Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Köszönöm szépen a segítséget!:) Sikerült a bekötés, laptoppal is rá tudok csatlakozni a diagnosztika progival csak alapjáraton 104,4L/órát ír meg hatalmas nagy értékeket Hátralévő km 0 pedig 6-7 liter benya van még a tankba. Van A bc-hez valami használati útnutató? Mert amit hallottam hogy miket jelez meg mutat nekem kevés ahhoz képest. Mutat: pillanatnyi fogyasztás, átlagkm/órastopper, hőmérséklet, hátralévő km, átlagfogyasztás. Aztán ennyi.

Megosztás:

Köszönöm szépen a segítséget! :) Sikerült a bekötés, laptoppal is rá tudok csatlakozni a diagnosztika progival csak alapjáraton 104,4L/órát ír meg hatalmas nagy értékeket Hátralévő km 0 pedig 6-7 liter benya van még a tankba. Van A bc-hez valami használati útnutató? Mert amit hallottam hogy miket jelez meg mutat nekem kevés ahhoz képest. Mutat: pillanatnyi fogyasztás, átlagkm/órastopper, hőmérséklet, hátralévő km, átlagfogyasztás. Aztán ennyi.

El kell vinni át programoztatni a te motorkódodra. Keress egy szervizt ahol van Tech1 műszer. Azzal fogják tudni megcsinálni.

A leírás végén van egy link, abból ki tudod lesni,hogy melyik kell neked.

A további funkciókhoz lehet bővíteni egy CC-vel, ami ellenőrzi a lámpákat, illetve asszem CC nélkül is működhet a hűtővíz szint, ablakmosó szint és elvileg olajszint ellenőrzés. A két vízhez csak kupak kell.

Megosztás:

Sziasztok! Felhívtam a márkaszervízt és nem igazán értik miről van szó mert több mint 10 éve nem csináltak ilyesmit! Mit is kell pontossan csinálni mert elvileg nekem csak a progikell amivál át tudnám programozni vagy állítanu me crt kábelem van. Auto Scanner Opel progival.

Megosztás:

Sziasztok! Felhívtam a márkaszervízt és nem igazán értik miről van szó mert több mint 10 éve nem csináltak ilyesmit! Mit is kell pontossan csinálni mert elvileg nekem csak a progikell amivál át tudnám programozni vagy állítanu me crt kábelem van. Auto Scanner Opel progival.

Tech1 műszer kell mindenképp!

És BC-t fedélzeti kompjutert kell programozniuk.

Viszont ha ennyire nem vágják a dolgot, akkor vagy vidd magaddal a programkód listát, vagy magold be :)

Megosztás:

Király:) na majd jól megmonom nekik! Azt mondta a szervives ember hogy aszerint fizetek hogy mennyi idő alatt végez vele:/ A leirás végén lévő linkre kattintva nemtalálok progi listát:/

"Itt egy kódtáblázat, amiről megtudni, hogy épp mire van beállítva a BC: Link"

Services / Downloads/ astra f mid

az első programozásom 6k volt, a második, mivel már ismertek 4, a 3. meg a "már megint te vagy?" kérdéssel kezdődött, és 2000Ft lett a vége :)

Megosztás:

amit kiír a bc:

10 08

A#

8982

És igazából a táblazatot nem tudom értelmezni:/

89 m/s, english,c20ne,16530w...., 4féle kerékméret

82 meg más motorkódvan be x-elve.

Amúgymeg kibaszott német nyelven irogat.....:/

Két dolgot kéne megnézni:

- a BC-d Opel-számát, a tetejére van írva, ha kihúzod a helyéről, le tudod olvasni. Ez határozza meg, milyen nyelveken tud

- a sebességjeladód impulzusszámát. Erre legegyszerűbb, ha már benn a BC és működik, hogy haladsz egy bizonyos sebességgel (pl. 50km/h) és kinullázod a BC átlagsebesség funkcióját. Ekkor a pillanatnyi sebességet írja ki. Az a kérdés, ez stimmel-e a valós sebességedhez képest, vagy esetleg duplán mér.

Megosztás:

Két dolgot kéne megnézni:

- a BC-d Opel-számát, a tetejére van írva, ha kihúzod a helyéről, le tudod olvasni. Ez határozza meg, milyen nyelveken tud

- a sebességjeladód impulzusszámát. Erre legegyszerűbb, ha már benn a BC és működik, hogy haladsz egy bizonyos sebességgel (pl. 50km/h) és kinullázod a BC átlagsebesség funkcióját. Ekkor a pillanatnyi sebességet írja ki. Az a kérdés, ez stimmel-e a valós sebességedhez képest, vagy esetleg duplán mér.

90 434 120

24 027 03

500.205/001?001 6022

Az átlag sebesség jóval kevesebb mint a valós. Durván a fele

Megosztás:

szal... 08as kod van most benne

ami ezt jelenti ---> km | német nyelvű | C20NE | 8982es impulzus jeladós | kerek méret | es gyari radios program

és mint írtad, hogy kb a felét mutatja.. vagyis ketszeres impulzus jelados kel, és a te motor kododra...

azaz ---> 81es kód azaz ---> km | mémet | X16XEL | 16530 | radio ( ha gyari radio van benne, es latni akarod a kijelzon... )

vagy ---> 95os azaza ------> km | német | X16XEL | 16530 | nincs rádio kijelzo

Illetve meg lehet probalni a 109est. km | angol |... | radio

vagy a 111est km | angol |...| nincs radio

Remélem értesz belőle vmit :)

Megosztás:

Köszönöm szépen a segítségeteket! Mostmár így teljessen világos a táblázat is meg minden...Elvittem az autót aztán hála a magasságos úristennek hogy volt ott egy idősebb ember aki tudja hogy mit is akarok mert ő csinált már ilyet! Biztonság kedvéért vittem a kódlistát és a 081-es kódra lett beprogramozva! Csak a hátralévő km még mindíg nullának mutatja pedíg van benne annyi benya hogy csak kanyarba villan fel a lámpa. Lehetséges hogy táról magába a bc egy átlagot és mivel baszott soknak vette eddíg a fogyasztást még mindíg úgyhiszi hogy 0km-t mehetek vele? Még nem próbáltam azt hogy leveszem az aksiról a sarut és várok hogy felejcsen. Amúgy túl egyszerűnek tűnik az hogy rádugta azt a kézi műszert, kiválasztotta a MID -et rácsatlakozott majd a progamozás menüpontba beírta hogy 081 és Nyomott egy OK-gombot. Még kb 2 éve hogy megvettem ezt http://www.opel-autodiagnosztika.com/opelautodiagnosztika.php a műszert amivel ha rácsatlakozok az infókijelzőre mutat több dolgot is....pl pillanatnyi üzemanyag mennyiség...stb csak programozás nincs benne:/ Valahol csak van egy ehhez való progi amivel ezt meg lehet tenni szerintem. vagy csak is kizárólag az opel-nek van ilyene?

Megosztás:

Köszönöm szépen a segítségeteket! Mostmár így teljessen világos a táblázat is meg minden...Elvittem az autót aztán hála a magasságos úristennek hogy volt ott egy idősebb ember aki tudja hogy mit is akarok mert ő csinált már ilyet! Biztonság kedvéért vittem a kódlistát és a 081-es kódra lett beprogramozva! Csak a hátralévő km még mindíg nullának mutatja pedíg van benne annyi benya hogy csak kanyarba villan fel a lámpa. Lehetséges hogy táról magába a bc egy átlagot és mivel baszott soknak vette eddíg a fogyasztást még mindíg úgyhiszi hogy 0km-t mehetek vele? Még nem próbáltam azt hogy leveszem az aksiról a sarut és várok hogy felejcsen. Amúgy túl egyszerűnek tűnik az hogy rádugta azt a kézi műszert, kiválasztotta a MID -et rácsatlakozott majd a progamozás menüpontba beírta hogy 081 és Nyomott egy OK-gombot. Még kb 2 éve hogy megvettem ezt http://www.opel-auto...iagnosztika.php a műszert amivel ha rácsatlakozok az infókijelzőre mutat több dolgot is....pl pillanatnyi üzemanyag mennyiség...stb csak programozás nincs benne:/ Valahol csak van egy ehhez való progi amivel ezt meg lehet tenni szerintem. vagy csak is kizárólag az opel-nek van ilyene?

Elő fordulhat,hogy akkora átlag fogyasztás érték van benne. Nullázd azt, meg a távolságot. ha még ez után is nulla, akkor az üzemanyagszint vezeték megcsapolását kellene ellenőrizned.

Megosztás:

• 1 month later...

Sziasztok!

Sikerült szereznem egy gyári BC-t, amit az itteni leírás alapján be is kötöttem (bar az ECU jele nem ott volt nálam ahol a leírás mondta), de érdekes dolgokat írogat. Járó motornál előszór kiírja, hogy 0,0 liter a pillanatnyi fogyasztás, majd ír egy valótlan számot, aztán pedig kiírja az F betűt. Ha elindulok akkor az F átvált egy-két számra, majd nulla, és megint F.

Valamit nem jól kötöttem be, vagy csak az átprogramozás kell neki és megjavul?

c20xe motoros volt a donor nekem meg x14nz-ben van.

(ezt írja ki: 008 2 GD 8850)

Nagyon köszönöm a segítséget!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.