Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Amennyiért megveszed a kijelzőt csatlakozókkal némi vezetékkel. <_< Valamint a ráfordított munkád ára. :angry: Van most vaterán egy asszem 8000-ért.

És hozzáértőnek mennyi idő kell a beszereléshez? Mikor még Ladám volt azt szétkaptam mint foxi a lábtörlőt, meg össze is raktam ahogy a nagykönyvbe meg van írva. De ez már Opel. :P Némi odafigyeléssel biztos megcsinálnám. Ha nem kell hozzá elektroműszerész végzettség... Majd még elgondolom bele vágjak-e. Egyébként milyen funkciókat jelenít ez meg? Még nem volt alkalmam megnézni egyikbe sem. Köszi a válaszokat :P

Megosztás:

És hozzáértőnek mennyi idő kell a beszereléshez? Mikor még Ladám volt azt szétkaptam mint foxi a lábtörlőt, meg össze is raktam ahogy a nagykönyvbe meg van írva. De ez már Opel. <_< Némi odafigyeléssel biztos megcsinálnám. Ha nem kell hozzá elektroműszerész végzettség... Majd még elgondolom bele vágjak-e. Egyébként milyen funkciókat jelenít ez meg? Még nem volt alkalmam megnézni egyikbe sem. Köszi a válaszokat :angry:

Daykiller leírásának köszönhetően végzettség nem kell. Elég alaposan van leírva.

Talán annyi, hogy a forrasztani kell tudni, de az is hamar elsajátítható.

Megosztás:

Az ígért fotókat hoztam! <_<

A topicban beszélgettünk róla h hova érdemes és ki hova rakta el a CC-t az autójában.

A gyári helye a nem légzsákos illetve egy légzsákos autókban a jobb oldali műszerfal párna alján van( a légzsák helyén)

A dupla légzsákos autóknál nem tudom h hol van a helye én nem találtam meg, de beszélgettünk róla h volt vki aki a hamutartó mögé rakta be.

Én szerintem egy ennél is jobb helyet találtam neki a bal oldali A oszlop aljában a burkolat alatt "rengeteg" hely van illetve az autóban az összes kábel ide fut össze így nem kell plusz kábeleket beleforrasztgatni illetve azoknak a helyét megkeresgélni stb stb.

Így én ott helyeztem el.

Az érzékelőkről nagyon nincs mit írni! Nekem a kábelek benne voltak az autóban, csak fel kellett dugnom a jeladókat és készen volt!

A CC bekötését a GYIK társalgóban megtaláljátok!

DSCF0990_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Bal oldali lábterem....

DSCF0991_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Csatlakozók amiket kinyitva megtaláltok minden szükséges kábelt ami a CC bekötéséhez kell!

DSCF0994_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Maga a CC!! én olyan 10-12 centi kábelt kaptam hozzá ezekhez forrasztottam hozzá a kábeleket illetve iktattam közbe a CC-t.

DSCF0997_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A burkolat visszarakása előtt, a motorháztető kar alatt pontosan elfér a CC és alatta nekem még a riasztó is elfér, szűkösen de elfér minden.

DSCF0999_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Illetve a BC bekötéséről egy fotó!

Üdv.

Megosztás:

Köszi :angry:

Egyébként az üdvözlőüzenet (mind a három), az RPM frissítési gyakorisága és a korrekciós tényező sorosporton keresztül akár egy PDA-val PC-vel is testreszabható könnyedén :P

gratula!

Részleteznéd kicsit a hogyan-tját? <_<

2) mivel gyári rádióm van lehet-e valahogy (plusz gombbal) váltogatni, hogy a sorban hol RPM legyen, hol a "megszokott"/épp fontos adatok?

Megosztás:

gratula!

Részleteznéd kicsit a hogyan-tját? <_<

2) mivel gyári rádióm van lehet-e valahogy (plusz gombbal) váltogatni, hogy a sorban hol RPM legyen, hol a "megszokott"/épp fontos adatok?

Csak olyan BC-re köthető rá az eszközöm, ami gyári rádióval ellátott astrára van hangolva. Jelen verció nem tudja ezt a gombra váltós dolgot, de egy két módosítással simán megoldható, hogy úgy működjön :angry:

Megosztás:

Csak olyan BC-re köthető rá az eszközöm, ami gyári rádióval ellátott astrára van hangolva. Jelen verció nem tudja ezt a gombra váltós dolgot, de egy két módosítással simán megoldható, hogy úgy működjön <_<

tehát végülis készítettél egy külön kütyű-t, ami (talán) a gyári kijelző kommunikációs protokolját használva a rádió helyett "irkál" a BC-re?

Megosztás:

Szívesen segítek ilyen jellegű egyedi elképzelések megvalósításában! Hardverileg és szoftverileg egyaránt. Mehet az BC vagy akár TID kijelző is(máramennyire tudok). Egyéb elektronikus tuningötletek <_<

Korábban, azt hiszem az elektromos topicban, kerestem TID ill. CDR500 I2C programozásban járatos topic társat! Te lennél az?

Valahogy ki kellene deríteni, hogy a TID busza, azonos-e a rádió hasonló I2C buszával.

Azért merem ezt remélni, mert például a Martech nevű Lengyel cég oldalán olyan progit kínálnak pénzért, amivel a rádióban levő EEPROM tartalmát lehet írni-olvasni.

Azért lenne rá szükségem, mert egy PC-vel (carpc-vel) szeretném vezérelni (tuchsreen-en keresztül) a rádiót!

Tudsz ebben segíteni?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.