Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
A 10-esbe csak hozzá kell kötni a G jelű pinhez (ami nálunk a 16 pines Diag csatinál a 8-asra menne), mivel az már gyárilag is benne van. :lol: A D-be kell kötni a plusz szálat, amit a 16-osnál már nem tudsz hova kötni.

Na bekötöttem mind a két diag szálat.

Néztem az átlagsebességet (menet közben nullázgatva, ahogy írtátok) és kb 10%-ot csal lefele. 50 helyett 45-öt, 90 helyett 82-t mutat. A BC jelenleg a 8850-es útjeladóra van állítva. Az astrasite.de BC beépítős leírásában azt írják, hogy facelift előtti kocsit 8850-as számúval szereltek, tehát ez elvileg passzol. A különbség lehet hogy az analóg óra kopásából adódik, nem tudom.

Minden esetre leírtam az útjeladón lévő számokat (más okból amúgyis ki kellett szednem a műszeregységet)

340.217/001

992 645 287

1048 6.91

8121

Ezekből én csak annyit tudok kihámozni, hogy 1991 júniusban gyártották...

Elküldve
Na bekötöttem mind a két diag szálat.

Néztem az átlagsebességet (menet közben nullázgatva, ahogy írtátok) és kb 10%-ot csal lefele. 50 helyett 45-öt, 90 helyett 82-t mutat. A BC jelenleg a 8850-es útjeladóra van állítva. Az astrasite.de BC beépítős leírásában azt írják, hogy facelift előtti kocsit 8850-as számúval szereltek, tehát ez elvileg passzol. A különbség lehet hogy az analóg óra kopásából adódik, nem tudom.

Minden esetre leírtam az útjeladón lévő számokat (más okból amúgyis ki kellett szednem a műszeregységet)

340.217/001

992 645 287

1048 6.91

8121

Ezekből én csak annyit tudok kihámozni, hogy 1991 júniusban gyártották...

A BC pontosabb, a sebességmérő csal általában. :lol: :lol:

Ezek alapján az lesz jó neked, amit már írt is FPepe pár sorral feljebb: :D

Ha van gyári rádiód, 43-as, ha nincs, 46-os kód kell az angol nyelvű működéshez
Elküldve
A BC pontosabb, a sebességmérő csal általában. :lol: :lol:

Ezek alapján az lesz jó neked, amit már írt is FPepe pár sorral feljebb: :D

46-os lesz a nyerő :D

Ismer valaki Győr környékén olyan embert, aki át tudja nekem programozni? Lehetőleg márkaszervízes ár alatt.

Elküldve
Helló . Lenne 1 lehet ,hogy buta kérdés valaki számára de engem érdekelne . Tehát miért nem lehet BC-t szerelni 96/9 előtti ASTRA-ba ? :lol:

Ki mondta, hogy nem lehet? :lol:

Krajcso cartárs most szerelte be a 1991 C16NZ-jébe.

Elküldve

Ja-ja holnap le is tesztelem a pilllanatnyi sebességet, csak még nem tudja..... :lol: Nemis, nem akarom elriasztani.... :D

Elküldve

Ez az infó a GYIK.-ból származik meg itt a fórumon is többször el hangzott még aminap is volt téma ,hogy valaki kérdezte hogy be lehet e szerelni 93-asba és valaki majdnem le hülézte.No én ebből gondoltam ,hogy meg kérdezem .Mert nekem is jó lenne de az enyém 94-95 atól függ mitnézűnk vagyis váltásos

Elküldve
Ez az infó a GYIK.-ból származik meg itt a fórumon is többször el hangzott még aminap is volt téma ,hogy valaki kérdezte hogy be lehet e szerelni 93-asba és valaki majdnem le hülézte.No én ebből gondoltam ,hogy meg kérdezem .Mert nekem is jó lenne de az enyém 94-95 atól függ mitnézűnk vagyis váltásos

Be lehet szerelni pölö Epk-nak is van BC-ja ha jól rémlik a 92-es caravanban.

Elküldve

:lol: Értelmezd már légyszíves a mondatot, amit a GyIK-ban írtam. Kösz. :lol:

Elküldve
:lol: Értelmezd már légyszíves a mondatot, amit a GyIK-ban írtam. Kösz. :lol:

Beszerelés menete a gyárilag nem BC-vel szerelt Astra F (96/9 utáni) gépkocsikba: Ebben mit nem jól értelmezek .Na de mindegy nem is ez a lényeg . A kérdésem re megkaptam a választ és öröm bódogság .

Elküldve
Beszerelés menete a gyárilag nem BC-vel szerelt Astra F (96/9 utáni) 96/9 utáni: Ebben mit nem jól értelmezek .Na de mindegy nem is ez a lényeg . A kérdésem re megkaptam a választ és öröm bódogság .

daykiller a 96/9 utáni 96/9 utáni való beszerelést írta le. Ettől még az az előttiekbe is be lehet szerelni, max lehet a kábelek színei mások lesznek. :lol:

Elküldve
daykiller a 96/9 utáni 96/9 utáni való beszerelést írta le. Ettől még az az előttiekbe is be lehet szerelni, max lehet a kábelek színei mások lesznek. :lol:

Aha így már világos ez a tuti válasz . Köszönöm szépen a segítséget . :lol:

Elküldve

Mit jelent a mért érték előtt az áthúzott nulla? (Szerintem ezt ábrázolja)

Átlagfogyasztásnál és átlagsebességnél jelenik meg a szám előtt.

Elküldve
Mit jelent a mért érték előtt az áthúzott nulla? (Szerintem ezt ábrázolja)

Átlagfogyasztásnál és átlagsebességnél jelenik meg a szám előtt.

Nem fogod elhinni: azt jelenti, hogy átlag

Elküldve

Sziasztok!

Régebb óta olvasgatom ezt a topicot rengeteg információ van a Board Computeről egyetlen egy kérdésem van mert ilyen jellegű kérdést még nem láttam erre fele ha nekem van egy ilyen kijelzőm bontós és nekem nem kellene a plussz infó hogy mennyit eszik mennyi az átlag sebesség stb. hanem csak a hőmérséklet óra meg a rádió frekvencia szintje. Akkor ezt hogy tudom megoldani? válaszokat előre is köszi..

Elküldve
Sziasztok!

Régebb óta olvasgatom ezt a topicot rengeteg információ van a Board Computeről egyetlen egy kérdésem van mert ilyen jellegű kérdést még nem láttam erre fele ha nekem van egy ilyen kijelzőm bontós és nekem nem kellene a plussz infó hogy mennyit eszik mennyi az átlag sebesség stb. hanem csak a hőmérséklet óra meg a rádió frekvencia szintje. Akkor ezt hogy tudom megoldani? válaszokat előre is köszi..

Pl. benne hagyod a TID-et. Az pont ennyit tud... Vagy mindenképp be akarod rakni a BC-t de semmi funkciót nem használnál? Lehet olyat csinálni, de a bajuszkapcsoló mindenképpen kelleni fog, a funkciók közötti váltáshoz.

Elküldve
Pl. benne hagyod a TID-et. Az pont ennyit tud... Vagy mindenképp be akarod rakni a BC-t de semmi funkciót nem használnál? Lehet olyat csinálni, de a bajuszkapcsoló mindenképpen kelleni fog, a funkciók közötti váltáshoz.

nem akarok bc utolgosan beépíteni csak a mostani óra + rádió frekvencia mellé jó lenne egy hőmérséklet jelző is az ilyen tescos hőmérők meg nagyon olcsó tuningnak bizonyulnak, akkor elméletben csak beleteszem a tid-et és ki kellene írni-a hőmérsékletet? és a régi, óra + rádió frekvenciás kijelző csatlakozója jó hozzá nem kell hozzá semmi plusz kábel..

Elküldve
nem akarok bc utolgosan beépíteni csak a mostani óra + rádió frekvencia mellé jó lenne egy hőmérséklet jelző is az ilyen tescos hőmérők meg nagyon olcsó tuningnak bizonyulnak, akkor elméletben csak beleteszem a tid-et és ki kellene írni-a hőmérsékletet? és a régi, óra + rádió frekvenciás kijelző csatlakozója jó hozzá nem kell hozzá semmi plusz kábel..

Neked olyan a kijelződ, ami egy csík, vagy három felé van osztva? Ha jól értem, akkor az egy soros kijelződ lehet...

Elvileg a csati ugyanaz, de külső hőmérő nélkül nem fog mutatni semmit. Kell egy hőmérő, és be kell húzni a vezetékét is, ha nincs benne. Ehhez valószínűleg meg kell bontani a csatlakozót, és kell hozzá egy bontott vezetékszál, az érintkezőjével.

Elküldve
Neked olyan a kijelződ, ami egy csík, vagy három felé van osztva? Ha jól értem, akkor az egy soros kijelződ lehet...

Elvileg a csati ugyanaz, de külső hőmérő nélkül nem fog mutatni semmit. Kell egy hőmérő, és be kell húzni a vezetékét is, ha nincs benne. Ehhez valószínűleg meg kell bontani a csatlakozót, és kell hozzá egy bontott vezetékszál, az érintkezőjével.

igen egy csík és én is erre gondoltam hogy utólag be kell vezetékezni mert, nem maga a kijelzőbe van benne egy a hőmérséklet érzékelő... azért kösszi a választ :lol:

akkor a kijelző még egy darabig a garázs pócán fog pihenni, mer ilyen vezeték behúzásos téma meg ide kötés oda kötés nem az erősségem sajna

Elküldve
igen egy csík és én is erre gondoltam hogy utólag be kell vezetékezni mert, nem maga a kijelzőbe van benne egy a hőmérséklet érzékelő... azért kösszi a választ :lol:

akkor a kijelző még egy darabig a garázs pócán fog pihenni, mer ilyen vezeték behúzásos téma meg ide kötés oda kötés nem az erősségem sajna

...és ha meglesz a TID-ed a DID helyett, akkor még a gyári rádiót is át kell állítani.

Elküldve
Akkor tényleg a polcon fog pihenni vagy eladom :-)

Azért ennyire nem vészes a dolog, annak a 2 vezetéknek a behúzása nem olyan ördöngősség, a rádió átállítása pedig egy gombkombinációval történik mindössze.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.