lenne olcsóóóóbban, de szerintem ez egy korrekt ár érte. Vissza emlékezve mikor megvettem a sast nekem a győri szervíz is ennyit kért a Tech müszer használatáért!

Igen, Daykillerrel is beszéltük, hogy gyakorlatilag a tbányai a legkorrektebb ár, nem olcsó, de nem is vészesen rossz, ha a többit is figyelembe veszem.

Megosztás:

Az Astra kezelési könyvben van róla leírás.

Sikerült már átprogramoztatni?

Igen, csak a kódindexet, azaz azt az egyetlen számot kellett átállítani. Mindent mutat tökéletesen, mostmár a hátralevő távolságot is.

Kezelési könyvet akkor keresgélek.

SZerk.: a megtehető távolsággal volt az elején egy ki gubanc, ugyanis nem mutatott korrekt értéket, hiába nulláztam minden számlálót. Daykillerrel arra a következtetésre jutottunk, hogy lehetséges, hogy a bc tárolja a régi fogyi adatokat, amiket a nullázáskor nem töröl, és így a nullázás után is ki tud írni megtehető távra valamilyen adatot. Ezt az elméletet alátámasztja, hogy az autóval közlekedve hiába tettem meg 60-70km-t, a megtehető táv nem változott jelentősen. Vasárnap estére viszont már teljesen jól beállt, mostmár reális, jó értéket mutat (kigyulladt a tankjelzés és 70km-t ír megtehetőnek, ez tapasztalatból kb ennyi is), és nagyjából annyival csökken, mint amennyit megyek. Tehát ha valaki felprogramoztatja, akkor nem kell türelmetlennek lenni, pár km után ez az adat is tökéletes lesz.

Megosztás:

Igen, csak a kódindexet, azaz azt az egyetlen számot kellett átállítani. Mindent mutat tökéletesen, mostmár a hátralevő távolságot is.

Kezelési könyvet akkor keresgélek.

SZerk.: a megtehető távolsággal volt az elején egy ki gubanc, ugyanis nem mutatott korrekt értéket, hiába nulláztam minden számlálót. Daykillerrel arra a következtetésre jutottunk, hogy lehetséges, hogy a bc tárolja a régi fogyi adatokat, amiket a nullázáskor nem töröl, és így a nullázás után is ki tud írni megtehető távra valamilyen adatot. Ezt az elméletet alátámasztja, hogy az autóval közlekedve hiába tettem meg 60-70km-t, a megtehető táv nem változott jelentősen. Vasárnap estére viszont már teljesen jól beállt, mostmár reális, jó értéket mutat (kigyulladt a tankjelzés és 70km-t ír megtehetőnek, ez tapasztalatból kb ennyi is), és nagyjából annyival csökken, mint amennyit megyek. Tehát ha valaki felprogramoztatja, akkor nem kell türelmetlennek lenni, pár km után ez az adat is tökéletes lesz.

És milyenre állíttattad azt a számot? Angol lett, és metrikus? Hol csináltattad?

Megosztás:

És milyenre állíttattad azt a számot? Angol lett, és metrikus? Hol csináltattad?

Tatabányán. Német metrikus lett, 095-ös kód.

pü ment <_<

Köszönöm, sokmindent megtudtam belőle, ami alapján tudok még rajta finomhangolni. :rolleyes:

Valamint benne van, hogy a megtehető távot az utolsó 20-30km alapján számolja, tehát beigazolódott a következtetésünk.

Megosztás:

Tatabányán. Német metrikus lett, 095-ös kód.

Köszönöm, sokmindent megtudtam belőle, ami alapján tudok még rajta finomhangolni. :rolleyes:

Valamint benne van, hogy a megtehető távot az utolsó 20-30km alapján számolja, tehát beigazolódott a következtetésünk.

Akkor neked a 111-es kellett volna az angol nyelvhez.

Azért gratula, én még keresem a lehetőségét az átállításnak.

Megosztás:

Na, megvan végre a kódváltás. A 43-as, amit kinéztem a táblázatból (angol nyelv, metrikus mértékrendszer) tökéletesen műxik. Tech2-vel csinálta a srác valami átalakítóval, mert a Tech1 műszere rossz, de semmi gond se volt vele, kb. 2 perc lehetett az egész. Egyébként Érden csinálták, ha valakinek kell az elérhetősége, meg tudom adni, egy kis Opel szervíz van ott.

Megosztás:

Engem az érdekelne, hogy a 92-es BC tudja-e a 95-ös kocsihoz a kódot? Mert nekem C20NE-ből van, 8imp., az enyém meg C14SE, az útjeladó meg 16imp. Azért kérdezem, mert a 92-es táblázatban nem szerepel az enyémhez kód, csak 95-től. Vagy ez a kódállítás programfrissítésnek felel meg?

Megosztás:

Engem az érdekelne, hogy a 92-es BC tudja-e a 95-ös kocsihoz a kódot? Mert nekem C20NE-ből van, 8imp., az enyém meg C14SE, az útjeladó meg 16imp. Azért kérdezem, mert a 92-es táblázatban nem szerepel az enyémhez kód, csak 95-től. Vagy ez a kódállítás programfrissítésnek felel meg?

Azt nem hinném, hogy sw-t is frissített volna, nem is tudom, lehet-e egyáltalán. Vagy 94 utáni BC kell, vagy lecseréled a műszeregységben a kilométerórát 8-impulzusosra. Meg kéne kérdezni vmi hivatalos helyen, hogy lehetséges-e.

Megosztás:

:rolleyes: az nem gyere be. Akkor az órában kell vhogy az útjeladót átvariálni.

Az impulzusszámot a kódindex tartalmazza, ez az amit átállítanak. A régi kód nekem 008 volt, és a táblázatban ha megnézed ehhez tartozik a 8ezer valamennyi az impulzusszám, de az új kód szerint 16-os. Igazából a régi kóddal nem mutatott jó átlagsebességet, ezzel pedig tökéletes. Szerintem nem kell semmit cserélgetni, csak a kódot.

Amúgy nekem is 92-es BC-m van és 16-os jeladó, és a programozás helyretette. Szal no para. <_<

Megosztás:

Az impulzusszámot a kódindex tartalmazza, ez az amit átállítanak. A régi kód nekem 008 volt, és a táblázatban ha megnézed ehhez tartozik a 8ezer valamennyi az impulzusszám, de az új kód szerint 16-os. Igazából a régi kóddal nem mutatott jó átlagsebességet, ezzel pedig tökéletes. Szerintem nem kell semmit cserélgetni, csak a kódot.

Amúgy nekem is 92-es BC-m van és 16-os jeladó, és a programozás helyretette. Szal no para. <_<

THX, most hogy már ennyien belevágtatok, gondoltam befejezem én is. Nem is mondom el, mióta bent van a kocsiban, csak a diagdugaszra kéne rákötnöm meg beprogramoztatni :rolleyes:

Megosztás:

THX, most hogy már ennyien belevágtatok, gondoltam befejezem én is. Nem is mondom el, mióta bent van a kocsiban, csak a diagdugaszra kéne rákötnöm meg beprogramoztatni :rolleyes:

Semmit nem vesztesz, felprogramozzák a Te kódodat, aztán kipróbálod. Konstans sebességnél nullázol egy átlagsebességet, és ha utána jól mutat, akkor nyertél. <_<

Megosztás:

Azért ez nem ilyen egyszerű. Az a táblázat nem dísznek van. Az is csak egy dolog, hogy hány impulzusos a jeladó, de az sem

mindegy, miben van. Ugyanis azonos impulzusszámú jeladó egy astrában és egy calibrában más számú útjel impulzust fog

szolgáltatni, az eltérő áttételezés miatt. De még két astrában is lehet ez eltérő, méghozzá nem is kicsit.

Továbbá ez a kód, amit állítanak, nem csak az impulzusszám miatt érdekes, hanem pl a fogyasztásjel miatt is. más-más ecuhoz

más beállítás kellhet. tehát ha a táblázattól eltérő értéket programozol, valószínű nem lesz pontos a mérés.

Megosztás:

Semmit nem vesztesz, felprogramozzák a Te kódodat, aztán kipróbálod. Konstans sebességnél nullázol egy átlagsebességet, és ha utána jól mutat, akkor nyertél. <_<

Ja, mondjuk az hiányozni fog, hogy megtehető úthossz: 999km :rolleyes:

A 39,8l/100km-es fogyasztás viszont nem.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.