Stofl Elküldve Február14, 2014 Megoszt Elküldve Február14, 2014 Tehát ha már a 16-os nyári kerék amúgy is nagyobb (+ nehezebb + kijjebb van), mint a gyári 15-ös, akkor így is jobban terhelem a csapágyakat. Nem tudom mennyi lehet egy kerékcsapágy átlagos élettartama (ami persze az igénybevételtől függ), és mennyi a nagyobb kerék és nyomtávszélesítő általi többletterheléssel, de ha van vmi infótok róla, akkor ne tartsátok magatokban! ;) Nekem nagyjából ennyire lenne "bent" a kerék a 15-20mm-es szélesítéssel, mint neked nélküle... :unsure: Középkategóriás autóknál (pl Astra) az SKF 300e átlagos km-re tervezi a csapágyakat. Alsó kategóriás autóknál, (pl Daewoo Matiz) pedig 150e km a tervezett élettartam. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kenézaljai Elküldve Február15, 2014 Megoszt Elküldve Február15, 2014 Valakit esetleg nem érdekelne egy Garnitúra 15" Enzo felni + Michelin Energy nyári gumi? 195/60 gumival + van hozzá ajándék tehermentesítő G Astrához! Nagyobbat szeretnék rá venni! Így esetleg 16" csere érdekelne! A linken meg lehet nézni! Köszi :) http://aprod.hu/hirdetes/enzo-alufelni-195-60-r15-michelin-energy-gumi-ID1xQCB.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Február15, 2014 Megoszt Elküldve Február15, 2014 Valakit esetleg nem érdekelne egy Garnitúra 15" Enzo felni + Michelin Energy nyári gumi? 195/60 gumival + van hozzá ajándék tehermentesítő G Astrához! Nagyobbat szeretnék rá venni! Így esetleg 16" csere érdekelne! A linken meg lehet nézni! Köszi :) http://aprod.hu/hirdetes/enzo-alufelni-195-60-r15-michelin-energy-gumi-ID1xQCB.html engen érdekelne jóárasítva:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Február15, 2014 Megoszt Elküldve Február15, 2014 Valamennyire azért a b., verzió is mérvadó, hiszen a nyomtávszélesítőnek (meg a vele járó hosszabb csavaroknak) is van valamennyi tömege ami szintén a kerékcsapágyat terheli... sokan emiatt óva intenek ettől, mondván "idő előtt" elhalálozhat a kerékcsapágy, de azért ez még így is elég hosszú idő sztem... amúgy én is gondolkodom nyomtávszélesítőn, szintén csak hátra, de én csak olyan 12-14mm körüli méretben. Nekem ez az ami "túl bent van": az utolsó képen olyan, mintha BKV karszalagod lenne:)))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kenézaljai Elküldve Február15, 2014 Megoszt Elküldve Február15, 2014 engen érdekelne jóárasítva:) Itt most mire is gondolsz :) ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Február15, 2014 Megoszt Elküldve Február15, 2014 Itt most mire is gondolsz :) ??? hááát, hogy jobb árfekvés. Pesti vagyok, messze tőled.(postaköltség) az egyik felni meg van padkázva(javíttatni kell) nem írtad, hogy a hozzá való csavarok is járnak-e hozzá. u.i: ha nem tudok visszaírni, akkor elfogyott a napi 5 hozzászólási keretem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kenézaljai Elküldve Február15, 2014 Megoszt Elküldve Február15, 2014 hááát, hogy jobb árfekvés. Pesti vagyok, messze tőled.(postaköltség) az egyik felni meg van padkázva(javíttatni kell) nem írtad, hogy a hozzá való csavarok is járnak-e hozzá. u.i: ha nem tudok visszaírni, akkor elfogyott a napi 5 hozzászólási keretem. ha nem tudsz válaszolni akkor linkelj az aprod.hu-n lévő hírdetésemre és ott tudsz nekem írni! Egyébként nem nagyon szeretnék engedni az árból,de ha komolyan kell a felni akkor valamennyit tudok engedni! ja és nincsenek meg a gyári csavarok, már amikor vettem tavaly akkor se volt meg hozzá :( az a padkázás se az én hibám, már így vettem! De szerintem nem ér annyit az egész hogy ráköltsél még 10 ezreket a javításra! Néztem is pár hirdetést és az ilyen agyonpadkázott, javított fosokért kérnek el 35-45 ezer Ft-ot és így lőttem be az enyémnek az árát ami szerintem reális! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Február15, 2014 Megoszt Elküldve Február15, 2014 ha nem tudsz válaszolni akkor linkelj az aprod.hu-n lévő hírdetésemre és ott tudsz nekem írni! Egyébként nem nagyon szeretnék engedni az árból,de ha komolyan kell a felni akkor valamennyit tudok engedni! ja és nincsenek meg a gyári csavarok, már amikor vettem tavaly akkor se volt meg hozzá :( az a padkázás se az én hibám, már így vettem! De szerintem nem ér annyit az egész hogy ráköltsél még 10 ezreket a javításra! Néztem is pár hirdetést és az ilyen agyonpadkázott, javított fosokért kérnek el 35-45 ezer Ft-ot és így lőttem be az enyémnek az árát ami szerintem reális! :) megértem az álláspontodat, és tiszteletben tartom. le sem írom, én mennyire gondoltam :blush: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
akos.pmc Elküldve Február19, 2014 Megoszt Elküldve Február19, 2014 Nem érdemes ezen rágódni, ha szélesíteni akarsz, akkor csináld! Én tavaly cseréltem egy jobb első csapágyat, gyárinak kinéző volt benne, az autó óra szerint 220 ezer km.-t ment. Az ex Calibrámon 6 év alatt nem cseréltem csapágyat. Viszont keveset is megyek, évente 6-7 ezret. És mifelénk olyan igazán kutya rossz utak nem nagyon vannak. No, rászántam magam, keresgéltem és találtam is. :) Viszont amit találtam az szénacélból van és az eladó szerint 1,5-2 kg tömegű darabja. Az nem nagyon sok??? (Ahogy néztem, mindenhol alumíniumból készült pogácsákat ajánlanak.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február20, 2014 Megoszt Elküldve Február20, 2014 Előbb fárad el tőle a kerékcsapágy... én alumíniumot vennék 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
akos.pmc Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 Előbb fárad el tőle a kerékcsapágy... én alumíniumot vennék Köszi! Alamóniumból :) milyen nehéz kb. egy ilyen pogi, nincs tipped? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 Nem tudom, még én is vásárlás előtt állok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 hátha valaki ihletet kap :) innen vettem :http://webaruhaz.kulcs-soft.hu/index.php?id=83e30a4aff7a42739ce9fb2ddde6b134&p=kereses&kat=2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 hátha valaki ihletet kap :) Én nem kaptam. Nem tetszik. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Én nem kaptam. Nem tetszik. :wacko: nincs ezzel semmi gond :) megoszlanak a vélemények róla ;) nekem tetszik :) szerk.: élőben egy kicsit másmilyen , kíváncsi vagyok én is rá hogy milyen lesz az összkép ha rajta van . Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 (edited) Nekem volt fennt 2cm-es pogácsa hátul............... Felni: 16-os ET38 Gumi: 205/50/16 Balatonra menet, fullra pakolva a hátulja, egy huppanónál beleért a sárvédő ívbe, ami kihajlott, és a gumiba is belevágott........... Kinézetre nagyon jó volt, de kb ennyi. Most 205/55/16 van fennt, és ez nekem teljesen komfortos. Pogácsa azóta nincs alatta :) Pogácsával így nézett ki: Módosítva Február22, 2014 : urbanjozsi Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 hátha valaki ihletet kap :) innen vettem :http://webaruhaz.kulcs-soft.hu/index.php?id=83e30a4aff7a42739ce9fb2ddde6b134&p=kereses&kat=2 Szia! Fújás előtt alapoztad valamivel,vagy csak simán mehet rá annélkül? Ui.: nekem tetszik,jó a szin választás is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Szia! Fújás előtt alapoztad valamivel,vagy csak simán mehet rá annélkül? Ui.: nekem tetszik,jó a szin választás is. Szia nem alapoztam pedig én akartam... felhívtam a forgalmazót hogy kell-e ,amikor mondtam hogy alufelnire lesz ,akkor azt mondta hogy nem kell. De legalább normális volt , csak a saját boltját rontotta vele :) Köszi ;) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Nekem volt fennt 2cm-es pogácsa hátul...............Felni: 16-os ET38Gumi: 205/50/16Na nekem ET35-ös a felni (és 7.5" széles, nem írtad hogy a tied milyen volt), de csak olyan 12-14mm-ben gondolkodom. Ja meg nekem van alatta gewinde, szóval nem nagyon fog beleérni semmilyen huppanónál. Egyrészt mert kemény, másrészt meg mert kerülöm az ilyen helyeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Egyrészt mert kemény, másrészt meg mert kerülöm az ilyen helyeket. Azért arra kíváncsi lennék, hogy amikor az úttest egész szélességében megvan "süllyedve", majd visszajön vízszintbe azt 100km/h-nál hogy kerülöd el? ;) Szándékosan nem írtam azt, hogy kátyúba mentem vele.................. Egész pontosan Szentkirályon történt, a közlekedési lámpa előtt, kb 800m-rel. Ja és tábla sem jelezte! Link to comment Megosztás: More sharing options...
akos.pmc Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Nekem volt fennt 2cm-es pogácsa hátul............... Felni: 16-os ET38 Gumi: 205/50/16 Balatonra menet, fullra pakolva a hátulja, egy huppanónál beleért a sárvédő ívbe, ami kihajlott, és a gumiba is belevágott........... Kinézetre nagyon jó volt, de kb ennyi. Most 205/55/16 van fennt, és ez nekem teljesen komfortos. Pogácsa azóta nincs alatta :) Pogácsával így nézett ki: Véletlenül nem szeretnéd eladni a pogácsáidat ha már úgysem használod őket? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 hátha valaki ihletet kap :) Mi az hogy folyékony gumi? Ez csak egy festék vagy valami spéci dolgot is tud? Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Véletlenül nem szeretnéd eladni a pogácsáidat ha már úgysem használod őket? :) Holnap megnézem merre vannak :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
akos.pmc Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Holnap megnézem merre vannak :) Köszi! Ha sikerül megállapodnunk, akkor szívesen átvenném őket. Egyébként milyen széles az a felnid, aminél beleért a sárhányóba a gumi? (Mondjuk nekem ránézésre nem lenne kint ennyire a felni a +2cm-rel, mert 6" széles a felni.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Azért arra kíváncsi lennék, hogy amikor az úttest egész szélességében megvan "süllyedve", majd visszajön vízszintbe azt 100km/h-nál hogy kerülöd el? ;) Szándékosan nem írtam azt, hogy kátyúba mentem vele..................Egész pontosan Szentkirályon történt, a közlekedési lámpa előtt, kb 800m-rel. Ja és tábla sem jelezte!Igyekszem kellő előrelátással közlekedni, a fekvőrendőrök előtt is mindig megálltam majd egyesből újra indultam, pedig azokat sem jelzi tábla. Ismeretlen helyen ritkán járok a Coupéval, ha meg igen akkor nem megyek százzal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts