Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Elkészült, beszerelésre vár:

http://asty.uw.hu/images/kep(670).jpg

Meg tudtam oldani, hogy a TID csatiról tudjon üzemelni, amit tudtam áthidaltam a MID-n belül. Még a check controllal nem tudom mit kezdjek, anyázik rá, gondolom akkor azokat a pontokat is testre kéne kötni, vagy tápra?

Valamint aki tudja, hol az X9-es sorkapocs (ECU fogyasztásjel miatt), kérem mondja el, nem nagyon akarok vezetéket vagdosni. :huh: A többi madzagot leveszem a műszeregységről (tankszint, sebességjel).

Arra még kiváncsi leszek nagyon, hogy tudják-e majd Opel márkaszervizben konfigurálni nekem. ^_^ 082-s kódot kéne beütni neki. A "GD" szoftver elvileg tudja.. :lol:

Hát ez qrva jól néz ki, jössz pénteken megmutatni?

Megosztás:

Hát ez qrva jól néz ki, jössz pénteken megmutatni?

Most pénteken nem, szombaton szerelem be. Holnap ezer a dolog, plusz haver elkérte a verdát is...

Jövőhét pénteken viszont megyek, oszt megmuti. :lol:

Előrebocsájtom, hogy nem fog jól mérni, mert C20NE és 8850-s impulzusjelre van beállítva, az enyém meg ügye 16665. :huh:

Megosztás:

Most pénteken nem, szombaton szerelem be. Holnap ezer a dolog, plusz haver elkérte a verdát is...

Jövőhét pénteken viszont megyek, oszt megmuti. :lol:

Előrebocsájtom, hogy nem fog jól mérni, mert C20NE és 8850-s impulzusjelre van beállítva, az enyém meg ügye 16665. :huh:

De át lehet állítani(tatni) nem?

Megosztás:

Látom alkottál, teljesen jó, ha nem kell sokat sz@rozni meg kötögetni, én is meglépem :huh:

Mivel nincs CC-m egyelőre csak 3 szál madzagot kell bekötnöm a gépsasba. ^_^ Meg szereznem kell BC-s ablaktörlőkapcsolót. A legnagyobb szívásnak eddig az ECU fogyasztásjel vezetékének bekötése tűnik. :lol:

Megosztás:

spzoli! Készen van! ^_^

Képek: kép1 kép2 kép3

A legnagyobb szívás a fogyasztásjel megcsapolása volt, illetve direkt szívattam magam, mert nem nagyon szerettem volna elcsípni azt a vezetéket és próbáltam kibányászni az X9-es sorkapocsból, de nem jött össze. :lol:

Szerelési képek később. :huh:

zsíír, most végülis bekötötted az egészet működőképesre?

Megosztás:

spzoli! Készen van! ^_^

Képek: kép1 kép2 kép3

A legnagyobb szívás a fogyasztásjel megcsapolása volt, illetve direkt szívattam magam, mert nem nagyon szerettem volna elcsípni azt a vezetéket és próbáltam kibányászni az X9-es sorkapocsból, de nem jött össze. :lol:

Szerelési képek később. :huh:

Most akkor BC, vagy csak kijelző?

Megosztás:

Most akkor BC, vagy csak kijelző?

BC, mert a fogyasztási adatokat írkálja szépen, ahogy a képeken is látni, igaz, nem hinném, hogy üzem melegen 4,6 litert szopkodna óránként. C20NE motorhoz van most állítva. Amúgy a második képen azt írja, hogy még ennyit elmehetek azzal a tankmennyiséggel, néztem pár perc múlva, utána már csak 83km-t írt. :huh:

Megosztás:

Majd holnap. :lol: Rendezni kell a gondolataimat. ^_^ Ja meg nálad régebbi rajzon kell megnézni a C16SE motorvezérlőt, mert a 97-es rajzon már nem szerepel az a motor.

dejó :huh:

am a kis csatit nagyon szét kellett berhelni? az ecutól meg csak húztál szálat a x20hoz és ennyi?

Megosztás:

dejó :huh:

am a kis csatit nagyon szét kellett berhelni? az ecutól meg csak húztál szálat a x20hoz és ennyi?

Az áthidalásokat a BC-n belül oldottam meg, ott szépen áthidaltam mindent 0,5-ös vezetékkel, amit kellett (hőmérséklet, tápok, testek). Aztán azokat a vezetékeket szépen le is szigszalagoztam a nagyobb csatin, amiket áthidaltam és maradt 7 vezeték szabadon. 3 megy az ablaktörlő kapcsolóhoz, aztán az óraegységtől lehúztam a tankszint vezetéket, akkor még ott van a diag csatiba való is, meg a motor ügye a 21-s pinre. A másik diag pin-t is kivezettem, de nem kötöttem sehova (15-ös asszem).

Így meg csak fogtam és rányomtam a TID csatit és üzemelt egyből. De amúgy csak olyan cuccal működik ez a megoldás, ahol a TID csatiba minden egyes vezeték be van kötve...

Megosztás:

Az áthidalásokat a BC-n belül oldottam meg, ott szépen áthidaltam mindent 0,5-ös vezetékkel, amit kellett (hőmérséklet, tápok, testek). Aztán azokat a vezetékeket szépen le is szigszalagoztam a nagyobb csatin, amiket áthidaltam és maradt 7 vezeték szabadon. 3 megy az ablaktörlő kapcsolóhoz, aztán az óraegységtől lehúztam a tankszint vezetéket, akkor még ott van a diag csatiba való is, meg a motor ügye. A másik diag pin-t is kivezettem, de nem kötöttem sehova (15-ös asszem).

Így meg csak fogtam és rányomtam a TID csatit és üzemelt egyből. De amúgy csak olyan cuccal működik ez a megoldás, ahol a TID csatiba minden egyes vezeték be van kötve...

ehhez én most fáradt vagyok :huh: majd holnap leírod síkhülye nyelven :lol:

hát nemtom, elvileg a mi autóink(not mutyuki) egy idősek...de rádugtam egy 3. 97es verdára és ott is csak a háttérvilágítás működött

Megosztás:

ehhez én most fáradt vagyok :lol: majd holnap leírod síkhülye nyelven ^_^

hát nemtom, elvileg a mi autóink(not mutyuki) egy idősek...de rádugtam egy 3. 97es verdára és ott is csak a háttérvilágítás működött

Hja, rájöttem, hogy alapból nem fog üzemelni, ezért kell hidalgatni... :huh:

Hali!

Nem tudom sikerült-e megoldani, hogy ne anyázzan a CC, de egy kis segítség : a MID csatijánál az 1,2,3,24,25 kábelt földre, a 4,26 meg gyújtás 12V-re kell kötni és nem fog szólni többet semmiért! B) Remélem tudtam segíteni!

Szia!

Tudom, le is van kötve a 26,1,4 valamint az érzékelők is testre. Nem pofázik semmiért. Amíg a 26,1,4 pinek nem voltak lehúzva földre, addig reklamált, hogy nem világít a rükilámpa. :P

Megosztás:

Szerelési képek:

kép1 <<-- áthidalás TIDről

kép2 <<-- áthidalás MIDre

kép3

kép4

kép5 <<-- üzemanyagszint

kép6 <<-- ez miafakkom csati? Üresen lóg.

kép7 <<-- SZR ECU

kép8 <<-- balra X9-es sorkapocs, jobbra "csapolás"

kép9 <<-- üzemanyagszint csapolás

kép10

kép11 <<-- diag csati 8. pinre bekötés.

kép12 <<-- itt már kész. (igen rám esteledett :huh:)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.