Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Vagy arra érted hogy trip leállítás-újraindításkor az átlagfogyi mérését is újraindítja?

Igen arra gondoltam, hogy jó lenne ha a napi km, meg az átlagsebesség mérését, az átlagfogyi méréstől függetlenül is lehetne használni.

Akár lehetne ez egy külön új opció is, ha készül majd újabb szoftver. :unsure:

Megosztás:

Igen arra gondoltam, hogy jó lenne ha a napi km, meg az átlagsebesség mérését, az átlagfogyi méréstől függetlenül is lehetne használni.

Akár lehetne ez egy külön új opció is, ha készül majd újabb szoftver. :unsure:

Az új változat annyiban más, hogy az átlagfogyasztást mindig kijelzi, a trip méréstől függetlenül.

Annyiban viszont kötődik hozzá, hogy a trip mérés elindításával újrakezdi az átlagolást.

De több változtatást már nem csinálok rajta, végleges immár. :blink:

Megosztás:

• 2 weeks later...

Folyamatosan csúszásban vagyok...

Gabi! Már párszor jártam úgy, hogy "kifagyott" a vízhőmérséklet mérés, aztán pár perc múlva javult meg.

Ma meg próbáltam egy 400-as mérést, és a végén lesötétült a kijelző... így csak az időt tudtam meg, de azt is utólag, mikor beengedett a menüjébe.

Ezeket ki lehet úgy javítani, hogy én a gépnél, te meg telefon végen?

Megosztás:

A kijelző elsötétülés elég vad, szerintem valami kontakt lesz a kábelek csatlakozásánál.

Lehet szét kell majd bontani a műszeregységnél... és akkor azt is ellenőrizni kell, hogy

esetleg a szomszédos kábelekből nem-e zárlatol egy-egy szál a mellette levő csatlakozónál.

A víz mérés szünetben nézz már rá hogy a pillanatnyi fogyasztást méri-e ebben az időben?

(a két modul közti kommunikációt zavarhatja valami nagyobb elektromágneses tér, ilyenkor

újra kell inicializálnia a kapcsolatot, és így egy kis szünet lehet az adatokban)

Megosztás:

a sötétülést lehet eltúloztam... az alsó sor, ahol a bc kijelez, na az sötétül el, az óra, külső hőmérő marad... .

a vízhő "fagyása" közben a többi működik. pont ezen voltam elcsodálkozva...

Az az elsötétülés is vad, tehát ugyanúgy fennáll a kontaktos gyanúm.

A vízmérés külön áll csak meg? Milyen tartományban? Köthető valamihez?

Megosztás:

Ez a gép nem erre van kitalálva, csak kicsit szórakoztam vele.. na..

De tényleg bosszantó volt. mert eltűnt a kijelzése, aztán mire észbekaptam... lépegettem a menüpontokban, és csak az időt találtam meg...

csatlakozásra visszatérve... tudod, Gabi, itt rögzítettünk, na ugyan nem kötegelővel és pillanatragasztóval(lehet itt a baj), de szigetelőszalaggal meg van erősítve a csati... és ezt a minap alaposan meg tudtam nézni(RCA ki-be szerelés közben), és nincs szétesve.

Megosztás:

csatlakozásra visszatérve... tudod, Gabi, itt rögzítettünk, na ugyan nem kötegelővel és pillanatragasztóval(lehet itt a baj), de szigetelőszalaggal meg van erősítve a csati... és ezt a minap alaposan meg tudtam nézni(RCA ki-be szerelés közben), és nincs szétesve.

Lehet hogy pont ez a szerelgetés bolygatott meg valamit. Az a csati nem túl bizodalmas, hiszen

emléxel rá, mit kellett vele küzdeni anno. Meg kellene nézni, hogy tényleg mindegyik pin a helyén

van-e, illetve a CDL-en levő sorcsatiba is rendben vannak a kábelek, meg ugyanígy az XM1 modulon is.

Ha megint előfordul ez a kijelző elsötétülés, akkor ezt javaslom. :lol:

Megosztás:

nekem mindig 96-ról indul... vagyis hidegen odakapcsolva leszambázik 96-ra, aztán ha utána monjuk elkapcsolok, és időnként visszanézek, van, hogy az ilyen visszanézéskor kifagy. de többnyire csak abban a részben, ahol 96-ról kezd felmenni a hőfok 2-től 50-ig... :lol: :) matematikát senki ne keressen az előbbi mondatomban! :)

ja és ha nem lépek ki a hőfoktól, akkor nem is lesz újra mérés... ha kilépek onnan, és kb. 1-2 perc múlva vissza, akkor már mér.

Megosztás:

96-ról indul? Mert akkor még kell rajta állítani asszem.

ja és ha nem lépek ki a hőfoktól, akkor nem is lesz újra mérés... ha kilépek onnan, és kb. 1-2 perc múlva vissza, akkor már mér.

Hmmm... ez a kilépős mókás dolog érdekes, ez még akár lehet sw bug is. Utánajárok. :)

Mondjuk mástól még nem hallottam ezt a problémát, ezt nem értem a dologban. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.