op com Elküldve Május25, 2013 Megoszt Elküldve Május25, 2013 Üdvözlök mindenkit a fórumon vissza olvasva nem találtam megoldást ezért irok most nektek hátha tudtok segiteni!Nos a gond egy astra tid kijelzővel lenne ami 12 pin-es amit találtam róla az azt irja hogy a Pin # Name Description 1/ Permanent 12V Always on 12V, keeps the clock running. 2/ Not connected (Temperature) Temperature for TID 3/ Ground 0V Ground connected to the chassis 4/ Not connected (Temperature) Temperature for TID 5 /Accessories 12V when the key is on accessories. The display goes on. 6/ Headlights 12V when headlights are on. 7/Dashboard illumination Signal for the strength of the dashboard lights 8/ Car-radio on The Radio is on. The date will disappear and make space for the RDS signal 9/ SCL Serial Clock 10/ MRQ Master Request or something... 11/ SDA Serial data from the radio 12/ Not connected (Speed) Speed signal for displays with temperature readout. (TID) Link to comment Megosztás: More sharing options...
op com Elküldve Május25, 2013 Megoszt Elküldve Május25, 2013 Üdvözlök mindenkit a fórumon vissza olvasva nem találtam megoldást ezért irok most nektek hátha tudtok segiteni!Nos a gond egy astra tid kijelzővel lenne ami 12 pin-es amit találtam róla az azt irja hogy a Pin # Name Description 1/ Permanent 12V Always on 12V, keeps the clock running. 2/ Not connected (Temperature) Temperature for TID 3/ Ground 0V Ground connected to the chassis 4/ Not connected (Temperature) Temperature for TID 5 /Accessories 12V when the key is on accessories. The display goes on. 6/ Headlights 12V when headlights are on. 7/Dashboard illumination Signal for the strength of the dashboard lights 8/ Car-radio on The Radio is on. The date will disappear and make space for the RDS signal 9/ SCL Serial Clock 10/ MRQ Master Request or something... 11/ SDA Serial data from the radio 12/ Not connected (Speed) Speed signal for displays with temperature readout. (TID) Link to comment Megosztás: More sharing options...
op com Elküldve Május25, 2013 Megoszt Elküldve Május25, 2013 Üdvözlök mindenkit a fórumon vissza olvasva nem találtam megoldást ezért irok most nektek hátha tudtok segiteni!Nos a gond egy astra tid kijelzővel lenne ami 12 pin-es amit találtam róla az azt irja hogy a Pin # Name Description 1/ Permanent 12V Always on 12V, keeps the clock running. 2/ Not connected (Temperature) Temperature for TID 3/ Ground 0V Ground connected to the chassis 4/ Not connected (Temperature) Temperature for TID 5 /Accessories 12V when the key is on accessories. The display goes on. 6/ Headlights 12V when headlights are on. 7/Dashboard illumination Signal for the strength of the dashboard lights 8/ Car-radio on The Radio is on. The date will disappear and make space for the RDS signal 9/ SCL Serial Clock 10/ MRQ Master Request or something... 11/ SDA Serial data from the radio 12/ Not connected (Speed) Speed signal for displays with temperature readout. (TID) ezzel csak az a gond hogy nálam ez nem igy van 3,+12v, az 5,6- a test az 1-re ha ráteszem a 12v akkor álandóan világit de a rádiós módot nem akarja behozni ha a többi lábra kötöm a +vagy a - Link to comment Megosztás: More sharing options...
waybill Elküldve Május29, 2013 Megoszt Elküldve Május29, 2013 Sziasztok, Nekem még a régi F műszer van az autóban,a rádió felett az 1 soros a jobb oldalán nem világít a kijelző. Hogyan tudom orvosolni a problémát? Égő, led vagy mi van benne ami nem világít? Thx! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Május29, 2013 Megoszt Elküldve Május29, 2013 izzó 12v 1W, foglalatos több ideig tart szétszedni, mit kicserélni vmi ilyesmi: http://alkatreszek.hu/webaruhaz/hu/cikkszam?km=0&cikkkod=OSR+2721MFX&keres=OSR+2721MFX (csak nem kék) ezt még kereskedésben is occson megkapod Link to comment Megosztás: More sharing options...
waybill Elküldve Május29, 2013 Megoszt Elküldve Május29, 2013 izzó 12v 1W, foglalatos több ideig tart szétszedni, mit kicserélni vmi ilyesmi: http://alkatreszek.hu/webaruhaz/hu/cikkszam?km=0&cikkkod=OSR+2721MFX&keres=OSR+2721MFX (csak nem kék) ezt még kereskedésben is occson megkapod Köszönöm a választ !!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
waybill Elküldve Május31, 2013 Megoszt Elküldve Május31, 2013 Köszönöm a választ !!! :) Hello, Tegnap sikerült kicserélni, és 12v 2w lapos foglalatos kellett bele! Szervízben 580 ft darabja, Bárdi adta 89 ft-ért..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mdani Elküldve Június25, 2013 Megoszt Elküldve Június25, 2013 Üdv mindenki! Olyan kérdésem lenne, hogy nálam a megtehető kilóméter minden egyes gyújtásráadásnál más és más értékeket mutat. Tudja valaki mi lehet az oka? Minden a helyére van bekötve, esetleg programozásbajos lehet? X16XEL és 095ös kódra van programozva, nem gyári rádió van benne. Előre is köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamopel Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 Sziasztok új vagyok még itt vettem, egy 1.8-16v astrát van benne ilyen BC ír mindent szépen csak régen nem gyári magno volt benne, így nem írta a rádiot, vettem egy gyárit bele blaupunkt sc202 ez van az elején, vissza kötöttem kivolt húzva egy pin a rádio csatijából egy szürke piros és egy aszem valamilyen fekete kábel egyben vissza tettem a helyére írja is a frekvenciát pl.: U1 89,5 de rds nem működik miért lehet? nem tudja a rádio az rds-t? vagy éppen ahol vagyok gyenge a vétel (jól szol nem recseg) és amiatt nem kap rds jelet, vagy pedig ez a magno nem lesz jó hozzá? köszönöm a válaszokat elörre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 Sziasztok új vagyok még itt vettem, egy 1.8-16v astrát van benne ilyen BC ír mindent szépen csak régen nem gyári magno volt benne, így nem írta a rádiot, vettem egy gyárit bele blaupunkt sc202 ez van az elején, vissza kötöttem kivolt húzva egy pin a rádio csatijából egy szürke piros és egy aszem valamilyen fekete kábel egyben vissza tettem a helyére írja is a frekvenciát pl.: U1 89,5 de rds nem működik miért lehet? nem tudja a rádio az rds-t? vagy éppen ahol vagyok gyenge a vétel (jól szol nem recseg) és amiatt nem kap rds jelet, vagy pedig ez a magno nem lesz jó hozzá? köszönöm a válaszokat elörre is Ez a típus még nem volt RDS vételre képes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 Sziasztok új vagyok még itt vettem, egy 1.8-16v astrát van benne ilyen BC ír mindent szépen csak régen nem gyári magno volt benne, így nem írta a rádiot, vettem egy gyárit bele blaupunkt sc202 ez van az elején, vissza kötöttem kivolt húzva egy pin a rádio csatijából egy szürke piros és egy aszem valamilyen fekete kábel egyben vissza tettem a helyére írja is a frekvenciát pl.: U1 89,5 de rds nem működik miért lehet? nem tudja a rádio az rds-t? vagy éppen ahol vagyok gyenge a vétel (jól szol nem recseg) és amiatt nem kap rds jelet, vagy pedig ez a magno nem lesz jó hozzá? köszönöm a válaszokat elörre is jaja, SC303ast vagy inkább CAR400ast végy Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 TID-em neki álltam lecserélni MID-re az oldalon lévő leírás alapján . Az normális ha jelvezetékek nélkül rádugva az időt írja és gyújtás után pedig csak világít ? (Sötétedés miatt nem jutottam tovább és piszkál a dolog.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunci Elküldve Július21, 2013 Megoszt Elküldve Július21, 2013 Sziasztok! Fedélzeti fejlesztésébe kezdtem... Kinek mi a véleménye? Opel Board Computer V2 Ez a project egy univerzális elektronikát takat ami benzines, központi injektoros autókba szerelhető. Cél autó: OPEL F-Astra 1.4 GL Fordulatszám, fogyasztás, sebesség, akkumulátor feszültség, megtett út kijelzése és a TID RGB megvilágítása... Video: https://www.youtube.com/watch?v=jbB6VFp0NkQ External Solutions external.solutions.electronics@gmail.com Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július21, 2013 Megoszt Elküldve Július21, 2013 Nem rossz-nem rossz... :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július21, 2013 Megoszt Elküldve Július21, 2013 Sziasztok! Fedélzeti fejlesztésébe kezdtem... Kinek mi a véleménye? Opel Board Computer V2 Ez a project egy univerzális elektronikát takat ami benzines, központi injektoros autókba szerelhető. Cél autó: OPEL F-Astra 1.4 GL Fordulatszám, fogyasztás, sebesség, akkumulátor feszültség, megtett út kijelzése és a TID RGB megvilágítás. Irigylem az ilyen embereket, hardveresen összerakom én a dolgokat, de programozni nem tudok :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Július29, 2013 Megoszt Elküldve Július29, 2013 sorozatban is fogod gyártani?? Sziasztok! Fedélzeti fejlesztésébe kezdtem... Kinek mi a véleménye? Opel Board Computer V2 Ez a project egy univerzális elektronikát takat ami benzines, központi injektoros autókba szerelhető. Cél autó: OPEL F-Astra 1.4 GL Fordulatszám, fogyasztás, sebesség, akkumulátor feszültség, megtett út kijelzése és a TID RGB megvilágítása... Video: https://www.youtube.com/watch?v=jbB6VFp0NkQ External Solutions external.solutions.electronics@gmail.com Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július29, 2013 Megoszt Elküldve Július29, 2013 sorozatban is fogod gyártani?? Ha elkészül és lesz rá kereslet valószínűleg igen. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunci Elküldve Augusztus20, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2013 Opel Board Computer V3 - Basic Menürendszer - Link Bekötési rajz - Link Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kisfarkas Elküldve Augusztus21, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2013 Sziasztok, Nem tudom hogy jó helyre írom-e a kérdésem (ha nem akkor bocsánat) de mivólta miatt szerintem inkább ide kapcsolódik mint az elektromosság témához. Régóta keresek egy motorolaj szint visszajelzőt a BC-hez de sajnos eddig nem jártam sikerrel, a kérdés az lenne hogy tudtok tippet adni hogy hol érdemes kutatni utána vagy érdemes-e egyáltalán? Elégé zavaró hogy folyamatosan panaszkodik de én nem vagyok a lekötés híve és szeretném rendesen megcsináltatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunci Elküldve Augusztus22, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2013 Sziasztok, Nem tudom hogy jó helyre írom-e a kérdésem (ha nem akkor bocsánat) de mivólta miatt szerintem inkább ide kapcsolódik mint az elektromosság témához. Régóta keresek egy motorolaj szint visszajelzőt a BC-hez de sajnos eddig nem jártam sikerrel, a kérdés az lenne hogy tudtok tippet adni hogy hol érdemes kutatni utána vagy érdemes-e egyáltalán? Elégé zavaró hogy folyamatosan panaszkodik de én nem vagyok a lekötés híve és szeretném rendesen megcsináltatni. Szint jelzőről én nem tudok, csak annyi hogy van e nyomás vagy nincs. Ha bejelez, akkor ott valami nincs rendben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunci Elküldve Augusztus27, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2013 Megváltozott menürendszer: PDF A következő verzió rá lesz kötve az üzemanyag visszajelzőre is, ami a tankban van, kiírja mennyi van a tankban és meg tudja majd becsülni az átlagfogyasztás segítségével a megtehető kilómétert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunci Elküldve Szeptember14, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2013 Sziasztok! Nem szorosan ide kapcsolódik de beteszem. Lényegében a sebesség jeladó kell a BC-hez majd, ami már az ötödik verziónál tart. Arról is beszámolok hamarosan. Elektromos sebesség jeladó (egyedi tervezés) Mivel a spirálos kilóméter óra kikerült így nincs szükség spirálra. Viszont a sebesség jeladó a kilóméter óra hátulján foglalt helyet mostanáig. Ez a jeladó most már direktbe a váltón van, spirál nélkül. tervei: Tolatókamera kijelzője a műszerfalban. (5 colos): Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember14, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2013 Sziasztok! Nem szorosan ide kapcsolódik de beteszem. Lényegében a sebesség jeladó kell a BC-hez majd, ami már az ötödik verziónál tart. Arról is beszámolok hamarosan. Elektromos sebesség jeladó (egyedi tervezés) Mivel a spirálos kilóméter óra kikerült így nincs szükség spirálra. Viszont a sebesség jeladó a kilóméter óra hátulján foglalt helyet mostanáig. Ez a jeladó most már direktbe a váltón van, spirál nélkül. tervei: Tolatókamera kijelzője a műszerfalban. (5 colos): Üdv! Halihó, ez a tolatókamera monitor most hogy is van a műszerfalban? A sebesség mérő műszer hova került? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember14, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2013 Halihó, ez a tolatókamera monitor most hogy is van a műszerfalban? A sebesség mérő műszer hova került? Beépítette a műszeregység helyére a kijelzőt, mivel a későbbiekben full digitális lesz az egész így elég neki egy kijelző mindenhez. A sebességjeladó közvetlen a váltóhoz került a kis műanyag dobozba ahogy a fényképen látszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember14, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2013 K.I.T.T (http://hu.wikipedia.org/wiki/KITT) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts