mélykék76 Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 akkor lehet a sport változaté. De szerintem gyári opel... Tévedni emberi dolog... Biztos, hogy gyári felni. Ronal-ra tippelnék, ha kellene :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kardos Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Sziasztok! Tudom hogy nem pont idevág a kérdés, de hátha valaki tud nekem segiteni hisz nem volt még olyan probléma ami megoldhatatlan. Felrakattam a nyári alufelniket és ronda nagy rés lett a sárvédőiv és a kerék között. nagyobb felnit nem szeretnék, nekem a magyar utakra a 15" os bőven jó 195/60 al csak a rés zavar. Olyan allroad quatrós. :D kérdés: egy ültetőszettel (40/40) ha lejjebb rakom számit e a garanciában és maradhatnak e a gyári gátlók? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Sziasztok! Tudom hogy nem pont idevág a kérdés, de hátha valaki tud nekem segiteni hisz nem volt még olyan probléma ami megoldhatatlan. Felrakattam a nyári alufelniket és ronda nagy rés lett a sárvédőiv és a kerék között. nagyobb felnit nem szeretnék, nekem a magyar utakra a 15" os bőven jó 195/60 al csak a rés zavar. Olyan allroad quatrós. :D kérdés: egy ültetőszettel (40/40) ha lejjebb rakom számit e a garanciában és maradhatnak e a gyári gátlók? Gyári gátlók maradhatnak, de ha igazán jót akarsz: érdemes komolyabb cégnél beszerezni 1 sport szettet /Kárászy/. Előre nem árt mélyebb ültetés, mint hátra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kardos Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Gyári gátlók maradhatnak, de ha igazán jót akarsz: érdemes komolyabb cégnél beszerezni 1 sport szettet /Kárászy/. Előre nem árt mélyebb ültetés, mint hátra. És a gariról nem tudsz valamit? gondolok itt pl ugrott a gar dologra Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 És a gariról nem tudsz valamit? gondolok itt pl ugrott a gar dologra Miután megbontod a futőművet, valszeg ugrott a gari is rá...de ha gond van esetleg lehet cigánykodni..visszatenni a gyárit.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kardos Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 Miután megbontod a futőművet, valszeg ugrott a gari is rá...de ha gond van esetleg lehet cigánykodni..visszatenni a gyárit.. ok köszi a választ és a gyors segitséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 ok köszi a választ és a gyors segitséget Igazán nincs mit! :D Még 16osnál is lehet bőven ültetni..17nél már neccesebb hátul.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március26, 2008 Megoszt Elküldve Március26, 2008 a 40 es ültetés hátul nem jó a gyári gátló... kockásra kopik a gumi tőle... én is ighy jártam. elöl jó a gyári gátló, hátra a komfort miatt állitható koni-t érdemes venni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március28, 2008 Megoszt Elküldve Március28, 2008 Kicsit a gumi/felni közelébe van a dolog.... :D A hátsó fékeket hogyan lehet szétszedni? Ami van sercvice manual, abban tárcsa fék van :D A kis csavart, aminek csillag a közepe kiveszem, de nem jön szét.... PLEASE HELP! THANK YOU! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Március28, 2008 Megoszt Elküldve Március28, 2008 Kicsit a gumi/felni közelébe van a dolog.... :D A hátsó fékeket hogyan lehet szétszedni? Ami van sercvice manual, abban tárcsa fék van :D A kis csavart, aminek csillag a közepe kiveszem, de nem jön szét.... PLEASE HELP! THANK YOU! :D Kéziféket kiengedted? Én 2 astra dobféket szedtem szét az elmúlt 1-2 hétben.... leírás ITT Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Március28, 2008 Megoszt Elküldve Március28, 2008 Srácok! ET 42-es felni hogy állna G astrán? A gyári mennyi? 39? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Március29, 2008 Megoszt Elküldve Március29, 2008 Srácok! ET 42-es felni hogy állna G astrán? A gyári mennyi? 39? A gyári 49-es.A 42-vel kicsit szélesebb lesz a nyomtáv,de bőven jó.Persze függ az átmérőtől is.Nekem 16-ok vannak 38ET-vel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március29, 2008 Megoszt Elküldve Március29, 2008 Astra dob eldob :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március29, 2008 Megoszt Elküldve Március29, 2008 Üdv! Ma felraktam a gépre a nyári felni/gumi szettet. A problémám, hogy az őszi gumijelöléseim lefáradtak, így a csak annyit sikerült kihámoznom, hogy melyik volt a két első (tisztítás utáni fékpor-maradványok). A két hátsót úgy próbáltam a megfelelő elsőkhöz párosítani, hogy végigsimítva a futófelületeket, az azonos „simításúak” alkossanak párt. Így egyértelműen kialakultak az oldalankénti párok. Most már csak az a kérdés, hogy jó oldalra szereltem-e fel őket: most úgy vannak fenn, hogy a futófelület lamelláin forgásirányban végighúzva a kezem nagyobb az ellenállás (darabosabb a simítás), visszafelé egyenletesebb mind a négy gumin. Szóval, ebben a „simizésben” :D valakinek okossága? (185/65 R15 88H Bridgestone Turanza ER300 /nagyon jó gumi!/) Kösz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Március29, 2008 Megoszt Elküldve Március29, 2008 Sziasztok! Tudna nekem valaki nekem ajánlani egy egyfogadahtó gumi típust és árat hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március29, 2008 Megoszt Elküldve Március29, 2008 www.startgumi.hu ott elég jó árak vannak, én is ott vettem az enyémet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Március29, 2008 Megoszt Elküldve Március29, 2008 www.startgumi.hu ott elég jó árak vannak, én is ott vettem az enyémet... http://gumik.com/ én innen rendeltem magamnak előre 195/50est Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Március29, 2008 Megoszt Elküldve Március29, 2008 Köszike. A nyári gumi méretének megegyezőnek kell lenni-e a télivel? 185/65/R15 azt hiszem valami ilyesmi a gumi méret a felnin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Köszike. A nyári gumi méretének megegyezőnek kell lenni-e a télivel? 185/65/R15 azt hiszem valami ilyesmi a gumi méret a felnin. Nem feltétlenül..de a nyári 1 váltómérettel álltalában nagyobb..a te esetedben: 195/60r15 :D /ha a 185ös olcsóbb, az is jó megoldás/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Üdv! Ma felraktam a gépre a nyári felni/gumi szettet. A problémám, hogy az őszi gumijelöléseim lefáradtak, így a csak annyit sikerült kihámoznom, hogy melyik volt a két első (tisztítás utáni fékpor-maradványok). A két hátsót úgy próbáltam a megfelelő elsőkhöz párosítani, hogy végigsimítva a futófelületeket, az azonos „simításúak” alkossanak párt. Így egyértelműen kialakultak az oldalankénti párok. Most már csak az a kérdés, hogy jó oldalra szereltem-e fel őket: most úgy vannak fenn, hogy a futófelület lamelláin forgásirányban végighúzva a kezem nagyobb az ellenállás (darabosabb a simítás), visszafelé egyenletesebb mind a négy gumin. Szóval, ebben a „simizésben” :D valakinek okossága? (185/65 R15 88H Bridgestone Turanza ER300 /nagyon jó gumi!/) Kösz! Nincs rajta egy olyan felirat, hogy rotation --> ? Az lenne a forgásiránya, ha van rajta. Értelem szerűen előrefelé kell forogjon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Nincs rajta egy olyan felirat, hogy rotation --> ? Az lenne a forgásiránya, ha van rajta. Értelem szerűen előrefelé kell forogjon. Asszimetrikus a mintázat, de sajnos nem kötött forgásirányos, csak a lamellák kopásából lehetne megtudni, hogy merre forgott. Kb. 30 ezret futott, tartok tőle, hogy ha most rosszul tettem fel, esetleg meggyengül, szálszakadásos lesz, ami nem jönne jól 130-nál... Szóval azt lenne jó tudni, hogy lamellák éle a forgásirányban kopik jobban, vagy visszafelé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Inside, Outside felirat sincs? :D Valaminek kéne lennie, ha már asszimetrikus. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Nem feltétlenül..de a nyári 1 váltómérettel álltalában nagyobb..a te esetedben: 195/60r15 :D /ha a 185ös olcsóbb, az is jó megoldás/ És miért 60-as miért nem 65-ös? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 És miért 60-as miért nem 65-ös? Egyébként köszönöm.:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március30, 2008 Megoszt Elküldve Március30, 2008 Sziasztok! Tudna nekem valaki nekem ajánlani egy egyfogadahtó gumi típust és árat hozzá? Üdv.! Szerintem az Uhuhu által is javasolt startgumi.hu nagyon jó, olcsó hely, ismerőseim már elégedetten vásároltak ott. Esetleg a www.gumidirekt.hu-t is érdemes lehet megnézni. Ezekkel a gumikkal már volt jó tapasztalatom: Pirelli P6, Bridgestone Turanza ER300 (ez van fenn most nálam, rendkívül jó a száraz tapadása és kifejezetten csendes, nagyon jó!). ADAC mostani tavaszi tesztje jól hozza ki a Fulda Ecocontroll-t is, szemre jó kis asszimetrikus mintának néz ki. A Conti EcoContact 3-at dicsérik a környezetemben, csak egy kicsit jobban kopik az átlagnál. Régebben nézegettem árakat, de akkor a 195/60 majdnem minden márkánál olcsóbbb volt, mint a 185/65 (az előbbi keresettebb). Szóval, szerintem 195/60-at lehet érdemes nézni (váltómérete a 185/65-nek). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts