bocs Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Húztam 1 évig én is a cserét, mert még a bordamélység megfelelő volt a nyári Bridgestone-jaimon, de az UV miatt már repedezettek voltak, nem akartam még egy évet reszkirozni. Ilyenkorra már a futófelület is felkemenyedik. Úgyhogy a garázsban van már a friss, ropogós contipremiumcontact 5 garnitúra. Conti ts850-et vált majd, talán a jövő hét végén ejtem meg a cserét. Nemigen várható már zord, téligumis idő, remélem. Én azért még megvárnám a Március 15-ét :) :) :evilgrin: :whistle: 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Ez patent gumi! A ContiPremiumContact 5 nekem is eszembe jutott, de valószínűbb, hogy A BlueResponse-ra esik a választásom. Anyagi megfontolásból, egyenlőre csak 2-őt cserélek, a másik kettő még egy nyarat elmegy.... Igen, esőben is nagyon jónak írják a Dunlop-ot, meg csöndesnek. Azzal sincs mellényúlás. ;) Érdekes, nekem pl. Michelin gumi eszembe se jut soha (tán a Trabantomon volt régen levélmintás Michelin MXL B) ). Velük kapcsolatban általában mindig kihangsúlyozzák, hogy mennyire tartósak, nem kopnak. Nem tudom, nekem a jó tapadás, meg a nem kopás valahogy nem állnak össze... Átlagos futásteljesítménynél különben is valószínűbb, hogy az UV eszi meg előbb a gumit, minthogy elkopjon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Én azért még megvárnám a Március 15-ét :) :) :evilgrin: :whistle: Hát csak tán nem... :icon11: :icon1: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Szia. Nekem 185/65-ös van fent. Ha a dísztárcsa fent van teljesen passzol szerintem az autóhoz. Dísztárcsa nélkül számomra túl nagy volt a feketeség, ugye a gumi is fekete a felni is, és egy nagy feketeség volt az egész. Nemtudom mennyire látszik. Köszönöm, de ezzel nem kaptam semmire választ! Az egyik kérdés az az volna, hogy a 185/65/R15 a 7"-os felnin mit csinál? Elvileg 6,5"- az ajánlott maximum. A másik lehetőség pedig a 195/65/R15 ami pedig nem váltómérete a gyári 185/65/15-nek, mert nagyobb az átmérője, és félő , hogy beleér valamibe, ráadásul van benne sárvédőív is hátul. Elvileg 195/60/R15 lenne a 7"-os felnire való, de 2000Ft-al drágább darabonként, ezt szeretném kikerülni valahogyan! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dannert Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Nem hinném, hogy a 15"-os felnid 7" széles lenne, az túl soknak tűnik, amennyiben valami gyári felniről van szó. Ha nincs pénz, 185/65-öt rá... Köszönöm, de ezzel nem kaptam semmire választ! Az egyik kérdés az az volna, hogy a 185/65/R15 a 7"-os felnin mit csinál? Elvileg 6,5"- az ajánlott maximum. A másik lehetőség pedig a 195/65/R15 ami pedig nem váltómérete a gyári 185/65/15-nek, mert nagyobb az átmérője, és félő , hogy beleér valamibe, ráadásul van benne sárvédőív is hátul. Elvileg 195/60/R15 lenne a 7"-os felnire való, de 2000Ft-al drágább darabonként, ezt szeretném kikerülni valahogyan! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Nem hinném, hogy a 15"-os felnid 7" széles lenne, az túl soknak tűnik, amennyiben valami gyári felniről van szó. Ha nincs pénz, 185/65-öt rá... Alu felni, 178mm a peremek közt a távolság, az 7" megmértem tegnap. Nem arról van szó, hogy nincs rá, csak nem státusz nekem az autó, nem akarok rá sokat költeni. Végignéztem a lehetőségeket, nem lehet variálni, a 185/65 csak a 6,5-ös felnire jó, a 195/65 meg nem fér el a kerékjáratban. Most a márkák közt kezdek vacillálni! Nekem a Hankook ami szimpatikus, a gördülési ellenállás és fékút kapcsán, az ára ami kicsit necces. A barum viszont olcsóbb de a paramétereiben gyengébb. Ezek közt nem tudok dönteni. Mivel használt az autó, Kb 10 évre számolok még , ősszel cseréltem hankook télire acélfelnivel, most az alufelnire kellene vennem nyári gumikat. Így szerintem egy garnitúra végig megy a kocsi hátralévő élettartama alatt. Ezért hajlok kicsit a drágább, de fogyasztáskímélőbb gumi felé! Francia gumit nem veszek, mert a michelin téli gumi ami rajta volt az indokolatlanul rosszul nézett ki a korához képest, meg hát Trianon! :)) Debica Barum Semperit Hankook Sava Amikben gondolkozom, de ez is egy elég nehéz projektnek tűnik, sok az ellentmondás a gumiáruházakban a kategóriák besorolásában, az egyikben c/b , a másikban e/c ugyanaz a gumi. Mit gondoltok, érdemes hosszú időre a fogyasztásban két kategóriával magasabb gumira 6e-7e- el többet szánni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dannert Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Ugye belül mérted? http://gumiabroncsfelni.hu/amit_felnivasarlaskor_tudni_kell.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Ugye belül mérted? http://gumiabroncsfelni.hu/amit_felnivasarlaskor_tudni_kell.html Természetesen, a felszerelés szempontjából a belső a lényeges méret, a külsőnek nem láttam értelmét, de azért megnéztem már, sőt a gumis ma szintén 7"-ra mondta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 De miért méregetsz? A felnik belső oldalára rá szokták írni a méretet, az a biztos! És még a gumit se kell levenni róla... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Alu felni, 178mm a peremek közt a távolság, az 7" megmértem tegnap. Nem arról van szó, hogy nincs rá, csak nem státusz nekem az autó, nem akarok rá sokat költeni. Végignéztem a lehetőségeket, nem lehet variálni, a 185/65 csak a 6,5-ös felnire jó, a 195/65 meg nem fér el a kerékjáratban. Most a márkák közt kezdek vacillálni! Nekem a Hankook ami szimpatikus, a gördülési ellenállás és fékút kapcsán, az ára ami kicsit necces. A barum viszont olcsóbb de a paramétereiben gyengébb. Ezek közt nem tudok dönteni. Mivel használt az autó, Kb 10 évre számolok még , ősszel cseréltem hankook télire acélfelnivel, most az alufelnire kellene vennem nyári gumikat. Így szerintem egy garnitúra végig megy a kocsi hátralévő élettartama alatt. Ezért hajlok kicsit a drágább, de fogyasztáskímélőbb gumi felé! Francia gumit nem veszek, mert a michelin téli gumi ami rajta volt az indokolatlanul rosszul nézett ki a korához képest, meg hát Trianon! :)) Debica Barum Semperit Hankook Sava Amikben gondolkozom, de ez is egy elég nehéz projektnek tűnik, sok az ellentmondás a gumiáruházakban a kategóriák besorolásában, az egyikben c/b , a másikban e/c ugyanaz a gumi. Mit gondoltok, érdemes hosszú időre a fogyasztásban két kategóriával magasabb gumira 6e-7e- el többet szánni? Hol használod,milyen stílusban vezetsz,milyen távokon,mennyit mész vele egy szezon alatt? Ezeket(is) számba véve dönts a márkát illetően :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dj Menyus Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Mi a színkódod? z21b? Ma megnéztem Z21B a színkód. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Hol használod,milyen stílusban vezetsz,milyen távokon,mennyit mész vele egy szezon alatt? Ezeket(is) számba véve dönts a márkát illetően :icon1: Rovid távokon megyek, higadtt tempóban vezetek, és 150000 max a 10 év alatt. Kéne tudnom, hogy melyik márka miben jó, a választáshoz. A corsamon debica passió volt, nem volt vele gondom, csakmakkor még nem foglalkozott senki a gördülési ellenállással, meg hasonlókkal! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Ma megnéztem Z21B a színkód. Akkor jol lattam. Tisztan, napsutesben nagyon szep szin. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Nekem is vennem kell valami jó nyárigumit 195/60 R15 méretben.A Good Year már a végét járja.Lemegyek jövőhéten a gumishoz megnézem miket árul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dj Menyus Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Akkor jol lattam. Tisztan, napsutesben nagyon szep szin. :) Egy polír kéne neki, hogy karcmentes legyen, egy szép alufelni (hogy témánál maradjunk:)) és máris megnézik a városban még ezt az öreg autót is :) B oszloptól hátrafelé full sötétítés van rajta, Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Egy polír kéne neki, hogy karcmentes legyen, egy szép alufelni (hogy témánál maradjunk:)) és máris megnézik a városban még ezt az öreg autót is :) B oszloptól hátrafelé full sötétítés van rajta, Polir enyemnek sem artana, de igy is megnezik :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Nekem is vennem kell valami jó nyárigumit 195/60 R15 méretben.A Good Year már a végét járja.Lemegyek jövőhéten a gumishoz megnézem miket árul. Én ma már arra vetemedtem, hogy excelben csináltam egy táblázatot, amibe a gyártók, gördülési ellenállás, esős fékezés, db ár, postaköltség, összköltség alapján megnéztem 5 nagy webáruházban. A semperit nyerte el végülis a tetszésemet, szerintem ez, vagy a hankook marad! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Én ma már arra vetemedtem, hogy excelben csináltam egy táblázatot, amibe a gyártók, gördülési ellenállás, esős fékezés, db ár, postaköltség, összköltség alapján megnéztem 5 nagy webáruházban. A semperit nyerte el végülis a tetszésemet, szerintem ez, vagy a hankook marad! Én ennyi energiát nem fektetek bele:)Mindig ugyanott veszem a gumikat.Télen vettem új Bridgestonokat.Valami jó akciós nyárigumik biztos lesznek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Polir enyemnek sem artana, de igy is megnezik :)[/quote Igen, a sötétkék nagyon jól áll a g astranak. Az enyém "sarkitengerkek" metal, és ha tömött sorokban nem is állják körbe, hogy megnézzék, de lemosva nekem még mindig szép ez az autó és tetszenek az arányai is. On. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 (edited) Rovid távokon megyek, higadtt tempóban vezetek, és 150000 max a 10 év alatt. Kéne tudnom, hogy melyik márka miben jó, a választáshoz. A corsamon debica passió volt, nem volt vele gondom, csakmakkor még nem foglalkozott senki a gördülési ellenállással, meg hasonlókkal! Ebben az esetben a középkategória,Hankook,Semperit, vagy még a Barum is teljesen jó Neked,mint átlagos user :icon1:Ha bele mész a részletekbe,hogy melyik miben jó még nehezebben döntesz :huh: Csakhogy segítsek Nekem téliben van Semperit :icon13: Módosítva Március9, 2014 : csicsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Ebben az esetben a középkategória,Hankook,Semperit, vagy még a Barum is teljesen jó Neked,mint átlagos user :icon1:Ha bele mész a részletekbe,hogy melyik miben jó még nehezebben döntesz :huh: Csakhogy segítsek Nekem téliben van Semperit :icon13: Szerintem sem érdemes sokat görcsölni rajta átlagos használat esetén. A gagyi kínaiakat kell kerülni, a többi mehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Megnéztem ma a nyári gumikat 5mm a profilmélysége.2008-as gyártásúak.Nagyon vacilálok,hogy vegyek-e újakat.Az a bajom vele,hogy nagyon búg.Először azt hittem kerékcsapágy,de azok jók.A télivel sokkal halkabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Megnéztem ma a nyári gumikat 5mm a profilmélysége.2008-as gyártásúak.Nagyon vacilálok,hogy vegyek-e újakat.Az a bajom vele,hogy nagyon búg.Először azt hittem kerékcsapágy,de azok jók.A télivel sokkal halkabb. Ha van rá keret, vegyél. Idén 6-évesek, max. még egy évig érdemes talán húzni, tovább nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Megnéztem ma a nyári gumikat 5mm a profilmélysége.2008-as gyártásúak.Nagyon vacilálok,hogy vegyek-e újakat.Az a bajom vele,hogy nagyon búg.Először azt hittem kerékcsapágy,de azok jók.A télivel sokkal halkabb. Milyen gumik ezek? Ismerőseim közül többen - mintázattól függetlenül - a Pirelli nyárijait szidták, hogy elhangosodnak. Elég zavaró tud ez lenni... Szerintem a 2008-as még a határon van, én most cserélem a 2006-os régi nyári garnitúrámat, a repedezések miatt már nem mernék vele többet, pedig a bordamélység alapján lenne benne még élet (viszont a futófelület is elkeményedett már...). Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Milyen gumik ezek? Ismerőseim közül többen - mintázattól függetlenül - a Pirelli nyárijait szidták, hogy elhangosodnak. Elég zavaró tud ez lenni... Szerintem a 2008-as még a határon van, én most cserélem a 2006-os régi nyári garnitúrámat, a repedezések miatt már nem mernék vele többet, pedig a bordamélység alapján lenne benne még élet (viszont a futófelület is elkeményedett már...). Nekem a Good Year Eagle F1-re is azt mondták hogy ha kopik, hangos lesz. De akkor már megvolt. Majd meglátjuk, még nem hangos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts