opel16v Elküldve December6, 2006 Elküldve December6, 2006 Az a baj, hogy én sem merek ajánlani, mert egyiket sem próbáltam még. Láttam már olyat ami biztosan működött, csak nemtom az milyen márka és típus volt :unsure: Én saját gyártmányt használok, de az csak melóhelyi cuccos, spéci feladatokra. :blink:
mackosajt Elküldve December6, 2006 Elküldve December6, 2006 Értem, tehát amolyan próba cseresznye alapon kéne ilyet vegyek, persze előbb gép kellene...
opel16v Elküldve December6, 2006 Elküldve December6, 2006 Ha bármilyen soros eszköz stabilan működik rajta, akkor a BC is fog. :unsure:
Gepard Elküldve December6, 2006 Elküldve December6, 2006 Vagy arra érted hogy trip leállítás-újraindításkor az átlagfogyi mérését is újraindítja? Igen arra gondoltam, hogy jó lenne ha a napi km, meg az átlagsebesség mérését, az átlagfogyi méréstől függetlenül is lehetne használni. Akár lehetne ez egy külön új opció is, ha készül majd újabb szoftver. :unsure:
opel16v Elküldve December6, 2006 Elküldve December6, 2006 Igen arra gondoltam, hogy jó lenne ha a napi km, meg az átlagsebesség mérését, az átlagfogyi méréstől függetlenül is lehetne használni. Akár lehetne ez egy külön új opció is, ha készül majd újabb szoftver. :unsure: Az új változat annyiban más, hogy az átlagfogyasztást mindig kijelzi, a trip méréstől függetlenül. Annyiban viszont kötődik hozzá, hogy a trip mérés elindításával újrakezdi az átlagolást. De több változtatást már nem csinálok rajta, végleges immár. :blink:
Gepard Elküldve December6, 2006 Elküldve December6, 2006 De több változtatást már nem csinálok rajta, végleges immár. :blink: Ha mégis akkor azért gondolj rám. ;) :unsure:
meriva1.8 Elküldve December7, 2006 Elküldve December7, 2006 LÁtom Gabi a cs-on már amilyen Helpdesk jelleget kezd felvenni a téma... nem? Vannak ám kérdések. ui: http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...mode=kiegeszito az ilyeneket ugye el lehet felejteni a BC-hez? Ennél van olcsóbban is, olyan 4500.- körül, nem is gagyi.
mackosajt Elküldve December7, 2006 Elküldve December7, 2006 Ennél van olcsóbban is, olyan 4500.- körül, nem is gagyi. tárgytalanná vált, mert amit szereztem, azon van com. Mindenesetre thx! :blink: Gabi! Ha tudsz, lécci dobj egy linket a terminál programhoz, és majd légy elérhető! :unsure:
meriva1.8 Elküldve December7, 2006 Elküldve December7, 2006 tárgytalanná vált, mert amit szereztem, azon van com. Mindenesetre thx! :blink: Gabi! Ha tudsz, lécci dobj egy linket a terminál programhoz, és majd légy elérhető! :unsure: Milyet szereztél, mert nekem is kellene vennem egy nótbukot, nekem is munkára kell soros porttal.
opel16v Elküldve December7, 2006 Elküldve December7, 2006 Gabi! Ha tudsz, lécci dobj egy linket a terminál programhoz, és majd légy elérhető! :unsure: http://www.bcweb.hu/terminal.zip :blink: Hívj nyugodtan, ha nem venném fel éppen, nemsokára visszacsörgök.
mackosajt Elküldve December7, 2006 Elküldve December7, 2006 http://www.bcweb.hu/terminal.zip :unsure: Hívj nyugodtan, ha nem venném fel éppen, nemsokára visszacsörgök. holnapra csúszott! de ha nagyon összecsúszik a programom, akkor mégodébb csúszik. THX!
mackosajt Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 Folyamatosan csúszásban vagyok... Gabi! Már párszor jártam úgy, hogy "kifagyott" a vízhőmérséklet mérés, aztán pár perc múlva javult meg. Ma meg próbáltam egy 400-as mérést, és a végén lesötétült a kijelző... így csak az időt tudtam meg, de azt is utólag, mikor beengedett a menüjébe. Ezeket ki lehet úgy javítani, hogy én a gépnél, te meg telefon végen?
opel16v Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 A kijelző elsötétülés elég vad, szerintem valami kontakt lesz a kábelek csatlakozásánál. Lehet szét kell majd bontani a műszeregységnél... és akkor azt is ellenőrizni kell, hogy esetleg a szomszédos kábelekből nem-e zárlatol egy-egy szál a mellette levő csatlakozónál. A víz mérés szünetben nézz már rá hogy a pillanatnyi fogyasztást méri-e ebben az időben? (a két modul közti kommunikációt zavarhatja valami nagyobb elektromágneses tér, ilyenkor újra kell inicializálnia a kapcsolatot, és így egy kis szünet lehet az adatokban)
mackosajt Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 a sötétülést lehet eltúloztam... az alsó sor, ahol a bc kijelez, na az sötétül el, az óra, külső hőmérő marad... bocs.. ezért gondoltam, hogy "bug" van a dologban. a vízhő "fagyása" közben a többi működik. pont ezen voltam elcsodálkozva...
opel16v Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 a sötétülést lehet eltúloztam... az alsó sor, ahol a bc kijelez, na az sötétül el, az óra, külső hőmérő marad... . a vízhő "fagyása" közben a többi működik. pont ezen voltam elcsodálkozva... Az az elsötétülés is vad, tehát ugyanúgy fennáll a kontaktos gyanúm. A vízmérés külön áll csak meg? Milyen tartományban? Köthető valamihez?
mackosajt Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 Nem szokott elsötétülgetni sose a kijelző. Nem tom... lehet nem bírta a gyorsulást... A vízhő gyakorlatilag akkor tájt fagyott eddig meg, amikor éppen megmoccan a mutató, vagy picit felejbb..
Tom Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 Nem szokott elsötétülgetni sose a kijelző. Nem tom... lehet nem bírta a gyorsulást... :lol:
mackosajt Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 Ez a gép nem erre van kitalálva, csak kicsit szórakoztam vele.. na.. De tényleg bosszantó volt. mert eltűnt a kijelzése, aztán mire észbekaptam... lépegettem a menüpontokban, és csak az időt találtam meg... csatlakozásra visszatérve... tudod, Gabi, itt rögzítettünk, na ugyan nem kötegelővel és pillanatragasztóval(lehet itt a baj), de szigetelőszalaggal meg van erősítve a csati... és ezt a minap alaposan meg tudtam nézni(RCA ki-be szerelés közben), és nincs szétesve.
opel16v Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 csatlakozásra visszatérve... tudod, Gabi, itt rögzítettünk, na ugyan nem kötegelővel és pillanatragasztóval(lehet itt a baj), de szigetelőszalaggal meg van erősítve a csati... és ezt a minap alaposan meg tudtam nézni(RCA ki-be szerelés közben), és nincs szétesve. Lehet hogy pont ez a szerelgetés bolygatott meg valamit. Az a csati nem túl bizodalmas, hiszen emléxel rá, mit kellett vele küzdeni anno. Meg kellene nézni, hogy tényleg mindegyik pin a helyén van-e, illetve a CDL-en levő sorcsatiba is rendben vannak a kábelek, meg ugyanígy az XM1 modulon is. Ha megint előfordul ez a kijelző elsötétülés, akkor ezt javaslom. :lol:
opel16v Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 A vízhő gyakorlatilag akkor tájt fagyott eddig meg, amikor éppen megmoccan a mutató, vagy picit felejbb.. És mi a jelenség? Milyen hőfokon ragad meg, meddig, és utána mi lesz az érték? Eddig nem volt?
mackosajt Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 1x 2x előfordul, hogy kifagy... volt, hogy 96-ot mutatva, volt hogy 2-t, volt, hogy 25-öt... nem jellemző, de előfordul... és korábban is csinálta, nem csak most, mióta ott mókolgattam.
opel16v Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 De mi ilyenkor a pontos jelenség? Mér hidegtől felfele rendesen, aztán egyszercsak 96 lesz belőle egy percig, majd újra a normálisat méri?
mackosajt Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 nekem mindig 96-ról indul... vagyis hidegen odakapcsolva leszambázik 96-ra, aztán ha utána monjuk elkapcsolok, és időnként visszanézek, van, hogy az ilyen visszanézéskor kifagy. de többnyire csak abban a részben, ahol 96-ról kezd felmenni a hőfok 2-től 50-ig... :lol: :) matematikát senki ne keressen az előbbi mondatomban! :) ja és ha nem lépek ki a hőfoktól, akkor nem is lesz újra mérés... ha kilépek onnan, és kb. 1-2 perc múlva vissza, akkor már mér.
opel16v Elküldve December19, 2006 Elküldve December19, 2006 96-ról indul? Mert akkor még kell rajta állítani asszem. ja és ha nem lépek ki a hőfoktól, akkor nem is lesz újra mérés... ha kilépek onnan, és kb. 1-2 perc múlva vissza, akkor már mér. Hmmm... ez a kilépős mókás dolog érdekes, ez még akár lehet sw bug is. Utánajárok. :) Mondjuk mástól még nem hallottam ezt a problémát, ezt nem értem a dologban. :lol:
Recommended Posts