Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Köszönöm jobb oldalt mutatja ez a régi egyszerű 8 digit + time és két gomb és kész!

Még egy olyat kérdeznék hogy milyen és hány izzó szükséges bele?

Ha visszakeresel a fórumban meg fogod találni a típust is, de szerintem vedd ki menj el a boltba és mondd azt hogy ilyen kell. De ha elmagyarázod hova kell, akkor is tudniuk kell milyen. Ott két darab van, de vehetsz belőle többet is, mert a kilométerórában is ilyen van.

Megosztás:

Köszönöm jobb oldalt mutatja ez a régi egyszerű 8 digit + time és két gomb és kész!

Még egy olyat kérdeznék hogy milyen és hány izzó szükséges bele?

1,2W-os rizsszemizzó van benne 2db, ha jól tudom. Egyenként egy bajonettzárszerű foglalatban vannak.

Megosztás:

• 2 weeks later...
....ha elmagyarázod hova kell, akkor is tudniuk kell milyen...

Az egyáltalán nem biztos! Van aki annyit sem ért hozzá mint egy villanykörte cseréhez. Sajnos tapasztaltam néhányszor.

Megosztás:

• 3 weeks later...

meghalt a kijelzom ami a cd-lejatszo folott van, ez olyan egyszerubb (kicsi) kijelzo, csak az idot mutatta. Erdemes bele venni olyan szelesebbet, vagy a kabelezes nem paszolna hoza? Erdekelne a pilanatnyi fogyasztas, atlag fogyasztas atlag sebesseg, kulso homerseglett. Letezik ilyen az en automhoz ha eredetileg olyan volt benne ami csak az idot mutatta?

Megosztás:

meghalt a kijelzom ami a cd-lejatszo folott van, ez olyan egyszerubb (kicsi) kijelzo, csak az idot mutatta. Erdemes bele venni olyan szelesebbet, vagy a kabelezes nem paszolna hoza? Erdekelne a pilanatnyi fogyasztas, atlag fogyasztas atlag sebesseg, kulso homerseglett. Letezik ilyen az en automhoz ha eredetileg olyan volt benne ami csak az idot mutatta?

Keresd Futó Gábort (itt a fórumon opel16v), ő a te embered! :lol: Egy kis ízelítő! De tuti sok sallang kell hozzá, ha ennyire alap kijelződ volt!

Megosztás:

Keresd Futó Gábort (itt a fórumon opel16v), ő a te embered! :lol: Egy kis ízelítő! De tuti sok sallang kell hozzá, ha ennyire alap kijelződ volt!

Sztem nem sok köze van a kijelző fajtájához. Az enyében is a legalapabb kijelző van, de csak annyi, hogy a BC-ben be kell állítani, hogy ilyen, és kész. Ha arra gondolsz, hogy a fogyiméréshez kell injektorjel, meg ilyenek, az természetesen igaz, de az a MID (gyári BC) kivételével mindegyikhez kellene, ill. úgy tudom, a MID se az injektorjelet használja, hanem az ECU-tól kap valami fogyasztásjelet.

Megosztás:

Sztem nem sok köze van a kijelző fajtájához. Az enyében is a legalapabb kijelző van, de csak annyi, hogy a BC-ben be kell állítani, hogy ilyen, és kész.

Ezt a részt nem igazán értem. Tudomásom szerint 4 féle kijelzőt raktak az Astrákba: a csak órás kijelzőt. a DID-et a TID-et és a MID-et. Ha az első van neki, ahogy írta, akkor akármilyen BC-ben állítgathat akármit... :lol: És különben is (tudom, éssel nem kezdünk mondatot) milyen BC-ről beszélünk? :lol:

Arra gondoltam, hogy pl a hőmérő szenzor sincs bent, és kábelezgetni is kellhet bőven, meg kijelzőt is vennie kell másikat akár a gyári BC-t, akár Gabiét választja.

Letezik ilyen az en automhoz ha eredetileg olyan volt benne ami csak az idot mutatta?

Akkor a konkrétabb válasz: létezik ilyen kijelző, egészen pontosan két megoldás is van... Az egyik az Astrák gyári BC-je, szerencsés esetben 10-15eFt között meg lehet kapni, ez maga a kijelző is egyben, de nagyon kell figyelni-keresni, mert nem minden BC-t lehet felprogramozni (mert ez szinte tuti kihagyhatatlan lépés) bármelyik motorkódra. Biztos hogy kell hozzá egy ablaktörlő bajuszkapcsoló is, annak a végén vannak a BC vezérlőgombjai. Ezek azonban az egyszerűbb dolgok. A BC azonban a fogyasztáson kívül sok mást is "figyel": pl. folyadékszintek, fékbetétek. Ezeknek a jeladóit, szenzorait is mind be kellene szerezned (rossz esetben tartályokkal együtt), és szinte biztos kábelezned is kell. Ha ez a része nem érdekel, akkor az jeladók testhez zárásával elkerülheted a BC folyamatos hibajelzéseit...

Ennél "egyszerűbb", de sokkal okosabb megoldás a Gabi féle BC, bár kijelzőt ezesetben is venned kell, de tulképpen mindegy, hogy DID vagy TID (mindkettő olcsóbb, mint a MID). Gabi cuccát meg bármilyen opelre "be lehet tanítani", ezért univerzálisabb. Ehhez néhány jelet kell összevadászni az ECU-ról, ha jól tudom...

Megosztás:

Ezt a részt nem igazán értem. Tudomásom szerint 4 féle kijelzőt raktak az Astrákba: a csak órás kijelzőt. a DID-et a TID-et és a MID-et. Ha az első van neki, ahogy írta, akkor akármilyen BC-ben állítgathat akármit... :lol: És különben is (tudom, éssel nem kezdünk mondatot) milyen BC-ről beszélünk? :lol:

Arra gondoltam, hogy pl a hőmérő szenzor sincs bent, és kábelezgetni is kellhet bőven, meg kijelzőt is vennie kell másikat akár a gyári BC-t, akár Gabiét választja.

Valóban, a csak órással nem sok mindent lehet kezdeni :lol:

A MID maga a BC tudtommal, tehát ha az lenne neki, akkor most nem írt volna ide.

A másik kettő között meg csak a hőmérő szenzor a különbség, ahogy írtad, de azt egyébként nem nagy ördöngősség bekábelezni.

Azért írtam a Gabi-féle BC-t, mert fogyasztásmérésről is szó volt, azt pedig csak kijelzővel nemigazán lehet megoldani, a gyári BC-t bekötögetni meg elég macerás, ráadásul nem minden motortípust tud lekezelni :D

Megosztás:

• 1 month later...

Szia Gabi!

Kérdésem a következő lenne, nekem ugye adott a Te álltalad beépített bc, ha nekem valamikor megcsinálják az nz-se átalakítást akkor hogyan lehet azt ujra berakni, remélem abba is belelehet majd! :lol: Szóval ha a P. Laciék csinálják akkor ők vissza tudják nekem azt szerkeszteni az új motorvezérlésre, vagy keresselek inkább téged ez ügyben?

Köszi a választ!

Üdv:BB

Megosztás:

Kérdésem a következő lenne, nekem ugye adott a Te álltalad beépített bc, ha nekem valamikor megcsinálják az nz-se átalakítást akkor hogyan lehet azt ujra berakni, remélem abba is belelehet majd! :lol: Szóval ha a P. Laciék csinálják akkor ők vissza tudják nekem azt szerkeszteni az új motorvezérlésre, vagy keresselek inkább téged ez ügyben?

Semmi nehézség nem lesz ebben :lol: Csak annyit kell tenni, hogy a BC injektor vezetékét át kell kötni az új SE moci

egyik injektorára (mindegy melyik). Utána pedig megnézed hogy mennyivel tér el a fogyid, és be lehet állítani ennek

fényében a BC-n az eltérést, utána már pontos lesz :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Egy kis bajom akadt a bc bekötés során :lol:

c20ne-be kötöttem be és abból is származik a bc.

A kérdésem az ,hogy miért L/h ir ki és miért csak a pillanatnyi fogyasztást mutatja amikor minden úgy csináltam

ahogy levolt irva.A műszeregység nagyobbik csatijába bevan kötve a 3-as pinre az imp.jeladó és a 7-esre is kötöttem

a tank miatt ,de mégsem kapja a jelet ezekszerint hiszen nem érzékeli a bc, hogy gurul a kocsi.

Az alapjárati fogyim az meg 1,3-1,4l azt sem tudom hogy jó-e. :lol:

Előre is köszönöm a segítséget! :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Egy kis bajom akadt a bc bekötés során :lol:

c20ne-be kötöttem be és abból is származik a bc.

A kérdésem az ,hogy miért L/h ir ki és miért csak a pillanatnyi fogyasztást mutatja amikor minden úgy csináltam

ahogy levolt irva.A műszeregység nagyobbik csatijába bevan kötve a 3-as pinre az imp.jeladó és a 7-esre is kötöttem

a tank miatt ,de mégsem kapja a jelet ezekszerint hiszen nem érzékeli a bc, hogy gurul a kocsi.

Az alapjárati fogyim az meg 1,3-1,4l azt sem tudom hogy jó-e. :lol:

Előre is köszönöm a segítséget! :lol:

Biztos hogy nem kap sebességjelet.

Tehát tisztázzuk: a sebesség jeladónak a műszeregységben kell lennie, a km óra hátulján, felül.

Először is nézd meg, neked van-e egyáltalán.

És abból kell jönnie a sebességjelnek a BC egységbe.

Megosztás:

Biztos hogy nem kap sebességjelet.

Tehát tisztázzuk: a sebesség jeladónak a műszeregységben kell lennie, a km óra hátulján, felül.

Először is nézd meg, neked van-e egyáltalán.

És abból kell jönnie a sebességjelnek a BC egységbe.

helo

km ora mogotti csatlakozora mindent rakotottem..elvileg az volna az?

az egy kb 20 pin es csatlakozo

kek piros kabelre kotottem...

koszi

Megosztás:

km ora mogotti csatlakozora mindent rakotottem..elvileg az volna az?

az egy kb 20 pin es csatlakozo

kek piros kabelre kotottem...

koszi

Nézd meg hogy van-e egyáltalán jeladó az órában. Ez egy kis kütyü a km óra hátulján, a spirál feletti

részen, 3 vezetékes fóliacsati menne rá. Ha csak lyuk van ott neked, akkor nincs jeladó. Vagy még az

is lehet hogy nem működik. Illetve volt már pin a csatiban, amire rákötötted? Vagy te maszekoltál?

Megosztás:

Nézd meg hogy van-e egyáltalán jeladó az órában. Ez egy kis kütyü a km óra hátulján, a spirál feletti

részen, 3 vezetékes fóliacsati menne rá. Ha csak lyuk van ott neked, akkor nincs jeladó. Vagy még az

is lehet hogy nem működik. Illetve volt már pin a csatiban, amire rákötötted? Vagy te maszekoltál?

Szia!

ajaj akkor lehet most rosszhelyre kötöttem mert ahova kötöttem az egy 2x valahány pines csati volt.

a spiráltól kicsit balrább haszemből nézem.akkor az nem az ezekszerint.mindjárt megnézem a spirál felett hogy van e valami.

köszönöm!

Megosztás:

NOs kiszedtem az órát és semmi nincsen benne még lyuk sincsen nem hogy jeladó :D

a spirál felett űres rész van ,de az egész órán nem találtam lyukat csatinak.

ilynkor van más megoldás?vagy óracsere?

A jeladó ki van vezetve a kétsoros csatira, amire rákötötted, az úgy jó. De ha nincs rajta

jeladó, akkor óracsere...

Megosztás:

A jeladó ki van vezetve a kétsoros csatira, amire rákötötted, az úgy jó. De ha nincs rajta

jeladó, akkor óracsere...

Akkor a kék-piros kábel elvileg nem megy sehova?vagyis nm működika 3as pinen?

Kicserélem akkor az órát próbaként (a bontós meg azt mondta hogy minden benzines órán van f astrában) :D

mondjuk én inkább neked hiszek ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.