opel16v Elküldve November27, 2006 Megoszt Elküldve November27, 2006 na ezt kellene v.hogy összehozni.Mert a váltóban van útjeladó. Nem kell hozzá tudomány. :unsure: A TID csatira menő sebességjelet (kék-piros kábel 12. pinen) akkor megbontod a csati előtt, és átkötöd az útjeladó sebességjelére. Aztán szólsz nekem hogy mennyire tér el a kijelzett sebesség, és megmondom hogyan állíthatod be egyszerűen a notebook-on. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November27, 2006 Megoszt Elküldve November27, 2006 Nem kell hozzá tudomány. :unsure: A TID csatira menő sebességjelet (kék-piros kábel 12. pinen) akkor megbontod a csati előtt, és átkötöd az útjeladó sebességjelére. Aztán szólsz nekem hogy mennyire tér el a kijelzett sebesség, és megmondom hogyan állíthatod be egyszerűen a notebook-on. ;) Beszélek Udival, aztán coorporálunk........ :blink: Mert én villanyászatliag kuka vajok! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve November27, 2006 Megoszt Elküldve November27, 2006 Opel16V! Ma tankoltam 25 litert és akkor is csinálja mivel még nem sikerült bekalibrálnom ezért 38 L - 36 L - 32 L - 27 L - 34 L és így tovább... Wolfi! Ha jól emlékszem amikor beraktuk a digitet ment a BC is...nem a TID csati van szétcsúszva véletlen? A hétvégén megnézzük notebook is lesz nálam. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November28, 2006 Megoszt Elküldve November28, 2006 ...Egyébként kanyarban mindig a gyorsabb (külső íven levő) kerék sebességét méri a műszer, ami ugye mindig picivel gyorsabb, mint a "kaszni sebessége". :blink: Valami ilyesmire gondoltam én is. Egyébként nem járok 170 körüli tempóval csak kíváncsi voltam. Normál sebességtartományban, szinte (max 1-2 km/h eltérés, de ezt be tudom a mintavételezés időbeli eltérésének) egyformán mutat a Gps-el. Gepárd! Neked a téli szett is 15-ös? Lehet eltérés a gumiméretől is, majd ha leesik az első hó akkor nézzd meg mennyivel fog többet mutatni a BC! :unsure: Téli szett van, gyári méretekkel, ehhez lett belőve anno a bc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November28, 2006 Megoszt Elküldve November28, 2006 Ma tankoltam 25 litert és akkor is csinálja mivel még nem sikerült bekalibrálnom ezért 38 L - 36 L - 32 L - 27 L - 34 L és így tovább... Valószínűsítem, hogy a digit órádon az ADC impedanciaillesztése nincs megoldva, ezért a mintavételeknél változik a tankszintmérő felől nézve a felhúzó ellenállás. És valszeg ezért mérhet időben más-más értékeket a BC. Létezik egy újabb sw verzió a te komputeredbe is, azt kellene egyszer letölteni, és azzal rííltájm lehetne figyelni a komputer ADC értékeit. Bizonyosat az mutatna. Jársz a közeljövőben felénk? :unsure: Normál sebességtartományban, szinte (max 1-2 km/h eltérés, de ezt be tudom a mintavételezés időbeli eltérésének) egyformán mutat a Gps-el. Na ha 100-nál mondjuk 2-t csal, akkor 200-nál 4-et. :blink: Be lehet lőni pontosabbra is, bár elég sok dologtól függ a pontos sebesség és km mérés. Ha más a guminyomás vagy a terhelés akár elenyészően is, már kicsit mást mér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November28, 2006 Megoszt Elküldve November28, 2006 .... elég sok dologtól függ a pontos sebesség és km mérés. Ha más a guminyomás vagy a terhelés akár elenyészően is, már kicsit mást mér. Ezért nem is zavar különösebben a dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November28, 2006 Megoszt Elküldve November28, 2006 Ezért nem is zavar különösebben a dolog. Még így is sokkal pontosabb, mint a gyári km óra. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve November29, 2006 Megoszt Elküldve November29, 2006 Ez vitathatatlan. N.o.-ban meg ritkán járok, így 130 felett nem fogom sűrűn nézegetni a műszert. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve November29, 2006 Megoszt Elküldve November29, 2006 Opel16V! Akkor bejelentkeznék egy kis sw update-re... :unsure: majd egyeztetünk időpontot pü-ben, de előtte Wolfinak beállítjuk a BC-jét. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November30, 2006 Megoszt Elküldve November30, 2006 Akkor bejelentkeznék egy kis sw update-re... :unsure: majd egyeztetünk időpontot pü-ben, de előtte Wolfinak beállítjuk a BC-jét. :blink: Oks, majd szólj hogy mikor lenne neked jó, és egyeztetünk! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December4, 2006 Megoszt Elküldve December4, 2006 Nocsaknocsak Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December4, 2006 Megoszt Elküldve December4, 2006 Ippeg említettem a társalkodóban, hogy híres lett Macisajt keze és autója. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December4, 2006 Megoszt Elküldve December4, 2006 Látom quad rendesen kiosztott. :unsure: Azért a cs-on ne nagyon híreszteld hogy ennél olcsóbb is volt, mert még rámszáll az apaaeehhhhhh :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December4, 2006 Megoszt Elküldve December4, 2006 De sok sörbe fog ez kerülni valakinek! :unsure: ui: Gabi bácsi! lécci áruld már el, hogy szerinted milyen minimum notebook igénye van a proginak, amivel csinosítani lehetne a dolgaimon... mert most van lehetőségem, csak nem tom, jó-e az nekem erre. Nem kell nagy gépre gondolni... használt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December4, 2006 Megoszt Elküldve December4, 2006 Látom quad rendesen kiosztott. :unsure: Helyre tettem.......a rend kedvéért! :blink: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve December4, 2006 Megoszt Elküldve December4, 2006 De sok sörbe fog ez kerülni valakinek! :unsure: ui: Gabi bácsi! lécci áruld már el, hogy szerinted milyen minimum notebook igénye van a proginak, amivel csinosítani lehetne a dolgaimon... mert most van lehetőségem, csak nem tom, jó-e az nekem erre. Nem kell nagy gépre gondolni... használt... Mivel ez egy sima terminál progi, ezért sztem egy sima PI-n is menne a DOS-os verzió, a win-esnek meg egy PII is elég, ssak soros port legyen rajta. Ha újat veszel, akkor ezt nézd meg, mert a mostani olcsóbb laptop-okból (100-250 között) ezt kispórolják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December4, 2006 Megoszt Elküldve December4, 2006 Újat csak emiatt nem veszek. :unsure: Amúgy hogy működik a BC-d Tomi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve December4, 2006 Megoszt Elküldve December4, 2006 Amúgy hogy működik a BC-d Tomi? Be kellene kalibrálni, csak nincs rá időm (meg elolvasni, hogy mikor mit nyomjak), de majd hétvégén besegítesz. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December4, 2006 Megoszt Elküldve December4, 2006 megoldjuk! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December4, 2006 Megoszt Elküldve December4, 2006 ui: Gabi bácsi! lécci áruld már el, hogy szerinted milyen minimum notebook igénye van a proginak, amivel csinosítani lehetne a dolgaimon... Bármilyen még ma működő pentiumon szerintem elfutkos. :unsure: Win98 igénye van, azt annyi. :blink: Soros portot nézd meg, hogy legyen rajta. ;) SzaboT! Injektor kalibráció előtt majd kösd át a két kábelt amit beszéltünk, különben nem lesz jó a kalibráció. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve December5, 2006 Megoszt Elküldve December5, 2006 Gabi! Azt hogyan lehetne megoldani, hogy napi km-t, és átlagsebességet a fogyimodultól függetlenül is lehessen mérni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December5, 2006 Megoszt Elküldve December5, 2006 Miért ne lehetne? Vagy arra érted hogy trip leállítás-újraindításkor az átlagfogyi mérését is újraindítja? Ez direkt van így, változtatni nem lehet rajta. Ha jól megfigyeled, így működik minden BC. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December6, 2006 Megoszt Elküldve December6, 2006 LÁtom Gabi a cs-on már amilyen Helpdesk jelleget kezd felvenni a téma... nem? Vannak ám kérdések. ui: http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...mode=kiegeszito az ilyeneket ugye el lehet felejteni a BC-hez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December6, 2006 Megoszt Elküldve December6, 2006 Nem kell elfelejteni, mert jó ez is hozzá, ha normálisan fel van telepítve, és normális a cucc is. Én is használok melóhelyen egy saját építésű soros-usb átalakítót :blink: A helpdesk megoldást nem bánom, szívesen válaszolgatok annak aki nem tirpák módon közelíti a témát. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December6, 2006 Megoszt Elküldve December6, 2006 Pü-ben tudnál ajánlani normális cuccot esetleg? A többit megoldom. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts