pszaby Elküldve Március23, 2015 Megoszt Elküldve Március23, 2015 Sziasztok, Egy gyors kérdés. Anno láttam, hogy volt akiknek ilyen felni van fenn. Ezek felmennek a gyári csavarokkal igaz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Március23, 2015 Megoszt Elküldve Március23, 2015 Sziasztok, Egy gyors kérdés. Anno láttam, hogy volt akiknek ilyen felni van fenn. Ezek felmennek a gyári csavarokkal igaz? Fel. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Március24, 2015 Megoszt Elküldve Március24, 2015 Üdv! Vettem az astraG-mre corsaD felniket 4x100 R16 6J ET40, kell hozzá vennem központosító gyűrűket? ha igen milyen méretűt? azt lehet tudni, hogy hol és mennyiért jutottál hozzá? keresgélek én is 16-os felniket a 15-ös szettem helyett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
trassher Elküldve Március24, 2015 Megoszt Elküldve Március24, 2015 Sziasztok! Itt a tavasz és lassan muszáj lesz felnit és gumit is vennem az autóra. Mikor megvettem októberben nem kértem se az alufelnit se a nyári gumikat mivel vállalhatatlan állapotban voltak. Már rengeteg helyen keresgéltem de nagyon kevés 4x100-as 15"-s gyári felnit találok. Mi lehet ennek az oka? Nagyobb részben 5x110-es lyukosztású felniket árulnak. A másik kérdésem az lenne hogy mennyi a reális ára egy szett 15"-os gyári felninek normál állapotban? Nagy a szórás a huszonx ezres kategóriától egészen 70.000 forintig. Előre is köszönöm a válaszokat! :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
vsz Elküldve Március24, 2015 Megoszt Elküldve Március24, 2015 Acélfelnire gondolsz? Egy garnitúrát olyan 20ezer körül lehet venni a 4 csavarosból, állapottól függően biztos van olcsóbb is. Volt az OLX-en egy hirdetés, ahol a gyári új darabját adták 5ezerért. Keress rá, hátha még van nekik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
trassher Elküldve Március24, 2015 Megoszt Elküldve Március24, 2015 Acélfelnire gondolsz? Egy garnitúrát olyan 20ezer körül lehet venni a 4 csavarosból, állapottól függően biztos van olcsóbb is. Volt az OLX-en egy hirdetés, ahol a gyári új darabját adták 5ezerért. Keress rá, hátha még van nekik. Acélfelnim az van, azzal hoztam el az autót. Az valóban kimaradt hogy alufelnit keresek. :) FB csoportokban, olx-en, racing bazáron keresgélek de nem nagy a választék. Ami jó lenne méretben és lyukosztásban is az nagyrészt padkás, szétkarcolt fos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március24, 2015 Megoszt Elküldve Március24, 2015 (edited) Acélfelnim az van, azzal hoztam el az autót. Az valóban kimaradt hogy alufelnit keresek. :) FB csoportokban, olx-en, racing bazáron keresgélek de nem nagy a választék. Ami jó lenne méretben és lyukosztásban is az nagyrészt padkás, szétkarcolt fos. Én meg nemrégen adtam el a 15"-os gyári felniket Good Year gumikkal 40 ezerért.Aztán vettem 16"-ost.Eléggé ramaty volt,de homok szórattam,színtereztettem.Most így néz ki,már csak gumi kell rá.Szerintem Hankook ventus prime lesz az vagy Continental.Azt tud most a gumis akcióba. http://www.kepfeltoltes.hu/view/150324/864911994001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Módosítva Március24, 2015 : Geopake Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Március24, 2015 Megoszt Elküldve Március24, 2015 Én meg nemrégen adtam el a 15"-os gyári felniket Good Year gumikkal 40 ezerért.Aztán vettem 16"-ost.Eléggé ramaty volt,de homok szórattam,színtereztettem.Most így néz ki,már csak gumi kell rá.Szerintem Hankook ventus prime lesz az vagy Continental.Azt tud most a gumis akcióba. http://www.kepfeltoltes.hu/view/150324/864911994001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Szép lett nagyon! :) Ez a kedvenc gyári felnim nekem (is). Már csak szerezni kellene valahonnan egy "jóárasított " szettet. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Március24, 2015 Megoszt Elküldve Március24, 2015 Acélfelnim az van, azzal hoztam el az autót. Az valóban kimaradt hogy alufelnit keresek. :) FB csoportokban, olx-en, racing bazáron keresgélek de nem nagy a választék. Ami jó lenne méretben és lyukosztásban is az nagyrészt padkás, szétkarcolt fos. Itt a közelünkben van egy opel szerviz, ott láttam gyári alu felnit 4 csavarosat. Akkor ha jól emlékszem 80-90 körül mondták az árát, de az vadi új bontatlan volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
trassher Elküldve Március24, 2015 Megoszt Elküldve Március24, 2015 Itt a közelünkben van egy opel szerviz, ott láttam gyári alu felnit 4 csavarosat. Akkor ha jól emlékszem 80-90 körül mondták az árát, de az vadi új bontatlan volt. Annyit nem igazán adnék érte. :) 60-ért lenne új irmscher twin spoke garanciával, számlával de maximum 50-ig keresek. Egyetemista vagyok még sajnos. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve Március24, 2015 Megoszt Elküldve Március24, 2015 Sziasztok! 225 mm széles gumi felrakható még 17 colos, 6.5 col széles felnire? Elbizonytalanodtam... Pedig olyan jó lenne! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 Sziasztok! 225 mm széles gumi felrakható még 17 colos, 6.5 col széles felnire? Elbizonytalanodtam... Pedig olyan jó lenne! Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 retfirD, on 24 Mar 2015 - 10:41 PM, said: Sziasztok! 225 mm széles gumi felrakható még 17 colos, 6.5 col széles felnire? Elbizonytalanodtam... Pedig olyan jó lenne! Én nem raknám fel. Össze fogja húzni a gumi közepét a felni. És az 1.6-os motor sem nagyon díjazná, már ha a tiédre kellene. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
helkis Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 Sziasztok! 225 mm széles gumi felrakható még 17 colos, 6.5 col széles felnire? Elbizonytalanodtam... Pedig olyan jó lenne! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 Sziasztok. Új gumikat kell vennem a Vekire. 195/65×15 Gazdaságos megoldáskent a Tescóban néztem a Riken gumit. Árban nagyon jó. Nem versenyzésre használom. :) Kell tartani tőle? Link to comment Megosztás: More sharing options...
helkis Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 Sziasztok. Új gumikat kell vennem a Vekire. 195/65×15 Gazdaságos megoldáskent a Tescóban néztem a Riken gumit. Árban nagyon jó. Nem versenyzésre használom. :) Kell tartani tőle? nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem spórolok ilyenen, végül is, csak az életed függhet rajta.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem spórolok ilyenen, végül is, csak az életed függhet rajta.. Ez igaz. De mégis csak új gumi. Sokan dobálják fel a használtan vett, majdnem kopás határon lévő lomizott gumikat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vsz Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 Ez igaz. De mégis csak új gumi. Sokan dobálják fel a használtan vett, majdnem kopás határon lévő lomizott gumikat. Annyira nem olcsó, 1-2 ezerrel drágábban már minőségit is lehet kapni: http://automax.hu/autogumi-kereso?autogumi=1&w=195&h=65&d=15&s%5B%5D=summer&m=0&t%5B%5D=car Link to comment Megosztás: More sharing options...
helkis Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 Ez igaz. De mégis csak új gumi. Sokan dobálják fel a használtan vett, majdnem kopás határon lévő lomizott gumikat. anno mikor megvettem a kocsit, nem maradt túl sok zsém, ezért matador gumikat vettem (asszem 13k volt darabja, ráadásul akcióban is volt 3-at kellett csak fizetni), eleinte nem éreztem rossznak, sőt, meg is szoktam (bár elég sokszor tolta is az orrát a kocsi, amit astra betegségnek hittem), aztán kellett téli gumikat vennem, ott is kifogtam egy jó akciót michelin alpin A3-asokat 17k/db-ért. story: miután felkerültek az A3-asok: 82-esen mentem Győrbe, Zirc után van faja kis kanyargós út, nyomtam is neki, előztem egy utánfutós ingnis-t, szemből már jöttek, befértem még simán (120km/h-s tempo), de közben egy földútról egy IFA szippancs elém kanyarodott ~20-al egy emelkedőnek.. :F kissé nedves volt az út, már-már láttam magam előtt, hogy ebből crash lesz, de az A3-asok olyat lassítottak, hogy megúsztam (nincs ABS-em) a matadorokkal ez nem sikerült volna szvsz... a nyáriakat dunlop bluresponse-kre cseréltem, amint tudtam, ezzel megszűntek az orrtolós a gondjaim is! ;) bár ezek darabja már 33k-volt.. :B szóval ha úgy nézem, én azért a 2-3m-rel rövidebb fékútért fogok mindig jobb gumit venni a felsőházból, sosem lehet tudni, mi fog történni az úton, akkor meg már ne ezen múljon.. ha elromlik egy jeladó akkor persze nem eredetit veszek 30k-ért, hanem után-gyártottat 6k-ért mert mégiscsak egy 17éves autóról van szó, ill. nem vagyok milliomos sem, de biztonsági kérdésekben nem érdemes spórolni.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Giri187 Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 (edited) Sziasztok. Új gumikat kell vennem a Vekire. 195/65×15 Gazdaságos megoldáskent a Tescóban néztem a Riken gumit. Árban nagyon jó. Nem versenyzésre használom. :) Kell tartani tőle? Ha már Budget inkább nézz pl. Infinity Ecosis-t, idei Adac teszten is megfelelt a 14es méretben tesztelt változat (illetve tavaly az Autónavigátoros teszten se szerepelt rosszul), és lehet találni már 12k/darab áron. Lehet jobb választás mint a riken (ami michelin másodmárka, ettől függetlenül még lehet szar). kicsivel fentebb 13-14k darab már van Hankook Kinergy Eco Módosítva Március25, 2015 : Giri187 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 Ha már Budget inkább nézz pl. Infinity Ecosis-t, idei Adac teszten is megfelelt a 14es méretben tesztelt változat (illetve tavaly az Autónavigátoros teszten se szerepelt rosszul), és lehet találni már 12k/darab áron. Lehet jobb választás mint a riken (ami michelin másodmárka, ettől függetlenül még lehet szar). kicsivel fentebb 13-14k darab már van Hankook Kinergy Eco Végül is ez lett. http://www.vajdagumi.hu/hu/product/show/30322 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 Tiv., on 25 Mar 2015 - 4:50 PM, said: Végül is ez lett. http://www.vajdagumi.hu/hu/product/show/30322 Ez mindjárt más! :D :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 helkis, on 25 Mar 2015 - 08:48 AM, said: Hát, nem tudom. Ez valami elméleti táblázat lehet. Gyakorlatban a két utolsó pöttyöt venném figyelembe, azaz a 225-nél legalább 7,5 széles felnit érdemes venni. Nekem a 195-ös gumi is azon van, holott a táblázat szerint nem jó rá. 7,5-re tapasztalataim szerint 205 vagy 215 az ideális. 6,5-re 185 ill. 195. Nem tartom reálisnak, hogy egy méretű gumihoz négyféle felniszélesség társul, a másfél coll különbség majdnem négy centi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra-coupe Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 Hali, olyan kérdésem lenne, hogy a g astra coupera fel tudok-e rakni 8x18 ET40 5x110-es felnit, egy 235/40-es gumival? Befér alá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március25, 2015 Megoszt Elküldve Március25, 2015 Hali, olyan kérdésem lenne, hogy a g astra coupera fel tudok-e rakni 8x18 ET40 5x110-es felnit, egy 235/40-es gumival? Befér alá? 7,5x18 et37 beleér elöl 215/35el a dobbetétbe, igaz eléggé lent van.... 235/40 jóóó messze van a váltómérettől Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts