zotya975 Elküldve Február16, 2017 Megoszt Elküldve Február16, 2017 8 órája, Geopake írta: Van olyan céges kocsink amibe már több gumitüske van mint eredeti gumi Azt mondta a gumis ha a futófelület sérül akkor az javítható,ha a széle akkor kuka. Ja hát a széle van ahol nincs fél centi vastag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bluemirage Elküldve Február24, 2017 Megoszt Elküldve Február24, 2017 (edited) Közeleg a tavasz és a nyári gumi... A legjobb 20 nyárigumi Az AutoBild máris kijött egy friss kizárólag féktávot mutató (záras/nedves) teszttel. Táblázatot most is a Continental vezeti... de fékezésben már 1-2 évtizede szinte mindig ők az elsők... Mindenki keresgélheti a saját gumiját és nézheti, hogy hány méterrel vagy esetleg hány kocsihosszal van hátrányban 80 km/h-ról való fékezésnél... Forrás: http://jogumi.blog.hu/2017/02/22/a_legjobb_husz_nyari_abroncs_fektav_szerint Azért már az is durva, hogy a top 20, azaz az ajánlott kategória első és utolsó helyezettje között majdnem egy kocsihossznyi különbség van... pedig van amikor 20-30 cm különbség jelent 100 ezres javítási számlát... vagy 1 méter életet és halált... Tehát abroncsfüggők hajrá! ;) Módosítva Február24, 2017 : bluemirage Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február24, 2017 Megoszt Elküldve Február24, 2017 43 perce, bluemirage írta: Közeleg a tavasz és a nyári gumi... A legjobb 20 nyárigumi Az AutoBild máris kijött egy friss kizárólag féktávot mutató (záras/nedves) teszttel. Táblázatot most is a Continental vezeti... de fékezésben már 1-2 évtizede szinte mindig ők az elsők... Mindenki keresgélheti a saját gumiját és nézheti, hogy hány méterrel vagy esetleg hány kocsihosszal van hátrányban 80 km/h-ról való fékezésnél... Forrás: http://jogumi.blog.hu/2017/02/22/a_legjobb_husz_nyari_abroncs_fektav_szerint Azért már az is durva, hogy a top 20, azaz az ajánlott kategória első és utolsó helyezettje között majdnem egy kocsihossznyi különbség van... pedig van amikor 20-30 cm különbség jelent 100 ezres javítási számlát... vagy 1 méter életet és halált... Tehát abroncsfüggők hajrá! ;) Azért kérdezhetek? Mi köze a 17-es méretű gumik tudásának a 15-ös méretkategóriához? Továbbá szerinted csak a gumi határozza meg féktáv hosszát? Útburkolat minősége, fékek állapota, környezeti +/- tényezők, futómű állapota, reakció idő, ABS és sorolhatnám... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február24, 2017 Megoszt Elküldve Február24, 2017 8 perce, Janó32 írta: Azért kérdezhetek? Mi köze a 17-es méretű gumik tudásának a 15-ös méretkategóriához? Na igen, éppen ez a bajom nekem is, hogy az AutoBild gumitesztjei bár mértékadóak, sajnos csak abban a méretkategóriában relevánsak, amelyikről a teszt szól. Attól hogy egy Continental PremiumContact 6 az első helyet szerezte meg a 225/50 R17 méretkategóriában, még korántsem jelenti hogy az általam használt 215/40 R17-ben is ők a legjobbak, egyebek közt azért, mert ebben a méretben olyan márkák is lehetnek, amik a másik tesztben nem szerepeltek. Azonkívül ezek a tesztek nem is igazán időtállóak, lévén hogy egy gumi mintázata gyakran, a gumikeverék anyaga viszont akár évente változhat, szóval az ilyen teszt leginkább azoknak segítség, akik ebben az évben akarnak adott méretű gumiabroncsot venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMilán Elküldve Február27, 2017 Megoszt Elküldve Február27, 2017 Újra nekiesek az alufelni keresésnek (használt) a gyári méret ez igaz? 4x100 6Jx15 56,5 Et49 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február27, 2017 Megoszt Elküldve Február27, 2017 44 perce, KMilán írta: Újra nekiesek az alufelni keresésnek (használt) a gyári méret ez igaz? 4x100 6Jx15 56,5 Et49 igen,de ha már alufelnit veszel legyen kicsit mutatósabb pl.16" kisebb ET-vel(37-40) Gumiba mehet rá 195/55,nekem off G-n ilyen kombó volt,mutatott is és a komfortot sem vitte el Most a H-n 17" van,ez is vállalható még 205/50 gumikkal Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fulmen Elküldve Február27, 2017 Megoszt Elküldve Február27, 2017 Üdv! Valakinek van tapasztalat a FALKEN ZE914 vagy a HANKOOK K425 nyári gumikkal? Árban mind a kettő 16 ezer környékén van (195/60 R15) A FALKEN-ről jobb a vélemény ezen http://www.tyrereviews.co.uk/ az oldalon, meg több a tapasztalat is bár sok kritika más mérető gumikról íródott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Február27, 2017 Megoszt Elküldve Február27, 2017 2 órája, Fulmen írta: Üdv! Valakinek van tapasztalat a FALKEN ZE914 vagy a HANKOOK K425 nyári gumikkal? Árban mind a kettő 16 ezer környékén van (195/60 R15) A FALKEN-ről jobb a vélemény ezen http://www.tyrereviews.co.uk/ az oldalon, meg több a tapasztalat is bár sok kritika más mérető gumikról íródott. A gumi "minősítéséhez" nem elég, hogy milyen márkáról van szó. Ugyanis méretenként változó lehet a tulajdonsága. Két betűvel és egy decibel értékkel jellemeznek egy-egy gumit. Legjobb az A A és 70 dB, vagy alatti érték, legrosszabb pl. F G (lásd Tescoban kapható gumik). Tehát nem releváns hacsak a márka egyezik. Ebben a méretben 16 ezerért E-s F-es gumikat lehet venni, amit inkább hanyagolnék. Nekem GoodYear Efficient Grip van (BB71), de ennek 19 e. volt darabja. Szerintem megér 12 ezer árkülönbséget a minőség. De kinek a pap.... Egyébként az említett linken az all test fület legördítve látható, hogy a tesztekben nem szerepel ez a méret (195/60 R15)! Google a barátod, keresd a betűket és a számot, ne hagyatkozz a megérzésekre... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február27, 2017 Megoszt Elküldve Február27, 2017 6 órája, Fulmen írta: Üdv! Valakinek van tapasztalat a FALKEN ZE914 vagy a HANKOOK K425 nyári gumikkal? Árban mind a kettő 16 ezer környékén van (195/60 R15) A FALKEN-ről jobb a vélemény ezen http://www.tyrereviews.co.uk/ az oldalon, meg több a tapasztalat is bár sok kritika más mérető gumikról íródott. Falken Ziex van 185/65 R15-ben, én maximálisan elégedett vagyok vele. Előtte volt Michelin és Pirelli is, és ezek tükrében is elégetett vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
presidentÁkos Elküldve Március5, 2017 Megoszt Elküldve Március5, 2017 Hahó, volna egy sűrgősebb kérdésem. Lehet e valahogy ellenőrízni, ha egy elhasznált gumit valahogy feljavítanak? Állítólag a fickónak van szinte tiszta új 6-7 miliméteres michelin gumijai de nagyon olcsó, mert az ismerőse hozza be németből s nagyon sok van neki ezért ilyen olcsó. 4 darab 77 euró. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március5, 2017 Megoszt Elküldve Március5, 2017 29 perce, presidentÁkos írta: Hahó, volna egy sűrgősebb kérdésem. Lehet e valahogy ellenőrízni, ha egy elhasznált gumit valahogy feljavítanak? Állítólag a fickónak van szinte tiszta új 6-7 miliméteres michelin gumijai de nagyon olcsó, mert az ismerőse hozza be németből s nagyon sok van neki ezért ilyen olcsó. 4 darab 77 euró. És mennyi idősek ezek a gumik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március5, 2017 Megoszt Elküldve Március5, 2017 Én is most adtam el 4 darab 10 éves gumit 20 ezerért.6 mm-es minta van rajta.215/40 R17 es. Nem igazán jó az astrára. Ezek is Németből valók állítólag Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március5, 2017 Megoszt Elküldve Március5, 2017 (edited) 1 órával ezelőtt, Geopake írta: Én is most adtam el 4 darab 10 éves gumit 20 ezerért.6 mm-es minta van rajta.215/40 R17 es. Nem igazán jó az astrára. Ezek is Németből valók állítólag Valaki még pénzt ad 10 éves gumikért?én eladni se tudnám jó szívvel!hiába van rajta 6mm,repedezik,kikeményedik,hangos,nincs tapadása Max.6-7 évesen csere,akármekkora a mintázat mélysége Inkább legyen egy középkategóriás új,mint egy öreg prémium márka De persze ha csak füstölni kell és nem közutra akkor vigyék Módosítva Március5, 2017 : csicsó 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március5, 2017 Megoszt Elküldve Március5, 2017 40 perce, csicsó írta: Valaki még pénzt ad 10 éves gumikért?én eladni se tudnám jó szívvel!hiába van rajta 6mm,repedezik,kikeményedik,hangos,nincs tapadása Max.6-7 évesen csere,akármekkora a mintázat mélysége Inkább legyen egy középkategóriás új,mint egy öreg prémium márka De persze ha csak füstölni kell és nem közutra akkor vigyék Én szétvágtam a 7 éves 3-4 milis gumikat, még csak véletlenül se kerülhessenek többet autóra. Tudom, hogy van olyan gumis aki eladja a nála kidobott gumikat, de nem az enyémeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március5, 2017 Megoszt Elküldve Március5, 2017 2 órája, csicsó írta: Valaki még pénzt ad 10 éves gumikért?én eladni se tudnám jó szívvel!hiába van rajta 6mm,repedezik,kikeményedik,hangos,nincs tapadása Max.6-7 évesen csere,akármekkora a mintázat mélysége Inkább legyen egy középkategóriás új,mint egy öreg prémium márka De persze ha csak füstölni kell és nem közutra akkor vigyék Én mondtam neki hogy öreg a gumi.Le is fényképeztem a DOT számokat.Búg is rendesen.Repedezettség az nincs rajta.Nem tudom mit akar vele csinálni,de nem is érdekel. Ha neki ennyit megér vegye vigye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
presidentÁkos Elküldve Március5, 2017 Megoszt Elküldve Március5, 2017 8 órája, csicsó írta: És mennyi idősek ezek a gumik? Most tudtam meg, hogy az egyik 2010 es a másik 2008-as, szóval felejtős. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március5, 2017 Megoszt Elküldve Március5, 2017 (edited) 1 óra, presidentÁkos írta: Most tudtam meg, hogy az egyik 2010 es a másik 2008-as, szóval felejtős. Gondoltam... Sokan össszeszedik a kinnt kidobált kivénhedt gumikat,itt meg óccsón árulják,mert sajnos sokan csak ezt tudják megvenni Módosítva Március5, 2017 : csicsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
gedikart Elküldve Március8, 2017 Megoszt Elküldve Március8, 2017 (edited) Mennyire tartós gumi lehet a Vredestein sportrac 5 ? 15700 Ft a 195/60 R15 méretben. egy teszt, de ez a 185/65-ös méretben (váltóméret, de mégsem ugyanaz, mintha 195/60-at tesztelnének) https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2016_Sommerreifen_Test_185_65_R15.aspx?ComponentId=254855&SourcePageId=31821 Vagy inkább Nokian iline? Vagy Goodyear/Conti? Tudom, a pénz is számít általában, de hosszútávon a legoptimálisabbat szeretném. Módosítva Március8, 2017 : gedikart Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március9, 2017 Megoszt Elküldve Március9, 2017 9 órája, gedikart írta: Mennyire tartós gumi lehet a Vredestein sportrac 5 ? 15700 Ft a 195/60 R15 méretben. egy teszt, de ez a 185/65-ös méretben (váltóméret, de mégsem ugyanaz, mintha 195/60-at tesztelnének) https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2016_Sommerreifen_Test_185_65_R15.aspx?ComponentId=254855&SourcePageId=31821 Vagy inkább Nokian iline? Vagy Goodyear/Conti? Tudom, a pénz is számít általában, de hosszútávon a legoptimálisabbat szeretném. Szerintem inkábbb Goodyear/Conti párosban gondolkozz. Nekem pl Dunlop Sport BluResponse gumik vannak és teljesen megvagyok vele elégedve. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Március9, 2017 Megoszt Elküldve Március9, 2017 3 órája, kobraCode írta: Szerintem inkábbb Goodyear/Conti párosban gondolkozz. Nekem pl Dunlop Sport BluResponse gumik vannak és teljesen megvagyok vele elégedve. Teljesen mindegy, hogy egy más méretű gumi hogy szerepelt a teszten. Egyáltalán nem mérvadó, még márkaazonosság esetén sem. Az is előfordul különböző méretek esetében, hogy nemcsak a mintázat, de a szerkezet is lehet különböző. A jellemző 2 betűt és számot, és a DOT számot kell "értékelni" az ár függvényében.... a többi valszeg csak rizsa... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március14, 2017 Megoszt Elküldve Március14, 2017 Lassan kellene vennem nyári gumikat.Voltam a gumisnál nézegettük miket lehet rendelni.Ajánlotta a Vredestein ultrac satint meg a Hankook ventus prime 3-at.Majdnem egy árban van,de ő azt mondta a Vredestein az jobb.Van valakinek tapasztalata ezekkel ? 205/45 R17 es kell.Nagyon olcsót sem akarok,de drágát sem.25-30 ezer/db árban gondolkodom.A Fulda Sportcontroll2 is eléggé "baráti" árban van ebben a méretben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Április1, 2017 Megoszt Elküldve Április1, 2017 Végül Vredesteint vettem a héten.Ma fel is rakta a gumis.Jó csendesen suhan Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Április2, 2017 Megoszt Elküldve Április2, 2017 9 órája, Geopake írta: Végül Vredesteint vettem a héten.Ma fel is rakta a gumis.Jó csendesen suhan Volt nekem is anno T Track-ba,szerettem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bmájki Elküldve Április3, 2017 Megoszt Elküldve Április3, 2017 Egy kis olvasni való: (vagyis kettő) http://totalcar.hu/belsoseg/2017/03/31/gokartta_valtozik_a_tehen/ http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2017/01/19/teligumi_7fok/ Ezek után mindig jön a bizonytalanság. Főleg a 7 fokos után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bmájki Elküldve Április19, 2017 Megoszt Elküldve Április19, 2017 Mehetnek fel a téli kerekek! Reggel 1.5 fok és havaseső lepett meg. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts