Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Board Computer

PetiGSI

Recommended Posts

Nekem még 39,9 -nél többet semmilyen körülmények között nem sikerült többet lenyomnom a torkán.... :rolleyes:

Annál többet nem is tud írni. Én is mikor parkettázok egyet, akkor ugrik 39,9l/100km-re. <_<

Volvo csuklós városi autóbusz, reggeli csúcsban, hídra felfelé, teljesen tömve. 7,3 literes dízel motor kövér gázzal. A BC 41 literes pillanatnyi csúcsfogyasztást mutatott.

Elgondolkodtató!

Ja, és 28 tonnás a kicsike.

Megosztás:

Én 4 éve németről akartam angolra átállíttatni a Kövesdánnál. Szerencsére nem sikerült nekik a gyártól a megfelelő programot megszerezni, ezért elmaradt. Azután hallottam nagyon sok panaszt, hogy miután a szerviz nyelvet változtatott, a BC teljesen megbolondult, és ráadásul már vissza se tudták állítani. (Magyar szervizről beszélek)! Szóval tanácsos nem belepiszkálni!!!

Jah, és az ajánlati ár 20 ezer körül volt az emlékeim szerint..... :rolleyes:

Én mikor pénteken csináltattam Érden, én mondtam a srácnak, mit írjon bele, és jó lett. Utána megnézte TIS-ben, hogy milyen kódot is mondtam én neki, és szerinte is jó a kocsihoz. Annyi, hogy ezt a kódot a japán exportra szánt autókba használták, nálunk német nyelvvel adták őket.

Megosztás:

Volvo csuklós városi autóbusz, reggeli csúcsban, hídra felfelé, teljesen tömve. 7,3 literes dízel motor kövér gázzal. A BC 41 literes pillanatnyi csúcsfogyasztást mutatott.

Elgondolkodtató!

Ja, és 28 tonnás a kicsike.

Az semmi...bármikor felmegy 70 fölé. :D

Nekünk a Renault Magnum 24t-val 30-35l/100km <_< a régi, az behúzta a 40l-t is.

Akkor ezt sasoljátok: 2004-es DAF 95 460LE, automata-váltó, kisebb emelkedőn, induláskor, összsúly majdnem 40t: pillanatnyi fogyasztás 423L :D -_- B) Hát ekkor néztem igazán :rolleyes:

Megosztás:

Monnyuk ebből semmit se értek! <_<

Eredeti német szerelésű autó, eredeti BC-vel. Mit kell azon átállítani? :rolleyes:

Neki is és nekem is C20NE motorra volt állítva a BC, amikor megvettük és át kell írni a saját motorkódunkra a BC-t. Van egy kódtáblázat, ami alapján lehet választani, hogy milyen nyelv, milyen mértékrendszer, milyen motor, milyen jeladóhoz akarjuk állítani. Pl ha én km, liter mértékrendszert akarok, angol nyelvvel, X16SZR motorral és 16530-as jeladóval, akkor a 109-es kódot kell beíratni a BC-nek. De pl ha a felsoroltak közül a nyelvet németre szeretném, akkor a 82-es kód kell nekem. Itt a táblázat egyébként. :D

Megosztás:

Neki is és nekem is C20NE motorra volt állítva a BC, amikor megvettük és át kell írni a saját motorkódunkra a BC-t. Van egy kódtáblázat, ami alapján lehet választani, hogy milyen nyelv, milyen mértékrendszer, milyen motor, milyen jeladóhoz akarjuk állítani. Pl ha én km, liter mértékrendszert akarok, angol nyelvvel, X16SZR motorral és 16530-as jeladóval, akkor a 109-es kódot kell beíratni a BC-nek. De pl ha a felsoroltak közül a nyelvet németre szeretném, akkor a 82-es kód kell nekem. Itt a táblázat egyébként. :D

Köszi, de továbbra sem értem (lehet, hogy értetlen vagyok.. <_< ).

Nekem nem volt szükség motorkódot átállítani, mert eredeti BC-m van, volt stb., csak a nyelvezetet akartam angolra átállíttatni. Kövesdán nem volt képes rá....

Az idézett táblázatod helyett pedig ez jön be:

403 - Forbidden

Sie verfügen nicht über die Berechtigung, diese Webseite anzeigen zu können!

Sollten Sie dies für eine Fehlfunktion halten, kontaktieren Sie bitte den Webmaster: :rolleyes:

Megosztás:

Nekem nem volt szükség motorkódot átállítani, mert eredeti BC-m van, volt stb., csak a nyelvezetet akartam angolra átállíttatni. Kövesdán nem volt képes rá....

403 - Forbidden

Sollten Sie dies für eine Fehlfunktion halten, kontaktieren Sie bitte den Webmaster: :rolleyes:

A BC-ben elvileg minden nyelv és minden motorkód, adat benn foglaltatik, ami csak lehet. Van egy táblázat, ahol fel vannak sorolva a kód indexek. Egy kódindex tartalmazza a motorkódot, a nyelvet, a mértékegységet, a kerékméretet, az impulzusszámot, és hogy írjon-e rádió adatot vagy sem.

Az én BC-m egy C20NE autóból való, 008-as kódindex volt benne, az német nyelvet, c20ne motort, 8-as impulzust, gyári rádiót...stb tartalmaz. Tech1 műszerrel át kell állítani ezt a kódot egy olyanra, ami az autónak megfelel. Ez nálam a 95 volt, x16sz motor, 16-os impulzus, német nyelv, metrikus mértékegységek, nem gyári rádió.

A nyelvet átállítani annyi, hogy egy másik kódra állítod, ami az autódnak megfleleő adatokat tartalmazza, csak más nyelven. Szerintem arról van szó, hogy akinek megbolondult egy ilyen akció után a BC-je, ott mást is átállítottak rajta, ami aztán a működést is befolyásolta.

Megosztás:

403 - Forbidden

Akkor kérlekszépen be kell vetni egy kis leleményességet. www.opel-infos.de a Download-ban találhatóak a BC kódtáblázatok évjáratok szerint. :D

Megosztás:

Mindenkinek műxik rendesen a BC? Nekem a megtehető távolságot nem tudja kiszámolni, teletankolás után 5.4-es átlagfogyi mellett 990km-t ír :rolleyes:

Ami így utánaszámolva nem is olyan hülyeség, főleg hogy olyankor a mutató feljebb megy az 50-es jelnél. Lehet nem jó a tankszintjeladóm?

Megosztás:

Mindenkinek műxik rendesen a BC? Nekem a megtehető távolságot nem tudja kiszámolni, teletankolás után 5.4-es átlagfogyi mellett 990km-t ír :rolleyes:

Annak kell idő míg beáll. És ahogy megfigyeltem, nem a kijelzett átlagfogyit figyeli és az alapján számol, hanem az utolsó valahány km alatt begyűjtött adatok alapján. Ezt az elméletet a gyári leírás is alátámasztja, csak ott 20-30km-t ír.

Nekem átlafogyira 6,2-t ír, most tankoltam és itthon mellétöltöttem etanolt, számításaim szerint 40 liter körüli üzemanyag van a kocsiba, ehhez ír 598km-t. Mindkettő reális.

Szóval türelem. <_<

Megosztás:

Mindenkinek műxik rendesen a BC? Nekem a megtehető távolságot nem tudja kiszámolni, teletankolás után 5.4-es átlagfogyi mellett 990km-t ír <_<

Ami így utánaszámolva nem is olyan hülyeség, főleg hogy olyankor a mutató feljebb megy az 50-es jelnél. Lehet nem jó a tankszintjeladóm?

Az kb jó nem? :rolleyes:

Megosztás:

Csak nem hihető. Eddig nem tudtam 800km-nél többet menni egy tankkal. Múltkor kiírta, hogy már csak 48km a megtehető út, elmentem tankolni, és még 7L volt benne. Jeladó hibára gyanakszom.

Nem olyan pontos az a jeladó. De ha nagyon más értéket mutat, egyértelműen nem a bc-ben van a hiba szerintem.

Megosztás:

Nem olyan pontos az a jeladó. De ha nagyon más értéket mutat, egyértelműen nem a bc-ben van a hiba szerintem.

Update:

Feljöttem Pestre, azaz kb 65km-t jöttem és lement a táv 497km-re. Még így is hihető. Aztán meglátjuk. Mikor beszereltem a BC-t ez a funkció nálam is buta volt, de mostanra már azt tudom mondani, hogy megy rendesen.

Megosztás:

A megtehető távos kérdés FPepének szólt, hátha már ment azóta és jobb értéket kapott.

Azóta mentem 219km-t, és még 726-ot tudnék a BC szerint. Az átlagfogyit eddig 5.4-nek írja.

Így kiszámolva ez stimmelne is, de valahogy nem hiszem, hogy csak 5.4-et fogyasztana, a telitankos méréssel többre jön ki.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.