Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
na ezt kellene v.hogy összehozni.Mert a váltóban van útjeladó.

Nem kell hozzá tudomány. :unsure: A TID csatira menő sebességjelet (kék-piros kábel 12. pinen)

akkor megbontod a csati előtt, és átkötöd az útjeladó sebességjelére. Aztán szólsz nekem

hogy mennyire tér el a kijelzett sebesség, és megmondom hogyan állíthatod be egyszerűen

a notebook-on. :blink:

Elküldve
Nem kell hozzá tudomány. :unsure: A TID csatira menő sebességjelet (kék-piros kábel 12. pinen)

akkor megbontod a csati előtt, és átkötöd az útjeladó sebességjelére. Aztán szólsz nekem

hogy mennyire tér el a kijelzett sebesség, és megmondom hogyan állíthatod be egyszerűen

a notebook-on. ;)

Beszélek Udival, aztán coorporálunk........ :blink: Mert én villanyászatliag kuka vajok! ;)

Elküldve

Opel16V!

Ma tankoltam 25 litert és akkor is csinálja mivel még nem sikerült bekalibrálnom ezért 38 L - 36 L - 32 L - 27 L - 34 L és így tovább...

Wolfi!

Ha jól emlékszem amikor beraktuk a digitet ment a BC is...nem a TID csati van szétcsúszva véletlen?

A hétvégén megnézzük notebook is lesz nálam. :unsure:

Elküldve
...Egyébként kanyarban mindig a gyorsabb

(külső íven levő) kerék sebességét méri a műszer, ami ugye mindig picivel gyorsabb, mint a "kaszni

sebessége". :blink:

Valami ilyesmire gondoltam én is.

Egyébként nem járok 170 körüli tempóval csak kíváncsi voltam.

Normál sebességtartományban, szinte (max 1-2 km/h eltérés, de ezt be tudom a mintavételezés időbeli eltérésének) egyformán mutat a Gps-el.

Gepárd!

Neked a téli szett is 15-ös? Lehet eltérés a gumiméretől is, majd ha leesik az első hó akkor nézzd meg mennyivel fog többet mutatni a BC! :unsure:

Téli szett van, gyári méretekkel, ehhez lett belőve anno a bc.

Elküldve
Ma tankoltam 25 litert és akkor is csinálja mivel még nem sikerült bekalibrálnom ezért 38 L - 36 L - 32 L - 27 L - 34 L és így tovább...

Valószínűsítem, hogy a digit órádon az ADC impedanciaillesztése nincs megoldva, ezért a mintavételeknél

változik a tankszintmérő felől nézve a felhúzó ellenállás. És valszeg ezért mérhet időben más-más

értékeket a BC. Létezik egy újabb sw verzió a te komputeredbe is, azt kellene egyszer letölteni, és azzal

rííltájm lehetne figyelni a komputer ADC értékeit. Bizonyosat az mutatna. Jársz a közeljövőben felénk? :unsure:

Normál sebességtartományban, szinte (max 1-2 km/h eltérés, de ezt be tudom a mintavételezés időbeli eltérésének) egyformán mutat a Gps-el.

Na ha 100-nál mondjuk 2-t csal, akkor 200-nál 4-et. :blink: Be lehet lőni pontosabbra is, bár elég sok

dologtól függ a pontos sebesség és km mérés. Ha más a guminyomás vagy a terhelés akár elenyészően

is, már kicsit mást mér.

Elküldve
.... elég sok

dologtól függ a pontos sebesség és km mérés. Ha más a guminyomás vagy a terhelés akár elenyészően

is, már kicsit mást mér.

Ezért nem is zavar különösebben a dolog.

Elküldve

Opel16V!

Akkor bejelentkeznék egy kis sw update-re... :unsure: majd egyeztetünk időpontot pü-ben, de előtte Wolfinak beállítjuk a BC-jét. :blink:

Elküldve
Akkor bejelentkeznék egy kis sw update-re... :unsure: majd egyeztetünk időpontot pü-ben, de előtte Wolfinak beállítjuk a BC-jét. :blink:

Oks, majd szólj hogy mikor lenne neked jó, és egyeztetünk! ;)

Elküldve

Látom quad rendesen kiosztott. :unsure:

Azért a cs-on ne nagyon híreszteld hogy ennél olcsóbb is volt, mert még rámszáll az apaaeehhhhhh :blink:

Elküldve

De sok sörbe fog ez kerülni valakinek! :unsure:

ui: Gabi bácsi! lécci áruld már el, hogy szerinted milyen minimum notebook igénye van a proginak, amivel csinosítani lehetne a dolgaimon... mert most van lehetőségem, csak nem tom, jó-e az nekem erre.

Nem kell nagy gépre gondolni... használt...

Elküldve
De sok sörbe fog ez kerülni valakinek! :unsure:

ui: Gabi bácsi! lécci áruld már el, hogy szerinted milyen minimum notebook igénye van a proginak, amivel csinosítani lehetne a dolgaimon... mert most van lehetőségem, csak nem tom, jó-e az nekem erre.

Nem kell nagy gépre gondolni... használt...

Mivel ez egy sima terminál progi, ezért sztem egy sima PI-n is menne a DOS-os verzió, a win-esnek meg egy PII is elég, ssak soros port legyen rajta. Ha újat veszel, akkor ezt nézd meg, mert a mostani olcsóbb laptop-okból (100-250 között) ezt kispórolják.

Elküldve
Amúgy hogy működik a BC-d Tomi?

Be kellene kalibrálni, csak nincs rá időm (meg elolvasni, hogy mikor mit nyomjak), de majd hétvégén besegítesz. :unsure:

Elküldve
ui: Gabi bácsi! lécci áruld már el, hogy szerinted milyen minimum notebook igénye van a proginak, amivel csinosítani lehetne a dolgaimon...

Bármilyen még ma működő pentiumon szerintem elfutkos. :unsure: Win98 igénye van, azt annyi. :blink:

Soros portot nézd meg, hogy legyen rajta. ;)

SzaboT!

Injektor kalibráció előtt majd kösd át a két kábelt amit beszéltünk, különben nem lesz jó a kalibráció. ;)

Elküldve

Miért ne lehetne?

Vagy arra érted hogy trip leállítás-újraindításkor az átlagfogyi mérését is újraindítja?

Ez direkt van így, változtatni nem lehet rajta. Ha jól megfigyeled, így működik minden BC.

Elküldve

Nem kell elfelejteni, mert jó ez is hozzá, ha normálisan fel van telepítve, és normális a cucc is.

Én is használok melóhelyen egy saját építésű soros-usb átalakítót :blink:

A helpdesk megoldást nem bánom, szívesen válaszolgatok annak aki nem tirpák módon közelíti a témát. :unsure:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.