PetiGSI Elküldve Szeptember20, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember20, 2005 Gabi ! Oké most pont melózom de még ma délután kimérem. Egy elenállást kell majd berakni valahova? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember20, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2005 Még nem tudom, majd kitalálom. Csak mérd ki. ;) Ja, és azt nem mondtam, hogy mindkét csatipontot földhöz viszonyítva mérd! :lol: Ja, meg mérd már meg úgy is, hogy le van kapcsolva a lámpa, nem nyomod a féket, de rajta a gyújtás. Csak a teljesség kedvéért. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Szeptember20, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember20, 2005 Tobiás! Oké várom jelentkezésed. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Szeptember20, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember20, 2005 Oké. Egyszerü mint a karikacsapás ;) Pár óra és választ adok :lol: Megcsináltam a relé áramkört meg mindent az izzok is várnak az uj helyükre már csak ez a kis "problem" vár megoldásra. De jobb is,hogy kirelézem legalább tehermentesítem a rendszert és kímélem a régi kábeleket. Az lenne a jó ha az első izzókra immunis lenne. :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember20, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2005 Megoldjuk. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Szeptember20, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember20, 2005 Gabi köszönöm :prayer: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Szeptember20, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2005 petya! Tegnap is irtam, hogy ez a két láb a ludas :wink: Sztem a rajz alapján egyszerü komparátor az érzékelő.. egy soros ellenálláson(legalábbis rajz szerint) nézi a feszültségesést. Bár akkor az igen kicsit ellenállat kellene hogy legyen, de nagy teljesítménnyel.. az meg nem tom hogy férne a CC kis dobozkájába :roll: szóval lehet másként van megoldva. És ha kiméred a pontokon a feszt, tippem szerint, hol közel tápnak, hol meg testnek kellene lennie. Ez lenne a logikus. És akkor ami a müködö lámpáknál van, azt kell megvalósítani. De csak az MID 1es lábához, mert a 26 os a féklámpáké.. az hagy maradjon.. Ha közel tápot ad,amikor kakukk az égő, akkor lehet egyszerüen nyisz... oszt csá... esetleg lekötni földre hogy ne "lebegjen" az a bemenet. Ez persze csak akkor ha nem akarsz visszajelzést. Ha igen, akkor már mókásabb a szitu, akkor bele kellene kukkantani a CC (Check Control) dobozkába. Mert símán átvezetékelni nem lenne jó ötlet, mert adott Watt értékek vannak rajta. Jah és egy kérdés! Úgy már próbáltátok hogy bent a relé az izzó helyén? vagy csak azt hogy lehúztátok a csatit? Ja, meg mérd már meg úgy is, hogy le van kapcsolva a lámpa, nem nyomod a féket, de rajta a gyújtás. Csak a teljesség kedvéért. Gondolod lehet egy harmadik állapot is :? (1: gyújtás lámpa nuku, 2: gyújtás lámpa ok, 3: gyújtás lámpa kakuk) ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Szeptember20, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2005 Na akkor lassan lehet elgondolkozni a komputerrel rendelkező embereknek, szeretnének-e fogyasztásmérő modult a gépsárkányukba! ;) Október második felében kezdem beszerelni a modulokat, aki kéri. Jó lenne ha két héten belül jelezné mindenki az igényét rá... ... Én kérnék szépen egy fogyimérő modult! :smt045 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Hali Udi! Oks, bejegyezve az igény! :lol: Laci! Jól gondolkozol, csak a szimpla próbálgatás helyett érdemes egy-két mérést végezni, hogy ne legyen kuka a BC. ;) Ezt meg is csinálta tegnap Peti, és a megoldás, hogy a BC-re menő nagycsati egyes lábát földre kell kötni, a CC dobozka felőli vezetéket pedig szigetelni, lógni hagyni. Így már nem fog szólni az égő hiányért. Az ellenállás ami a komparátoron van, egy szimpla pár ohmos vezetéktekercs, ez már elég a feszültségesés mérésére. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Ez az izzó probléma fennt áll az angel eyes esetében is... szóval tényleg kéne az a megoldás... :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Megvan a megoldás, a hozzászólásod felett le is írtam. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Jó de nekem ez nem megy... Valaki help csinálja meg nekem pls... :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Jövő héten Lurdy tali? :lol: 5 perc az egész... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Köszi! Köszi! Köszi! De még ráér, mert nekem még nincs relézve, szandinak meg nem ír hibát... Bezzeg a Soniquenak a xenonra... :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bszemethy Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Na akkor lassan lehet elgondolkozni a komputerrel rendelkező embereknek, szeretnének-e fogyasztásmérő modult a gépsárkányukba! ;) Október második felében kezdem beszerelni a modulokat, aki kéri. Jó lenne ha két héten belül jelezné mindenki az igényét rá... Én is igénylek egy XM1 modult. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Oks, feljegyezve. ;) A telefonszámod lécci írd meg pü-ben, mert nem találom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Johnny! Mint már többször is mondtam, év végére várható. :lol: Akkor sem lesz előbb, ha még 5x megkérdezed. :lol: Hátha,sosem lehet tudni! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Szeptember21, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2005 Hátha,sosem lehet tudni! ;) Tipp : kérdezd meg 6x! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jánoska Elküldve Október6, 2005 Megoszt Elküldve Október6, 2005 HELP ME! Belevágtam egy dologba és nem gondoltam,hogy ennyire bonyi lesz :( Vettem 100/140W -os izzókat előre és elkezdtem kirelézni,hogy ne menjen szét kapcsoló, kábel a többlet teljesítmény miatt. A terv az,hogy 2db (30A) relével oldom meg pl. bal oldalról leszedem a tompított meg az országuti feszültségét(ezek vezérlik a reléket) és a relék egy biztositékon keresztül kapcsolják az aksiról a 12V-ot a 140W-os izzokra.(1 relé 2 izzon vezérel izzoszálakat).(1ik 2 tompitottat , másik 2 országutit).A gondom az ,hogy a B.C. mindíg kiirja,hogy az első égő(k) kivan égve!!! Hogy tudom megszüntetni ezt a kiirást? Tudom,hogy van egy figyelő áramkőr de akkor is az első izzók figyelését kikéne iktatni. Hogyan? Ha valaki tud infót ne kíméljen. :roll: :D Ui.: Gondoltam itt vmi elenállásra ami becsapja a figyelő áramkört vagy vmi elektronikai megoldásra.....................................HELP! Szia! Nem akarok belepofázni, de a BC CheckControl részét legegyszerűbb úgy átvágni, hogy a kábelköteg megfelelő szálát rákötöd a testre... Ezt olvastam, és nekem bevált. Sajna én sem tudtam a Kadettomban rákötni az Astra BC első reflektor hibajelző szálát sehova (nem találtam), ezért leföldeltem, és nem jelzi a hibát. Lehet túl egyszerű megoldás, de nekem tökéletesen működik. Ja et olvastam egy leírásban, ahol Corsába szereltek Astra BC-t, és a Corsában nincs CC, sem CC vezérlő... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október7, 2005 Megoszt Elküldve Október7, 2005 Már rég letudva a téma. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jánoska Elküldve Október10, 2005 Megoszt Elküldve Október10, 2005 Már rég letudva a téma. :D Ja, de gondoltam megírom a legegyszerűbb megoldást :( De ha már itt tartunk: A K86 műszernél melyik dróóót a glühlampenkontrolle? :D Mint ahogy írtam, nekem nem sikerült megtalálni, hátha valaki tudja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október10, 2005 Megoszt Elküldve Október10, 2005 Ugyanezt a megoldást találtuk ki pár oldallal előrébb. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jánoska Elküldve Október10, 2005 Megoszt Elküldve Október10, 2005 Ugyanezt a megoldást találtuk ki pár oldallal előrébb. :D Jóvanna :( végre 1x tudok segíteni. :? Valaki mondja meg... melyik kábel jelzi, hogy kiégett valamelyik izzó? K86 stajergerét van a kocsimban. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Kadett rajzom sajna nincsen. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jánoska Elküldve Október11, 2005 Megoszt Elküldve Október11, 2005 Kadett rajzom sajna nincsen. :D Nekem van :( De aszerint nem az... Vagy nem jót néztem... de tököltem vele egy órát, és nem jöttem rá, pedig az összes többi jel elsőre meglett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts