PGA Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Inside, Outside felirat sincs? :D Valaminek kéne lennie, ha már asszimetrikus. Inside-outside természetesen van, de az még nem dönti el a forgásirányt. Az asszimetrikusságból adódóan az egyik oldal fordítva forog a másikhoz képest... Ha nem így lenne, külön kellene jobbost-balost gyártani (ha jól tudom, versenygumiknál van is ilyen). Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 vagyis most lehet, hogy a jobbosok a baloldalon vannak, illetve fordítva. :D nehéz lesz így eldönteni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 vagyis most lehet, hogy a jobbosok a baloldalon vannak, illetve fordítva. :D Így van, ez a gondom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Megnéztem az általatok beírt oldalakat. Hát némelyik gumi elég húzós ára van. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Megnéztem az általatok beírt oldalakat. Hát némelyik gumi elég húzós ára van. :D Hát manapság csak Durexet és befőttest lehet olcsóbban kapni! :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Hát manapság csak Durexet és befőttest lehet olcsóbban kapni! :D :D :D Na ja. Vagy veszek egy szekeret használtan és átrakom a kerekeit. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
rele Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Sziasztok, Tanácsot szeretnék kérni, 3 gumi között tétovázok. 195/60r15 a méret, nyári. (2003-as astra g caravan 1.4 njoy) VREDESTEIN Sportrac 3 Pirelli p6 Bridgestone turanza er300 Startgumi.hu-n néztem, ott ebben a sorrendben drágultak. Nem fogok sokat menni az autóval, de szeretnék egy jó, megbízható gumit venni. A vredestein-nek tetszik jobban az ára és mondjuk, hogy a mintája is tetszik nekem. Adac tesztben mind3 elől végzett. Van-e valakinek tapasztalata, akár pozitív akár negativ ezekkel kapcsolatban? Előre is köszönöm a segítséget. -- relé Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Sziasztok, Tanácsot szeretnék kérni, 3 gumi között tétovázok. 195/60r15 a méret, nyári. (2003-as astra g caravan 1.4 njoy) VREDESTEIN Sportrac 3 Pirelli p6 Bridgestone turanza er300 Startgumi.hu-n néztem, ott ebben a sorrendben drágultak. Nem fogok sokat menni az autóval, de szeretnék egy jó, megbízható gumit venni. A vredestein-nek tetszik jobban az ára és mondjuk, hogy a mintája is tetszik nekem. Adac tesztben mind3 elől végzett. Van-e valakinek tapasztalata, akár pozitív akár negativ ezekkel kapcsolatban? Előre is köszönöm a segítséget. -- relé Üdv.! Mint ahogy fentebb írtam, nekem nagyon bevált a Bridgestone. Abszolút komfortra van hangolva, emiatt kanyarban kissé ballonosnak tűnik, de nem sodródik, jól betapad. Kicsi a belső zaja is. A rossz magyar utakra szerintem ideális. A Pirelli is hasonló, de az egy kicsit közvetlenebb, feszesebb. A mintázat alapján kétségtelenül a Vredestein néz ki a legjobban, viszont –a „V” sebességindex miatt is – szerintem ez kophat a leggyorsabban, valamint a menetzaja is nagyobb lehet a másik kettőnél. Szerintem: ha komfortot keresel: 1. Bridgestone, 2. Pirelli, 3. Vredestein. Ha a sportosabb megjelenés is komoly szempont: 1. Vredestein, 2. Bridgestone, 3. Pirelli. Egyébként bármelyik jó választás lehet, egyikkel sem nyúlsz mellé... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Sziasztok! Én most beszéltem az Opel Maxabóval és várom tőlük a visszajelzést, hogy 195/60 15" gumi milyen áron van, mert állítólag akció van náluk 4 év feletti autókra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Sziasztok! Én most beszéltem az Opel Maxabóval és várom tőlük a visszajelzést, hogy 195/60 15" gumi milyen áron van, mert állítólag akció van náluk 4 év feletti autókra. Igen meglepődnék, ha olcsóbban beszerezhető lenne a szalonban a gumi, mint a Gumi Kereskedésekben.. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Sziasztok! Én most beszéltem az Opel Maxabóval és várom tőlük a visszajelzést, hogy 195/60 15" gumi milyen áron van, mert állítólag akció van náluk 4 év feletti autókra. nem csak ott. mindenhol :D asszem 11.000 ft a barum valami... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Gumi márkát nem mondtak csak annyit, hogy a 195/60-as 13-15 ezer kb. szerelési díj nélkül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Belehet írni ide egy honlap címet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 VREDESTEIN Sportrac 3 Pirelli p6 Bridgestone turanza er300 Ha igazán jó gumit akarsz: MICHELIN ENERGY (A vagy B sorozat) A Vredestein nem nagy durranás, jó középkategória, ez volt nekem az astrámon, annyira nem nagy szám. Most Michelin -el járok, klasszissal és sokkal jobb gumi :D Figyelj a garanciális háttérre, ez nagyon változó, van ahol a szerelési költséget beépítik a gumi árába és fordítva.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rele Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Üdv.! Mint ahogy fentebb írtam, nekem nagyon bevált a Bridgestone. Abszolút komfortra van hangolva, emiatt kanyarban kissé ballonosnak tűnik, de nem sodródik, jól betapad. Kicsi a belső zaja is. A rossz magyar utakra szerintem ideális. A Pirelli is hasonló, de az egy kicsit közvetlenebb, feszesebb. A mintázat alapján kétségtelenül a Vredestein néz ki a legjobban, viszont –a „V” sebességindex miatt is – szerintem ez kophat a leggyorsabban, valamint a menetzaja is nagyobb lehet a másik kettőnél. Szerintem: ha komfortot keresel: 1. Bridgestone, 2. Pirelli, 3. Vredestein. Ha a sportosabb megjelenés is komoly szempont: 1. Vredestein, 2. Bridgestone, 3. Pirelli. Egyébként bármelyik jó választás lehet, egyikkel sem nyúlsz mellé... :D Köszi a választ, hasonlót gondoltam én is. Igazából nem sokat fogok menni az autóval, de ha megyek akkor nagyobb utak lennének (~300km egy irányba) + néha város. A hosszú utakból kifolyólag lehet, hogy jobb lenne a kisebb zaj, de ezt nemtudom elképzelni, hogy mennyivel másabb egyik mint a másik. A kopása nem hiszem, hogy gondot okoz, a kevés km(kb 10.000km fogok menni évente) miatt. A vredestein felé húz a szivem, mivel az egy kicsivel olcsóbb és jobban néz ki(sajnos hú az ember :D ), de a másik kettő indokai is hasonlóan erősek :D jó nehéz döntés lesz, de majd beszámolok róla, hogy mit álmodtam és majd arról is, hogy milyen lett az eredmény, de sajnos arra még várni kell... -- relé Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 És a többi márkával nem vagytok kibékülve? Pl.: Kleber, Fulda, Sava, Kormoran, Dunlop és társaik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 És a többi márkával nem vagytok kibékülve? Pl.: Kleber, Fulda, Sava, Kormoran, Dunlop és társaik. Dehogynem! Rele kolléga dobta fel ezt a három típust, azokról beszélgettünk. Rolónak pl. a Michelin jött be, másnak a Good Year... Hál' Istennek már túl vagyunk a „Stomil-Victoria korszakon”, olyan hihetetlenül nagy a választék, hogy az ember csak karcolgatni tudja a témát, és nagyon nehéz dönteni. Azért az szerencse, hogy nagy betlibe nem nagyon tud belefutni az ember, a hétköznapi, normális használat melletti normákat ma illik teljesíteni a gumimezőnynek. Az általad említett márkák – kivéve a Dunlopot – a „nagyok” (Bridgestone, Michelin, Pirelli, Good Year, Continental...) másodmárkái. Általában régebbi fejlesztésű, esetleg már kifutott prémium-márkás módosított mintázatokat gyártanak, ami önmagában nem rossz, csak már létezhet újabb, jobb fejlesztés – persze drágábban. Szóval, szerintem érdemes először behatárolni a pénzkeretet, amit rá tudunk szánni gumivásárlásra, ezen belül pedig meg kell próbálni a prémium-gumik felé mozdulni. Info-szerzésre esetleg: www.gumiteszt.com Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Vélemény a hankook gumikkal kapcsolatban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 1 Toyo - PROXES T1-R 1.60 124 2 Vredestein - HI-TRAC 1.77 30 3 Kenda - KR-02 Komet 1.78 12 4 BF Goodrich - g-FORCE PROFILER 1.81 15 5 Nokian - NRZi 1.84 27 Én ezt találtam táblázatban a gumiteszt.com-on. Ez az 5 a teszt győztes nyári gumi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Vélemény a hankook gumikkal kapcsolatban? Ezen a honlapon utána tudsz olasgatni ( bár a tesztelők nem magyar autó tulajok és valamikor több éves teszteredmények és vélemények vannak fent). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Nem rossz ez az oldal amit PGA beírt csak figyelmesen elkel olvasni ( legalább én egy kicsit görcsőltem vele mire kihámoztam a dolgokat :D ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 Köszi a választ, hasonlót gondoltam én is. Igazából nem sokat fogok menni az autóval, de ha megyek akkor nagyobb utak lennének (~300km egy irányba) + néha város. A hosszú utakból kifolyólag lehet, hogy jobb lenne a kisebb zaj, de ezt nemtudom elképzelni, hogy mennyivel másabb egyik mint a másik. A kopása nem hiszem, hogy gondot okoz, a kevés km(kb 10.000km fogok menni évente) miatt. A vredestein felé húz a szivem, mivel az egy kicsivel olcsóbb és jobban néz ki(sajnos hú az ember :D ), de a másik kettő indokai is hasonlóan erősek :D jó nehéz döntés lesz, de majd beszámolok róla, hogy mit álmodtam és majd arról is, hogy milyen lett az eredmény, de sajnos arra még várni kell... -- relé Esetleg tudom még ajánlani a Yokohama C drive-ot. Nekem ez van. Nem mai fejlesztés, és nem tudom árban hogy viszonyul a többihez, de baromi csendes és jók a tapadási tulajdonságai is. Rákerestem a gumiteszt.com-on is: http://www.einsehen.de/reifentestcom/cgi-b...p;&HU&0 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 A számok mit jelentenek a betük előtt? A H-t, a T-t és a V-t azt nagyjából tudom ( megendegt sebesség vagy valami hasonló :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április2, 2008 Megoszt Elküldve Április2, 2008 A számok mit jelentenek a betük előtt? A H-t, a T-t és a V-t azt nagyjából tudom ( megendegt sebesség vagy valami hasonló :D ) Akár ITT is lehet ez ügyben szemezgetni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts