Dani122 Elküldve November4, 2014 Elküldve November4, 2014 Szerintem igen, a saját autón bármikor kiiktatom mondjuk az indításgátlót, másén nem szivesen. Ha ellopják nem akarom azt hallani hogy miattam volt. Hali! Van otthon elfekvőbe egy 1.6 os A veki (C16NZ) motorvezérlőm.ha esetleg azt berakom a másik helyére akkor múkodna?? Az astra az C14NZ
zotya975 Elküldve November4, 2014 Elküldve November4, 2014 Hali! Van otthon elfekvőbe egy 1.6 os A veki (C16NZ) motorvezérlőm.ha esetleg azt berakom a másik helyére akkor múkodna?? Az astra az C14NZ Elméletileg nem, de gyakorlatileg előfordul hogy jó vele.
FPepe Elküldve November4, 2014 Elküldve November4, 2014 Hali! Van otthon elfekvőbe egy 1.6 os A veki (C16NZ) motorvezérlőm.ha esetleg azt berakom a másik helyére akkor múkodna?? Az astra az C14NZ Más a gyújtásjeladója (C14NZ Hall-jeladós, C16NZ induktív jeladós).
Bundee Elküldve November4, 2014 Elküldve November4, 2014 Az igazából mindegy, mert a gyújtásmodul elintézi a jelformálást, az ecu csak négyszögjelet kap belőle. A trafót meg ugyanúgy a gyújtásmodul hajtja meg. Elméletileg egy láb különbség van (D15 és D16) ami az injektor meghajtása, gyakorlatilag akad olyan ami belül össze van forrasztva. Wookie mester 16NZ-t használt 14NZ ecuval, de típusazonos vezérlővel sem mindig működik rendesen a dolog. Egy próbát azért megér, kiváltképp mert engem is érdekel a dolog :D Más a gyújtásjeladója (C14NZ Hall-jeladós, C16NZ induktív jeladós).
khena Elküldve November10, 2014 Elküldve November10, 2014 sziasztok, tudtok valakit aki tech1-el tud programozni bc-t?
HellerEnrico Elküldve December30, 2014 Elküldve December30, 2014 (edited) Sziasztok, van egy BC-m amin a 102 program van, egyik táblázat szerint c20nz motorhoz való a kód, másik táblázat szerint c20ne motorhoz. Kíváncsi lennék, hogy akkor most melyikhez, mert egy kicsit pontatlan is, például alapjáraton 1.6l/h meleg motornál, folyamatos 90-100 tempóban pedig 9l/100km fogyasztást ír kb, átlagban 10,7-et ír arra a fogyasztásra amire én 8,3 mértem. Opel Astra F C20NE, köszönöm előre is a segítséget Módosítva December30, 2014 : HellerEnrico
FPepe Elküldve December30, 2014 Elküldve December30, 2014 Sziasztok, van egy BC-m amin a 102 program van, egyik táblázat szerint c20nz motorhoz való a kód, másik táblázat szerint c20ne motorhoz. Kíváncsi lennék, hogy akkor most melyikhez, mert egy kicsit pontatlan is, például alapjáraton 1.6l/h meleg motornál, folyamatos 90-100 tempóban pedig 9l/100km fogyasztást ír kb, átlagban 10,7-et ír arra a fogyasztásra amire én 8,3 mértem. Opel Astra F C20NE, köszönöm előre is a segítséget Azt nézd meg, hogy a BC-n az átlagsebességet kinullázva mennyinek mutatja a pillanatnyi sebességedet az órához képest. Lehet, hogy más impulzusszámú az órád, mint amire a BC állítva van. C20NZ motor nincs, NE lesz az.
HellerEnrico Elküldve Január3, 2015 Elküldve Január3, 2015 Azt nézd meg, hogy a BC-n az átlagsebességet kinullázva mennyinek mutatja a pillanatnyi sebességedet az órához képest. Lehet, hogy más impulzusszámú az órád, mint amire a BC állítva van. C20NZ motor nincs, NE lesz az. Az impulzus szám az jó, mert csak 1-2 km/h téved vagy még ennyit se, de mégse mér jól, többet mér mint kellene. Alapból az lapjárat is sok 1,6l/h szerintem max 1-nek kellene lenni-e nem?
speki007 Elküldve Január10, 2015 Elküldve Január10, 2015 Üdv! Olyan problémám lenne, hogy a BC-m a világítás( tompított,reflektor,helyzetjelző)felkapcsolásakor kialszik a fénye. Eddig villódzott és sokszor újraindította magát,most cseréltem a 24-es biztit, mert más is halott volt,akkor megjavult,de most ezt produkálja. A vezetékét megmozgattam, akkor semmi. Továbbá amikor megnyomom az óra és beállító gombokat egyszerre,kiad egy "kmh" jelzést középen,de aztán eltűnik. Akkor elvileg mutatja a km/h-t is? Mindig visszaugrik a dátumra. C16NZ motorom van. Köszönöm!
zotya975 Elküldve Január10, 2015 Elküldve Január10, 2015 Üdv! Olyan problémám lenne, hogy a BC-m a világítás( tompított,reflektor,helyzetjelző)felkapcsolásakor kialszik a fénye. Eddig villódzott és sokszor újraindította magát,most cseréltem a 24-es biztit, mert más is halott volt,akkor megjavult,de most ezt produkálja. A vezetékét megmozgattam, akkor semmi. Továbbá amikor megnyomom az óra és beállító gombokat egyszerre,kiad egy "kmh" jelzést középen,de aztán eltűnik. Akkor elvileg mutatja a km/h-t is? Mindig visszaugrik a dátumra. C16NZ motorom van. Köszönöm! Nekem kontakhibának tűnik a csatinál vagy a forrasztásnál. Igen, kiírja a pillanatnyi sebességet 53Km/óráig. 1
speki007 Elküldve Január10, 2015 Elküldve Január10, 2015 (edited) Ha netán a csatlakozónál van a gond,akkor szét lehet szedni a csatit újraforrasztáshoz vagy igazításhoz? És mikor jön elő a kilómétermutató, mert nekem üres rádió alatt (nem gyári magnó)? Módosítva Január10, 2015 : speki007
zotya975 Elküldve Január11, 2015 Elküldve Január11, 2015 Ha netán a csatlakozónál van a gond,akkor szét lehet szedni a csatit újraforrasztáshoz vagy igazításhoz? És mikor jön elő a kilómétermutató, mert nekem üres rádió alatt (nem gyári magnó)? Hát nekem akkor javult meg a kijelző amikor a csatiban kicsit óvatosan hajtogattam oldalra a lábakon. Azt tudom hogy gyári rádióval, a két gomb lenyomására (4-5 másodpercig kell nyomni) adja be a pillanatnyi sebességet, ha van hibakódot majd kijelzőteszt, hogy másik rádióval is csinálja-e azt passzolom.
speki007 Elküldve Január11, 2015 Elküldve Január11, 2015 Hát nekem akkor javult meg a kijelző amikor a csatiban kicsit óvatosan hajtogattam oldalra a lábakon. Azt tudom hogy gyári rádióval, a két gomb lenyomására (4-5 másodpercig kell nyomni) adja be a pillanatnyi sebességet, ha van hibakódot majd kijelzőteszt, hogy másik rádióval is csinálja-e azt passzolom. Először F 12 -t írt ki,miután megismételtem már nem. 12-es hiba mit jelenthet? Megpróbálom a láb igazítást.
hetyke Elküldve Január11, 2015 Elküldve Január11, 2015 Először F 12 -t írt ki,miután megismételtem már nem. 12-es hiba mit jelenthet? Megpróbálom a láb igazítást. F 12 nem hiba, hanem ellenőrzés jelzés.
zotya975 Elküldve Január11, 2015 Elküldve Január11, 2015 F 12 nem hiba, hanem ellenőrzés jelzés. De alapból nem szokta kiírni ha nem követi hibakód....nem? :icon14: :rolleyes:
speki007 Elküldve Január11, 2015 Elküldve Január11, 2015 De alapból nem szokta kiírni ha nem követi hibakód....nem? :icon14: :rolleyes: Nálam egyszer írta ki,azóta nem. Utána megjelenik a kmh, utána minden karaktert mutat,majd elsötétül. ha megmyomom az órát akkor mutatja. de most autómata sütétül,régen nem csinálta ezt.
daykiller Elküldve Január11, 2015 Elküldve Január11, 2015 De alapból nem szokta kiírni ha nem követi hibakód....nem? :icon14: :rolleyes: Nekem kiírta akkor is, ha nem volt hiba. Ugyanez van a régebbi vezérlőknél is. Ha nincs hiba, akkor 12-t villog. :)
zotya975 Elküldve Január11, 2015 Elküldve Január11, 2015 Nekem kiírta akkor is, ha nem volt hiba. Ugyanez van a régebbi vezérlőknél is. Ha nincs hiba, akkor 12-t villog. :) Lehet hogy vezérlőfüggő, nekem csak akkor van 12 ha van más hibakód is.
khena Elküldve Január15, 2015 Elküldve Január15, 2015 Hali! Nézegettem a kodolást, mivel átt kell programozni a bc-m holnap megyek is.csak az impulzus számmal lennék kicsit bajban. a KM órám w1102 a BC c20xe és 16530 ha 100al megyek és nullázom az átlag sebességet. 93km/o F18WR 357es difivel.az impulzus számom az egyezik?! vagy valami másik kell?!
tuccer Elküldve Január18, 2015 Elküldve Január18, 2015 (edited) Sziasztok. A fórumon lévő leírás alapján bekötöttem a BC-met és érdekes dolgot vettem észre. Kiolvastam hogy mire van éppen programozva és a motorkódom illetve a kerékátmérőm is megegyezik a programozott állapottal. A Km-órám 1102-es és haladás közben egészen pontos sebességet jelzett ki mikor nulláztam az átlagsebességet ( 52Km/h mikor az óra 60Km/h-t mutatott de az órám csal pont 10Km/h-t). A megtehető km számítás után közel pontos és a fogyasztási adatok is jók. Főként városi közlekedésre használom a gépet kb 6Km az út a melóba és azt vettem észre hogy az átlag sebességemnek szinte mindig 25 -30 Km/h számol. Lehetséges hogy ez azért van mert sokat kell lassítani meg megállni a lámpák miatt?? Mert ha nem egyezne az impulzusszám a programozott számmal akkor már az eltérés jelentkezne akkor is amikor nullázom az átlagsebességet. Köszi előre is. Módosítva Január18, 2015 : tuccer
Bundee Elküldve Január18, 2015 Elküldve Január18, 2015 Ha az országúti átlagtempód 70 fölött van, akkor már nagyon haladósan mész :) Szerintem rendben van az az érték.
tuccer Elküldve Január19, 2015 Elküldve Január19, 2015 Ha az országúti átlagtempód 70 fölött van, akkor már nagyon haladósan mész :) Szerintem rendben van az az érték. Köszi, mi alapján számolja az átlagot, azt gondolom hogy az egyik tényező a sebesség, viszont mi a másik?
janoo16 Elküldve Január19, 2015 Elküldve Január19, 2015 A BC mi alapján figyeli az izzó kiégését? Van egy CheckControl (CC) herkentyű, különálló doboz/elektronika, amin át kell vezetni (sorba kötve) a figyelt izzókat...
Hjoe Elküldve Január19, 2015 Elküldve Január19, 2015 Van egy CheckControl (CC) herkentyű, különálló doboz/elektronika, amin át kell vezetni (sorba kötve) a figyelt izzókat... De konkrétan mi alapján érzékeli az izzó kiégést? Áramfelvétel, vagy hogy ?
Recommended Posts