K ügynök Elküldve Augusztus7, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2012 Sziasztok! Csongrád megyén belül van valaki aki tudna nekem segíteni a BC beszerzésében ill. telepítésében( a telepítés volna a fontosabb) természetesen megegyeznénk. Az autó egy 94es kombi C14SE. Ja és még annyit hogy a TIDem 5km csal de azt "rendesen" (20km nél 15. 30nál 25 mutat ) persze nem a gyári méretű gumik vannak rajta ez okozhatja.? előre is kösz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Augusztus7, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2012 Sziasztok! Csongrád megyén belül van valaki aki tudna nekem segíteni a BC beszerzésében ill. telepítésében( a telepítés volna a fontosabb) természetesen megegyeznénk. Az autó egy 94es kombi C14SE. Ja és még annyit hogy a TIDem 5km csal de azt "rendesen" (20km nél 15. 30nál 25 mutat ) persze nem a gyári méretű gumik vannak rajta ez okozhatja.? előre is kösz Szivesen segitenek de messze vagy :) Viszont az az 5km/h siman betudhato a guminak Link to comment Megosztás: More sharing options...
K ügynök Elküldve Augusztus8, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2012 Szivesen segitenek de messze vagy :) Viszont az az 5km/h siman betudhato a guminak "Közel vagytok és mégis oly távol!" :( Tényleg nincs Csongrád megyén belül egy szenvedélyes Opeles sem. (vagy csak nem regisztrálta még magát a fórumon)? Akkor annyit szeretnék hogy tudtok-e valakit itt a fórumon akinek lehet eladó BCje? Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus8, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2012 "Közel vagytok és mégis oly távol!" :( Tényleg nincs Csongrád megyén belül egy szenvedélyes Opeles sem. (vagy csak nem regisztrálta még magát a fórumon)? Akkor annyit szeretnék hogy tudtok-e valakit itt a fórumon akinek lehet eladó BCje? sztem aki itt van, annak vagy van benne, vagy keres bele (esetleg mint én: van, de MÉG nincs benne :icon1:) a neten nem próbáltál keresni? :omg: pl: http://racing-bazar....gkimelt_autobol http://www.opelalkatresz.hupont.hu/57/kijelzok Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus8, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2012 sztem aki itt van, annak vagy van benne, vagy keres bele (esetleg mint én: van, de MÉG nincs benne :icon1:) a neten nem próbáltál keresni? :omg: pl: http://racing-bazar....gkimelt_autobol http://www.opelalkat....hu/57/kijelzok Vagy nem is lesz neki benne, és nem is keresi. Pl. én. :icon10: Link to comment Megosztás: More sharing options...
K ügynök Elküldve Augusztus8, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2012 sztem aki itt van, annak vagy van benne, vagy keres bele (esetleg mint én: van, de MÉG nincs benne :icon1:) a neten nem próbáltál keresni? :omg: pl: http://racing-bazar....gkimelt_autobol http://www.opelalkat....hu/57/kijelzok Köszönöm szépen. kerestem a neten úgy mint bc de a belinkelt oldalad(a második ) rádöbbentett a hülyeségemre nekem ugyanúgy tid kell csak gsi (mert a Bcre elég fura dolgokat dobott a "gugli"). kösz még egyszer ez jó lesz a fojtatással meg majd megint zaklatlak benneteket(programozás., áthidalás stb) Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus8, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2012 Köszönöm szépen. kerestem a neten úgy mint bc de a belinkelt oldalad(a második ) rádöbbentett a hülyeségemre nekem ugyanúgy tid kell csak gsi (mert a Bcre elég fura dolgokat dobott a "gugli"). kösz még egyszer ez jó lesz a foLYtatással meg majd megint zaklatlak benneteket(programozás., áthidalás stb) Csak hogy egyértelmű legyen a TID és a BC nem ugyanaz. A BC-t egyébként hivatalosan MID-nek hívják. A sima háromfelé osztott TID-ből pedig nincs gsi, meg nem-gsi, hanem egyféle van belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
K ügynök Elküldve Augusztus8, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2012 Csak hogy egyértelmű legyen a TID és a BC nem ugyanaz. A BC-t egyébként hivatalosan MID-nek hívják. A sima háromfelé osztott TID-ből pedig nincs gsi, meg nem-gsi, hanem egyféle van belőle. Szia! Ezek szerint a belinkelt oldal ír hülyeséget? Légy szíves nézd meg a második linket. Astra F Kijelző (sima, dátum idő, rádió): 5.000ft (nekem ez van most) -Astra F GSI TID Kjelző (Pillanatnyi és átlag fogyasztásmérő,stb) 8.000ft És ez kellene! Most akkor hogy van ez. Én hiszek nektek ha azt mondjátok nem akkor nem. Ja és bocs a heLYes írásomért néha vétek hibát még gépelve is de hogy kijavítanak sőt még meg is vastagítják .... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus8, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2012 Szia! Ezek szerint a belinkelt oldal ír hülyeséget? Légy szíves nézd meg a második linket. Astra F Kijelző (sima, dátum idő, rádió): 5.000ft (nekem ez van most) -Astra F GSI TID Kjelző (Pillanatnyi és átlag fogyasztásmérő,stb) 8.000ft És ez kellene! Most akkor hogy van ez. Én hiszek nektek ha azt mondjátok nem akkor nem. Ja és bocs a heLYes írásomért néha vétek hibát még gépelve is de hogy kijavítanak sőt még meg is vastagítják .... :) Hát igen ez van amikor írogatnak a hirdetésekben össze-vissza minden baromságot. <_< Ez a TID: (Triple Info Display) http://i10.photobucket.com/albums/a102/muckingfuppet/Astra%20Duo/c314442f.jpg Ha jól értem, akkor most ez van neked. Ez a MID (Multi Info Display) vagy BC, amit szeretnél: :icon1: http://die-opelgalerie.de/main/Images/C3PYO/pictures/3F5FC39D-8FB2-4758-B669-B99ED0632986.jpg Egyébként a cserét simán meg lehet oldani, de vezetékeket forrasztani, "megcsapolni" és műszarfalat szétszedni mindenképpen kell. Erről már sokszor volt itt szó, ha érdekel olvass vissza. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus9, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2012 jah igen ott a "Astra F GSI TID" az valójában MID(BC), megadavenek igaza van, néha maguk se tudják mit adnak el, csak hogy mennyiért.....azt tudják bakka meg egyébként ha nagyon régi vagy Fapados astra, akkor érdemes venned egy újabból kábelköteget, amin minden rajta van cseréhez én még gyűjtöm az erőm(időm).... oké Tiv. Te vagy a negyedik fajta Opeles... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Augusztus9, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2012 jah igen ott a "Astra F GSI TID" az valójában MID(BC), megadavenek igaza van, néha maguk se tudják mit adnak el, csak hogy mennyiért.....azt tudják bakka meg egyébként ha nagyon régi vagy Fapados astra, akkor érdemes venned egy újabból kábelköteget, amin minden rajta van cseréhez én még gyűjtöm az erőm(időm).... oké Tiv. Te vagy a negyedik fajta Opeles... hat azert a muszerfali kabel korbacs cserebe lehet nem masznek bele... altalaban a csatikat adjak a BC-hez, akkor mar csak ki kell vezetekezni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus9, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2012 hat azert a muszerfali kabel korbacs cserebe lehet nem masznek bele... altalaban a csatikat adjak a BC-hez, akkor mar csak ki kell vezetekezni. jah, enyémhez nem volt csati és amúgy is kellet a műszerfalhoz(nekem még a ford. mérő lába sem volt benne) szóval vettem egy jól felszereltet, cserélni én sem akarom, csak felhasználni a csatikat, mondjuk naon "jól" néz ki a köteg van benne minden, külső hőm. csati, légzsák stb Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Augusztus9, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2012 Szép napot! Vettem egy c16se motort kábelkötegel computerel! Ezt belefogom épiteni egy vectra a ba! Kérédésem hogy Bc is akarok bele rakni mi kell hozzá ill mit szerezek be? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Augusztus9, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2012 Szép napot! Vettem egy c16se motort kábelkötegel computerel! Ezt belefogom épiteni egy vectra a ba! Kérédésem hogy Bc is akarok bele rakni mi kell hozzá ill mit szerezek be? Vekis BC, es kapcsolok, ami a kezifeknel van lent Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Augusztus9, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2012 (edited) Vekis BC, es kapcsolok, ami a kezifeknel van lent A kapcsoló már meg van! de a vekis bc melyik a b de az nagy nem az kocka alakú? és kábel? Ja már értem ami a calibrákba is van meg v 2000 az óra helyén! De ha én az astráét akarom azt is rá lehet kötni mert az astráé az pont befér a magnó feleti polcra! tudásban ezek a bc eltérnek egymástól? Módosítva Augusztus9, 2012 : RAZERX Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus9, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2012 A kapcsoló már meg van! de a vekis bc melyik a b de az nagy nem az kocka alakú? és kábel? Ja már értem ami a calibrákba is van meg v 2000 az óra helyén! De ha én az astráét akarom azt is rá lehet kötni mert az astráé az pont befér a magnó feleti polcra! tudásban ezek a bc eltérnek egymástól? Nem és gyakorlatilag ugyanúgy kell bekötni, ahogy F Astrában kell. Szóval a régi A Vekis BC ugyanazokat kér ugyanonnan, ahonnan egy F Astra MID is kéri. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Augusztus9, 2012 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2012 Nem és gyakorlatilag ugyanúgy kell bekötni, ahogy F Astrában kell. Szóval a régi A Vekis BC ugyanazokat kér ugyanonnan, ahonnan egy F Astra MID is kéri. Mivel az én autómba A vectra most kerül bele a c16se motor és sima gl felszereltségű gépem van milyen érzékelők kellenek még a Bc hez? És egyáltalán mire ls milyen érzékelőkre van rákötve? Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember1, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2012 Lehet, hogy már kérdezték itt, de több mint 130 oldalt most nem szeretném végiglapozni ezért megkérdezem. Már jó ideje foglalkoztat a kérdés, hogy Corsa B-be lehet-e valamilyen módon BC-t tenni, egy időben találtam a neten egy külön erre a célra készített egységet, cirka 40 ezer pénzért amit eléggé sokalltam érte, de megvenni sem lehet(ett) sehol, tehát marad az alternatív megoldás, puszta érdeklődésképpen. Lehetséges-e, illetve ha igen mire lenne szükség Corsa B-be való BC beépítéshez? Ami fontos lenne az a fogyasztással kapcsolatos infók és hasonlók. Előre is köszönöm! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember1, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2012 Lehet, hogy már kérdezték itt, de több mint 130 oldalt most nem szeretném végiglapozni ezért megkérdezem. Már jó ideje foglalkoztat a kérdés, hogy Corsa B-be lehet-e valamilyen módon BC-t tenni, egy időben találtam a neten egy külön erre a célra készített egységet, cirka 40 ezer pénzért amit eléggé sokalltam érte, de megvenni sem lehet(ett) sehol, tehát marad az alternatív megoldás, puszta érdeklődésképpen. Lehetséges-e, illetve ha igen mire lenne szükség Corsa B-be való BC beépítéshez? Ami fontos lenne az a fogyasztással kapcsolatos infók és hasonlók. Előre is köszönöm! :) Lehetséges. Tavaly nyáron kötöttem be egy BC-t egy B Corsa-ba, Annyi, hogy kell venni másik fedelet, mert nem jó a TID verzió, de ha jól tévedek, akkor a másik födőt is faragni kell egy kicsit, hogy jó legyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember1, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2012 Lehetséges. Tavaly nyáron kötöttem be egy BC-t egy B Corsa-ba, Annyi, hogy kell venni másik fedelet, mert nem jó a TID verzió, de ha jól tévedek, akkor a másik födőt is faragni kell egy kicsit, hogy jó legyen. Akkor ha jól értem TID helyett kell vennem egy MID-et, tehát ezt? Illetve, pluszba érzékelő például a fogyasztáshoz, átfolyás érzékelő/mérő nem kell (valami ilyesmit olvasgattam itt) Ha részleteznéd nekem ezt a dolgot azt megköszönném! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Szeptember1, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2012 Akkor ha jól értem TID helyett kell vennem egy MID-et, tehát ezt? Illetve, pluszba érzékelő például a fogyasztáshoz, átfolyás érzékelő/mérő nem kell (valami ilyesmit olvasgattam itt) Ha részleteznéd nekem ezt a dolgot azt megköszönném! :) Ha feltételezzük, hogy az Astra F-ből származó MID jó bele, akkor igen, ezt kell megvenned. A hátoldali 26 pólusú csatlakozóval együtt érdemes, mert különben elég macerás a barkácsolása. Plusz érzékelő nem kell hozzá, a fogyasztás jelet a motorvezérlő adja, a sebesség jelet a km óra. Van erről egy zseniális leírás a gyíkban, abban minden benne van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember1, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2012 Akkor ha jól értem TID helyett kell vennem egy MID-et, tehát ezt? Illetve, pluszba érzékelő például a fogyasztáshoz, átfolyás érzékelő/mérő nem kell (valami ilyesmit olvasgattam itt) Ha részleteznéd nekem ezt a dolgot azt megköszönném! :) Igen, F Astra MID-et be lehet kötni Corsa-ba is. A bekötés le van írva a GYIK-ban. Viszont Corsanál van egy-két trükk és meglepetés. Pl újabbakban már digitális-elektromos a sebességérzékelés, így a mutató is elektromos, mint a fordulatszámmérő F Astrában, illetve szokás, hogy a Corsa ECU-ban nincs bent a fogyasztásjel pin az ECU csatlakozásában, azt is pótolni kell. Ha feltételezzük, hogy az Astra F-ből származó MID jó bele, akkor igen, ezt kell megvenned. A hátoldali 26 pólusú csatlakozóval együtt érdemes, mert különben elég macerás a barkácsolása. Plusz érzékelő nem kell hozzá, a fogyasztás jelet a motorvezérlő adja, a sebesség jelet a km óra. Van erről egy zseniális leírás a gyíkban, abban minden benne van. Igen, az jó bele. :) A zseniális erős túlzás. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember2, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2012 Igen, F Astra MID-et be lehet kötni Corsa-ba is. A bekötés le van írva a GYIK-ban. Viszont Corsanál van egy-két trükk és meglepetés. Pl újabbakban már digitális-elektromos a sebességérzékelés, így a mutató is elektromos, mint a fordulatszámmérő F Astrában, illetve szokás, hogy a Corsa ECU-ban nincs bent a fogyasztásjel pin az ECU csatlakozásában, azt is pótolni kell. Igen, az jó bele. :) A zseniális erős túlzás. :D Tehát akkor az ECU mindvégig tudta a fogyasztást ezek szerint... Na de az egyik kérdéses pont számomra, hogy az én Corsa-m '94-es, ergo hagyományos (nem elektromos) km órám van, ahhoz, hogy legyen sebesség a km órától elektromos óra kellene és a spirál helyett a jeladót kellene betennem, viszont a mostani TID is tudja mérni a sebességet 50 km/h-ig, utána kiakadt, tehát az ECU is tudja mérni, akkor gondolom arról kellene levenni neki, ha jól emlékszem a TID csatlakozó 12-es szála a sebesség ami az ECU-tól jön közvetlen. Illetve az ECU-nál meg tudnád mondani melyik az a szál ami a "fogyasztásjelet" hivatott továbbítani? Csak azért kérdezem mert utánanézek akkor, hogy megtalálható-e bent. Ja és tudom nem témába vág, de esetleg tudnál-e MID-et és ha igen mennyiért? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember2, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2012 Tehát akkor az ECU mindvégig tudta a fogyasztást ezek szerint... Na de az egyik kérdéses pont számomra, hogy az én Corsa-m '94-es, ergo hagyományos (nem elektromos) km órám van, ahhoz, hogy legyen sebesség a km órától elektromos óra kellene és a spirál helyett a jeladót kellene betennem, viszont a mostani TID is tudja mérni a sebességet 50 km/h-ig, utána kiakadt, tehát az ECU is tudja mérni, akkor gondolom arról kellene levenni neki, ha jól emlékszem a TID csatlakozó 12-es szála a sebesség ami az ECU-tól jön közvetlen. Illetve az ECU-nál meg tudnád mondani melyik az a szál ami a "fogyasztásjelet" hivatott továbbítani? Csak azért kérdezem mert utánanézek akkor, hogy megtalálható-e bent. Ja és tudom nem témába vág, de esetleg tudnál-e MID-et és ha igen mennyiért? Köszönöm! Mindegyik ECU tudja a fogyasztást. Astrákban bent van a pin és ki is van vezetve egy csatlakozóba, de Corsa-nál nem hiszem. Nem kell csinálnod semmit, ha a TID kijelzi az aktuális sebességedet, mert akkor a leírásom alapján meg tudod csinálni. Astránál is így van és leírásomban meg a szükséges dolgokat áthidaltam, így a sebességjelet is. A fogyasztásjel az ECU A2-es pontján gyün kifele. Alapból két csatlakozó megy az ECU-ra, egyiknek A és B oldala van, másiknak C és D. Viszont az ecu mellett található egy 9 pines kocka alakú csatlakozó, Astrákban a középső pinre (ötödik) van kivezetve a fogyasztásjel, neked elvileg nem lesz. Nem tudok sajna MID-et eladót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember2, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2012 Mindegyik ECU tudja a fogyasztást. Astrákban bent van a pin és ki is van vezetve egy csatlakozóba, de Corsa-nál nem hiszem. Nem kell csinálnod semmit, ha a TID kijelzi az aktuális sebességedet, mert akkor a leírásom alapján meg tudod csinálni. Astránál is így van és leírásomban meg a szükséges dolgokat áthidaltam, így a sebességjelet is. A fogyasztásjel az ECU A2-es pontján gyün kifele. Alapból két csatlakozó megy az ECU-ra, egyiknek A és B oldala van, másiknak C és D. Viszont az ecu mellett található egy 9 pines kocka alakú csatlakozó, Astrákban a középső pinre (ötödik) van kivezetve a fogyasztásjel, neked elvileg nem lesz. Nem tudok sajna MID-et eladót. Erre ránézek mindenképpen aztán kiderül, elolvastam nagyjából a leírásod, a végén írod a felprogramozást, azt gondolom nekem is kellene ha beszerelésre kerülne, illetve 10 pin-es diag csatlakozó van az enyémben amihez TECH-1-es műszer kell, azzal is elvégezhető a felprogramozás? (Akkor csak át kellene gurulnom 1 utcával arrébb :D) Ja és még annyit, hogy a plusz 2 gombos bajuszkapcsoló is kell hozzá ugye? Azt hiszem meg kell látogatnom az Opel bontós ismerősömet :) Ez a típus kellene nekem? http://www.opelforum.hu/index.php?app=classifieds&module=core&do=view_item&item_id=687#overview Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts