ENDYKA Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Nincs egy képed a mintázatáról? (a Fuldának). Szerintem viszont, ha 215/45R17-es gumit raksz fel, ráadásul peremvédőset, jobban járnál egy 7,5-es vagy 8 col széles felnivel! Sokkal nagyobbat mutatna az autón! Amúgy a méret passzol hozzá. (bár tuti visszafogja majd kicsit az autót) u.i.: Tuti jól fog állni a felni a gépnek. -- a Momo-k pedig igen jó felnik. Azért gondolkodtam el Fuldán, mert a Tüv és Öamtc adja nevét az egész gyártási procedúrához, és a felhasznált anyagok minőségéhez. Nem mellesleg ez a Carat Exelero (állítólag) a Fulda csúcs gumija, ezzel mutatták be a Maybach Exelero-t anno, ja és tetszik az amit a német és angol tesztekben látok--> a nagyteljesitményű abroncsok között igen jól teljesített. (állandóan az első 5-ben volt) http://www.fulda.com/fulda_home_en/Images/picture_fuldatyredetail_caratexelero_small_tcm230-3060.jpg Na meg a 91 Y- ha jól tudom, akkor a 91-közel 650 kilót, az Y meg 300 körüli teljesítményt tud-->tehát jó a gumi.. Köszi a segítséget! Endyka Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 teeeee endike! még egy helyre beirod az eladó gumijaidat, 3 db ejnye-bejnyébe foglak részesiteni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 teeeee endike! még egy helyre beirod az eladó gumijaidat, 3 db ejnye-bejnyébe foglak részesiteni! Jogos! Tudomásul vettem! Endyka Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 ezzel mutatták be a Maybach Exelero-t anno nem kevés pénzt fizetett ezért a Fulda :rolleyes: ez csak marketing, nem a gumi minőségét emeli Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 nem kevés pénzt fizetett ezért a Fulda :rolleyes: ez csak marketing, nem a gumi minőségét emeli Az ok, de a gumiról tudsz valamit vagy csak a marketing részét? Endyka Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 középkategória felsőbb része nem csúcs gumi, de nagyon jó gumi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 nem kevés pénzt fizetett ezért a Fulda :rolleyes: ez csak marketing, nem a gumi minőségét emeli Az ok, de a gumiról tudsz valamit vagy csak a marketing részét? Endyka Amennyiben ez az a gumi, akkor elmesélem, hogy mit olvastam róla a Sport Autóban! A Fulda felkérte a Maybach-ot egy, a nagyteljesítményű gumi teszteléséhez megfelelő teljesítményű és menettulajdonságú autó készítésére! A gépet egy egyetemista srác terveit alapulvéve készítették el és valóban ennek a guminak a bemutatására, promótálására. Ez már a 2. ilyen Maybach volt. ca. 50 éve volt már egy korábbi hasonló együttműködés is a két cég között. Ezt most én az emlékeim közül bányásztam elő... s lehet, hogy a fele nem igaz! :blink: De este előkeresem az újságot és leírom pontosan, hogy mit írtak. Viszont a lényeg, hogy ez esetben egy prostituált jó gumiról beszélhetünk! ;) "A Fulda koncepció autót készít az új Exelero gumiabroncshoz A Fulda németországi csoportja együttműködésre lépett egy speciális partnerrel annak érdekében, hogy a legújabb nagy teljesítményű nyári gumiabroncsa sikerét fokozni tudja. A Maybach luxusautó-gyártó céggel együttműködve, a csoportnak sikerült kifejlesztenie egy drámaian stílusos koncepció autót -- a "Fulda Maybach Exelero", mint egy kirakatablak. A Fulda Extremo gumiabroncsok 1996-os- és a Maybach SW38 gyorsautó 1930-as évekbeli nagysikerű bevezetéséhez hasonló programok alapján, a DaimlerChrysler Maybach Exelero küldetése az, hogy megkapó és lenyűgöző hírnöke legyen a Fulda legújabb rendkívül nagy teljesítményű gumiabroncsának." Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Exelero küldetése az, hogy megkapó és lenyűgöző hírnöke legyen a Fulda legújabb rendkívül nagy teljesítményű gumiabroncsának." Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Fijjúk! Tanuljátok már meg, hogy kell idézni rendesen, mert így eléggé áttekinthetetlen!! :rolleyes: Kösz! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 középkategória felsőbb része nem csúcs gumi, de nagyon jó gumi miiiiii??? a fulda?????? szerintem az egy gagyi kategória. a régi cégesautónkon az volt, és egy halál volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 miiiiii??? a fulda?????? szerintem az egy gagyi kategória. a régi cégesautónkon az volt, és egy halál volt. gondolom, nem az exelero volt rajta a barum az gagyi kategória, a fulda már nagyon nem :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Ahhoz képest, hogy ez a Carat Exelero 1 "szar" gumi: a Gumibolt.hu-n: 62.676 ft/db, a gumimax.hu-n: 62.679 ft/db, a startgumi.hu-n akciósan: 46.760 ft/db. (215/45R17-es méretben) A Fulda szerintem a 90-es évek elején volt a gyenge kategóriában, ám mára igen is jelen van a közép és prémium kategóriában..szerintem. Endyka Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 nekem mindegy. nekem ilyen nem lesz.... én inkkább veszek még 5.000 ft plusszért mondjuk egy michleint, vagy klébert vagy valami nevesebb-jobb márkát. http://www.alufelni.info/tyresearch.php?w=...7&b=0&s%5B%5D=1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 UHUHU Neked milyen gumi, felni van a vason? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 nem kevés pénzt fizetett ezért a Fulda ;) ez csak marketing, nem a gumi minőségét emeli Hátha nem véletlenül hagyták magukat "megvásárolni"!! ;) ;) nekem mindegy. nekem ilyen nem lesz.... én inkkább veszek még 5.000 ft plusszért mondjuk egy michleint, vagy klébert vagy valami nevesebb-jobb márkát. http://www.alufelni.info/tyresearch.php?w=...7&b=0&s%5B%5D=1 Ákoska! Amikor én az enyimet (Fulda Attiro Carat) vettem 50ezerért szerelve, akkor ebben a méretben a Micslen 95 lett volna. Aláírom, a Micslen is, meg a Bridgestone is nagyon jó gumik, csak ki bírja megfizet? Én nem... :D :blink: ;) Több gumist is megkérdeztem anno, mindenki azonos véleményen volt naggyábó.... középkategória felső felébe tartozó gumi, megfizethező áron! Nekem egyszer már bizonyított mióta nálam van. ;) ......megálltunk időben! A nagy gyártók leányvállalatos gumijánál (pl. Dayton és hasonszőrüek) többet ér! Mondjuk én "normálisan" közlekedek, és 165 -nél amúgy sem megy többet a járgányom! ;) Amúgy a Kléber nevesebb??? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
joc Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 (edited) Nem idevaló hírdetés!! Áthelyeztem IDE opeltomi Módosítva Február22, 2006 : opeltomi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 ...A nagy gyártók leányvállalatos gumijánál (pl. Dayton és hasonszőrüek) többet ér! Mondjuk én "normálisan" közlekedek, és 165 -nél amúgy sem megy többet a járgányom! :blink: Amúgy a Kléber nevesebb??? :rolleyes: Haga... esküszöm nem kötekszem, de megint ku...ára nem értünk egyet! Nekem Dayton volt az F Astrán és Neked is volt módod megtapasztalni, hogy nem kicsit tapadt az úthoz (ill. a gokart pályához! ;)) Én - ebben egyetértünk - nem mindig közlekedek "normálisan", de teljes mértékig elégedett voltam a Dayton D200-asokkal. (Pedig próbáltam előtte nagyobb márkákat is) A Klébert a Michelin gyártja, a 2 évvel korábbi Michelin futófelület/mintázat kerül rá. Jó gumi! Nézz meg egy gumi tesztet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Haga... esküszöm nem kötekszem, de megint ku...ára nem értünk egyet! Nekem Dayton volt az F Astrán és Neked is volt módod megtapasztalni, hogy nem kicsit tapadt az úthoz (ill. a gokart pályához! ;)) Én - ebben egyetértünk - nem mindig közlekedek "normálisan", de teljes mértékig elégedett voltam a Dayton D200-asokkal. (Pedig próbáltam előtte nagyobb márkákat is) A Klébert a Michelin gyártja, a 2 évvel korábbi Michelin futófelület/mintázat kerül rá. Jó gumi! Nézz meg egy gumi tesztet! Az F Astrámon nekem is Dayton volt...... hogy mi a jó gumi az relatív, én a mostani Fuldát jobbnak látom. Pont azért a Daytont említettem mert olyanom volt, ahhoz tudok viszonyítani. Ha anno a gokart pályán a Dayton után kipróbálhattunk volna pár más típusú gumit is...lehet mindketten meglepődtünk volna! Mondjuk a G Astrám nem 1040 kiló hanem 300 -zal több, komolyabb fékekkel, ABS -szel, nagyobb gumimérettel....nem tudom, lehet, hogy ez csap be, korrekt az lenne ha ua. F Astrán tudnám a Fuldát is kipróbálni! Asszem Joee, és Wolfi is Fuldát használ, és nem panaszkodtak, sőőőt!.... én jobbnak érzem mint a DaytonT! A Kléberről aztat én nem tudtam, hogyMichelin utángyártott, Bár asszem a Dayton is valami nagymárkának, tán aFirestone -nek valamije.... :blink: :rolleyes: Puding próbája az evés, ki kellene egyszer próbálni azt is... talán legközelebb olyant veszek... ha megfizethető lesz! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Nem Michelin utángyárott, hanem a Michelin gyár terméke! Nekem most Kléber van a QP-n. Nekem nincs vele bajom. (Asszem Ákosnak is az van fent :rolleyes: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Nem Michelin utángyárott, hanem a Michelin gyár terméke! Nekem most Kléber van a QP-n. Nekem nincs vele bajom. (Asszem Ákosnak is az van fent :rolleyes: ) Vágom... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Egyébként nekem a télim Dayton DW500, és nagyon jó.A nyári pedig Fulda Carat Extremo, és szintén zenész! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 Érdeklődni szeretnék, nem-e tudja valaki, hol lehet beszerezni Alessio F1-et 16"X7", 4X100-as méretben? Ilyet szeretnék venni G Astrámra, de sehol nem láttam még 7" szélesben: katalógus szerint létezik. (7,5"-os elöl beleér a műanyag betétbe, mert 40mm-es ültetés van az autó alatt.) Több internetes gumis-felnis lapnál nézelőtdem, e-mailbe érdeklődtem de semmi. Bizonyos Alessio tipusokból van raktáron-ezt válaszolták. De nem tehetek róla nekem ez tetszik. Ki lehet a beszállítója Magyarországon az Allesiónak? Meggondolásom szerint őket kellene felhívnom. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 nincs belőle 7 collos Link to comment Megosztás: More sharing options...
agressor26 Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 Nem Michelin utángyárott, hanem a Michelin gyár terméke! Nekem most Kléber van a QP-n. Nekem nincs vele bajom. (Asszem Ákosnak is az van fent :rolleyes: ) Mekkora van fent neked? Csak mert nekem van 15-ös gumim, de nem tudom jó e rá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 ...(7,5"-os elöl beleér a műanyag betétbe, mert 40mm-es ültetés van az autó alatt.)És ha raknál rá nyomtávszélesítőket? nyilván 10-15mm-es tuti elég lenne... és akkor már nem ér bele... a külső peremet pedig max egy kicsit kihúznád... hm? És még jobban is nézne ki! :rolleyes: Mekkora van fent neked? Csak mert nekem van 15-ös gumim, de nem tudom jó e rá? Nekem a gyári 16"-os felnin vannak 205/50R16-os Kléber télik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts