bazs Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Csak Bazs egyértelműen kijelentette, hogy OLCSÓBB! mert egyértelműen olcsóbb, ha a nagykerárat vesszük az, hogy melyik kereskedőnél melyik a futó és melyiket mennyiért adja, már csak részletkérdés :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Május5, 2006 Megoszt Elküldve Május5, 2006 :) bocs, én nem listaárakat nézek :D De jó neked ! :) :( ;) Én használt gumit vettem, talán nem is gagyit....az új áruk töredékéért... :P Elkoptatni nagyon jó az is :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 De jó neked ! :) :) :( Én használt gumit vettem, talán nem is gagyit....az új áruk töredékéért... :P Elkoptatni nagyon jó az is ;) asszem a driftesek is így vélekednek (akik a hétvégén nyomták a versenyen! :D) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve Június22, 2006 Megoszt Elküldve Június22, 2006 Sziasztok! ti milyen téligumit használtok? mert gyakran olvasok olyat,hogy ez meg ez az autó azzal a téligumival rosszabbul viselkedik,mint más márkákkal... illetve milyen méretűt? nekem az Astra Classic II-n 195/60 r15 a gyári méret,de más g astrás barátom szerint télire 185ös a váltómérete... igazából nem jártam még utána a kérdésnek,azért fordulok a nagy Opel közösséghez :huh: és a gyári Dunlop Sport nektek hogy vált be? nekem a két véglet után (Toyo Poxes az isten, és Fulda Carat Attiro az életveszélyes) nehezen meghatározható,hogy maradjon, vagy pedig ezt is cseréljem? üdv,Tamás Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Június22, 2006 Megoszt Elküldve Június22, 2006 Sziasztok! ti milyen téligumit használtok? mert gyakran olvasok olyat,hogy ez meg ez az autó azzal a téligumival rosszabbul viselkedik,mint más márkákkal... illetve milyen méretűt? nekem az Astra Classic II-n 195/60 r15 a gyári méret,de más g astrás barátom szerint télire 185ös a váltómérete... igazából nem jártam még utána a kérdésnek,azért fordulok a nagy Opel közösséghez :huh: és a gyári Dunlop Sport nektek hogy vált be? nekem a két véglet után (Toyo Poxes az isten, és Fulda Carat Attiro az életveszélyes) nehezen meghatározható,hogy maradjon, vagy pedig ezt is cseréljem? üdv,Tamás nekem spec a télim 195/60R15 barum polaris. tökéletes jó... szerintem Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június22, 2006 Megoszt Elküldve Június22, 2006 Nekem meg Michlein Alpin van 185/60R15 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Június22, 2006 Megoszt Elküldve Június22, 2006 anyámnak meg Debica Frigo Directional, 185/65R15 és nagyon jól bírta a vizes német autópályát 160-170-nél, de a tökig érő hóban sem volt gondja (merthogy ilyen német autópálya is volt...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Június22, 2006 Megoszt Elküldve Június22, 2006 Sziasztok! ti milyen téligumit használtok? Nekem úgymond "gagyi" van fenn (Eurotec SnowWolf vagy mi), de meglepően jó, pedig olcsó - gyorsan kellett, nem volt többre pénzem, de nem bántam meg. Nekem pl. anno a Barum vizes úton nagyon nyúlós volt - volt még Pirelli és Michelin téligumim, az télleg jó volt nekem is, de aránylag drága - viszont a Michelin legalább nem kopott olyan gyorsan, szóval az mégse olyan drága ha vigyázol rá és nem járdázod szét az oldalát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Június22, 2006 Megoszt Elküldve Június22, 2006 Sziasztok! ti milyen téligumit használtok? mert gyakran olvasok olyat,hogy ez meg ez az autó azzal a téligumival rosszabbul viselkedik,mint más márkákkal... illetve milyen méretűt? nekem az Astra Classic II-n 195/60 r15 a gyári méret,de más g astrás barátom szerint télire 185ös a váltómérete... igazából nem jártam még utána a kérdésnek,azért fordulok a nagy Opel közösséghez :huh: Szia ! A 195/60R 15 váltómérete a 185/65R15...Télen jobb is a keskenyebb.... :) Nekem most Yokohama télim van, de azon felül hogy nagyon csendes semmivel sem jobb mint az előző Barum... :D Szerintem hétköznapi használat mellett nagyon kis különbségek vannak 1-es márkák között. A nagyon gagyikat leszámítva... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Június22, 2006 Megoszt Elküldve Június22, 2006 ti milyen téligumit használtok?Én Kléber Krisalp-ot használok. 205/50R15-ös méretben. Nekem nagyon bejött! Nagyon klasszul fogta az autót (ezt a Michelin gyártja - csak fele annyiba kerül). Jobban fogta az autót szárazon a 205-ös Kléber, mint a 215-ös Goodyear Eagle F1... :huh: Ez van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Június22, 2006 Megoszt Elküldve Június22, 2006 Én Kléber Krisalp-ot használok. 205/50R15-ös méretben. Nekem nagyon bejött! Nagyon klasszul fogta az autót (ezt a Michelin gyártja - csak fele annyiba kerül). Jobban fogta az autót szárazon a 205-ös Kléber, mint a 215-ös Goodyear Eagle F1... :huh: Ez van. Szerintem 205/50R16-ot akartál írni... :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Június22, 2006 Megoszt Elküldve Június22, 2006 Jobban fogta az autót szárazon a 205-ös Kléber, mint a 215-ös Goodyear Eagle F1... :huh: Ez van. Szerintem csak téged vezetett meg.. :lol: szélesebb gumi a sz@ar úton, pláne a kamion nyomvályúiba "beleragad" és mész mintha dróton húznák a gépet.. nekem ez a 195/60R15 után sokkal jobban érezhető(215/45). :D Amúgy nekem Continental Winter Contact van rajta télen: 185/65R15-ös méretben! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve Június23, 2006 Megoszt Elküldve Június23, 2006 Még most látom csak valaki itt garázdálkodik a nevemben :huh: :lol: Nekem is Michelin Alpin van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Június23, 2006 Megoszt Elküldve Június23, 2006 Szerintem 205/50R16-ot akartál írni... :D :D:huh: Persze! Bocsi! Szóval 205/50R16! :) Szerintem csak téged vezetett meg.. :lol: szélesebb gumi a sz@ar úton, pláne a kamion nyomvályúiba "beleragad" és mész mintha dróton húznák a gépet.. nekem ez a 195/60R15 után sokkal jobban érezhető(215/45). :) Amúgy nekem Continental Winter Contact van rajta télen: 185/65R15-ös méretben! :)Egyenes, tökéletes minőségű úton! Tudod a belvárosban nincs nyomvájú, amire felszekszik a gumi! Tudom, hogy miről beszélek! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június28, 2006 Megoszt Elküldve Június28, 2006 Most fekszik vagy szekszik a csajok arra felé, gumival? :huh: Tudod miről beszélek? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Június28, 2006 Megoszt Elküldve Június28, 2006 Most fekszik vagy szekszik a csajok arra felé, gumival? :huh: Tudod miről beszélek? :) gumival annyira nem "szekszik", de azért úgy sem rosszak! :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Július10, 2006 Megoszt Elküldve Július10, 2006 Hello! Astra g caravanomra 16-os felnit szándékozom venni. Kérdésem az lenne szerintetek milyen méretű gumi lenne az ideális rá? (205/50 R16? vagy a /55 is jó vagy egyéb?) Thanx Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Július10, 2006 Megoszt Elküldve Július10, 2006 Hello! Astra g caravanomra 16-os felnit szándékozom venni. Kérdésem az lenne szerintetek milyen méretű gumi lenne az ideális rá? (205/50 R16? vagy a /55 is jó vagy egyéb?) Thanx205/50R16 a gyári méret Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Július10, 2006 Megoszt Elküldve Július10, 2006 205/50R16 a gyári méret Ez ok, de ettől el lehet térni? pl lehet /55-öst feltenni? Mert kicsit gyakoribb méret mint a /50-es.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Július10, 2006 Megoszt Elküldve Július10, 2006 Ez ok, de ettől el lehet térni? pl lehet /55-öst feltenni? Mert kicsit gyakoribb méret mint a /50-es.... Ha kicsit visszaolvasol akkor láthatod hogy elég sokan szívtak mert nem váltóméretes gumit vettek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Július10, 2006 Megoszt Elküldve Július10, 2006 Ha kicsit visszaolvasol akkor láthatod hogy elég sokan szívtak mert nem váltóméretes gumit vettek. Igen, a hátsó kerekeknél szokott a gond lenni (beleér a sárvédőbe). Na de miért nem raksz fel 17-est? Amúgy is pöpec az autód, jól állna neki.... a 16-ost ugyanúgy küldik a kátyúk, hidd el, szóval mindegy, mit javíttatsz minden évben... :) :lol: Ja, amúgy persze a gyakoribb gumiméretek olcsóbbak, de mindenképpen a gyári méretnek megfelelőt rakd fel - nincs olyan nagy árkülönbség, keress akciós gumikat az swi.gumi.hu-n (www.startgumi.hu), akkor meglátod, hogy max. 1-2 ezer Ft a difi. Annyit nem ér a spórolás... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Július10, 2006 Megoszt Elküldve Július10, 2006 Igen, a hátsó kerekeknél szokott a gond lenni (beleér a sárvédőbe). Na de miért nem raksz fel 17-est? Amúgy is pöpec az autód, jól állna neki.... a 16-ost ugyanúgy küldik a kátyúk, hidd el, szóval mindegy, mit javíttatsz minden évben... :D :) Ja, amúgy persze a gyakoribb gumiméretek olcsóbbak, de mindenképpen a gyári méretnek megfelelőt rakd fel - nincs olyan nagy árkülönbség, keress akciós gumikat az swi.gumi.hu-n (www.startgumi.hu), akkor meglátod, hogy max. 1-2 ezer Ft a difi. Annyit nem ér a spórolás... :lol: Lehet hogy az új gumik árában 1-2 ezer a különbség de perpillanat használtat vennék és még nem nagyon találtam /50 est.... A 17-est meg a heti 1x-2x pestrejárás miatt (a kiváló szentendrei úton...) és a rendszeresen telerakott autó miatt vetettem el (mert arra meg ugye /40-es kellene) , bár még elég nagy a kísértés. Egyenlőre nézelődöm, tervezgetek és majd meglátjuk mi lesz belőle.Szerintem nem egészen mindegy hogy /50 vagy /40 van a felnin. A fastrán /50 volt és nem kellett felnit javíttatnom.... (bár vigyáztam rá rendesen....) :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Július10, 2006 Megoszt Elküldve Július10, 2006 Lehet hogy az új gumik árában 1-2 ezer a különbség de perpillanat használtat vennék és még nem nagyon találtam /50 est.... A 17-est meg a heti 1x-2x pestrejárás miatt (a kiváló szentendrei úton...) és a rendszeresen telerakott autó miatt vetettem el (mert arra meg ugye /40-es kellene) , bár még elég nagy a kísértés. Egyenlőre nézelődöm, tervezgetek és majd meglátjuk mi lesz belőle.Szerintem nem egészen mindegy hogy /50 vagy /40 van a felnin. A fastrán /50 volt és nem kellett felnit javíttatnom.... (bár vigyáztam rá rendesen....) :huh: Az, hogy mennyit kell javíttatnod, az sok mindentől függ. Evileg a kisebb oldalfalú felnik persze keményebbek, többet adnak át a felninek az ütésből, de a feleségem 205/55R16-os kerekeit ugyanúgy évente kell javíttatni (átlag kettőt), mint a barátom 215/45R17-esét... a kátyú ad mindnek, nem válogat... :lol: Használtban pláne a 17-est venném, persze ez lehet, hogy csak az én hülyeségem, nem rádumáni akarlak, pláne nem a te költségeden.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Július10, 2006 Megoszt Elküldve Július10, 2006 Csatlakozom az elöttem szólohoz.Én is elég peres gumival járok nap mint nap pesten és semmi bajom vele,a felni is bírja.Ha nem váltóméretes gumit veszel akkor bele fog érni a kasztniba a gumi és használhatattlan lesz az autó.Mint ahogy ezt már többen is belátták :huh: tapasztalták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Július10, 2006 Megoszt Elküldve Július10, 2006 Én is sokat használom a kocsim Pesten, az álltalad említett Szentendrei úton is nyúzom a gépet!! Nekem 215/45R17 van rajta és ezidáig nem volt vele gond!! Bár kétségtelen, hogy a per 50-es vagy 55-ös gumik olcsóbbak és talán jobban is bírják. Sok sikert a választáshoz!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts