Dani122 Elküldve November4, 2014 Megoszt Elküldve November4, 2014 Szerintem igen, a saját autón bármikor kiiktatom mondjuk az indításgátlót, másén nem szivesen. Ha ellopják nem akarom azt hallani hogy miattam volt. Hali! Van otthon elfekvőbe egy 1.6 os A veki (C16NZ) motorvezérlőm.ha esetleg azt berakom a másik helyére akkor múkodna?? Az astra az C14NZ Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November4, 2014 Megoszt Elküldve November4, 2014 Hali! Van otthon elfekvőbe egy 1.6 os A veki (C16NZ) motorvezérlőm.ha esetleg azt berakom a másik helyére akkor múkodna?? Az astra az C14NZ Elméletileg nem, de gyakorlatileg előfordul hogy jó vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November4, 2014 Megoszt Elküldve November4, 2014 Hali! Van otthon elfekvőbe egy 1.6 os A veki (C16NZ) motorvezérlőm.ha esetleg azt berakom a másik helyére akkor múkodna?? Az astra az C14NZ Más a gyújtásjeladója (C14NZ Hall-jeladós, C16NZ induktív jeladós). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve November4, 2014 Megoszt Elküldve November4, 2014 Az igazából mindegy, mert a gyújtásmodul elintézi a jelformálást, az ecu csak négyszögjelet kap belőle. A trafót meg ugyanúgy a gyújtásmodul hajtja meg. Elméletileg egy láb különbség van (D15 és D16) ami az injektor meghajtása, gyakorlatilag akad olyan ami belül össze van forrasztva. Wookie mester 16NZ-t használt 14NZ ecuval, de típusazonos vezérlővel sem mindig működik rendesen a dolog. Egy próbát azért megér, kiváltképp mert engem is érdekel a dolog :D Más a gyújtásjeladója (C14NZ Hall-jeladós, C16NZ induktív jeladós). Link to comment Megosztás: More sharing options...
khena Elküldve November10, 2014 Megoszt Elküldve November10, 2014 sziasztok, tudtok valakit aki tech1-el tud programozni bc-t? Link to comment Megosztás: More sharing options...
HellerEnrico Elküldve December30, 2014 Megoszt Elküldve December30, 2014 (edited) Sziasztok, van egy BC-m amin a 102 program van, egyik táblázat szerint c20nz motorhoz való a kód, másik táblázat szerint c20ne motorhoz. Kíváncsi lennék, hogy akkor most melyikhez, mert egy kicsit pontatlan is, például alapjáraton 1.6l/h meleg motornál, folyamatos 90-100 tempóban pedig 9l/100km fogyasztást ír kb, átlagban 10,7-et ír arra a fogyasztásra amire én 8,3 mértem. Opel Astra F C20NE, köszönöm előre is a segítséget Módosítva December30, 2014 : HellerEnrico Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December30, 2014 Megoszt Elküldve December30, 2014 Sziasztok, van egy BC-m amin a 102 program van, egyik táblázat szerint c20nz motorhoz való a kód, másik táblázat szerint c20ne motorhoz. Kíváncsi lennék, hogy akkor most melyikhez, mert egy kicsit pontatlan is, például alapjáraton 1.6l/h meleg motornál, folyamatos 90-100 tempóban pedig 9l/100km fogyasztást ír kb, átlagban 10,7-et ír arra a fogyasztásra amire én 8,3 mértem. Opel Astra F C20NE, köszönöm előre is a segítséget Azt nézd meg, hogy a BC-n az átlagsebességet kinullázva mennyinek mutatja a pillanatnyi sebességedet az órához képest. Lehet, hogy más impulzusszámú az órád, mint amire a BC állítva van. C20NZ motor nincs, NE lesz az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HellerEnrico Elküldve Január3, 2015 Megoszt Elküldve Január3, 2015 Azt nézd meg, hogy a BC-n az átlagsebességet kinullázva mennyinek mutatja a pillanatnyi sebességedet az órához képest. Lehet, hogy más impulzusszámú az órád, mint amire a BC állítva van. C20NZ motor nincs, NE lesz az. Az impulzus szám az jó, mert csak 1-2 km/h téved vagy még ennyit se, de mégse mér jól, többet mér mint kellene. Alapból az lapjárat is sok 1,6l/h szerintem max 1-nek kellene lenni-e nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speki007 Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Üdv! Olyan problémám lenne, hogy a BC-m a világítás( tompított,reflektor,helyzetjelző)felkapcsolásakor kialszik a fénye. Eddig villódzott és sokszor újraindította magát,most cseréltem a 24-es biztit, mert más is halott volt,akkor megjavult,de most ezt produkálja. A vezetékét megmozgattam, akkor semmi. Továbbá amikor megnyomom az óra és beállító gombokat egyszerre,kiad egy "kmh" jelzést középen,de aztán eltűnik. Akkor elvileg mutatja a km/h-t is? Mindig visszaugrik a dátumra. C16NZ motorom van. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Üdv! Olyan problémám lenne, hogy a BC-m a világítás( tompított,reflektor,helyzetjelző)felkapcsolásakor kialszik a fénye. Eddig villódzott és sokszor újraindította magát,most cseréltem a 24-es biztit, mert más is halott volt,akkor megjavult,de most ezt produkálja. A vezetékét megmozgattam, akkor semmi. Továbbá amikor megnyomom az óra és beállító gombokat egyszerre,kiad egy "kmh" jelzést középen,de aztán eltűnik. Akkor elvileg mutatja a km/h-t is? Mindig visszaugrik a dátumra. C16NZ motorom van. Köszönöm! Nekem kontakhibának tűnik a csatinál vagy a forrasztásnál. Igen, kiírja a pillanatnyi sebességet 53Km/óráig. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
speki007 Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 (edited) Ha netán a csatlakozónál van a gond,akkor szét lehet szedni a csatit újraforrasztáshoz vagy igazításhoz? És mikor jön elő a kilómétermutató, mert nekem üres rádió alatt (nem gyári magnó)? Módosítva Január10, 2015 : speki007 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Ha netán a csatlakozónál van a gond,akkor szét lehet szedni a csatit újraforrasztáshoz vagy igazításhoz? És mikor jön elő a kilómétermutató, mert nekem üres rádió alatt (nem gyári magnó)? Hát nekem akkor javult meg a kijelző amikor a csatiban kicsit óvatosan hajtogattam oldalra a lábakon. Azt tudom hogy gyári rádióval, a két gomb lenyomására (4-5 másodpercig kell nyomni) adja be a pillanatnyi sebességet, ha van hibakódot majd kijelzőteszt, hogy másik rádióval is csinálja-e azt passzolom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speki007 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Hát nekem akkor javult meg a kijelző amikor a csatiban kicsit óvatosan hajtogattam oldalra a lábakon. Azt tudom hogy gyári rádióval, a két gomb lenyomására (4-5 másodpercig kell nyomni) adja be a pillanatnyi sebességet, ha van hibakódot majd kijelzőteszt, hogy másik rádióval is csinálja-e azt passzolom. Először F 12 -t írt ki,miután megismételtem már nem. 12-es hiba mit jelenthet? Megpróbálom a láb igazítást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Először F 12 -t írt ki,miután megismételtem már nem. 12-es hiba mit jelenthet? Megpróbálom a láb igazítást. F 12 nem hiba, hanem ellenőrzés jelzés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 F 12 nem hiba, hanem ellenőrzés jelzés. De alapból nem szokta kiírni ha nem követi hibakód....nem? :icon14: :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speki007 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 De alapból nem szokta kiírni ha nem követi hibakód....nem? :icon14: :rolleyes: Nálam egyszer írta ki,azóta nem. Utána megjelenik a kmh, utána minden karaktert mutat,majd elsötétül. ha megmyomom az órát akkor mutatja. de most autómata sütétül,régen nem csinálta ezt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 De alapból nem szokta kiírni ha nem követi hibakód....nem? :icon14: :rolleyes: Nekem kiírta akkor is, ha nem volt hiba. Ugyanez van a régebbi vezérlőknél is. Ha nincs hiba, akkor 12-t villog. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Nekem kiírta akkor is, ha nem volt hiba. Ugyanez van a régebbi vezérlőknél is. Ha nincs hiba, akkor 12-t villog. :) Lehet hogy vezérlőfüggő, nekem csak akkor van 12 ha van más hibakód is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
khena Elküldve Január15, 2015 Megoszt Elküldve Január15, 2015 Hali! Nézegettem a kodolást, mivel átt kell programozni a bc-m holnap megyek is.csak az impulzus számmal lennék kicsit bajban. a KM órám w1102 a BC c20xe és 16530 ha 100al megyek és nullázom az átlag sebességet. 93km/o F18WR 357es difivel.az impulzus számom az egyezik?! vagy valami másik kell?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuccer Elküldve Január18, 2015 Megoszt Elküldve Január18, 2015 (edited) Sziasztok. A fórumon lévő leírás alapján bekötöttem a BC-met és érdekes dolgot vettem észre. Kiolvastam hogy mire van éppen programozva és a motorkódom illetve a kerékátmérőm is megegyezik a programozott állapottal. A Km-órám 1102-es és haladás közben egészen pontos sebességet jelzett ki mikor nulláztam az átlagsebességet ( 52Km/h mikor az óra 60Km/h-t mutatott de az órám csal pont 10Km/h-t). A megtehető km számítás után közel pontos és a fogyasztási adatok is jók. Főként városi közlekedésre használom a gépet kb 6Km az út a melóba és azt vettem észre hogy az átlag sebességemnek szinte mindig 25 -30 Km/h számol. Lehetséges hogy ez azért van mert sokat kell lassítani meg megállni a lámpák miatt?? Mert ha nem egyezne az impulzusszám a programozott számmal akkor már az eltérés jelentkezne akkor is amikor nullázom az átlagsebességet. Köszi előre is. Módosítva Január18, 2015 : tuccer Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Január18, 2015 Megoszt Elküldve Január18, 2015 Ha az országúti átlagtempód 70 fölött van, akkor már nagyon haladósan mész :) Szerintem rendben van az az érték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuccer Elküldve Január19, 2015 Megoszt Elküldve Január19, 2015 Ha az országúti átlagtempód 70 fölött van, akkor már nagyon haladósan mész :) Szerintem rendben van az az érték. Köszi, mi alapján számolja az átlagot, azt gondolom hogy az egyik tényező a sebesség, viszont mi a másik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január19, 2015 Megoszt Elküldve Január19, 2015 A BC mi alapján figyeli az izzó kiégését? Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo16 Elküldve Január19, 2015 Megoszt Elküldve Január19, 2015 A BC mi alapján figyeli az izzó kiégését? Van egy CheckControl (CC) herkentyű, különálló doboz/elektronika, amin át kell vezetni (sorba kötve) a figyelt izzókat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január19, 2015 Megoszt Elküldve Január19, 2015 Van egy CheckControl (CC) herkentyű, különálló doboz/elektronika, amin át kell vezetni (sorba kötve) a figyelt izzókat... De konkrétan mi alapján érzékeli az izzó kiégést? Áramfelvétel, vagy hogy ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts