Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Szerintem programoztatni kell a BC t. Alapból nem is jó motorhoz van beállítva, mert a tied c20xe. Nálam legalábbis kellene. Hányas évjáratú a verdád, milyen "w" szám van a km óra számlapján? W1102?

A kasztni 93-as, a motor 91-es, a BC meg nem tudom milyen kocsiból származik. Az óra számlapját meg kell néznem, de most így fejből mintha 6-ra végződne...

Egyébként a szerelőm kezdettől fogva mondja, hogy fel kell programozni (tech1 kell hozzá, ilyesmit is mondott). Ezért kérdeztem, hogy ki vállal ilyesmit. Biatorbágyi vagyok egyébként, 50km-es körben elviszem a gépet bárhová.

Megosztás:

A kasztni 93-as, a motor 91-es, a BC meg nem tudom milyen kocsiból származik. Az óra számlapját meg kell néznem, de most így fejből mintha 6-ra végződne...

Egyébként a szerelőm kezdettől fogva mondja, hogy fel kell programozni (tech1 kell hozzá, ilyesmit is mondott). Ezért kérdeztem, hogy ki vállal ilyesmit. Biatorbágyi vagyok egyébként, 50km-es körben elviszem a gépet bárhová.

Ja a kilóméter óra egy 96-os 1.6si astra-ból van... <_<

Megosztás:

Szerintem programoztatni kell a BC t. Alapból nem is jó motorhoz van beállítva, mert a tied c20xe. Nálam legalábbis kellene. Hányas évjáratú a verdád, milyen "w" szám van a km óra számlapján? W1102?

Cseréljetek BC-t <_<

Hát ha nincs más megoldás... :wacko: De ha van valaki mégis szóljon! Köszöntem!

Nem tudom, merre lax, én Érden csináltattam.

Megosztás:

Nah, akkor ez is tök gyári :( Csak minden darabja más időben és a gyár más részén kezdte a pályafutását.

Márkaszervizbe szokták hordani a népek felprogramoztatni, még ha egyébként messziről kerülik is <_<

A motor a kocsimban 95 évvégi gyártású, a kasztni 96 közepe, a BC 93-as és a legöregebb alkatrész az autórádió, ami 91 szeptemberi. És ez így gyári. :wacko: Najó az autórádió utólagos, a tényleg eredeti CAR300 96 évvégi. ;)

Megosztás:

Sziasztok

Ma voltam az opelnél BC programozáson. Nem tudták megcsinálni, mert nem ismerte fel a tech2 műszer a BC met. Ilyenkor mi van?

Nem Tech1-el szokták ezt csinállni? :) De azt is sokan mondták, hogy ott kell állni a tag mellet és szinte mondani mit cisnálljon mert idegen nekik a ilyen móka. Sőt jobb ha úgy mész oda milyen kód kell.

Megosztás:

Nem Tech1-el szokták ezt csinállni? :D De azt is sokan mondták, hogy ott kell állni a tag mellet és szinte mondani mit cisnálljon mert idegen nekik a ilyen móka. Sőt jobb ha úgy mész oda milyen kód kell.

Lehet Tech1-gyel is és kettővel is. Ha régi csatis, akkor a tech2-re szoktak átalakítót rakni és tech1-ként programozzák, stb. :) Egyébként tényleg jobb ha ott van mellette, mert az ilyet nem tanulták az OKJ-s autószerelő iskolában. :D

Megosztás:

Lehet Tech1-gyel is és kettővel is. Ha régi csatis, akkor a tech2-re szoktak átalakítót rakni és tech1-ként programozzák, stb. :) Egyébként tényleg jobb ha ott van mellette, mert az ilyet nem tanulták az OKJ-s autószerelő iskolában. :D

Na ja. És elkérnek a tudatlanságuké pézeket. Holott te mondod mit nyomjon. Vicces azé.

Megosztás:

Nem Tech1-el szokták ezt csinállni? :) De azt is sokan mondták, hogy ott kell állni a tag mellet és szinte mondani mit cisnálljon mert idegen nekik a ilyen móka. Sőt jobb ha úgy mész oda milyen kód kell.

Kóddal mentem oda és ott álltam mellette. De a tech1 állítólag a régebbi astrákhoz való facelift előttiekhez.

Nem ismerte fel a gép a BC t.

Megosztás:

Kóddal mentem oda és ott álltam mellette. De a tech1 állítólag a régebbi astrákhoz való facelift előttiekhez.

Nem ismerte fel a gép a BC t.

Pedig múkoggy kéne hogy legyen, ha mindent jól csináltál. Csak a csati változott a BC nem, és ugyanaz az adatfolyam vonatkozik mindegyikre, csak ugye máshova kell kötni és más csati kell. Szóval nem értem. Enyémben is egy facelift előtti Astrából kiszedett BC van bent (93-as)... :)

Megosztás:

Pedig múkoggy kéne hogy legyen, ha mindent jól csináltál. Csak a csati változott a BC nem, és ugyanaz az adatfolyam vonatkozik mindegyikre, csak ugye máshova kell kötni és más csati kell. Szóval nem értem. Enyémben is egy facelift előtti Astrából kiszedett BC van bent (93-as)... :D

Enyémben is fészlift előtti van. De nekem állítani sem kelett. :)

Megosztás:

Pedig múkoggy kéne hogy legyen, ha mindent jól csináltál. Csak a csati változott a BC nem, és ugyanaz az adatfolyam vonatkozik mindegyikre, csak ugye máshova kell kötni és más csati kell. Szóval nem értem. Enyémben is egy facelift előtti Astrából kiszedett BC van bent (93-as)... :)

Egy szálat kellett bekötnöm a diag csatiba. Az én BC nemtom mikori, a kocsim facelift utáni 98 as. De msot ugy oldottam meg, hogy beraktam egy rgebbi km óraegységet. És ezzel tök jól működik a BC.

Megosztás:

Sziasztok! Olvastam a GY.I.K.-ba hogy 96 utáni astrákba van beszereléshez segédlet... Nekem 95-ös fastrám van....akkor ebbe nem lehet?

---------------------------------------------------------

Astra f "95" Sedan 1.6 .-. V16 .-. 101L .-. X16XEL

Dehogynem. Csak kiemeltem, hogy én 96-osba raktam bele, mivel az enyém az és a régebbi típusokban még más a diagnosztikai csatlakozó, valamint némelyik vezetékszín is más. Bár ez csak annyi, hogy nem fekete/fehér, hanem fekete/szürke például.

Megosztás:

Dehogynem. Csak kiemeltem, hogy én 96-osba raktam bele, mivel az enyém az és a régebbi típusokban még más a diagnosztikai csatlakozó, valamint némelyik vezetékszín is más. Bár ez csak annyi, hogy nem fekete/fehér, hanem fekete/szürke például.

Értem... köszönöm :)

Megosztás:

• 4 weeks later...

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a computer kijelzőjénél ugye van egy gomb. Namármost, ha nyomogatom, akkor nem történik semmi, pedig az írásaitok szerint, ha jól olvastam, különböző kiírásokat kéne mutatnia.

Az enyém gyakorlatilag az időt mutatja, indításkor a dátum felvillan 2-3 mp-re, de utánna el is tünik egyből. A külső hőmérséklet helyén pedig 3 - -at látok.

A dátum eltünésre valakinek van vmi tippe? A hőmérős elvileg a rossz külső érzékelő miatt lehet. (Astra F 1,4i 16V 97. 8. havi a kocsi)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.