Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Üdv. Van nekem egy TID (az egyszerű háromrészes) kijelzőm. Épp kísérletezek vele, hogy mire lehet használni dátum kijelzésen kívül :devlish: Ott tartok hogy AVR-el (Atmega8) bármit ki tudok iratni rá, de nem vagyok tisztában a pontos időzítési ciklusokkal. Bascom-ban fejlesztek és külső 4 Mhz-ről jár a proci. A problémám az, hogy pl. egy egyszerű WELCOME feliratot 5ször (vagy hogy elég egyszer is) kell az i2c buszra küldeni mire megjelenik, szóval időzítési problémáim vannak. Tudna valaki hozzáértő segíteni?

Megosztás:

Üdv. Van nekem egy TID (az egyszerű háromrészes) kijelzőm. Épp kísérletezek vele, hogy mire lehet használni dátum kijelzésen kívül :devlish: Ott tartok hogy AVR-el (Atmega8) bármit ki tudok iratni rá, de nem vagyok tisztában a pontos időzítési ciklusokkal. Bascom-ban fejlesztek és külső 4 Mhz-ről jár a proci. A problémám az, hogy pl. egy egyszerű WELCOME feliratot 5ször (vagy hogy elég egyszer is) kell az i2c buszra küldeni mire megjelenik, szóval időzítési problémáim vannak. Tudna valaki hozzáértő segíteni?

Ez segít vmit?

Megosztás:

szasztok.

Ezt a welcome szöveget bc-re is rálehetne küldeni hogy gyújtásnál welkomáljon? Apropó bc ma bekötöttem a hütővíz és ablakmosó jeladókat. Ez csak akkor jelez ha már üres?:devlish: Mármint amikor teljesen kifekszik a jeladó? Azt hittem hogy a jelenlegi álást is mutatja. Bár egyszerű szerkezet mágnesel zárja(vagy nyitja) a kört ha telivan. Ha valakinek van ijen bekötve az ossza meg velem mit tud. ÜDV

Megosztás:

Közben rájöttem a problémára :devlish: Én is egy BC-n dolgozom. Ezt a TID-re lehetlesz majd rákötni, de csak Fordulatszámot, sebességet, és fogyasztást mér majd. Ha lesz kedvem meg időm majd még bonyolítom. Költséghatékony lesz :lol: FPepe ismerem azt az oldalt, de nem sok help van basic-re, de azért köszi. Ha van rá igény sorozatgyártás is felmerülhet :lol:

itt egy példa: Kattints Ide!

Megosztás:

Közben rájöttem a problémára :devlish: Én is egy BC-n dolgozom. Ezt a TID-re lehetlesz majd rákötni, de csak Fordulatszámot, sebességet, és fogyasztást mér majd. Ha lesz kedvem meg időm majd még bonyolítom. Költséghatékony lesz :lol: FPepe ismerem azt az oldalt, de nem sok help van basic-re, de azért köszi. Ha van rá igény sorozatgyártás is felmerülhet :lol:

itt egy példa: Kattints Ide!

Nah, és az enyémre? :lol: ;) :lol:

Megosztás:

Nah, és az enyémre? :lol: ;) :lol:

A mienk alanature :P :lol: ;)

Multkor néztem a neten 1 képet..1 astra belső volt. Lufis kormány, BC, klíma, elektronikus ablak, elektronikus tükör, stb...stb..stb...

Apám bejött és nézi... :devlish: Mi ez az elektronikakupac? Hát nem kéne belőle semmi max a klíma.. Csak nevettem az öregen :lol: Bár nekem se biztos hogy kéne bele ennyi cucc. Klíma zsír lenne nagymelegben, de a többit én is kihagynám.

Megosztás:

Multkor néztem a neten 1 képet..1 astra belső volt. Lufis kormány, BC, klíma, elektronikus ablak, elektronikus tükör, stb...stb..stb...

Apám bejött és nézi... :devlish: Mi ez az elektronikakupac? Hát nem kéne belőle semmi max a klíma.. Csak nevettem az öregen :lol: Bár nekem se biztos hogy kéne bele ennyi cucc. Klíma zsír lenne nagymelegben, de a többit én is kihagynám.

Mi baja(bajod) van az elektronyos tükörrel ablakkal? Elsősorban kényelmesebb. Második komolyítja az autót. Harmadik nem romlikel olyan sűrűn szval. Én csak ajánlom. Nekem az ablak is tükör is utólagos Haverral tettük be. Sztem alap hogy a mai világban ilyesmi legyen a kocsikba én nekem jobban bejön mint a manual. Na de ez már enyhén OFF.

Megosztás:

Mi baja(bajod) van az elektronyos tükörrel ablakkal? Elsősorban kényelmesebb. Második komolyítja az autót. Harmadik nem romlikel olyan sűrűn szval. Én csak ajánlom. Nekem az ablak is tükör is utólagos Haverral tettük be. Sztem alap hogy a mai világban ilyesmi legyen a kocsikba én nekem jobban bejön mint a manual. Na de ez már enyhén OFF.

Tényleg OFF és bocsesz is érte.. :devlish: De ezt még elmondom

Suzukival járt úgy rokon, hogy elromlott pesten nagymelegben az elektromos ablak... Hát kegyetlenül sűlt is :lol: (azóta nem vagyunk vele kibékülve)

Írtad, hogy Nem romlik el olyan sűrűn... Mármint mihez képest olyan sűrűn? Sztem tovább az egyéb csevegésbe írjuk

Megosztás:

Apropó bc ma bekötöttem a hütővíz és ablakmosó jeladókat. Ez csak akkor jelez ha már üres?:devlish: Mármint amikor teljesen kifekszik a jeladó? Azt hittem hogy a jelenlegi álást is mutatja. Bár egyszerű szerkezet mágnesel zárja(vagy nyitja) a kört ha telivan. Ha valakinek van ijen bekötve az ossza meg velem mit tud. ÜDV

Ennyit amit leírtál. Mivel csak reedkapcsolók vannak a tartályokban nem potik, így itt ki is merül a tudásuk.

Engem kiidegelt az ablakmosó jeladója, mert fél tartálynál már jelzett....nem hiányzik :lol:

Megosztás:

Ennyit amit leírtál. Mivel csak reedkapcsolók vannak a tartályokban nem potik, így itt ki is merül a tudásuk.

Engem kiidegelt az ablakmosó jeladója, mert fél tartálynál már jelzett....nem hiányzik :devlish:

Annyira nem erősködik, indításnál ugye feljön, hogy hiánya van azt ott is marad ha nem nyomom el majd leállításnál megint csak marad egy ideig. Jó lesz az. Hát nem tudom jelezzen is:D most ma töltöttem fel, hogy megcsináltam mert amúgy csont üres volt.D

Megosztás:

Helló Mindenkinek!

Kérdésem lenne illetve segítséget szeretnék kérni!

Most vettem egy BC-t csatikkal és kapcsolóval ez szeretném beköttetni és a bekötéshez kellene nekem egy segédlet vagy valami rajz féle, vagy nekem az is zsír lenne ha valaki leírná mit hova. Bármilyen megoldás érdekel.

Ha valaki válalja a bekötést az is tuti lenne nekem, csak ne legyen egy kisebb vagyon.

F Astrába szeretném C14SE motorkód.

Köszi!

Megosztás:

Helló Mindenkinek!

Most vettem egy BC-t csatikkal és kapcsolóval ez szeretném beköttetni és a bekötéshez kellene nekem egy segédlet vagy valami rajz féle, vagy nekem az is zsír lenne ha valaki leírná mit hova. Bármilyen megoldás érdekel.

Ha valaki válalja a bekötést az is tuti lenne nekem, csak ne legyen egy kisebb vagyon.

Köszi!

ÜDV.

Gyikban részletes leírás van mindenről. Áthidalásokat meg kell csinálni utánna a bekötés nem para. Még az lehet hogy az ecunál nincs meg az a szál ami kell nekem nem volt meg de kapcsolási rajzból kilehet bogózni. Időben sem jelent sokat egy délutáni kis szerelgetés kb 3óra hossza alatt meg van.

A hidalást meg tudod csinálni vagy megoldani a kijelző belsejében utánna akár én szívesen belövöm neked. A hidalást csak azért nem vállalom mert jól kell tudni forrasztani a nyákon nekem is haver csinálta. De a többibe szívesen segítek. Ha gondolod vegyél fel msn-re üdv

Megosztás:

Helló Mindenkinek!

Köszi!

Amit linkeltem neked cs-n innen származik, az alapján nem para. Ha hétvégén csinálod, és elakadsz, akkor rámcsörrentesz és tudok segíteni személyesen is :devlish:

Megosztás:

• 2 weeks later...
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.