FPepe Elküldve Július31, 2011 Elküldve Július31, 2011 Semmit nem mutat. :) A TID se mutatta a sebességet. Kicsit visszaolvasol pont ezt kérdeztem hogy miért van ez? Mennyit mentem eddig a BC-vel? Fogalmam sincs, talán 1-2 ezer km-t... Azt hittem, azóta már orvosoltad a dolgot.
megadave Elküldve Július31, 2011 Elküldve Július31, 2011 Azt hittem, azóta már orvosoltad a dolgot. Sajnos nem, idő hiányában, és jó idő hiányában... :)
Tiu Elküldve Július31, 2011 Elküldve Július31, 2011 Sajnos nem, idő hiányában, és jó idő hiányában... :) Ha lesz időd, itt találsz kódokat, és leírást is. :D Érdemes átkódolni, amit Tech1 v. 2 műszerrel tudnak, mint ahogy többen is írták már, addig nem mutat normális adatokat.
megadave Elküldve Július31, 2011 Elküldve Július31, 2011 Ha lesz időd, itt találsz kódokat, és leírást is. :D Érdemes átkódolni, amit Tech1 v. 2 műszerrel tudnak, mint ahogy többen is írták már, addig nem mutat normális adatokat. Köszi, jó ez a leírás! :)
daykiller Elküldve Augusztus1, 2011 Elküldve Augusztus1, 2011 Kérdezd meg tőle. Rádió nem hiányzik neki? Majd megkérdem, ha sír a szája megint. Amúgy nem hiányzik neki a rádió, mert írkál szépen a rádió a kijelzőre. Még mindig gyári Car400-am van (a 4x20W-os verzió). :) Az is marad. :D Az üzem anyagszint jelző pontatlansága lehet oka annak, hogy a BC szerinti 0km megtehető távolság helyett még elautóztam 10-15km- t? Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Ahogy a szegénységjelző se, így a BC sem a mutató állásából tudja, hogy mennyi nafta van benne.
POWERIVAN Elküldve Augusztus1, 2011 Elküldve Augusztus1, 2011 Sziasztok....... szeretném átalakítani az OBD1 (vectra "A")- esemet OBD2 re (pl vectra "b") A 10 pin -es csatlakozómról már van leírásom de az Obd2-es scatlakozóról nem találtam........ Még egy kérdés: 10pin -esről át lehet alakítani Obd2 -re ugye? Mert mintha a neten láttam volna ilyen kábelt. Nos nekem vagy a bekötése kéne az Obd2-nek vagy a kábelnek. Tudom hogy Google a barátom de nem találtam fiúk segítsetek légyszives. A lényege annak amiért ezt csinálom: A környékünkbe sehol nincs (még a szervízben sem) 10 pines csatlakozó a vectrámhoz, nekem viszont van Obd2 csatlakozóm amit "B" vectrából bontottam ki. Köszönöm előre is !!!
megadave Elküldve Augusztus1, 2011 Elküldve Augusztus1, 2011 Sziasztok....... szeretném átalakítani az OBD1 (vectra "A")- esemet OBD2 re (pl vectra "b") A 10 pin -es csatlakozómról már van leírásom de az Obd2-es scatlakozóról nem találtam........ Még egy kérdés: 10pin -esről át lehet alakítani Obd2 -re ugye? Mert mintha a neten láttam volna ilyen kábelt. Nos nekem vagy a bekötése kéne az Obd2-nek vagy a kábelnek. Tudom hogy Google a barátom de nem találtam fiúk segítsetek légyszives. A lényege annak amiért ezt csinálom: A környékünkbe sehol nincs (még a szervízben sem) 10 pines csatlakozó a vectrámhoz, nekem viszont van Obd2 csatlakozóm amit "B" vectrából bontottam ki. Köszönöm előre is !!! Erre gondoltál? http://electronics-planet.blogspot.com/201...tor-pinout.html De, hogy az átalakítás csak annyi lenne, hogy átkötöd abban nem vagyok biztos...
Breki Elküldve Augusztus1, 2011 Elküldve Augusztus1, 2011 Sziasztok....... szeretném átalakítani az OBD1 (vectra "A")- esemet OBD2 re (pl vectra "b") A 10 pin -es csatlakozómról már van leírásom de az Obd2-es scatlakozóról nem találtam........ Sztem olcsóbb, és gyorsabb, ha veszel magadnak átalakítót hozzá. Pl.: itt van egy A srác megbízható, és gyors. Erre gondoltál? http://electronics-planet.blogspot.com/201...tor-pinout.html De, hogy az átalakítás csak annyi lenne, hogy átkötöd abban nem vagyok biztos... De, annyi. :)
FPepe Elküldve Augusztus1, 2011 Elküldve Augusztus1, 2011 Sztem olcsóbb, és gyorsabb, ha veszel magadnak átalakítót hozzá. Pl.: itt van egy A srác megbízható, és gyors. De, annyi. :) A protokoll ugyanaz a kettőnél?
