Dark_Errant Elküldve Április11, 2012 Megoszt Elküldve Április11, 2012 Leiras szerint 16,17re megy a bajusz kapcsolo gombja, nem? a nálam levő két kapcsolási rajz szerint meg 15-17... Kezdek gondolkodóba esni... Lehet mégis Daykiller kellene ide... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április11, 2012 Megoszt Elküldve Április11, 2012 16, 17 a bajuszkapcsolóhoz valóak, 14-es a G, 15-ös a D pin a diagcsatiban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április14, 2012 Megoszt Elküldve Április14, 2012 Köszönöm szépen a segítséget!:) Sikerült a bekötés, laptoppal is rá tudok csatlakozni a diagnosztika progival csak alapjáraton 104,4L/órát ír meg hatalmas nagy értékeket Hátralévő km 0 pedig 6-7 liter benya van még a tankba. Van A bc-hez valami használati útnutató? Mert amit hallottam hogy miket jelez meg mutat nekem kevés ahhoz képest. Mutat: pillanatnyi fogyasztás, átlagkm/órastopper, hőmérséklet, hátralévő km, átlagfogyasztás. Aztán ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Április14, 2012 Megoszt Elküldve Április14, 2012 Köszönöm szépen a segítséget! :) Sikerült a bekötés, laptoppal is rá tudok csatlakozni a diagnosztika progival csak alapjáraton 104,4L/órát ír meg hatalmas nagy értékeket Hátralévő km 0 pedig 6-7 liter benya van még a tankba. Van A bc-hez valami használati útnutató? Mert amit hallottam hogy miket jelez meg mutat nekem kevés ahhoz képest. Mutat: pillanatnyi fogyasztás, átlagkm/órastopper, hőmérséklet, hátralévő km, átlagfogyasztás. Aztán ennyi. El kell vinni át programoztatni a te motorkódodra. Keress egy szervizt ahol van Tech1 műszer. Azzal fogják tudni megcsinálni. A leírás végén van egy link, abból ki tudod lesni,hogy melyik kell neked. A további funkciókhoz lehet bővíteni egy CC-vel, ami ellenőrzi a lámpákat, illetve asszem CC nélkül is működhet a hűtővíz szint, ablakmosó szint és elvileg olajszint ellenőrzés. A két vízhez csak kupak kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április14, 2012 Megoszt Elküldve Április14, 2012 Köszönöm! Majd meglesem ezeket:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Sziasztok! Felhívtam a márkaszervízt és nem igazán értik miről van szó mert több mint 10 éve nem csináltak ilyesmit! Mit is kell pontossan csinálni mert elvileg nekem csak a progikell amivál át tudnám programozni vagy állítanu me crt kábelem van. Auto Scanner Opel progival. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Sziasztok! Felhívtam a márkaszervízt és nem igazán értik miről van szó mert több mint 10 éve nem csináltak ilyesmit! Mit is kell pontossan csinálni mert elvileg nekem csak a progikell amivál át tudnám programozni vagy állítanu me crt kábelem van. Auto Scanner Opel progival. Tech1 műszer kell mindenképp! És BC-t fedélzeti kompjutert kell programozniuk. Viszont ha ennyire nem vágják a dolgot, akkor vagy vidd magaddal a programkód listát, vagy magold be :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Király:) na majd jól megmonom nekik! Azt mondta a szervives ember hogy aszerint fizetek hogy mennyi idő alatt végez vele:/ A leirás végén lévő linkre kattintva nemtalálok progi listát:/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Király:) na majd jól megmonom nekik! Azt mondta a szervives ember hogy aszerint fizetek hogy mennyi idő alatt végez vele:/ A leirás végén lévő linkre kattintva nemtalálok progi listát:/ "Itt egy kódtáblázat, amiről megtudni, hogy épp mire van beállítva a BC: Link" Services / Downloads/ astra f mid az első programozásom 6k volt, a második, mivel már ismertek 4, a 3. meg a "már megint te vagy?" kérdéssel kezdődött, és 2000Ft lett a vége :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 amit kiír a bc: 10 08 A# 8982 És igazából a táblazatot nem tudom értelmezni:/ 89 m/s, english,c20ne,16530w...., 4féle kerékméret 82 meg más motorkódvan be x-elve. Amúgymeg kibaszott német nyelven irogat.....:/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 amit kiír a bc: 10 08 A# 8982 És igazából a táblazatot nem tudom értelmezni:/ 89 m/s, english,c20ne,16530w...., 4féle kerékméret 82 meg más motorkódvan be x-elve. Amúgymeg kibaszott német nyelven irogat.....:/ Két dolgot kéne megnézni: - a BC-d Opel-számát, a tetejére van írva, ha kihúzod a helyéről, le tudod olvasni. Ez határozza meg, milyen nyelveken tud - a sebességjeladód impulzusszámát. Erre legegyszerűbb, ha már benn a BC és működik, hogy haladsz egy bizonyos sebességgel (pl. 50km/h) és kinullázod a BC átlagsebesség funkcióját. Ekkor a pillanatnyi sebességet írja ki. Az a kérdés, ez stimmel-e a valós sebességedhez képest, vagy esetleg duplán mér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Két dolgot kéne megnézni: - a BC-d Opel-számát, a tetejére van írva, ha kihúzod a helyéről, le tudod olvasni. Ez határozza meg, milyen nyelveken tud - a sebességjeladód impulzusszámát. Erre legegyszerűbb, ha már benn a BC és működik, hogy haladsz egy bizonyos sebességgel (pl. 50km/h) és kinullázod a BC átlagsebesség funkcióját. Ekkor a pillanatnyi sebességet írja ki. Az a kérdés, ez stimmel-e a valós sebességedhez képest, vagy esetleg duplán mér. 90 434 120 24 027 03 500.205/001?001 6022 Az átlag sebesség jóval kevesebb mint a valós. Durván a fele Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 szal... 08as kod van most benne ami ezt jelenti ---> km | német nyelvű | C20NE | 8982es impulzus jeladós | kerek méret | es gyari radios program és mint írtad, hogy kb a felét mutatja.. vagyis ketszeres impulzus jelados kel, és a te motor kododra... azaz ---> 81es kód azaz ---> km | mémet | X16XEL | 16530 | radio ( ha gyari radio van benne, es latni akarod a kijelzon... ) vagy ---> 95os azaza ------> km | német | X16XEL | 16530 | nincs rádio kijelzo Illetve meg lehet probalni a 109est. km | angol |... | radio vagy a 111est km | angol |...| nincs radio Remélem értesz belőle vmit :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Ez is meg van igen a tech1 jo csak sajna azt nme tudtak hogy melyik BC re milyen nyelv mehet fel pl 434 120 csak D, NL I, F, 434 121 re GB, E, S, 434 474 ALL 434 425 ALL szal nezed meg mi van a BC tetejére irva 2 csavar tartja a gumi talca alatt van Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Ez is meg van Nos, ebből látszik,hogy ez a BC csak német, holland, olasz, vagy francia nyelven tud, ebből választhatsz Nono. A többit Dark leírta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Köszönöm szépen a segítségeteket! Mostmár így teljessen világos a táblázat is meg minden...Elvittem az autót aztán hála a magasságos úristennek hogy volt ott egy idősebb ember aki tudja hogy mit is akarok mert ő csinált már ilyet! Biztonság kedvéért vittem a kódlistát és a 081-es kódra lett beprogramozva! Csak a hátralévő km még mindíg nullának mutatja pedíg van benne annyi benya hogy csak kanyarba villan fel a lámpa. Lehetséges hogy táról magába a bc egy átlagot és mivel baszott soknak vette eddíg a fogyasztást még mindíg úgyhiszi hogy 0km-t mehetek vele? Még nem próbáltam azt hogy leveszem az aksiról a sarut és várok hogy felejcsen. Amúgy túl egyszerűnek tűnik az hogy rádugta azt a kézi műszert, kiválasztotta a MID -et rácsatlakozott majd a progamozás menüpontba beírta hogy 081 és Nyomott egy OK-gombot. Még kb 2 éve hogy megvettem ezt http://www.opel-autodiagnosztika.com/opelautodiagnosztika.php a műszert amivel ha rácsatlakozok az infókijelzőre mutat több dolgot is....pl pillanatnyi üzemanyag mennyiség...stb csak programozás nincs benne:/ Valahol csak van egy ehhez való progi amivel ezt meg lehet tenni szerintem. vagy csak is kizárólag az opel-nek van ilyene? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Köszönöm szépen a segítségeteket! Mostmár így teljessen világos a táblázat is meg minden...Elvittem az autót aztán hála a magasságos úristennek hogy volt ott egy idősebb ember aki tudja hogy mit is akarok mert ő csinált már ilyet! Biztonság kedvéért vittem a kódlistát és a 081-es kódra lett beprogramozva! Csak a hátralévő km még mindíg nullának mutatja pedíg van benne annyi benya hogy csak kanyarba villan fel a lámpa. Lehetséges hogy táról magába a bc egy átlagot és mivel baszott soknak vette eddíg a fogyasztást még mindíg úgyhiszi hogy 0km-t mehetek vele? Még nem próbáltam azt hogy leveszem az aksiról a sarut és várok hogy felejcsen. Amúgy túl egyszerűnek tűnik az hogy rádugta azt a kézi műszert, kiválasztotta a MID -et rácsatlakozott majd a progamozás menüpontba beírta hogy 081 és Nyomott egy OK-gombot. Még kb 2 éve hogy megvettem ezt http://www.opel-auto...iagnosztika.php a műszert amivel ha rácsatlakozok az infókijelzőre mutat több dolgot is....pl pillanatnyi üzemanyag mennyiség...stb csak programozás nincs benne:/ Valahol csak van egy ehhez való progi amivel ezt meg lehet tenni szerintem. vagy csak is kizárólag az opel-nek van ilyene? Elő fordulhat,hogy akkora átlag fogyasztás érték van benne. Nullázd azt, meg a távolságot. ha még ez után is nulla, akkor az üzemanyagszint vezeték megcsapolását kellene ellenőrizned. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Tank korrekció után mutatja rendessen! Német leírás szerint csináltam csak nekem a diag5-be nem -3.0 volt hanem 0.0 . Nemtudom mi a külömbség meg mit jelent de mostmár jó! Amúgy tényleg nincs megoldás a programozásra? Csak az opelszervíz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Tank korrekció után mutatja rendessen! Német leírás szerint csináltam csak nekem a diag5-be nem -3.0 volt hanem 0.0 . Nemtudom mi a külömbség meg mit jelent de mostmár jó! Amúgy tényleg nincs megoldás a programozásra? Csak az opelszervíz? Gondolokozz :) tank korrekcio [...] -3.0 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Közönség segítségét kérném!:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Közönség segítségét kérném! :) Caravan kivételével mindegyik kasztnitípusban 52 literes az üzemanyagtartály hivatalosan. Caravannál -2.0-ra kell állítani ezért, mert abban csak 50 literes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Érteem:) Köszönöm mégegyszer a sok segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április21, 2012 Megoszt Elküldve Április21, 2012 Van valakinek CC eladóba? Vagy honnan tudok szerezni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április21, 2012 Megoszt Elküldve Április21, 2012 Van valakinek CC eladóba? Vagy honnan tudok szerezni? Nekem van egy CC dobozom eladó, csak meg kéne javítani :rolleyes: nemrég cserélnem kellett, mert állandóan kiégett izzókat jelzett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarakos Elküldve Június3, 2012 Megoszt Elküldve Június3, 2012 Sziasztok! Sikerült szereznem egy gyári BC-t, amit az itteni leírás alapján be is kötöttem (bar az ECU jele nem ott volt nálam ahol a leírás mondta), de érdekes dolgokat írogat. Járó motornál előszór kiírja, hogy 0,0 liter a pillanatnyi fogyasztás, majd ír egy valótlan számot, aztán pedig kiírja az F betűt. Ha elindulok akkor az F átvált egy-két számra, majd nulla, és megint F. Valamit nem jól kötöttem be, vagy csak az átprogramozás kell neki és megjavul? c20xe motoros volt a donor nekem meg x14nz-ben van. (ezt írja ki: 008 2 GD 8850) Nagyon köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts