opel16v Elküldve Augusztus30, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2005 A tiedben biztos nincs. Nem ismerem az értékeit, én is éppen azon vagyok, hogy megmérjem a komputer számára... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Augusztus30, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2005 Félreértettél Mester!Nem akarok én semmilyen kütyüt a gépbe,nekem csak annyi kellene,hogy jelezze ha már alig van a tankban valami!Erről szeretném tudni,hogy azt hogyan lehetne megoldani!!! Benne van, figyelni kell a szintjelzőt. Ha pirosban van, akkor lehet menni kúthoz. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus30, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2005 Hát ez az, amire pl. nálam nem lehet adni, nekem a műszer még a piros mező felett állt, mikor a kocsi úgy gondolta a kereszteződésben, hogy nem megy tovább... :x Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Augusztus30, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2005 Hát ez az, amire pl. nálam nem lehet adni, nekem a műszer még a piros mező felett állt, mikor a kocsi úgy gondolta a kereszteződésben, hogy nem megy tovább... :xEzt szó szerint így hallottam a napokban másoktól is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Augusztus30, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2005 Ha már benyaszint,dizelbe hogy lehetne beaplikálni az üa mérőt?Mert a benyásokban van olyan,ami jelzi kis sárga lámpicskuval,ha kevés már az üa,de dizelből ezt kisporolták a káposztaevők! Gabi hol és hogyan mérik ezt? Az enyémből nem spórolták ki! :smt003 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Augusztus30, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2005 Úgy látom idevág a kérdésem: GSI BC 51 km megtehető utat mutat,amikor kifogy a benya,pedig annak pontosnak kéne lennie(itt olvastam). Lehet vele valamit tenni - azon kívül,hogy mindig levonom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Augusztus30, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2005 vhogy elvileg lehet calibrálni,de elég hókuszpókos, kevesen értenek hozzá. vmi 120 ohmos ellenállat, meg Tech1 kell hozzá... Ha visszajön PetiGsi a nyaralásból, majd kérdezd meg tőle.. asszem neki kb.re meg lett csinálva.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Azért teljesen pontos sosem lesz. ;) Viszont a helyedben megnézném, nem-e horpadt össze kicsit a tank (szemmel nem szokott mindig látszani, de ha nyomsz egy teletankot, érezhetően kevesebb megy csak bele). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Hát nem tudom- azóta figyelem (mióta besz....ott) és következetesen hüljeségeket mutogat (vagy csak én nem értem?): 0 L = 50 km megtehető, 5,5 L - 30 km = 110 km megtehető +6 L = 310 km ,aztán 2 km múlva 225 km megtehetőt jelez. A reáis értékek sorban 0 km, 20 km, 80 km, 78km lennének. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember1, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2005 Mennyit tudsz nyomni egy teletanknak? Ezt kellene először megnézni (ha van rá keret), aztán újrakalibrálni a BC-t. Van aki már csinálta, keresd vissza itt a fórumon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Szeptember5, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2005 Opel16v: Tegnap trippeltem hazafelé és láss csodát öregedtem min 1 hónapot. Mire hazaértem a bc 47d22hxxm Spda 0 km 182km(OK) ez már megen mér lehet? Elképzelhető. hogy a több motor leállítás, újraindítást nem szeresse? Mert akkkor ki kellene egészíteni a kézikönyvet a motor leállításáig tartó mérés menüponttal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember5, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2005 Opel16v: Tegnap trippeltem hazafelé és láss csodát öregedtem min 1 hónapot. Mire hazaértem a bc 47d22hxxm Spda 0 km 182km(OK) ez már megen mér lehet? Elképzelhető. hogy a több motor leállítás, újraindítást nem szeresse? Mert akkkor ki kellene egészíteni a kézikönyvet a motor leállításáig tartó mérés menüponttal. Valóban. Én is a minap nulláztam a kilométerszámlálást, és valami soknapot meg sokórát írt ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Egen... lehet hogy az indításnál leesik nagyon a feszültség. Mivel a stopper funkció statikus adatokkal dolgozik, így nem megfelelő tápellátás esetén hülyeség is íródhat a mérési adatokba. Kiötlök erre valami megoldást, és frissítünk! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Gábor: bocs, hogy belepofázok, ez a Te területed :notworthy: , én csak mint elektronikával foglalkozó emberke merek tanácsolni vmit: az alkatrész, ami az adatokat tárolja (nem tudom, külön EEPROM van-e benne, vagy maga a proci tárol) független tápot kéne kapjon; arra gondolok, hogy ha 12V-os az adott IC, akkor egy soros diódán keresztül kapja a tápot, ami után van egy nagykapacitású elkó, így az ilyen jellegű tápingadozások elkerülhetők lennének :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Sajnos mikrokontrolleres rendszerben nem ilyen egyszerű a dolog. Nem is az adat eltárolásával van gond, mivel mint mondtam, a stopper statikus, nincs háttértárban tárolva. A proci rendszeróráját használja, és ha a procinak nincs meg a megfelelő táp, akkor hülyeségek íródhatnak a regiszterekbe. Stab oldalon kívülre nincs az a kondi, ami ennek a komputernek életet ad mondjuk egy téli 20mp-es indítózás erejéig... és nagy kapacitást nem is lehet bevinni a feszstab mögé, mert rögtön kárt tesz mindenben. Ezt majd szoftveresen próbálom orvosolni, sztem nem lesz túl nehéz. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Bocs, azt nem figyeltem, hogy statikus a system :oops: . De amit írtam, az értelmezhető a proci tápellátására is ugyanúgy. Csináltam már tápokat PIC-es áramkörök számára, tapasztaltam, hogy lehet szívni is velük, de az általában nem szokott ártani, ha kellő kapacitás áll rendelkezésre a tápban :roll: Néhány kérdés ;) : Mennyit fogyaszt a BC bekapcsolt állapotban? Milyen procit használsz benne? Hátha tudnék olcsóbban szerezni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Ez esetben nincs lehetőség kapacitás bevitelére, mint mondtam is. PIC-et nem igazán lehet egy lapon említeni ezzel a technikával, de ha csináltál már DC-DC stab tápot, akkor tudod hogy mögé nem lehet bevinni nagy kapacitást, mert rombolás lesz a vége... Az alap komputer olyan 100mA körül fogyaszt, ha vannak rajta LED-ek is, akkor annyival többet. Procit nem hinném hogy tudnál szerválni, nem kommersz darab. Egyébként használok Philips-et is, konkrétan a 89C51RD2 típust. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 nincs az a kondi, ami ennek a komputernek életet ad mondjuk egy téli 20mp-es indítózás erejéig... Esetleg mini aksi,csepp töltéssel - mint a számítógépekben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Abból nehéz stabil 5V-ot előállítani (általában 3V-osak). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 2X3=6,esetleg 3X3 :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Nos, én ebbe nem szólok már bele, ez Gábor biznice, csak a tapasztalataimat mondtam el. Én általában ilyesmi célra nem valami komoly DC-DC konvertert használok, egyszerű 7805-öt szoktam, azt meg nem zavarja, amit írtam. Gábor: egy gyárban sok nem kommersz dolog is előfordul ám... :wink: Ja, és a fogyasztásmérő modulban milyen proci van (ha van benne)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Szerintem ezt a tápellátás javallattételes vonalat inkább lezárnám, mert nincs időm magyarázni, mi miért nem jó, illetve nem "gazdaságos" ebbe a komputerbe. Maradjunk annyiban, hogy már sok éve csinálom a dolgot, tudom mit hogyan és miért. ;) Fogymérős modulban Atmel AC2-es proci van, ezt egyébként a Temic gyártja. Még nehezebb beszerezni, mint a komputerben levőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jánoska Elküldve Szeptember11, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2005 Sziasztok! Sikerült szereznem egy Astra GSi Bordcomputert. A száma alapján soknyelvű, meg minden. Beszereltem egy útmutató alapján, mivel a Kadettomban volt Kadett BC előkészítés, meg Checkcontroll is. A kérdésem az, hogy ha az ALDL csatlakozóhoz odaviszem az Astra BC két szálát, akkor azt Tech1 vagy Tech 2 műszerrel tudják-e programozni? Mivel most annyit ír ki két sorba, hogy "PROGRAM GD", valamint világít jobb alul a kis F betű. Erre német fórumokon azt írták, hogy programozni kell, és utána jó. A program kódot is tudom a motortípushoz, nyelvhez, valamint rádiókijelzés nélküli verzióhoz. (047) Úgy néztem, hogy valamennyire más az Astra ALDL csatlakozója, de úgyanúgy 10 pólusú, mint a kadetté, csak a kadettban nincs benne a D szál, ami a MID-hez megy (G szál megvan). Ha azt odaviszem, akkor nem okoz-e kárt a tech műszerekben, illetve a kadettnak és az astrának az ALDL csatlakozója kompatibilis-e? Vagy kell szereznem egy Astra ALDL csatlakozót, és arra ráheggeszteni a szükséges kábeleket. A BC hogy felejtheti el a kódolását? (2 éve nem volt kocsiban) Illetve lehet-e olyat, hogy berakjuk ideiglenesen egy Astrába, és beprogramozzák, majd vissza a Kadettba? Csak nem felejti el ilyen rövid idő alatt a beállításokat, hisz akkor az akksit se lehetne levenni elvileg a kocsiról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóbiás Elküldve Szeptember11, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2005 A BC hogy felejtheti el a kódolását? (2 éve nem volt kocsiban) Csak nem felejti el ilyen rövid idő alatt a beállításokat, hisz akkor az akksit se lehetne levenni elvileg a kocsiról. Ha a svábok azt mondják programozás után jó lesz,akkor valszeg statikus memoban tárolódik a progi és az "szivárog" azaz hosszabb áramellátás nélküli időszak után felejteni kezd.Ez asszem 1-1,5 évután köv be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember12, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2005 Ha statikus memóriában van a program, akkor vagy rögtön a táp levétele után elfelejti, vagy belső áramellátása van, egy kis elem formájában (ami egy idő után lemerül, és többet nem lesz jó). Sajnos nem ismerem belülről ezeket a BC-ket, nem tudom milyen a megoldásuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts