Qpack Elküldve Június1, 2009 Megoszt Elküldve Június1, 2009 Sziasztok!Vettem az autómra 16"-os gyári opel alufelnit,ET szám és minden passzol,csak mióta fenn van azóta morgó hangot hallok hátulról.Előzőleg 15",185/65 volt rajta,2évig hangtalanul jártam vele.Normális ez,vagy talán lassan kerékcsapágy cserére szorul? :lol: Van valakinek hasonló tapasztalata?Ossza meg velem.Köszi Mivel ennél a típusnál a hátsó futómű rendesen terpeszt(a jobb stabilitás miatt)...így valószínűleg a gumi belső élén lévő profil miatt ad ilyen hangot...nem hiszem hogy csapágy...km? milyen és mekkora gumi lett rátéve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
teroe Elküldve Június1, 2009 Megoszt Elküldve Június1, 2009 Mivel ennél a típusnál a hátsó futómű rendesen terpeszt(a jobb stabilitás miatt)...így valószínűleg a gumi belső élén lévő profil miatt ad ilyen hangot...nem hiszem hogy csapágy...km? milyen és mekkora gumi lett rátéve? Hát a km az 353000,a gumik elöl good year,hátul continental 205/55 r16.De a télen a 15"-al nem morgott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Június1, 2009 Megoszt Elküldve Június1, 2009 Hát a km az 353000,a gumik elöl good year,hátul continental 205/55 r16.De a télen a 15"-al nem morgott. Ez a 353k már döfi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Június2, 2009 Megoszt Elküldve Június2, 2009 Hát a km az 353000,a gumik elöl good year,hátul continental 205/55 r16.De a télen a 15"-al nem morgott. Ha jól írtad a km-t, akkor érdemes megnézni a kerékcsapágyat is...ha eddig nem volt cserélve, ugyanis a szélesebb gumi, ha esetleg már van egy kis lógása csinálhat ilyent! De esetleg még azt is próbáld meg, hogy az elsőket teszed hátra...gondolom más mintázat..ha változik a zaj (a morgás), akkor a gumi csinálja...de csere közben győződj meg a csapágy "kotyogásáról" is!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
teroe Elküldve Június2, 2009 Megoszt Elküldve Június2, 2009 Ha jól írtad a km-t, akkor érdemes megnézni a kerékcsapágyat is...ha eddig nem volt cserélve, ugyanis a szélesebb gumi, ha esetleg már van egy kis lógása csinálhat ilyent! De esetleg még azt is próbáld meg, hogy az elsőket teszed hátra...gondolom más mintázat..ha változik a zaj (a morgás), akkor a gumi csinálja...de csere közben győződj meg a csapágy "kotyogásáról" is!! :lol: Köszi az infót,kipróbálom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
frankee Elküldve Június2, 2009 Megoszt Elküldve Június2, 2009 Ha meg már úgyis felemeled pörgesd meg a kereket a kézifék kiengedése után (csak ha kitámasztottad a másik kereket mert csúnya látvány az emelőről dőlő autó) lehet így is érezhtő a nem túl jó kerékcsapágy. A hibás csapágy csere nem túl olcsó móka, 25 30 e per darab ha ABS-es. De legalább könnyű cserélni, 4 csavar az egész. A 353 e -hez meg gratula én még sehol se vagyok hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Június9, 2009 Megoszt Elküldve Június9, 2009 Házilag hogyan lehet biztosan megállapítani a kerékcsapágy hibáját? Ennek van valami tipikus hangja vagy alkváltozása(kerékterpesztésnél)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Június9, 2009 Megoszt Elküldve Június9, 2009 Házilag hogyan lehet biztosan megállapítani a kerékcsapágy hibáját? Ennek van valami tipikus hangja vagy alkváltozása(kerékterpesztésnél)? morog és egyre jobban morog, és morog és morog :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június9, 2009 Megoszt Elküldve Június9, 2009 Házilag hogyan lehet biztosan megállapítani a kerékcsapágy hibáját? Ennek van valami tipikus hangja vagy alkváltozása(kerékterpesztésnél)? Megemeled az autót annál a keréknél amelyik gyanús. Annyira emeld meg, hogy 6 óránál és 12 óránál meg tudd fogni a kereket. Ha nem kottyan akkor nincs baj. Ha kottyan akkor hívsz segítséget aki óvatosan!!! beül az autóba és megnyomja a fékpedált. Ha így a kottyanás megszűnik akkor a kerékcsapágy a probléma. Ha továbbra is kottyan akkor valamelyik futómű alkatrész a ludas. Link to comment Megosztás: More sharing options...
K-G-za Elküldve Június15, 2009 Megoszt Elküldve Június15, 2009 Egy kis Helpet kérnék: Mekkora, milyen méretű felnit tehetek fel az ASTRA G 99' -re ha a "elvileg gyári" 6J×15H2 ET 49. Ehhez tartozó gumika 185/65 R15 Valami szép kis Alu-t szeretnék a megfelelő gumikkal (nyárra) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Június15, 2009 Megoszt Elküldve Június15, 2009 Egy kis Helpet kérnék: Mekkora, milyen méretű felnit tehetek fel az ASTRA G 99' -re ha a "elvileg gyári" 6J×15H2 ET 49. Ehhez tartozó gumika 185/65 R15 Valami szép kis Alu-t szeretnék a megfelelő gumikkal (nyárra) :lol: Ez túlontúl sok mindentől függ...vkinek nem gáz, ha beleérhetne a gumi az ívbe...ő inkább keményebb gátlót és rugót tett bele, hogy így mehessen...szerintem néz körül az eladó gumik-felnik vagy vmi ilyesmi a címe a topicba, ott találsz olyan felni+gumi kombinációkat, amik már pl astrán voltak, de leszerelték..mert pl eladták a gépet.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június15, 2009 Megoszt Elküldve Június15, 2009 Egy kis Helpet kérnék: Mekkora, milyen méretű felnit tehetek fel az ASTRA G 99' -re ha a "elvileg gyári" 6J×15H2 ET 49. Ehhez tartozó gumika 185/65 R15 Valami szép kis Alu-t szeretnék a megfelelő gumikkal (nyárra) :lol: Váltóméretek. Gumiban a 185/65 R15 helyett ajánlom a 195/60 R15 méretet nyáriban, amennyiben az R15 maradna. A mostani méretet használd télen. 17 coll fölé ne menj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június15, 2009 Megoszt Elküldve Június15, 2009 17 coll fölé ne menj. Mér? :lol: Szetm még a 20" is elfér, csak /25-ös gumival... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Június15, 2009 Megoszt Elküldve Június15, 2009 Mér? :lol: Szetm még a 20" is elfér, csak /25-ös gumival... :D Tudtommal ha 17" fölé mész nagyon megviseli a nagyon széles felni a futóművet,nagyobb a tapadás az igaz,de több a fogyasztás is.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Június16, 2009 Megoszt Elküldve Június16, 2009 Sziasztok! Most állok gumi vásárlás előtt. Kérdésem: 195/60R15 Dunlop SP sport 01 15e/ db Dunlop SP sport fastresponse 16e/db Melyik a jobb? Tapasztalat? Halk legyen és sok-sok kilométert fusson:-) Árban szinte semmi a különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Június16, 2009 Megoszt Elküldve Június16, 2009 Sziasztok! Most állok gumi vásárlás előtt. Kérdésem: 195/60R15 Dunlop SP sport 01 15e/ db Dunlop SP sport fastresponse 16e/db Melyik a jobb? Tapasztalat? Halk legyen és sok-sok kilométert fusson:-) Árban szinte semmi a különbség. nézd meg a kilóméter tartományt jelzö betűt,érdemes a nagyobbikat venni.Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Június17, 2009 Megoszt Elküldve Június17, 2009 nézd meg a kilóméter tartományt jelzö betűt,érdemes a nagyobbikat venni.Szerintem. Mindkettő " H "-s. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Június17, 2009 Megoszt Elküldve Június17, 2009 tavaly a fastresponse majdnem ugyanebben a méretben tesztgyősztes volt az adac-nál. 2. amúgy szerintem dönts a minta szerint amelyik jobban tecc. ha már a márka tuti befutó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Június17, 2009 Megoszt Elküldve Június17, 2009 Sziasztok! Most állok gumi vásárlás előtt. Kérdésem: 195/60R15 Dunlop SP sport 01 15e/ db Dunlop SP sport fastresponse 16e/db Melyik a jobb? Tapasztalat? Halk legyen és sok-sok kilométert fusson:-) Árban szinte semmi a különbség. Szia! Ha jól tudom, a Fastresponse az újabb fejlesztésű mintázat. Tapasztalatom nincs egyikkel se, de így vizuálisan a Fastresponse mintája „nagyautósabb”, talán még jobban kihegyezték a folyamatos nagy sebességű haladásra (ez persze csak az én tippem...). Egetverő különbség azonban szerintem nem nagyon lehet, egyik ismerősömnek Sport 01-e van, nagyon dicséri. Ami az újabb fejlesztés javára szólhat, hogy ha pótlásra lenne szükség, még kapható legyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Június17, 2009 Megoszt Elküldve Június17, 2009 Szia! Ha jól tudom, a Fastresponse az újabb fejlesztésű mintázat. Tapasztalatom nincs egyikkel se, de így vizuálisan a Fastresponse mintája „nagyautósabb”, talán még jobban kihegyezték a folyamatos nagy sebességű haladásra (ez persze csak az én tippem...). Egetverő különbség azonban szerintem nem nagyon lehet, egyik ismerősömnek Sport 01-e van, nagyon dicséri. Ami az újabb fejlesztés javára szólhat, hogy ha pótlásra lenne szükség, még kapható legyen. Ez a pótlás dolog meggyőzött. Jártam már úgy, hogy kamion szemből előzött és szálszakadásosra fékeztem a bal elsőt. A jobb egy meg a füvön csúszott:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Június17, 2009 Megoszt Elküldve Június17, 2009 Ez a pótlás dolog meggyőzött. Jártam már úgy, hogy kamion szemből előzött és szálszakadásosra fékeztem a bal elsőt. A jobb egy meg a füvön csúszott:-) gumiszervizben is melóztam,ha nem nyüstölöd a gumikat nagyon elmehetsz velük akár3 évet is,nos 3 év múlva vadászhatod bármelyiket.....addigra kijön még vagy 10típus.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest kumabushi Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 üdv lehet ez is hülye kérdés de úgy teszem fel, hogy GYÁRILAG, mekkora kerekek, felnik vannak egy 2001-es opel astra g caravan-on? most 14 colos van fent, 185/65 ös gumik, és szerintem 15-ös lenne a gyári lehet hogy ezért mér 15 km/h -val többet a ténylegesnél? vettem 15-ös alufelniket, omegáét, 195/65 r15 michelin gumikkal, elvileg ha befér, ezzel jól kéne mérnie? sajna egyik gumit elégették, így vagy szerzek ugyanolyan használtat mint a többi, vagy veszek két darab újat.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 üdv lehet ez is hülye kérdés de úgy teszem fel, hogy GYÁRILAG, mekkora kerekek, felnik vannak egy 2001-es opel astra g caravan-on? most 14 colos van fent, 185/65 ös gumik, és szerintem 15-ös lenne a gyári lehet hogy ezért mér 15 km/h -val többet a ténylegesnél? vettem 15-ös alufelniket, omegáét, 195/65 r15 michelin gumikkal, elvileg ha befér, ezzel jól kéne mérnie? sajna egyik gumit elégették, így vagy szerzek ugyanolyan használtat mint a többi, vagy veszek két darab újat.... 195/60R15 a nyári méret télibe 185/65R15 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 195/60R15 a nyári méret télibe 185/65R15 Vigyázz mert régebbi G Astrák jöttek ki 14-es gumikkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Vigyázz mert régebbi G Astrák jöttek ki 14-es gumikkal. hát én még nem láttam olyat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts