Vicsor Elküldve Április24, 2008 Elküldve Április24, 2008 Sziasztok! Olyan kérédsem lenne, hogy a gumitípusoknál fel van tüntetve a terhelést jelző szám ( pl. BFGoodrich Profiler 2 ..../... R... 91 T) abból mekkorát érdemes venni? Legyen minél nagyobb ez a szám? Nyári gumiból gáz ha én nem 60-ast hanem 65-öst veszek?
opel16v Elküldve Április24, 2008 Elküldve Április24, 2008 Vicsor írta: Olyan kérédsem lenne, hogy a gumitípusoknál fel van tüntetve a terhelést jelző szám ( pl. BFGoodrich Profiler 2 ..../... R... 91 T) abból mekkorát érdemes venni? Legyen minél nagyobb ez a szám? Nyári gumiból gáz ha én nem 60-ast hanem 65-öst veszek? Nem érdemes minél nagyobb terhelhetőségűt venni, mert a tapadása a ránehezedő súlyra van optimalizálva. Tudnod kell a legnagyobb tengelyterhelésed, és abból tudhatod, mekkora kell legyen neked ez a szám. Nem érdemes túlságosan túlméretezni. Ha /60 helyett /65-öt veszel ugyanabban a szélességű és felniméretű gumiból, akkor nagyobb átmérőjű lesz a kereked, ballonosabb a gumid. Sebességmérőd csalni fog kicsit, és az ABS is kicsit másképp viselkedhet (bár ez alig észrevehető, inkább a tengelyenként eltérő gumitípusra érzékeny).
Vicsor Elküldve Április24, 2008 Elküldve Április24, 2008 opel16v írta: Nem érdemes minél nagyobb terhelhetőségűt venni, mert a tapadása a ránehezedő súlyra van optimalizálva. Tudnod kell a legnagyobb tengelyterhelésed, és abból tudhatod, mekkora kell legyen neked ez a szám. Nem érdemes túlságosan túlméretezni. Ha /60 helyett /65-öt veszel ugyanabban a szélességű és felniméretű gumiból, akkor nagyobb átmérőjű lesz a kereked, ballonosabb a gumid. Sebességmérőd csalni fog kicsit, és az ABS is kicsit másképp viselkedhet (bár ez alig észrevehető, inkább a tengelyenként eltérő gumitípusra érzékeny). Köszi. Akkor 60-ast veszek. A tengelyterheléssel még nem foglalkoztam, de utána bogarászok.
kardos Elküldve Április29, 2008 Elküldve Április29, 2008 Sziasztok! Egy nálam okosabb ember segitségét szeretném kérni abban hogyha én 16" os alufelnire 205/45 R16 os gumeszt kaptam nagyon gáz e egy 2007 es g astra alá. a gyári gumiméret 195/60 R15, Az egyik gumis azt monja nem gáz a másik meg azt hogy szét pörgi tőle magát mocim Most akko hogy is van ez? Ha valaki tud segitsen légyszi!
opel16v Elküldve Április29, 2008 Elküldve Április29, 2008 kardos írta: Az egyik gumis azt monja nem gáz a másik meg azt hogy szét pörgi tőle magát mocim Most akko hogy is van ez? Szétpörgi magát a moci? :sowwy: :lol: :lol: Szerintem az a gumis foglalkozzon csak a kerékszereléssel, ne gondolkozzon túl sokat, még megárt neki :lol: Kicsit kisebb lesz az átmérő, és a peremmagasság. Tehát kicsit csalni fog (jobban) felfelé a km óra, illetve jobban kell vigyázni a kátyúknál, mert hamar szétvered a felnit. Mondjuk a 205/50 optimálisabb méret lenne.
Zachi Elküldve Április29, 2008 Elküldve Április29, 2008 Van valakinek tapasztalata BF Goodrich Profiler2 "Michelin termék" jelölésű gumával kapcsolatban? Mérete:195/60 R15 88H Sajnos most másra mégjobban kell a pénz, ezért max. 15.000,-Ft/db -ig tudok elmenni! Ezt ennyiért találtam gumisnál, a Startgumi.hu -n 13.990,-Ft/db + 850,-Ft/db házhozszállítás, azaz 14.840,-Ft/db. Csak új jöhet szóba, mert használtban nincs bizodalmam. Véleményeiteket, javaslataitokat, pénzt :sowwy: köszönöm!
paja Elküldve Április29, 2008 Elküldve Április29, 2008 Ha jól tudom Warvolf-nak is BF-ek vannak fenn....neki volt rossz tapasztalata velük... :sowwy:
Dom Elküldve Április29, 2008 Elküldve Április29, 2008 kardos írta: Sziasztok! Egy nálam okosabb ember segitségét szeretném kérni abban hogyha én 16" os alufelnire 205/45 R16 os gumeszt kaptam nagyon gáz e egy 2007 es g astra alá. a gyári gumiméret 195/60 R15, Az egyik gumis azt monja nem gáz a másik meg azt hogy szét pörgi tőle magát mocim Most akko hogy is van ez? Ha valaki tud segitsen légyszi! Hali.205/50*16 hivatalosan ez a váltómérete a 195/60*15-nek,de ha Te is újonan vetted,akkor a gépkönyvben megtalálod az erre vonatkozó adatokat.
kardos Elküldve Május2, 2008 Elküldve Május2, 2008 opel16v írta: Nem érdemes minél nagyobb terhelhetőségűt venni, mert a tapadása a ránehezedő súlyra van optimalizálva. Tudnod kell a legnagyobb tengelyterhelésed, és abból tudhatod, mekkora kell legyen neked ez a szám. Nem érdemes túlságosan túlméretezni. Ha /60 helyett /65-öt veszel ugyanabban a szélességű és felniméretű gumiból, akkor nagyobb átmérőjű lesz a kereked, ballonosabb a gumid. Sebességmérőd csalni fog kicsit, és az ABS is kicsit másképp viselkedhet (bár ez alig észrevehető, inkább a tengelyenként eltérő gumitípusra érzékeny). Ezer köszönet! Akkor marad a /45, az jobban tecccccik! :sowwy: :lol: :lol: :lol: :P
kardos Elküldve Május2, 2008 Elküldve Május2, 2008 Dom írta: Hali.205/50*16 hivatalosan ez a váltómérete a 195/60*15-nek,de ha Te is újonan vetted,akkor a gépkönyvben megtalálod az erre vonatkozó adatokat. Köszike! Ismerem a váltóméretét, csak arra lettem volna kiváncsi hogy nem e gáz a /45. kössze!
kardos Elküldve Május2, 2008 Elküldve Május2, 2008 Zachi írta: Van valakinek tapasztalata BF Goodrich Profiler2 "Michelin termék" jelölésű gumával kapcsolatban? Mérete:195/60 R15 88H Sajnos most másra mégjobban kell a pénz, ezért max. 15.000,-Ft/db -ig tudok elmenni! Ezt ennyiért találtam gumisnál, a Startgumi.hu -n 13.990,-Ft/db + 850,-Ft/db házhozszállítás, azaz 14.840,-Ft/db. Csak új jöhet szóba, mert használtban nincs bizodalmam. Véleményeiteket, javaslataitokat, pénzt :sowwy: köszönöm! Szia nézz körul a gumik.com on Elég ismeretlen márkák de németországban nagyon sok oto fut velük. (pl: Nankang) És jók az értékeléseik is nemzetközi szinten. A kiirt árban benne van a hazaszállitási költség is. Üdv!
szaby Elküldve Május6, 2008 Elküldve Május6, 2008 kardos írta: Szia nézz körul a gumik.com on Elég ismeretlen márkák de németországban nagyon sok oto fut velük. (pl: Nankang) És jók az értékeléseik is nemzetközi szinten. A kiirt árban benne van a hazaszállitási költség is. Üdv! Hankook 13-14 körül mozog attol függ hogy hol veszed. 80ezer km körül elmegy.
Guest kumabushi Elküldve Május14, 2008 Elküldve Május14, 2008 Szevasztok Van egy 2001-es opel astra g combim 1,7 dti 15"-os gyári kerekek helyett 14"-os van fent. Ettől(?) 10-15 km/h -val többet mutat a kijelző mint a tényleges sebesség mivel nem valószínű hogy felniket is veszek a közeljövőben, ezért az óraátállítás mellett döntötem. a kérdés: Miként lehet "belőni" a kmh-t hogy pontosan mutassa a sebességet? angyobb gumit sem szeretnék mert 2 hónapja vettem új nyári garnitúrát.... köszi előre is
kardos Elküldve Május14, 2008 Elküldve Május14, 2008 kumabushi írta: Szevasztok Van egy 2001-es opel astra g combim 1,7 dti 15"-os gyári kerekek helyett 14"-os van fent. Ettől(?) 10-15 km/h -val többet mutat a kijelző mint a tényleges sebesség mivel nem valószínű hogy felniket is veszek a közeljövőben, ezért az óraátállítás mellett döntötem. a kérdés: Miként lehet "belőni" a kmh-t hogy pontosan mutassa a sebességet? angyobb gumit sem szeretnék mert 2 hónapja vettem új nyári garnitúrát.... köszi előre is Szia a 14" os kerekekkel már szerintem nagyon nem jársz jól, nemcsak a km órád fog csalni hanem a kocsi hasmagassága is nagyon lecssökken sztem, pláne caraván nál(mivel nem combi meg nem is kombi...B):)B) ) Én nagyon nem javasolnám a 14" bár a gumesztől is függ...
imy Elküldve Május14, 2008 Elküldve Május14, 2008 kardos írta: Szia a 14" os kerekekkel már szerintem nagyon nem jársz jól, nemcsak a km órád fog csalni hanem a kocsi hasmagassága is nagyon lecssökken sztem, pláne caraván nál(mivel nem combi meg nem is kombi...B):):D ) Én nagyon nem javasolnám a 14" bár a gumesztől is függ... Kell rá venni 15-ös felnit/gumit. De hogyan van rajt 14'-es felni amikor 2001-ben már 15'-össel szerelték? B)
Guest kumabushi Elküldve Május14, 2008 Elküldve Május14, 2008 imy írta: Kell rá venni 15-ös felnit/gumit. De hogyan van rajt 14'-es felni amikor 2001-ben már 15'-össel szerelték? B) olaszból jött a KICSIKE és ... nem tudom, nejem előző férjéé volt, eléggé legyilkolta amugy is, nem tudom miért van ez így, én meg szívok vele
szaby Elküldve Május19, 2008 Elküldve Május19, 2008 Sziasztok! 4db használt lehetöleg szép állapotu lemezfelni érdekelne. G astrára természetesen.
Robz Elküldve Május22, 2008 Elküldve Május22, 2008 Üdv! 4 csavaros 15-ös acélfelnit keresek Astra G Caravanra, lehetőleg Fehérvár-Siófok-Veszprém környékén. Esetleg használt nyári 195-ös gumi is érdekelne, ha van jó áron. Nézegettem itt a fórumon, hogy hány féle felnivel hozták ki a G-ket. Ezek hogy voltak sorban? Miért jobb-rosszabb a 4 csavaros az 5 csavarosnál? Nekem a 2004-es Caravanon 4 csavaros van, de a pontos méretét nem tudom. 6x15 vagy 6,5x15? (erre keresek most felniket)
imy Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 Robz írta: Üdv! 4 csavaros 15-ös acélfelnit keresek Astra G Caravanra, lehetőleg Fehérvár-Siófok-Veszprém környékén. Esetleg használt nyári 195-ös gumi is érdekelne, ha van jó áron. Nézegettem itt a fórumon, hogy hány féle felnivel hozták ki a G-ket. Ezek hogy voltak sorban? Miért jobb-rosszabb a 4 csavaros az 5 csavarosnál? Nekem a 2004-es Caravanon 4 csavaros van, de a pontos méretét nem tudom. 6x15 vagy 6,5x15? (erre keresek most felniket) nem rosszabb, csak a 4 csavarosra az 5-öset nem tudod feltenni, és fordítva B)
Zachi Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 Robz írta: Üdv! 4 csavaros 15-ös acélfelnit keresek Astra G Caravanra, lehetőleg Fehérvár-Siófok-Veszprém környékén. Esetleg használt nyári 195-ös gumi is érdekelne, ha van jó áron. Nézegettem itt a fórumon, hogy hány féle felnivel hozták ki a G-ket. Ezek hogy voltak sorban? Miért jobb-rosszabb a 4 csavaros az 5 csavarosnál? Nekem a 2004-es Caravanon 4 csavaros van, de a pontos méretét nem tudom. 6x15 vagy 6,5x15? (erre keresek most felniket) A pontos mérete: 6Jx15HR ET49 4x100x56.5
Robz Elküldve Május23, 2008 Elküldve Május23, 2008 Zachi írta: A pontos mérete: 6Jx15HR ET49 4x100x56.5 Köszi a válaszokat! Valaki használt már innen Regal gyártmányú gumit? A profilja nem néz ki rosszul, de az anyaga kérdéses. Itt találtam, elég potom összegért: Regal 185/65 R15 Jót írnak róla, de lehet, csak marketing. Fulda Ecocontact volt már fent valakinek? Vélemények? Amúgy gumisnál néztem papucsokat a verdára, és azt mondta, hogy a 195/65R15 gumi nagy a G Astrara, csak a /60 megy fel rá. Itt a fórumon többen hírdettek 195/65 méretűt erre a vasra. Akkor most mi az igazság? Homályosítsatok fel. Köszi!
Zachi Elküldve Május24, 2008 Elküldve Május24, 2008 Robz írta: Köszi a válaszokat! Valaki használt már innen Regal gyártmányú gumit? A profilja nem néz ki rosszul, de az anyaga kérdéses. Itt találtam, elég potom összegért: Regal 185/65 R15 Jót írnak róla, de lehet, csak marketing. Fulda Ecocontact volt már fent valakinek? Vélemények? Amúgy gumisnál néztem papucsokat a verdára, és azt mondta, hogy a 195/65R15 gumi nagy a G Astrara, csak a /60 megy fel rá. Itt a fórumon többen hírdettek 195/65 méretűt erre a vasra. Akkor most mi az igazság? Homályosítsatok fel. Köszi! Igaza van a gumisnak! A gyári méret 195/60 R15 nyárra. Télre 185/65 R15 az ajánlott. Tehát az a méretű gumi, amivel kacérkodsz nem az Astra G/Classic II nyári mérete. Az előző oldalon Opel16v a #1677-es hozzászólásában éppen a /60 v.s. /65 problémára reagált.
sulep84b Elküldve Május24, 2008 Elküldve Május24, 2008 Szia! Vettél már nyárigumit? Megvetted a BF Goodrich gumikat? Ha nem akkro Én helyedben a GoodYeat Excellece-t venném. Ez a startgumin 14990+szállítás. És szerintem ezek szuper gumik. Én amúgy ugyan oylan méretű télit vettem mint amilyen a nyári. Vagyis 195/60 R15 igaz csak T-s sebességindexű ha jól emlékszem. Még nempróbáltam mert tavasszal vettem a kocsit és akkor már nem tettem fel a gumikat.
Robz Elküldve Május29, 2008 Elküldve Május29, 2008 Nézegettem gumikat, kettő maradt bent a kapalban: Goodyear GT3 és Kleber Dynaxer HP2 Árban elég jók, tesztek alapján sem rosszak. Ti mit javasolnátok inkább? Egy Caravanra kell, nem sportos autóra. A méret a másik kérdés: 185/65 vagy 195/60? Megér vajon kb 10e plusszt a nagyobb méret? (garnitúrában) Elég nyugisan vezetek, tehát tényleg nem érdekel a sportosság. Mit javasoltok?
Recommended Posts