Breki Elküldve Augusztus1, 2011 Elküldve Augusztus1, 2011 A protokoll ugyanaz a kettőnél? Nem, de ez már a diag műszeren múlik, hogy melyiket ismeri. Ami nekem van, az mindkettőt felismeri és kezeli, még azt is megtudja keresni, hogy melyik csatin találkozhat az ECU-val. A csatiban csak a lábkiosztás változik. A képen látszik is, hogy csak egy darab kábel 2 csatival. :)
daykiller Elküldve Augusztus2, 2011 Elküldve Augusztus2, 2011 Nem, de ez már a diag műszeren múlik, hogy melyiket ismeri. Ami nekem van, az mindkettőt felismeri és kezeli, még azt is megtudja keresni, hogy melyik csatin találkozhat az ECU-val. A csatiban csak a lábkiosztás változik. A képen látszik is, hogy csak egy darab kábel 2 csatival. :) Illetve a régi OBD1-es csatlakozónál egy szálon van az összes eszköz kommunikációja, OBD2-nél már külön érintkezőn vannak. :D
frecsume Elküldve Augusztus11, 2011 Elküldve Augusztus11, 2011 Üdv . Kérnék tőled egy kódot,hogy mire kell átíratni a bcmet. A motor x16sz,94 es a bc ezt irja ki:129 1 ,16530. Válaszod előre is köszönöm.
FPepe Elküldve Augusztus11, 2011 Elküldve Augusztus11, 2011 Üdv . Kérnék tőled egy kódot,hogy mire kell átíratni a bcmet. A motor x16sz,94 es a bc ezt irja ki:129 1 ,16530. Válaszod előre is köszönöm. Sztem 109-et vagy 111-et, attól függően, hogy gyári rádiód van-e.
frecsume Elküldve Augusztus11, 2011 Elküldve Augusztus11, 2011 Sztem 109-et vagy 111-et, attól függően, hogy gyári rádiód van-e. nincs gyári rádio akkor melyik?
FPepe Elküldve Augusztus12, 2011 Elküldve Augusztus12, 2011 nincs gyári rádio akkor melyik? Akkor 111. Az átlagsebességedet most kb. jól mutatja a BC?
frecsume Elküldve Augusztus12, 2011 Elküldve Augusztus12, 2011 Akkor 111. Az átlagsebességedet most kb. jól mutatja a BC? Passz nem nagyon nézegettem és nem is sokat közlekedek vele de kb megfelel.
hgabor99 Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy x14xe motorhoz, gyári rádió nélkül, angol nyelven, metrikus mértékegységgel jól nézem-e, hogy a 111es kód a leginkább hozzáillő?? és esetleg vki tudna abban segíteni, hogy bc-ben az tankméretet átlehet-e vhogy állítani?? köszönettel: Gábor
Tiu Elküldve Augusztus15, 2011 Elküldve Augusztus15, 2011 sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy x14xe motorhoz, gyári rádió nélkül, angol nyelven, metrikus mértékegységgel jól nézem-e, hogy a 111es kód a leginkább hozzáillő?? és esetleg vki tudna abban segíteni, hogy bc-ben az tankméretet átlehet-e vhogy állítani?? köszönettel: Gábor Tankméret átállítás itt, a 15-16. oldalon. :)
frecsume Elküldve Augusztus15, 2011 Elküldve Augusztus15, 2011 Üdv. Valaki tud jásznagykun szolnok vagy hadú bihar megyébe valakit aki átállítja a bcmet.
daykiller Elküldve Augusztus15, 2011 Elküldve Augusztus15, 2011 Tankméret átállítás itt, a 15-16. oldalon. :) Próbáltam nála tegnap, de nem jött be a menüje. Az a poén, hogy próbáltam az enyémet is és azon se jött be, pedig korábban már sikerült az enyémen állítani.
invictus Elküldve Augusztus15, 2011 Elküldve Augusztus15, 2011 Próbáltam nála tegnap, de nem jött be a menüje. Az a poén, hogy próbáltam az enyémet is és azon se jött be, pedig korábban már sikerült az enyémen állítani. Csak gyújtáson jön be sztem.
hgabor99 Elküldve Augusztus15, 2011 Elküldve Augusztus15, 2011 és a 111-es kód az helyes lesz akkor szerintetek? köszi
daykiller Elküldve Augusztus15, 2011 Elküldve Augusztus15, 2011 Csak gyújtáson jön be sztem. Gábornak csak gyújtáson kezdett el üzemelni a BC, mert nincs gyári rádiója.
invictus Elküldve Augusztus15, 2011 Elküldve Augusztus15, 2011 Gábornak csak gyújtáson kezdett el üzemelni a BC, mert nincs gyári rádiója. De úgy értettem, hogy nem járó motornál...de már rájöttem, hogy az mindegy, mert a motor járásáról nem kap infót a bc.
FPepe Elküldve Augusztus15, 2011 Elküldve Augusztus15, 2011 és a 111-es kód az helyes lesz akkor szerintetek? köszi Sztem igen, a táblázatom szerint.
Recommended Posts