Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Hi!

Egy olyan kérdésem lenne , hogy F Astra Caravanra a gyári 195/55 R15 helyett lehet-e 15colos felnire rakni 195/65 R15 -ös gumikat?

Előre is kösz a segítséget.

Elküldve
Hi!

Egy olyan kérdésem lenne , hogy F Astra Caravanra a gyári 195/55 R15 helyett lehet-e 15colos felnire rakni 195/65 R15 -ös gumikat?

mondjuk ennek jobb helye lenne a f astrás topikban ;-)

ha nincs leültetve, talán felmegy, de legalább 6" széles felni ajánlott hozzá

amúgy az már nagyon nagy eltérés, tehát nagyon nem ajánlott

talán a 195/60R15 még igen, de az sem az igazi

Elküldve
Hi!

Hát persze, hogy lehet!

Hiszen ha jól látlak csak a perességet akarod változtatni! Semmi gáz nincs vele... :wink: phpYaRnyG.gif

Elküldve
Hát persze, hogy lehet!

Hiszen ha jól látlak csak a perességet akarod változtatni! Semmi gáz nincs vele... :wink:

az a peresség pontosan 2 centi különbség, ami nagyon sok!

Elküldve

A munkatársamnak ilyen méret volt fenn téli gumival és semmi gondja nem volt, hacsak azért nem mert az 4 ajtós volt! De sztem a kombira is ráémegy! :oops: :wink:

205 -ös méretnél szokott asszem gond lenni, bár abban meg még én nem láttam /65 .öst :roll:

Elküldve

de ezzel nem a perességet csökkenti

nem mondtam, hogy nem megy rá, hanem azt írtam, hogy kicsit másképp van az egész, mint ahogy azt kifejtetted ;-)

amúgy ez akkora eltérés már, ami károsan befolyásolhatja a futómű geometriáját, ezáltal az autó futását, a futómű élettartamát, ráadásul baleset esetén mindenképpen hibásként hoznak ki vele

tehát még ha el is férne, akkor sem ajánlott

Elküldve

Hát igen...a futómű nem bizti, hogy szereti! Az tény!

Joee dizel 4 ajtósán pl. 205/50 R15 van... :roll: igaz ez átmérőben éppen csak.....5 centivel kevesebb mint a 195/65...

Hát nem tudom... szerintem fel lehet azt tenni! ..kicsit ugyan lufis lesz.... :wink: 8)

Elküldve
Hát igen...a futómű nem bizti, hogy szereti! Az tény!

Joee dizel 4 ajtósán pl. 205/50 R15 van... :roll: igaz ez átmérőben éppen csak.....5 centivel kevesebb mint a 195/65...

Hát nem tudom... szerintem fel lehet azt tenni! ..kicsit ugyan lufis lesz.... :wink: 8)

A 205/50r15 a gyári méret

a 195/65R15 pedig nem a kicsit lufis kategória, hanem a nagyon ;-)

Elküldve
A 205/50r15 a gyári méret

a 195/65R15 pedig nem a kicsit lufis kategória, hanem a nagyon

De a kérdés nem is az volt, hogy ha felteszi kicsit, vagy nagyon lesz -e lufis!!?? :lol: :lol:

BallaImi! Lényeg, hogy ha van lehetőséged inkább nézzed meg mielőtt bevásárolnál vagy ilyesmi! 8) :(

Mert lehet ugyan, hogy a vakszerencse folytán nekem igazam van és felmegy az a gumi, de ugyanakkor meg írtó csúnya lesz olyan NAGYON lufisan, és lehet, hogy inkább visszacsinálnád!! 8) :lol:

...na mostasztán jól kisegítettünk! 8) :oops:

• 2 weeks later...
Elküldve

Hi

Dremu az a képen a te kocsid? Egy Caravanra is rá lehet rakni a 215/45 R17-es kereket? Elvileg az átmérője majdnem hajszálnyival megegyezik a gyári 185/65 R15-ösével. És még az óra sem csal. :( Ezt egy váltóméret átszámoló progi dobta ki. Ez igaz? :?:

Királyul néz ki a kocsid. :shock: :shock: Mekkora moci van bent?

Elküldve
Mi a véleményetek a FULDA gumikról?

Rosszabb, mint a Dunlop, amit gyárilag raknak az Astrákra?

Engedelmeddel, nekem olyan van fent, és nagyon tetszik!Fulda carat Extremo, 82W, 195/50-15-ben.S, most még elfogadható áron is van.(10600ft/db)

A Dunlopnál elég kevés gumi van, ami jobb, amúgy sokan esküdnek rá, itt a klubbon belül is.pl. Opel16V :!:

Elküldve

gagyi gumi :(

Muszáj volt megvennem, mert a Dunlopnak tegnap szétrepedt az oldala... :?

Q*va kátyúk...... :evil:

A gumisnál nem volt hirtelen ebben a méretben csak ilyen. Nekem meg vidékre kellett mennem, és hát pótkerék nélkül necces lett volna...

És tényleg ennyira gagyi, vagy csak engem cukkolsz? :wink:

De nehogy azt mondd, hogy a Dayton is jobb, mint a Fulda...

Elküldve
Muszáj volt megvennem, mert a Dunlopnak tegnap szétrepedt az oldala... :?

Q*va kátyúk...... :evil:

Mi történt pontosan a gumival és hol? Szétrepedt az oldala? Nem tudsz erről egy képet felrakni?

Elküldve

Mi történt pontosan a gumival és hol? Szétrepedt az oldala? Nem tudsz erről egy képet felrakni?

Mikori volt az a DUNLOP? Sp volt a típus megnevezésében?

Elküldve

Sajna nem, mert otthagytam a gumisnál. Egy kb. 4-5 cm-es villám alakú repedés volt rajta. Nem hiszem, hogy kiszúrták, mert otthon kb. 10 perc alatt leengedett. Ezt a gumis is megerősítette, mert azt mondta, hogy a szúrás az egyenesebb...

Elküldve

Mikori volt az a DUNLOP? Sp volt a típus megnevezésében?

Az autót idén januárban vettem szalonból. A pontos típus azt hiszem DUNLOP SPORT SP01 195/60 R15 88H.

Miért kérdezed?

Elküldve

Én nagyon meg vagyok vele elégedve, elég jól tapad, és esőben is nagyon jó a vízelvezetési képessége, elég jól terhelhető, a sportosnak nevezhető vezetésemet is jól bírja, vészféknél elég rövid idő kell, a megálláshoz.Ez 60km/h-ig él.Fölötte nem próbáltam még, de alatta gyakran. :(

Elküldve
Én nagyon meg vagyok vele elégedve, elég jól tapad, és esőben is nagyon jó a vízelvezetési képessége, elég jól terhelhető, a sportosnak nevezhető vezetésemet is jól bírja, vészféknél elég rövid idő kell, a megálláshoz.Ez 60km/h-ig él.Fölötte nem próbáltam még, de alatta gyakran. :(

Huhh, akkor megnyugtattál egy kicsit. Nem volt más a gumisnál ebben a méretben. Szerinted a 13.500,- jó ár volt? Pontos típus:

FULDA CARAT ATTIRO 195/60 R15 88H.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.