Qpack Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Vigyázz mert régebbi G Astrák jöttek ki 14-es gumikkal. kókler tulajoktól és csapatoktól igen., de gyárilag ahogy fentebb írták 195/60 R15 és 185/65 R15; nekem a gyári 195/60 volt...most 185/65 van rajta, de így kevesebbet csal...úgy volt kb 5km/h a csalása, most 2-3 km/h.... szerk: most nézem OPEL MÉRETEK mégis volt ilyen... <_< :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 üdv lehet ez is hülye kérdés de úgy teszem fel, hogy GYÁRILAG, mekkora kerekek, felnik vannak egy 2001-es opel astra g caravan-on? most 14 colos van fent, 185/65 ös gumik, és szerintem 15-ös lenne a gyári lehet hogy ezért mér 15 km/h -val többet a ténylegesnél? vettem 15-ös alufelniket, omegáét, 195/65 r15 michelin gumikkal, elvileg ha befér, ezzel jól kéne mérnie? sajna egyik gumit elégették, így vagy szerzek ugyanolyan használtat mint a többi, vagy veszek két darab újat.... igen amikor te óra szerint pl mész 100 km/h-val, akkor a valóságban 95 km/h-val és 7 mm-el lejjebb söpörsz az eltérés miatt + az óra csalása adhatja a 15 km/h -ás eltérést... Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 ...vettem 15-ös alufelniket, omegáét, 195/65 r15 michelin gumikkal, elvileg ha befér, ezzel jól kéne mérnie? sajna egyik gumit elégették, így vagy szerzek ugyanolyan használtat mint a többi, vagy veszek két darab újat.... Elégették? A DOT számra is figyelj, mert lehet hogy azok a régik már "használhatatlanok". Jól fognak mérni a műszerek, nem megfelelő méretű gumiknál? ABS, stb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Vigyázz mert régebbi G Astrák jöttek ki 14-es gumikkal. Akkor használati útmutató utolsó oldalain nézze meg a tulaj. Feltéve ha a korábbi tulaj(ok) becsülettel továbbadtá(k). <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Elégették? A DOT számra is figyelj, mert lehet hogy azok a régik már "használhatatlanok". Jól fognak mérni a műszerek, nem megfelelő méretű gumiknál? ABS, stb... gumiégetés volt, burnout, egy 2,4-es omág voltak a felnik, egy gumi szar, többit megmentettem, de főleg a felni kellett 14 colos notmál felni van fent 185/65-ös r14 gumikkal, és szerintem egy kicsi, és hasonló autón is 15-öseket látok az utcán... + valóban többet mér, szerintem a kisebb kerék miatt. kisebb kerék adott távolságon nagyobb kerülete miatt többször fordul példa erre egy 1 ft-os és egy új 200-as, melyik fordul meg többször? a kisebb Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 igen amikor te óra szerint pl mész 100 km/h-val, akkor a valóságban 95 km/h-val és 7 mm-el lejjebb söpörsz az eltérés miatt + az óra csalása adhatja a 15 km/h -ás eltérést... ez hülyeség miért mérne többet / kevesebbet? annyit mérjen ami a valós! És ez nem extra kérés. mentem más autókkal is, tökéletesen annyit mér amennyi a valós kíváncsi vagyok 15-ös felnivel jó lesz e ha nem, valahogy átprogramoztatom vagy más számlapot kap tudjátok mire gondolok? a km órában ez nem befolyásol? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 ez hülyeség miért mérne többet / kevesebbet? annyit mérjen ami a valós! És ez nem extra kérés. mentem más autókkal is, tökéletesen annyit mér amennyi a valós kíváncsi vagyok 15-ös felnivel jó lesz e ha nem, valahogy átprogramoztatom vagy más számlapot kap tudjátok mire gondolok? a km órában ez nem befolyásol? <_< Minden kilométeróra felfelé csal (márkától, típustól függetlenül), alacsonyabb sebességnél kb. 5 km/h-t, nagyobb sebességnél kicsit többet húz felfelé. Ennek elsősorban nem műszaki oka van, hanem így is próbálnak bennünket a sebességlimiten belül tartani az autógyártók. Gumimérethez igazodásba úgy tudom, bele lehet nyúlni szoftveresen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 hát én még nem láttam olyat... Astra G Kezelési utasítás 255. oldal. Tessék megnézni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Astra G Kezelési utasítás 255. oldal. Tessék megnézni! van neked olyan? <_< tudál nekem adni belőle? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 van neked olyan? <_< tudál nekem adni belőle? PDF formátumban is meg van. Megpróbálom feltölteni valahová és küldöm a linket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Gumimérethez igazodásba úgy tudom, bele lehet nyúlni szoftveresen. Bár teljesen felesleges (szerintem). A futóművet is át kéne állítani/finomhangolni, ami ugyebár hátul nem állítható. Egyszerűbb váltóméretet használni. Ha jól láttam, akkor a Qpack által belinkelt táblázat szerint a 185/65 R14 méretű kerekek a kisáruszállító (van) kivitelről származhatnak, aminél elképzelhető, hogy más a futómű beállítás a más jellegű igénybevétel miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 van neked olyan? <_< tudál nekem adni belőle? Innen tudod letölteni! Klikk ide! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Bár teljesen felesleges (szerintem). A futóművet is át kéne állítani/finomhangolni, ami ugyebár hátul nem állítható. Egyszerűbb váltóméretet használni. Ha jól láttam, akkor a Qpack által belinkelt táblázat szerint a 185/65 R14 méretű kerekek a kisáruszállító (van) kivitelről származhatnak, aminél elképzelhető, hogy más a futómű beállítás a más jellegű igénybevétel miatt. Én sem vagyok híve a belenyúlkálásnak, de ha 14 collról szeretne a cartárs 15-re váltani, akkor szükséges lehet: 185/65R14: 596mm, 185/65R15: 621mm vagy 195/60R15: 615mm. Mondjuk a 195/55R15 szintén 596 mm átmérőjű, az tökéletes váltóméret, vagy a 185/60R15 (603mm) is szóba jöhet, persze ezek csak akkor, ha gyárilag 14 collal jött ki a gép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 ... csak akkor, ha gyárilag 14 collal jött ki a gép. Ez itt a lényeg! Meg a megfelelő váltóméret használata. Egyébként utána néztem: csak coupé és cabrio kivitelt nem szereltek 185/65 R14 mérettel. Az eredeti méretet talán adatbázisban lehetne felkutatni alváz- és/vagy motorszám alapján. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Innen tudod letölteni! Klikk ide! :) KÖSZÖNÖM! Megtanulom, addig nem kérdezek! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 KÖSZÖNÖM! Megtanulom, addig nem kérdezek! :) kérdezz nyugodtan..csak tartózkodj..az EZ HÜLYESÉG! kijelentésektől, mert gyorsan olyan válaszokat kapsz a cartársaktól, hogy mehetsz inkább szervízbe jó pénzért.. <_< mindenki tévedhet, de az is tévedés és nem hülyeség..most pedig nem én tévedtem, hanem a kmórád és tudatosan felfelé, mert ez így "normális" ahogy a kolléga is írta! (és én is) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Július1, 2009 Megoszt Elküldve Július1, 2009 http://www.autogumibolt.hu/ebolt/szolgalta...eret/index.html itt egy tök váltóméret kalkulátor lehet vele játszani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Július1, 2009 Megoszt Elküldve Július1, 2009 http://www.autogumibolt.hu/ebolt/szolgalta...eret/index.html itt egy tök váltóméret kalkulátor lehet vele játszani. jó játék <_< este megnézem a mm-t mert az nem rémlik ui.: ha normális ha nem, számomra elfogadhatatlan a 15km/h -ás eltérés Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Július1, 2009 Megoszt Elküldve Július1, 2009 hy meg szeretném kérdezni a g astra alá mekkora legnagyobb felni fér be? ha valaki tudja az jó lenne. Sárvédő ív módosítás nélkül. beférhet a 205/40R19 is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Július1, 2009 Megoszt Elküldve Július1, 2009 jó játék <_< este megnézem a mm-t mert az nem rémlik ui.: ha normális ha nem, számomra elfogadhatatlan a 15km/h -ás eltérés hy akkor a g astra alá befér akár a 205/40R19 is ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Július2, 2009 Megoszt Elküldve Július2, 2009 ez hülyeség miért mérne többet / kevesebbet? annyit mérjen ami a valós! És ez nem extra kérés. mentem más autókkal is, tökéletesen annyit mér amennyi a valós Kéretik ezt revideálni. Még autós újságítók is véstek róla cikkeket. A leggyakoribb márkákról volt is összehasonlító teszt hivatalos sebességmérő padon. Ezek után kijelenteni, hogy a többi autó pontos az Astra meg nem... Amúgy emlékeim szerint pl a VW elég pontos volt. Természetesen mindegyiket gyári gumiméretekkel kell érteni, mert ha ettől eltérsz, természetesen a kerékátmérő változásával a km órád is tévedni fog, mivel a kerék fordulatszámát méri... A 15km/h valóban sok, de milyen sebességnél ennyi? 50-nél vagy végsebesség közelében? Azért nálad necces, hogy nem jó méretű a gumi a verdán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Július2, 2009 Megoszt Elküldve Július2, 2009 Ezt a felnit felismeri valaki? Tetszik, jól áll a fehér autónak is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július2, 2009 Megoszt Elküldve Július2, 2009 Ezt a felnit felismeri valaki? Tetszik, jól áll a fehér autónak is. nekem hirtelen a dezent ugrik be.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Július2, 2009 Megoszt Elküldve Július2, 2009 Ezt a felnit felismeri valaki? Tetszik, jól áll a fehér autónak is. Szerintem itt nézz szét és meg fogod találni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Július2, 2009 Megoszt Elküldve Július2, 2009 nekem hirtelen a dezent ugrik be.... MAK R-Action felnire nagyon hasonlit.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts