ambruzsg Elküldve Január5, 2011 Elküldve Január5, 2011 Főként, hogy az F Astrában nincs CAN. :D Még... ;-)
ambruzsg Elküldve Január5, 2011 Elküldve Január5, 2011 Megnézném majd ezt, ha kész lesz. :) http://developmentboard.net/index.php/ A 7 colos kijelzőjükkel már készítettem készüléket, meg most van otthon 3,5 colos is. Attól tartok a 7 colost nem tom befaragni a középkonzolba úgyhogy marad a kisebb, vagy vmi pofás "széles" képarányú... Ha meg nem megy ez a devboardos dolog akkor meg saját design lesz vmi combos uC-vel, egyszerű oprendszerrel, touch-os TFT-LCD-vel. innen vettem touchos lcd-t, 2.8-ast: http://www.rftechworld.net/2_4_262k_tft_color_lcd_module.php Ha esetleg vki még kedvet kapna :D Nagyjából már összeállt hogy mit akarok betenni, csak fel kéne szabadulnom szabadidő ügyileg...
invictus Elküldve Január5, 2011 Elküldve Január5, 2011 http://developmentboard.net/index.php/ A 7 colos kijelzőjükkel már készítettem készüléket, meg most van otthon 3,5 colos is. Attól tartok a 7 colost nem tom befaragni a középkonzolba úgyhogy marad a kisebb, vagy vmi pofás "széles" képarányú... Ha meg nem megy ez a devboardos dolog akkor meg saját design lesz vmi combos uC-vel, egyszerű oprendszerrel, touch-os TFT-LCD-vel. innen vettem touchos lcd-t, 2.8-ast: http://www.rftechworld.net/2_4_262k_tft_color_lcd_module.php Ha esetleg vki még kedvet kapna :D Nagyjából már összeállt hogy mit akarok betenni, csak fel kéne szabadulnom szabadidő ügyileg... De CAN rendszert nem hinném, hogy tudnál faragni az Opelbe, főleg, hogy semmi értelme, hiszen a dízelnek nincsenek olyan alrendszerei amelyek kommunikálnak, max a szenzorok jeleivel tudsz kezdeni valamit, de ahhoz meg nem kell CAN.
ambruzsg Elküldve Január5, 2011 Elküldve Január5, 2011 De CAN rendszert nem hinném, hogy tudnál faragni az Opelbe, főleg, hogy semmi értelme, hiszen a dízelnek nincsenek olyan alrendszerei amelyek kommunikálnak, max a szenzorok jeleivel tudsz kezdeni valamit, de ahhoz meg nem kell CAN. Az a helyzet hogy ha már 4-5 féle érzékelő jelét be akarom vinni egy központi "agy"-ba akkor már kell vmi busz. A CAN-t meg szeretjük mert csak 2 drót, robosztus, egyszerű. Amúgy meg gyakorlatilag bárminek a jelét (az általa szolgáltatott információt) egy bármilyen CAN-es uC-vel (microchip, atmel, TI, vagy bármi) rá lehet tenni a buszra, a 2 drót meg viszi ahova kell... Pl rükibe váltás hatására lefele bólintó jobboldali elektronyos tükör.... Vettem tükröt elektromost, de nincs benn gyárilag a drót a verdában hozzá... Na most evidens hogy nem bajlódok a gyári drótozással hanem mindenhova teszek egy kis CAN-es modult ami csinálja amit kell és tudnak egymással kommunikálni. Ugye evidens? :D Pl tok olyan feature-t csinálni hogy integet az autó a tükörrel amikor bezárom a távirányítóval :).
ambruzsg Elküldve Január5, 2011 Elküldve Január5, 2011 De CAN rendszert nem hinném, hogy tudnál faragni az Opelbe, főleg, hogy semmi értelme, hiszen a dízelnek nincsenek olyan alrendszerei amelyek kommunikálnak, max a szenzorok jeleivel tudsz kezdeni valamit, de ahhoz meg nem kell CAN. A pillanatnyi fogyasztáshoz meg attól tartok be kell tenni majd pár szenzort... Fordulatszám, gázkar állás, turbó nyomás, alapjárati fordulat emelés, ilyesmi
Breki Elküldve Január5, 2011 Elküldve Január5, 2011 ööööö...a hőterhelés...erre nem gondoltam :D Polifoam-ból csináltam. Az jó? Vagy sürgősen szedjem ki? Próbáld ki! Tedd forró vízbe és rotyogtasd, ha bírja maradhat, ha nem akkor szedd ki. :)
ambruzsg Elküldve Január5, 2011 Elküldve Január5, 2011 Próbáld ki! Tedd forró vízbe és rotyogtasd, ha bírja maradhat, ha nem akkor szedd ki. :) Olvadáspont 105-115 °C, LDPE 120-130 °C, MDPE, HDPE nem biztos hogy a legjobb választás :D
Breki Elküldve Január5, 2011 Elküldve Január5, 2011 Olvadáspont 105-115 °C, LDPE 120-130 °C, MDPE, HDPE nem biztos hogy a legjobb választás :) Ne nekem címezd....nem én faragtam belőle úszót! :D Ilyen kapcsoló tudja vajon helyettesíteni a gyárit? Ha jól látom kb. stimmel a csatija is... :) Mondjuk, ha a hűtőhőz nem is, de az ablamosóhoz sztem jó :D
zszilagyi Elküldve Január5, 2011 Elküldve Január5, 2011 Olvadáspont 105-115 °C, LDPE 120-130 °C, MDPE, HDPE nem biztos hogy a legjobb választás :D Nos, ahogy nézegetem a mutatót, az nem megy még 90 fok fölé sem. Ez így nem gáz ugyebár. Majd nyárra kitalálok valami más anyagot :) De a hatótávra még mindig nincs lövésem sem...
daykiller Elküldve Január5, 2011 Elküldve Január5, 2011 Nos, ahogy nézegetem a mutatót, az nem megy még 90 fok fölé sem. Ez így nem gáz ugyebár. Majd nyárra kitalálok valami más anyagot :) De a hatótávra még mindig nincs lövésem sem... Az baj. :D
FPepe Elküldve Január5, 2011 Elküldve Január5, 2011 Igen, az sacc/kb jót mutat, ezért is kérdeztem, hogy a két kütyü ugyanonnan kapja-e a jelet. Nincs ötletem akkor... Nos, ahogy nézegetem a mutatót, az nem megy még 90 fok fölé sem. Ez így nem gáz ugyebár. Majd nyárra kitalálok valami más anyagot :D De a hatótávra még mindig nincs lövésem sem... Azt vajon jól tudja a BC-d, hogy hány literes a tankod? A Caravannak 50L-es, a többinek 52-es, lehet az utóbbira van beállítva. A BC szervízmenüjében található, olvass vissza, hogy néz ki pontosan.
Reeckatee Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 A CAN-t meg szeretjük mert csak 2 drót, robosztus, egyszerű. És bónuszként az őrületbe kerget :D
mrbis Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 Szia Az a kapcsoló amit belinkeltél Breki, az 24 V kapcsolási feszültségű, működik szerinted 12 V ról is? Mert ha jó lenne akkor megcsinálnám az ablakmosó tartályomat ilyenre. Egyébként ha jól tudom ez tök mindegy mit kapcsol (negatív, pozitiv)? A BC nek negativ kapcsolás kell?
ptomi82 Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 Sziasztok! Tud valaki ajánlani olyan műhelyt pesten, ahol át tudják programozni a BC-t C20NE-ről XE-re? Köszi.
ptomi82 Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 Nem vagy egyedül! Nekem úgy kezdődött, hogy a kemény habból készült úszó 16 év után telítődött vízzel és állandóan kevés vizet jelzett. Én is problémáztam az anyagminőséggel és a végén úgy döntöttem, hogy keményfa lesz. Elkészült esztergált minőségben, és egy darabig jól is működött. (A mágnesgyűrűt beragasztottam az úszóba.) Aztán 1 hónap után az is süllyedni kezdett és ki akartam szedni. Sajna a fa meg bedagadt és most nem jön ki! Szóval ezt már ne próbáld! :D Amíg nem találok egy gyári kütyüt, addig a csatlakozóját rövidre zártam, hogy ne zavarjon, és gyakrabban ellenőrzöm szemmel. A fát lelakkoztad? Csak azért kérdem, hogy próbálkozzak-e ezzel, mivel nekem is megette az idő a habot. Persze akkor már egy kicsit kissebbre csinálnám az úszót... :)
daykiller Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 Szia Az a kapcsoló amit belinkeltél Breki, az 24 V kapcsolási feszültségű, működik szerinted 12 V ról is? Mert ha jó lenne akkor megcsinálnám az ablakmosó tartályomat ilyenre. Egyébként ha jól tudom ez tök mindegy mit kapcsol (negatív, pozitiv)? A BC nek negativ kapcsolás kell? Igen, azaz test irányba kapcsolnak az érzékelők. Ha megnézed a rajzot, láthatod is, hogy az érzékelők egyik fele testre van kötve. :D
ambruzsg Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 És bónuszként az őrületbe kerget :D Néha, de jó barátságban vagyunk, van szerencsém egy jó ideje ezzel foglalkozni.
FPepe Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 Sziasztok! Tud valaki ajánlani olyan műhelyt pesten, ahol át tudják programozni a BC-t C20NE-ről XE-re? Köszi. Érden tudok, ha az megfelel.
epk947 Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 A fát lelakkoztad? Csak azért kérdem, hogy próbálkozzak-e ezzel, mivel nekem is megette az idő a habot. Persze akkor már egy kicsit kissebbre csinálnám az úszót... :D Nem lakkoztam, de nem is ajánlanám! Mivel hőtágulás van, ezért a két anyag biztosan nem dolgozik együtt, és ha már nem, akkor a lakk reped, víz bemegy, fa megdagad és kész! :)
ambruzsg Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 Nem lakkoztam, de nem is ajánlanám! Mivel hőtágulás van, ezért a két anyag biztosan nem dolgozik együtt, és ha már nem, akkor a lakk reped, víz bemegy, fa megdagad és kész! :D be kell vonni két komponensű gumival!
Breki Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 be kell vonni két komponensű gumival! Plasti Dip? :D
FPepe Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 Jobbnál jobb ötletek :D És mi lenne, ha valaki egy darab plexiből vágna egy olyan karikát?
spzoli Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 Jobbnál jobb ötletek :D És mi lenne, ha valaki egy darab plexiből vágna egy olyan karikát? Vagy mondjuk venne tőlem egy úszós kupakot. :)
epk947 Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 Vagy mondjuk venne tőlem egy úszós kupakot. :) Erre várok 1 éve! :D Küldd pü-ben a részleteket!
Dáwid Elküldve Január6, 2011 Elküldve Január6, 2011 Vagy mondjuk venne tőlem egy úszós kupakot. :D Ez milyen proli módszer már... Venni bárki tud :)
Recommended Posts