epk947 Elküldve Június22, 2009 Megoszt Elküldve Június22, 2009 IDÉZET(cortx @ 2009-05-30 - 11:41) * sziasztok! angliából származó astra BC-jében nem lehet megváltoztatni a mértékegységeket? Mert nekem gallonban mutatja:S Nem biztos, de ha igen, akkor is sztem Tech műszer kell hozzá, márkaszervízben kéne utánaérdeklődni. Én annó a német nyelvű BC-met akartam márkaszervízben átirattatni angolra. Ha jól emlékszem tízezrekben mérték az árát, de szerencsére nem sikerült nekik, ezért maradt németül. Utóbb nagyon örültem neki, mert több infóm is bejött, hogy akik áriratták azoknak attól kezdve állandóan gondjuk volt a BC-vel, de még visszaállítani sem lehetett. Nekem hálistennek nincs bajom vele, sőt rendkívül precízen méri a fogyasztást, és a még megtehető kilométereket is. Sokszor hagyatkoztam már rá, amikor a benzinmutató már régen feküdt az alján. Általában már fekszik a mutató amikor kigyullad a tankolást kérő lámpa, és akkor még 80 km tehető meg vele. Az utána következő tankolásnál meg pontosan annyi megy bele ami megfelel az átlagfogyasztás x hátralévő km -50 liternek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június22, 2009 Megoszt Elküldve Június22, 2009 Hello valaki megtudná nekem mondani hogy a külső hőmérséklet érzékelőt hol találom A vectraba? 4 ajtós Hát az f astrában a kocsi bal elején van a koptató mögött. Én a veciben is ezek a környéken keresgélném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Július23, 2009 Megoszt Elküldve Július23, 2009 Sziasztok! Bar kerdeztem mar a "motor" cimszo alatt. sajnos nem sikerult kideritenem a Board Computerhez csatlakozo doboz hol talalhato. Amit ugy is hivnak, hogy "izzoteszter", a fenyszoro, a feklampa, es hatsolampa izzoinak meghibasodasat jelzi ki. (tudomasom szerint ez a doboz megtalalhato olyan modellekben is, amiben nincs B.C, de ekkor a hibajelzest a km-ora bal oldalan a felso sorban jeleniti meg. Nekem a problemam, mindig ir egy "F" betut, vegigprobalgattam, hibakat ideztem elo mestersegesen. Kihuztam a tagulasi tartalybol a szondat, igy folyadekszint csokkenest latott, kinyomattam a szelvedomosot, olajcserekor latta a motorolajszint hianyat, kulso homero megy, fogyasztas, hatralevo tavolsag, stopper, a feklampa ki volt egve, nem jelezte, a figyelt izzokat kiszedve egyikre sem reagalt. kerestem a motorterben, bal es jobb oldalon a boritasok alatt. eddig semmi eredmeny. a referencia szama 90247654 masik kerdesem, ha ki akarom cserelni a km-orat fordulatszammero nelkulire, kell-e valamit atkotni, barkacsolni, vagy egyszeruen be kell tenni. @+ xaba Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Július23, 2009 Megoszt Elküldve Július23, 2009 Sziasztok! .............. masik kerdesem, ha ki akarom cserelni a km-orat fordulatszammero nelkulire, kell-e valamit atkotni, barkacsolni, vagy egyszeruen be kell tenni. @+ xaba Sajnos, én nem tudok a B.C-t illetően semmit, de a műszeregységnél a W számra kell odafigyelni, egyébként simán kicseréled - főleg ha ford.számmérősről akarod a nélkülire cserélni.....én elcserélném veled, persze csak ha passzol a W szám. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július23, 2009 Megoszt Elküldve Július23, 2009 masik kerdesem, ha ki akarom cserelni a km-orat fordulatszammero nelkulire, kell-e valamit atkotni, barkacsolni, vagy egyszeruen be kell tenni. @+ xaba Ilyet még nem hallottam, és miért? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Július23, 2009 Megoszt Elküldve Július23, 2009 Sajnos, én nem tudok a B.C-t illetően semmit, de a műszeregységnél a W számra kell odafigyelni, egyébként simán kicseréled - főleg ha ford.számmérősről akarod a nélkülire cserélni.....én elcserélném veled, persze csak ha passzol a W szám. :) a km-orat azert akarom kicserelni, mert el akarom adni a regi C14NZ motoros astramat, nem kapok erte sem tobbet sem kevesebbet, ha van, vagy nincs benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Július23, 2009 Megoszt Elküldve Július23, 2009 A világításkapcsoló környékén nagyrészt ott vannak a vezetékek, amikkel össze kell kötni. Én már gondoltam rá, hogy betennék egy ilyet, és valami egyszerű LED-es módszerrel ki lehetne jelezni, ha kiég valamelyik izzó. Hacsak nem fejleszted rá a BC-re azt a 2 bemenetet hozzá... :) Pl. vennék Tőled egy XM1 modult hozzá, aminek van sok bemenete (pl. turbóval kapcsolatos, ami úgysincs nekem)... :( szerintem egyszerubb es szebb megoldas kihasznalni a "gyari helyet" a muszerfalon, a felso sorban a bal oldalon a sarga lampa, a folian nekem ki van alakitva Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Július23, 2009 Megoszt Elküldve Július23, 2009 ha v.kinek kell check control vezérlő 5eFt-ért odaadom hibátlan én is ennyiért vettem tegnap csak nem ez kell nekem:) 20/471-32-93 vagy msn eladtad mar? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július23, 2009 Megoszt Elküldve Július23, 2009 szerintem egyszerubb es szebb megoldas kihasznalni a "gyari helyet" a muszerfalon, a felso sorban a bal oldalon a sarga lampa, a folian nekem ki van alakitva Nem is tudtam, hogy van erre hely a műszeregységben, de valóban esztétikusabb úgy. Én meg a vonóhorog visszajelzőjét oda tettem be a gyári helyre a műszeregységbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Július24, 2009 Megoszt Elküldve Július24, 2009 Sziasztok! Bar kerdeztem mar a "motor" cimszo alatt. sajnos nem sikerult kideritenem a Board Computerhez csatlakozo doboz hol talalhato. Amit ugy is hivnak, hogy "izzoteszter", a fenyszoro, a feklampa, es hatsolampa izzoinak meghibasodasat jelzi ki. (tudomasom szerint ez a doboz megtalalhato olyan modellekben is, amiben nincs B.C, de ekkor a hibajelzest a km-ora bal oldalan a felso sorban jeleniti meg. Nekem a problemam, mindig ir egy "F" betut, vegigprobalgattam, hibakat ideztem elo mestersegesen. Kihuztam a tagulasi tartalybol a szondat, igy folyadekszint csokkenest latott, kinyomattam a szelvedomosot, olajcserekor latta a motorolajszint hianyat, kulso homero megy, fogyasztas, hatralevo tavolsag, stopper, a feklampa ki volt egve, nem jelezte, a figyelt izzokat kiszedve egyikre sem reagalt. kerestem a motorterben, bal es jobb oldalon a boritasok alatt. eddig semmi eredmeny. a referencia szama 90247654 masik kerdesem, ha ki akarom cserelni a km-orat fordulatszammero nelkulire, kell-e valamit atkotni, barkacsolni, vagy egyszeruen be kell tenni. @+ xaba Úgy tudom a Check Controll (CC) a kesztyűtartó mögött van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Július24, 2009 Megoszt Elküldve Július24, 2009 Úgy tudom a Check Controll (CC) a kesztyűtartó mögött van. megneztem, de sajnos nem talaltam ott semmit, kivettem a fiokot, semmit nem talaltam, probalom vegigkovetni a kabelkotegeget a fek fele, mert a feklampanak ra kell kotve lennie, es valahol a fenyszoro is, igy a ketto "kozos" utjan kell lennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Július24, 2009 Megoszt Elküldve Július24, 2009 Sajnos, én nem tudok a B.C-t illetően semmit, de a műszeregységnél a W számra kell odafigyelni, egyébként simán kicseréled - főleg ha ford.számmérősről akarod a nélkülire cserélni.....én elcserélném veled, persze csak ha passzol a W szám. :) kicsereltem a km-orat, nem kellett valtoztatni semmit, de egy dolgot elfelejtettem, nekem 175/70R13 a gumi merete, a masik valamilyen 14-es volt, illetve a B.C csal, kozel fele a fogyasztas, es az atlagsebesseg sem jo, a megteketo kilometerek is tul soknak tunnek, pedig mindketto W=1111 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Július24, 2009 Megoszt Elküldve Július24, 2009 megneztem, de sajnos nem talaltam ott semmit, kivettem a fiokot, semmit nem talaltam, probalom vegigkovetni a kabelkotegeget a fek fele, mert a feklampanak ra kell kotve lennie, es valahol a fenyszoro is, igy a ketto "kozos" utjan kell lennie. Pedig én is úgy tudom, hogy a kesztyűtartó környékén van, és ha az segít valamit, akkor ez (emlékeim szerint) a K86-os egység. A másik lehetőség, az omegákban a biztosítéktábla mögött volt még egy eldugott relésor, abban ott volt a checkcontrol is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július24, 2009 Megoszt Elküldve Július24, 2009 Pedig én is úgy tudom, hogy a kesztyűtartó környékén van, és ha az segít valamit, akkor ez (emlékeim szerint) a K86-os egység. A másik lehetőség, az omegákban a biztosítéktábla mögött volt még egy eldugott relésor, abban ott volt a checkcontrol is... És mi van ha egyszerűen csak nem tettek minden astrába ilyet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Július24, 2009 Megoszt Elküldve Július24, 2009 És mi van ha egyszerűen csak nem tettek minden astrába ilyet? lehetseges ez is, hiszen lattam olyan astrat, amiben nem volt a motorolajszintjelzo beepitve, es a B.C. nem jelezte ezt, akkor viszont valoszinu, hogy valami kabel csuszhatott le, vagy egyszeruen rossz a B.C. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Július24, 2009 Megoszt Elküldve Július24, 2009 lehetseges ez is, hiszen lattam olyan astrat, amiben nem volt a motorolajszintjelzo beepitve, es a B.C. nem jelezte ezt, akkor viszont valoszinu, hogy valami kabel csuszhatott le, vagy egyszeruen rossz a B.C. Akkor magyarul nem bc-s astrában ilyen nincs. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Július25, 2009 Megoszt Elküldve Július25, 2009 Akkor magyarul nem bc-s astrában ilyen nincs. :) de igen lattam mar ilyet is, vasarlasnal az egyik szempont a B.C. is volt, de erdekes a 8 szelepesban van olajszintjelzo, a 16 szelepesekben altalaban nem lattam az olajteknon amugy van valakinek tippje, hogy lehet kalibralni a B.C-t gumi csere utan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július25, 2009 Megoszt Elküldve Július25, 2009 de igen lattam mar ilyet is, vasarlasnal az egyik szempont a B.C. is volt, de erdekes a 8 szelepesban van olajszintjelzo, a 16 szelepesekben nincs. amugy van valakinek tippje, hogy lehet kalibralni a B.C-t gumi csere utan? Ha gyári BC-ről van szó, akkor sztem márkaszervízben, mert Tech műszer kell hozzá tudtommal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Július25, 2009 Megoszt Elküldve Július25, 2009 Ha gyári BC-ről van szó, akkor sztem márkaszervízben, mert Tech műszer kell hozzá tudtommal. sikerult valatoztatni es finomhangolni az osztoszamot a B.C-ben, ma indulas elott teletoltottem, 200km utan megneztem, es megvaltoztattam, utana visszafele ismet teletoltottem, majd megerkezve ujra, kozel helyes az eredmeny, 3% az elteres, es nem kell hozza a Tech muszer, de ki kellett vennem a B.C-t, az atallitashoz Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Július25, 2009 Megoszt Elküldve Július25, 2009 de igen lattam mar ilyet is, vasarlasnal az egyik szempont a B.C. is volt, de erdekes a 8 szelepesban van olajszintjelzo, a 16 szelepesekben nincs. Nekem van a 16 szelepesben. Nemrég féloldalasan parkoltam és kiírta,hogy "motorolaj szit vészesen alacsony." :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Július25, 2009 Megoszt Elküldve Július25, 2009 de igen lattam mar ilyet is, vasarlasnal az egyik szempont a B.C. is volt, de erdekes a 8 szelepesban van olajszintjelzo, a 16 szelepesekben nincs. ..mer' az 1,4 - 1,6 16 szelepes eszi az olajat oszt' szégyenlették beletenni.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Július25, 2009 Megoszt Elküldve Július25, 2009 Nekem van a 16 szelepesben. Nemrég féloldalasan parkoltam és kiírta,hogy "motorolaj szit vészesen alacsony." :) bocsanat rosszul irtam, kicsit felreertheto, lattam tobb olyan 16 szelepest, amiben nem volt, kimaradt a "nincs" szo elott az altalaban, mint irtam az enyemben is van (C14NZ es az X14XE-ben is) ma folyatattam a Check Control keresest, tovabbra sincs, nem talalom sehol, de talaltam fotojat, ami szerint egy nem egy kicsi dobozka lehet, Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Július25, 2009 Megoszt Elküldve Július25, 2009 ma folyatattam a Check Control keresest, tovabbra sincs, nem talalom sehol, de talaltam fotojat, ami szerint egy nem egy kicsi dobozka lehet, Nem lehetséges, hogy ott van a jobb oldalon ahol az "agy" is van, az "A" oszlop tövében a burkolat alatt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Július25, 2009 Megoszt Elküldve Július25, 2009 Nem lehetséges, hogy ott van a jobb oldalon ahol az "agy" is van, az "A" oszlop tövében a burkolat alatt? megnezem majd ott is, de megkeresem a feklampa kabel utjat, azon kell lennie Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus13, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2009 Elkészült, beszerelésre vár: Meg tudtam oldani, hogy a TID csatiról tudjon üzemelni, amit tudtam áthidaltam a MID-n belül. Még a check controllal nem tudom mit kezdjek, anyázik rá, gondolom akkor azokat a pontokat is testre kéne kötni, vagy tápra? Valamint aki tudja, hol az X9-es sorkapocs (ECU fogyasztásjel miatt), kérem mondja el, nem nagyon akarok vezetéket vagdosni. :huh: A többi madzagot leveszem a műszeregységről (tankszint, sebességjel). Arra még kiváncsi leszek nagyon, hogy tudják-e majd Opel márkaszervizben konfigurálni nekem. ^_^ 082-s kódot kéne beütni neki. A "GD" szoftver elvileg tudja.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts