panizzi Elküldve Szeptember11, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2009 ET szám http://www.gumiker.hu/index.php?option=com...18&Itemid=1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
frankee Elküldve Szeptember12, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2009 16"-ban 205/50 R16 szerintem a váltó az ET szám meg változó nekem ET39 és a 205/50 még jó a kocsira a 205/55 meg már hátul beleér a dob-ba csak a műanyagba és akkor is csak 4 emberrel nagy bukkanókon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
teroe Elküldve Szeptember12, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2009 Anno szó volt róla,hogy felraktam az alufelniket,és fura morgást hallottam hátulról.Kaptam pár tanácsot,tippeket tőletek,hogy hogyan találhatom meg a probléma forrását(köszönöm).A gond a gumik állapota volt.Ezen a héten vettem rá egy vadonat új garnitúrát(ha érdekel,Hankook,made in hungary),és láss csodát már nem morog,sőt nyomvájúban már nem rángat jobbra-ballra.Nagyon örülök. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Misi22 Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Sziasztok. Szeretnék fél éves Opel Asra Classic II-re téli gumit venni. Én úgy tudtam, hogy erre ugyanakkora téli gumi kell, mint a nyári, tehát 195/60/15, de elbizonytalanodtam. Szerintetek? A másik, hogy mekkora különbség van a téli gumik között használhatóságban? Tényleg észrevehető, érezhető a különbség (tapadás, stb)? Ezek között vacilálok: Barum Polaris 2 CONTINENTAL TS810 Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Sziasztok. Szeretnék fél éves Opel Asra Classic II-re téli gumit venni. Én úgy tudtam, hogy erre ugyanakkora téli gumi kell, mint a nyári, tehát 195/60/15, de elbizonytalanodtam. Szerintetek? A másik, hogy mekkora különbség van a téli gumik között használhatóságban? Tényleg észrevehető, érezhető a különbség (tapadás, stb)? Ezek között vacilálok: Barum Polaris 2 CONTINENTAL TS810 Előre is köszi. Hali nemtom pont ezt a kettőt hogy hoztad össze, ez a Continental több mint kétszer annyiba kerül mint a Barum :rolleyes: Amúgy szerintem feltehetsz 185/65/r15-öt is, ez egy olcsóbb méret de ugyanúgy jó az autóra, és 16-17e Ft-ért már elég jó Pirelli/Goodyear gumikat is kapni ebben a méretben Link to comment Megosztás: More sharing options...
Misi22 Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Hali nemtom pont ezt a kettőt hogy hoztad össze, ez a Continental több mint kétszer annyiba kerül mint a Barum :rolleyes: Amúgy szerintem feltehetsz 185/65/r15-öt is, ez egy olcsóbb méret de ugyanúgy jó az autóra, és 16-17e Ft-ért már elég jó Pirelli/Goodyear gumikat is kapni ebben a méretben Úgy hoztam össze hogy, ha megvagyok győzve, hogy érezhető a különbség a Continentál javára, akkor hajlandó vagyok többet kiadni érte. Egyébként találtam egy helyet, ahol akciós a Cont. így csak 3.5e-re több, mint a Barum (ami szintén van akciósan). 4 darabnál viszont 14e a különbség, ez viszont már gondolkodásra késztet. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Úgy hoztam össze hogy, ha megvagyok győzve, hogy érezhető a különbség a Continentál javára, akkor hajlandó vagyok többet kiadni érte. Egyébként találtam egy helyet, ahol akciós a Cont. így csak 3.5e-re több, mint a Barum (ami szintén van akciósan). 4 darabnál viszont 14e a különbség, ez viszont már gondolkodásra késztet. :rolleyes: A kezelési útmutató szerint is 185/65R15 a téli méret. A barum és a Conti között érezhető a különbség, főként a fékútja sokkal rövidebb. Szerintem télibe: Michelin, Nokkian, Conti a választható. pár teszt: pl Ez mondjuk nyári teszt, de érdemes elolvasni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Úgy hoztam össze hogy, ha megvagyok győzve, hogy érezhető a különbség a Continentál javára, akkor hajlandó vagyok többet kiadni érte. Egyébként találtam egy helyet, ahol akciós a Cont. így csak 3.5e-re több, mint a Barum (ami szintén van akciósan). 4 darabnál viszont 14e a különbség, ez viszont már gondolkodásra késztet. :rolleyes: Ha csak ennyi a különbség (és nem a Barum van felülárazva) akkor biztos a Continentalt venném (vagy bármi más "prémium" márkát) Bár nekem is volt Barum téligumim a régi asztrámon, és nem is volt vele különösebb bajom, de ha fél éves autóm lenne biztos nem spórolnék ezen, ha az a 30cm fékút hiányzik majd az még itt tud anyagilag elég kellemetlen lenni Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 jaja, ADAC tesztek magyarul. én is télgumi vásár előtt állok. UG7+ vagy WS 3D? ezt nem tudom. /talán UG7+ lesz/ árban 14580HUF vagy 14790HUF. szóval majd ugyanaz. ettől tud valaki olcsóbban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Én Dunlop WinterSportot vettem tavaly. Nekem csodás. Szeretek vele autózni. 195/60*15 Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Hoppá, kissé megdrágult tavaly óta. 14,900-->18,900 ooopsz :rolleyes: <_< :D Ez nem az plusz 5% áfa... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Misi22 Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Ha csak ennyi a különbség (és nem a Barum van felülárazva) akkor biztos a Continentalt venném (vagy bármi más "prémium" márkát) Bár nekem is volt Barum téligumim a régi asztrámon, és nem is volt vele különösebb bajom, de ha fél éves autóm lenne biztos nem spórolnék ezen, ha az a 30cm fékút hiányzik majd az még itt tud anyagilag elég kellemetlen lenni Köszi! Amúgy 17500 a Conti. A tesztet elolvasom. Érdekes mert mindig egy csomót agyalok a márkák között (a múltkor az olajnál, aztán végül csak Castrolt kapott) Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 jaja, ADAC tesztek magyarul. én is télgumi vásár előtt állok. UG7+ vagy WS 3D? ezt nem tudom. /talán UG7+ lesz/ árban 14580HUF vagy 14790HUF. szóval majd ugyanaz. ettől tud valaki olcsóbban? Szerintem jó ár érte, és helyben van (Miskolc), ha valami gáz van a gumikkal, van felelőse, nem úgy mintha nagykerből rendelsz,.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 jaja, ADAC tesztek magyarul. én is télgumi vásár előtt állok. UG7+ vagy WS 3D? ezt nem tudom. /talán UG7+ lesz/ árban 14580HUF vagy 14790HUF. szóval majd ugyanaz. ettől tud valaki olcsóbban? Ezek szerintem is nagyon baráti árak ilyen tudású gumikért (UG7+-t venném). :rolleyes: DOT-számra figyelj esetleg, hogy ne legyen öreg a portéka (bár az UG7+-os nem egy régi modell). Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 köszi a válaszokat. igen előny hogy helyiek. eddig az automax-ot nézegettem. de 4-5 guminál 2-3eHUF/db már számít. meg ha garis baj van se mindegy hova viszem vissza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 nekem kell 2 szett gumit venni. most a télit tavasszal a nyárit. 2003as a kocsi gyári gumi van rajta. az jövőre kuka. van 9 db lemezfelnim. ezért kérdeztem szerintetek hogy legyen. én is tanácstalan vagyok. 1 pótkerék legolcsóbban is kb:20eHUF. potyónak igaza van. plusz a téli olcsóbb is mint a nyári gumma. nem tudom hogy legyen. pro és kontra tudnék érveket sokat. A mostani pótkereked milyen, és milyen állapotú? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 olyan mint a többi gyári. nyári. cserélném azt is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 olyan mint a többi gyári. nyári. cserélném azt is. Ha esetleg még nem használtad, vagy ez a legjobb állapotú a nyáriak közül, én meghagynám továbbra is pótkeréknek, ha kopott, akkor a most meglévő legjobb télit nevezném ki pótkeréknek (ahogy speter cartárs írja a másik topicban). A többi adott: most kicseréled a kopott téli garnitúrádat újra, majd tavasszal a kopott nyárit szintén újra. Szóval, a pótkerék-témára én ennél nagyobb megmozdulást nem tennék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 köszi a választ. amúgy jelenleg nincs télim. most akarjuk megvenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 Ha esetleg még nem használtad, vagy ez a legjobb állapotú a nyáriak közül, én meghagynám továbbra is pótkeréknek, ha kopott, akkor a most meglévő legjobb télit nevezném ki pótkeréknek (ahogy speter cartárs írja a másik topicban). A többi adott: most kicseréled a kopott téli garnitúrádat újra, majd tavasszal a kopott nyárit szintén újra. Szóval, a pótkerék-témára én ennél nagyobb megmozdulást nem tennék. ja, lemaradtam a térjünk át -ról <_< de már megvan a fonal :rolleyes: köszi a választ. amúgy jelenleg nincs télim. most akarjuk megvenni. Érdeklődj itt a fórumon, biztos van vki, aki csak a kukába dobna egy szett télit. :D Ha meg nem, akkor is marad a nyári. (az enyém még 8 mm-es, szóval marad egy ideig) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Szeptember30, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2009 Ha meg nem, akkor is marad a nyári. oks. köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 http://www.penzcentrum.hu/cikk/1020114/1/a...elyiket_valaszd Link to comment Megosztás: More sharing options...
x20dtl Elküldve Október5, 2009 Megoszt Elküldve Október5, 2009 Sziasztok! Tudtok abban segíteni,hogy a 205/50 R17 elfér-e gyári 17-es kerék (ET47),gyári sport rugóval? Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Október5, 2009 Megoszt Elküldve Október5, 2009 Sziasztok! Tudtok abban segíteni,hogy a 205/50 R17 elfér-e gyári 17-es kerék (ET47),gyári sport rugóval? Előre is köszönöm. Hello Tömören: sz'tem nem. 17"-os felnire nem jó ez a gumiméret G Astrára. Ha tévednék, valaki majd kijavít :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Hello Tömören: sz'tem nem. 17"-os felnire nem jó ez a gumiméret G Astrára. Ha tévednék, valaki majd kijavít <_< A gumiméret tökéletes volna, ugyanis a 195/65 R15 váltómérete (+2 mm átmérőben). Na de ET47 :rolleyes: Talán valahol 36 környékén kéne lennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts