Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Azóta mentem 219km-t, és még 726-ot tudnék a BC szerint. Az átlagfogyit eddig 5.4-nek írja.

Az átlagfogyi jónak tűnik. Be kellene menni a BC diag menübe és diag5-ben ha megnyomod az óra gombjainak egyikét, kírja hogy szerinte mennyi van a tankban. Itt kiderülhet ha a jeladó a hibás.

Megosztás:

Azt hogyan kell?

Diag csati D pontját letesteled. Set-tel váltogathatsz a diag1-diag5 közt. Aztán ha nyomogatod a gombokat akkor el tudod érni a tankkorrekciót meg hogy kiírja mennyi van szerinte a tankban. El kell játszani vele pár percet és rájössz. <_<

Diag1-ben pedig a hibakódot írja ki, így nem kell villogtatni és számolni. :rolleyes:

Megosztás:

Diag csati D pontját letesteled. Set-tel váltogathatsz a diag1-diag5 közt. Aztán ha nyomogatod a gombokat akkor el tudod érni a tankkorrekciót meg hogy kiírja mennyi van szerinte a tankban. El kell játszani vele pár percet és rájössz. <_<

Diag1-ben pedig a hibakódot írja ki, így nem kell villogtatni és számolni. :rolleyes:

Megnéztem, azt írja, hogy 12L 120Ohm. Ha ez azt jelenti, amennyi hiányzik a tankból, akkor kb. stimmel, számításaim szerint 39L körül kell lennie benne.

Van valami leírásod a többi szervízmenüpontról is?

Megosztás:

Megnéztem, azt írja, hogy 12L 120Ohm. Ha ez azt jelenti, amennyi hiányzik a tankból, akkor kb. stimmel, számításaim szerint 39L körül kell lennie benne.

Van valami leírásod a többi szervízmenüpontról is?

Nekem is 12L 120ohm-ot szokott írni, gondolom ez a jeladó kalibrálási értéke. Leírásom nincs, tapasztalati úton lehet kitalálni dolgokat.

Megosztás:

Üdv!

Az öcsém vett egy 93-as X16SZ caravan-t, és azt szeretném kérdezni, hogy a BC berakás hogy működik?

Van benne gyári csatlakozó, vagy be kell húzni a kábeleket?

Illetve hol és mennyiért lehet venni a BC egységet?

A kijelző ami most mutatja a dátumot, időt, meg a hőfokot jó hozzá?

Előre is köszi a segítséget.

Megosztás:

Üdv!

Az öcsém vett egy 93-as X16SZ caravan-t, és azt szeretném kérdezni, hogy a BC berakás hogy működik?

Van benne gyári csatlakozó, vagy be kell húzni a kábeleket?

Illetve hol és mennyiért lehet venni a BC egységet?

A kijelző ami most mutatja a dátumot, időt, meg a hőfokot jó hozzá?

Előre is köszi a segítséget.

Kell hozzá másik kijelző, csatik, kábelek...stb. Van GYIK leírás. :rolleyes:

Megosztás:

Köszi, megnézem.

Hali!

Van nekem ez a TID kijelzős BC ugye... Namost erre lehet fogysztásokat -pillanatnyi-, átlag-, megtehető táv, stb.- varázsolni? Olvastam a róla a GYIKban, ott a MID szerepel, akkor olyanra kell kicserélni, hogy írjon ki adatokat? Az eredeti tud mást jelezni az idő/dátum/hőmérséklet + a két gomb megnyomásával a sebességen kívül?

Megosztás:

Hali!

Van nekem ez a TID kijelzős BC ugye... Namost erre lehet fogysztásokat -pillanatnyi-, átlag-, megtehető táv, stb.- varázsolni? Olvastam a róla a GYIKban, ott a MID szerepel, akkor olyanra kell kicserélni, hogy írjon ki adatokat? Az eredeti tud mást jelezni az idő/dátum/hőmérséklet + a két gomb megnyomásával a sebességen kívül?

Nem, arra csak a MID képes.

Megosztás:

És erről mit lehet tudni? (mármint a kijelzőről) Mekkora? Talpas vagy beépíthetős?

128*64-es, érintőképernyő. Talpas, de beépíthető talp is lesz hozzá.

Több érdekesség is lesz benne, pl G szenzor, microSD kártyás adatrögzítés, USB csatlakozás, stb :rolleyes:

Megosztás:

128*64-es, érintőképernyő. Talpas, de beépíthető talp is lesz hozzá.

Több érdekesség is lesz benne, pl G szenzor, microSD kártyás adatrögzítés, USB csatlakozás, stb :rolleyes:

Jól hangzik. <_< Akkor nagyjából egy telefonkijelző fizikai méretével fog rendelkezni?

Megosztás:

Jól hangzik. <_< Akkor nagyjából egy telefonkijelző fizikai méretével fog rendelkezni?

Maga a kijelző akkora, mint a szokásos telefonos 320*240-esek. csak nagyobb ugye a pixelméret, ezért kisebb a felbontás.

Valahogy így :rolleyes:

opel1.jpg

(lesz még kék háttér, fehér karakter is pl, de több variáció is még)

Megosztás:

Esetleg már a dieselbe is belelehet majd szerelni?? :rolleyes:

Végülis be, de a fogyasztási adatot, megtehető km-t nem lehet használni. Esetleg akkor, ha az ecuban engedélyezhető

(amelyikben van) a gyári BC-re menő fogyasztásjel láb, de ez egyéni megoldást kíván, ezzel én nem foglalkozom.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.