Sunny1.4 8V Elküldve Május28, 2008 Megoszt Elküldve Május28, 2008 Üdv. Lenne egy kis gondom.c16nz motoros autóba szereltem gsi bc-t csak az a gond hogy a diag csati-nak nincs D lába.llyenkor hova kössem azt avezetéket ami oda menne? a helye meg van! Oda kell berakni a helyére mert a "D" pontnak a neve D= MID/DID a MID az a Multi Info Display a DID is valamilyen Info Display! a barna/piros vezeték megy oda kell raknod rá egy olyan csatit amit be tudsz oda pattintani bontós biztos ad neked egy bontott biztositék tábláról! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
geriopel Elküldve Június1, 2008 Megoszt Elküldve Június1, 2008 a helye meg van! Oda kell berakni a helyére mert a "D" pontnak a neve D= MID/DID a MID az a Multi Info Display a DID is valamilyen Info Display! a barna/piros vezeték megy oda kell raknod rá egy olyan csatit amit be tudsz oda pattintani bontós biztos ad neked egy bontott biztositék tábláról! :D Nektek sikerült beszerelni?Engem mindenki lebeszélt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 Sikerülni sikerült! Nem kis melo de nem olyan vészes (ha csak a fogyasztási adatok kellenek! Ha kellenek fékpofa kopások meg olajfogyasztás meg ablakmosó stb. na akkor nagyon kemény, de nekem nem ezek miatt kellett, így azok ki vannak iktatva! Jobban mutat mint a sima kijelző (Főleg kék ledddel :D )) inkább rábírni a pontos mérésre az már más kérdés Lacos most szerelte be és elvileg most nemrég ment vagy megy márkaszervízbe hogy be tudják-e programozni! Én még nem voltam programoztatni! Így alapjáraton állóhelyzetben 4.5 L/h mutat és 9.8L 100km/h ami sok egy kicsit! nekem megért 11-et! Várom én is, hogy mit mond Lacos! Nektek sikerült beszerelni?Engem mindenki lebeszélt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 és ha nem tudják beprogramozni, akkor nem sokat ér. max jól mutat... kicsit tartalékolva egy igazán működő, és kalibrálható kütyüt is lehet venni. Igaz Gabi? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 Jaja :D A gyári programozásában az a nagy lutri, hogy van egy szép nagy táblázat, melyik gyári számú (van vagy 20 féle) BC-t milyen nyelvre, kerékméretre és fogyasztásmérésre lehet programozni. Vagyis ha nem jó gyári számút vett valaki, akkor max dísznek használhatja, vagy megtanulhat franciául pl :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 Ez teljes mértékben így van! Az biztos, hogy a Gábor Computere az perfect! Már én is szemeztem vele végigolvastam a bekötési leírást, meg mit tud :D De mondjuk nekem összesen 3 adat és egy szempont kell! A kijelzőröl a külső hőmérséklet a megtehető kilométer az óra és jobban mutat mint az egysoros kijelző! A többi nem lényeg! De ha lenne pénzem akkor nem gondolkodnék és már benne is lenne a Gábor féle BC! ;) Nálam már a kerékméretnél kibukik az egész mert 16" kerék van! Viszont a fordulatszámmérős kilóméteróra az csak a 16" kerékkel mutatja a valós sebességet! :D A 13" csal vagy 20km/h! Lemértük! :P Majd meglátjuk! De ha csak a gyáriszámon múlik akkor csak keresés kérdése! A németországból behozott autokban is más és más gyáriszámú BC van? Mit jelent a 8982? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 De ha csak a gyáriszámon múlik akkor csak keresés kérdése! A németországból behozott autokban is más és más gyáriszámú BC van? Mit jelent a 8982? Az a baj, hogy ha a kerékméret paramétert (vagyis a sebességjel impulzusszámát) nem lehet belőni, ugrott a megtehető km funkció... A 8982 az impulzusszám, ennyi impulzus van 1km-en. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 értem! Akkor azért nem mutat valós értéket mert nem egyezik az impulzus szám! de ha ajó lenne az impulzus szám akkor jó lenne az átlagfogyasztás is? Az a baj, hogy ha a kerékméret paramétert (vagyis a sebességjel impulzusszámát) nem lehet belőni, ugrott a megtehető km funkció... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 értem! Akkor azért nem mutat valós értéket mert nem egyezik az impulzus szám! de ha ajó lenne az impulzus szám akkor jó lenne az átlagfogyasztás is? Nem biztos, mert az a motortól is függ (központi/hengerenkénti inkektoros, injektorok áteresztőképessége). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 jó sok minden kell hozzá! :D Hengerenkénti! Egyszer menne valami egyszerűen! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 jó sok minden kell hozzá! :D Hengerenkénti! Egyszer menne valami egyszerűen! :D Menne, vegyél Gabitól BC-t, és nem lesz vele gond :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 Ebbe az autoba ennyit már nem költök majd a Vecrába veszek egyet láttam abba is jó! :D majd karácsonyra meglepem magam :D Menne, vegyél Gabitól BC-t, és nem lesz vele gond :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 útjel impulzust és a motor típusát is pontosan be kell programozni a gyári BC-ben, csak úgy lesz jó a fogyiadat és a megtehető km. csak mint mondtam, nem mindegyik gyári számú BC-t lehet felprogramozni adott motorra, vagy impulzusra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 Na akkor ezeknek majd azért utána nézek hátha sikerül valami okosat kitalálni! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június2, 2008 Megoszt Elküldve Június2, 2008 Ebbe az autoba ennyit már nem költök majd a Vecrába veszek egyet láttam abba is jó! :D majd karácsonyra meglepem magam :P nyüstöltem is érte eleget! :D az astrámban nagyon megszerettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 útjel impulzust és a motor típusát is pontosan be kell programozni a gyári BC-ben, csak úgy lesz jó a fogyiadat és a megtehető km. csak mint mondtam, nem mindegyik gyári számú BC-t lehet felprogramozni adott motorra, vagy impulzusra. Szia Gabi Akkor lehet, hogy nekem a megtett és megtehető utam, meg az össz km-em is azért csal annyit, mert csak 13"-as a kerék a gépen? Esetleg lehet ezzel valamit kezdeni, állítani, szerkeszteni? :D Üdv: BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Szia Gabi Akkor lehet, hogy nekem a megtett és megtehető utam, meg az össz km-em is azért csal annyit, mert csak 13"-as a kerék a gépen? Esetleg lehet ezzel valamit kezdeni, állítani, szerkeszteni? :D Üdv: BB Attól, hogy 13"-os a felnid, még lehet rajta "váltóméretes" a gumi. Az astra gyári mérete 175/70R13, ennek váltómérete pl 185/65R13. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Attól, hogy 13"-os a felnid, még lehet rajta "váltóméretes" a gumi. Az astra gyári mérete 175/70R13, ennek váltómérete pl 185/65R13. Neki a kérdéséből ítélve nem 13-as kerékhez van programozva a BC. Az alap 175/70R13-as kerék váltómérete 14"-ban a 185/60R14, 15"-ban a 195/50R15. Ha GSi-ből való a BC, akkor 195/55R15-höz lehet pl. kalibrálva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Neki a kérdéséből ítélve nem 13-as kerékhez van programozva a BC. Az alap 175/70R13-as kerék váltómérete 14"-ban a 185/60R14, 15"-ban a 195/50R15. Ha GSi-ből való a BC, akkor 195/55R15-höz lehet pl. kalibrálva. Csak ez a számomra nem derült ki a leírásából. :D A váltóméreteket pedig azért nem folytattam, mert nem tudtam, hogy van-e másik felnije, akar-e esetleg másik gumit venni....stb? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Nem csak a kerékátmérő számít ilyenkor, hanem az impulzusjeladó fajtája is, ugyanis 3 féle is van :D Csak hogy ne legyen egyszerű. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Az lenne a kérdésem, hogy az én kocsimban lévő gyári BC-t rá lehet e venni valahogy, hogy kiírja a tankban lévő üzemenyag mennyiségét? Mert amiket most tud: Pill. fogyasztás, átlagfogyasztás, átlagsebesség, megtehető kilométer a most tankban lévő üzemanyaggal, külső hőmérséklet, stopper. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Ha jól tudom akkor a Gabi féle bc az tudja ezt! Jól mondom Gábor? Javíts ki ha tévedek! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Ez ok! De nekem már van egy BC a kocsiban gyárilag. Nem hiszem, hogy kellene bele nekem mégegy. Vagy a gyárinak nincs ilyen funkciója? Végül is ez lenne a kérdés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Én úgy tudom, hogy a gyárinak nincs ilyen funkciója sajnos! :D Ez ok! De nekem már van egy BC a kocsiban gyárilag. Nem hiszem, hogy kellene bele nekem mégegy. Vagy a gyárinak nincs ilyen funkciója? Végül is ez lenne a kérdés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Ha jól tudom akkor a Gabi féle bc az tudja ezt! Jól mondom Gábor? Javíts ki ha tévedek! :D nem tévedsz :D Ez ok! De nekem már van egy BC a kocsiban gyárilag. Nem hiszem, hogy kellene bele nekem mégegy. Vagy a gyárinak nincs ilyen funkciója? Végül is ez lenne a kérdés. nincs. az van, amit látsz most. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts