camaron Elküldve Január10, 2014 Megoszt Elküldve Január10, 2014 Üdv urak. Ha valakinek van tapasztalata, véleménye Irmscher alufelnikkel kapcsolatban, akkor ne fogja magát vissza. :) http://bolthely.hu/carstyler/lista/5129e4247x8x9_Irmscher_Alufelnik Véleményem hogy k**va drága :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Január10, 2014 Megoszt Elküldve Január10, 2014 Véleményem hogy k**va drága :D Ez nem vitás. Nem is a linkelt oldalról vásárolnám. De használtam már ennek a töredékéért meg lehet venni. Majd a jövő héten megsasolok egy szettet. Mindig ugy tartom, hogy a január, február a "vadászat " ideje, ilyenkor vannak az emberek a legjobban leégve. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
OPC Peti Elküldve Január12, 2014 Megoszt Elküldve Január12, 2014 hello kérdezném hogy szeretnék venni egy felnit a paraméterei 8j 17 coll et 35 ezt tudnám-e használni vagy nagyon kilógna? 3 ajtos astra g köszönöm a segítséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Január13, 2014 Megoszt Elküldve Január13, 2014 hello kérdezném hogy szeretnék venni egy felnit a paraméterei 8j 17 coll et 35 ezt tudnám-e használni vagy nagyon kilógna? 3 ajtos astra g köszönöm a segítséget Az én méretemet véve alapul, ami 7,5X17 ET41, 12mm-rel lógna kijjebb. Az enyém beljebb van mint szeretném, vagyis szerintem a tiéd pont jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Január26, 2014 Megoszt Elküldve Január26, 2014 Uff urak. Nem tudja valaki a gyári 16" D Corsa pontos paramétereit? Ha nem tévedek nagyot olyan et 40 körül van. Egy bula árul egy ilyet csak mielőtt belemerülnék az alkuba megkérdezném mi a szitu ezzel. Ja igen és 195/55-ös gumi van rajta, a G-re meg 195/60 kellene. Ez mennyiben befolyásolná a menettulajdonságokat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Január26, 2014 Megoszt Elküldve Január26, 2014 Uff urak. Nem tudja valaki a gyári 16" D Corsa pontos paramétereit? Ha nem tévedek nagyot olyan et 40 körül van. Egy bula árul egy ilyet csak mielőtt belemerülnék az alkuba megkérdezném mi a szitu ezzel. Ja igen és 195/55-ös gumi van rajta, a G-re meg 195/60 kellene. Ez mennyiben befolyásolná a menettulajdonságokat? A G-re 195/60R15 kell, te meg 16 colos felnit nézel. Az helyett meg a 195/55R16 teljesen megfelel. ET-re valóban 35-40 eseket ajánlanak, 56,5-es agymérettel. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Január26, 2014 Megoszt Elküldve Január26, 2014 Uff urak. Nem tudja valaki a gyári 16" D Corsa pontos paramétereit? Ha nem tévedek nagyot olyan et 40 körül van. Egy bula árul egy ilyet csak mielőtt belemerülnék az alkuba megkérdezném mi a szitu ezzel. Ja igen és 195/55-ös gumi van rajta, a G-re meg 195/60 kellene. Ez mennyiben befolyásolná a menettulajdonságokat? igen ET40 lehet,de van ET49 is,felnin megtalálható a szám 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
akos.pmc Elküldve Február1, 2014 Megoszt Elküldve Február1, 2014 Uff urak. Nem tudja valaki a gyári 16" D Corsa pontos paramétereit? Ha nem tévedek nagyot olyan et 40 körül van. Egy bula árul egy ilyet csak mielőtt belemerülnék az alkuba megkérdezném mi a szitu ezzel. Ja igen és 195/55-ös gumi van rajta, a G-re meg 195/60 kellene. Ez mennyiben befolyásolná a menettulajdonságokat? Jónagyot! Nekem ilyenem van. :) A 195/55-ös gumi pont váltóméret, méretben jobban stimmel, mint az Opel által is ajánlott 205/50 R16. Szóval a Corsa felni 6x16-os, és nekem ET39 rémlik, de most pontosan nem tudom, mert el vannak pakolva télire. De vagy 39 vagy 40. Menettulajdonságokban én vettem észre különbséget, max annyi, h a 185-ös télivel könnyebb tekerni a kormányt. (Mondjuk ez sztem a szélessége mellett betudható a nyári gumi hosszanti bordázottságának is.) Így néz ki egyébként G Astrán: http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=82073#!82073-0 Ugye milyen fain? ;) Uff 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Február1, 2014 Megoszt Elküldve Február1, 2014 Jónagyot! Nekem ilyenem van. :) A 195/55-ös gumi pont váltóméret, méretben jobban stimmel, mint az Opel által is ajánlott 205/50 R16. Szóval a Corsa felni 6x16-os, és nekem ET39 rémlik, de most pontosan nem tudom, mert el vannak pakolva télire. De vagy 39 vagy 40. Menettulajdonságokban én vettem észre különbséget, max annyi, h a 185-ös télivel könnyebb tekerni a kormányt. (Mondjuk ez sztem a szélessége mellett betudható a nyári gumi hosszanti bordázottságának is.) Így néz ki egyébként G Astrán: http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=82073#!82073-0 Ugye milyen fain? ;) Uff Üdv. jól néz ki, meg a kidörrentő is:) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Február1, 2014 Megoszt Elküldve Február1, 2014 Jónagyot! Nekem ilyenem van. :) A 195/55-ös gumi pont váltóméret, méretben jobban stimmel, mint az Opel által is ajánlott 205/50 R16. Szóval a Corsa felni 6x16-os, és nekem ET39 rémlik, de most pontosan nem tudom, mert el vannak pakolva télire. De vagy 39 vagy 40. Menettulajdonságokban én vettem észre különbséget, max annyi, h a 185-ös télivel könnyebb tekerni a kormányt. (Mondjuk ez sztem a szélessége mellett betudható a nyári gumi hosszanti bordázottságának is.) Így néz ki egyébként G Astrán: http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=82073#!82073-0 Ugye milyen fain? ;) Uff Szia, hamutálca fölött mi az a valami? Mire használod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
akos.pmc Elküldve Február1, 2014 Megoszt Elküldve Február1, 2014 Üdv. jól néz ki, meg a kidörrentő is:) Köszi! :) Bár nekem még egy kis ültetés hiányzik ahhoz, h tuti jól nézzen ki, de akkor meg nem tudnám használni, mert túl kemény lenne, meg leérnék vele mindenhol... :( (vagy legalábbis sok helyen, ahol naponta járok) Link to comment Megosztás: More sharing options...
akos.pmc Elküldve Február1, 2014 Megoszt Elküldve Február1, 2014 Szia, hamutálca fölött mi az a valami? Mire használod? Hát, ezt hivatalosan nem lehetne elárulnom, de az a kis bigyó az indításgátló mágnese. :) Csak az előző tulaj felpillanatragasztózta a középkonzolra. Meg randa koszosfehér volt. Azóta lefújtam matt feketére és megcsináltam, h le lehessen szedni ha akarom. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Február2, 2014 Megoszt Elküldve Február2, 2014 Jónagyot! Nekem ilyenem van. :) A 195/55-ös gumi pont váltóméret, méretben jobban stimmel, mint az Opel által is ajánlott 205/50 R16. Szóval a Corsa felni 6x16-os, és nekem ET39 rémlik, de most pontosan nem tudom, mert el vannak pakolva télire. De vagy 39 vagy 40. Menettulajdonságokban én vettem észre különbséget, max annyi, h a 185-ös télivel könnyebb tekerni a kormányt. (Mondjuk ez sztem a szélessége mellett betudható a nyári gumi hosszanti bordázottságának is.) Így néz ki egyébként G Astrán: http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=82073#!82073-0 Ugye milyen fain? ;) Uff Uff. Köszi a kimerítő választ. Minden kérdésem megválaszolásra került. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Február2, 2014 Megoszt Elküldve Február2, 2014 Sziasztok! Valakinek nincs véletlenül ilyenje elfekvőben ésszerű áron? http://p2.vatera.hu/photos/3e/e6/aae6_1_big.jpg Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
OctoCore Elküldve Február11, 2014 Megoszt Elküldve Február11, 2014 Sziasztok! Egy 17" 7,5 j ET30 205/40 es gumikkal mennyire kihívás egy 1.2 es 65 Le-s sedánnak? B: 1.6 twinport 103 le kombinak? Hosszútávon milyen "hibákra" kopó alkatrészekkel számoljak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február12, 2014 Megoszt Elküldve Február12, 2014 Sziasztok! Egy 17" 7,5 j ET30 205/40 es gumikkal mennyire kihívás egy 1.2 es 65 Le-s sedánnak? B: 1.6 twinport 103 le kombinak? Hosszútávon milyen "hibákra" kopó alkatrészekkel számoljak? Nem váltóméret 26mm-el kisebb átmérőben ám ez a kisebbik gond :huh: ezzel az ET-vel meg felni szélességgel 38mm-el kerül kintebb a kerék nagyban megnövelve a futómű elemek terhelését <_< Én 1.2-re nem tennék 205mm széles gumit,az 1.6-nak nem lehet gond :icon1: Felrakva biztos jól állna neki, meg a stabilitás is jobb lenne jóval,de aztán ennyi a pozitivum... Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Február12, 2014 Megoszt Elküldve Február12, 2014 Sziasztok! Egy 17" 7,5 j ET30 205/40 es gumikkal mennyire kihívás egy 1.2 es 65 Le-s sedánnak? B: 1.6 twinport 103 le kombinak? Hosszútávon milyen "hibákra" kopó alkatrészekkel számoljak? Szia! Az egykettesre véleményem szerint ne rakd fel. Nem csak a gumi széles, de a felni maga is elég súlyos darab, szerintem nagyon megfogná. Az ET30 valószínűleg még belefér, csak én 195/45-ös gumit raknék rá. Most nekem ez van ugyanekkora felnin, csak ET41. Egyáltalán nem áll ki, sőt még pogácsázni kéne, legalább hátul, de elöl is elbírna 10mm-t. Hátul meg vagy 25-öt így ránézésre. Az meg hogy mi mennyi idő alatt megy tönkre, a használattól függ nagymértékben. A csapágyakat, gömbfejeket, szilenteket veszi igénybe. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
akos.pmc Elküldve Február12, 2014 Megoszt Elküldve Február12, 2014 Üdv Urak! Szerintetek nem probléma ha csak hátulra tennék 15-20mm-es nyomtávszélesítőket? Alapból ezek a gyári szélességek: Nyomtáv elöl (mm): 1484 Nyomtáv hátul (mm): 1460 Nem baj ha nem mind a 2 érték változik, csak az egyik (hátsó)? Ilyen most, erre kéne a szélesítés: Elöl nem néz ki csirkén, de hátulra nekem hiányzik az a pár centi. Ötletek, jótanácsok? Köszi előre is! Uff Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Február12, 2014 Megoszt Elküldve Február12, 2014 Üdv Urak! Szerintetek nem probléma ha csak hátulra tennék 15-20mm-es nyomtávszélesítőket? Alapból ezek a gyári szélességek: Nyomtáv elöl (mm): 1484 Nyomtáv hátul (mm): 1460 Nem baj ha nem mind a 2 érték változik, csak az egyik (hátsó)? Ilyen most, erre kéne a szélesítés: Elöl nem néz ki csirkén, de hátulra nekem hiányzik az a pár centi. Ötletek, jótanácsok? Köszi előre is! Uff Persze hogy lehet, csak hátra tenni. Az a lényeg, hogy a két oldalra egyformát természetesen. 20mm-est nyugodtan rakhatsz fel, jobban fog kinézni. Természetesen a kerékcsapágyak nagyobb terhelést fognak kapni, ezzel számolni kell. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
akos.pmc Elküldve Február13, 2014 Megoszt Elküldve Február13, 2014 Persze hogy lehet, csak hátra tenni. Az a lényeg, hogy a két oldalra egyformát természetesen. 20mm-est nyugodtan rakhatsz fel, jobban fog kinézni. Természetesen a kerékcsapágyak nagyobb terhelést fognak kapni, ezzel számolni kell. Köszi! Azért kapnak nagyobb terhelést, mert a, kijjebb kerül a kerék és így hosszabb az erőkar b, így nehezebb lesz az egész kerék c, mindkettő miatt? Ha az a, állítás igaz, akkor ha felteszek AZ ET49 helyett egy ET39-es H Astra acélfelnit, akkor is nagyobb a terhelésük a csapágyaknak, és ha a b, állítás is igaz, akkor ha az ember nem gyári kereket tesz rá a kocsira (nagyobbat, szélesebbet, stb.), akkor is nő az igénybevétel, igaz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Február13, 2014 Megoszt Elküldve Február13, 2014 Köszi! Azért kapnak nagyobb terhelést, mert a, kijjebb kerül a kerék és így hosszabb az erőkar b, így nehezebb lesz az egész kerék c, mindkettő miatt? Ha az a, állítás igaz, akkor ha felteszek AZ ET49 helyett egy ET39-es H Astra acélfelnit, akkor is nagyobb a terhelésük a csapágyaknak, és ha a b, állítás is igaz, akkor ha az ember nem gyári kereket tesz rá a kocsira (nagyobbat, szélesebbet, stb.), akkor is nő az igénybevétel, igaz? Jelen esetben az első állítás a mérvadó, mivel ugyanazt a kereket készülsz kijjebb rakni. Illetve, ha kisebb ET-vel rendelkező felnit raksz fel, ugyanez az eredmény. A nagyobb keréknél szerintem nem annyira a megnövekedett tömeg jelent plusz igénybevételt, hanem az ezzel járó alacsonyabb oldalfalú gumi, ami kevésbé nyeli el a rossz útminőségből adódó ütéseket. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február13, 2014 Megoszt Elküldve Február13, 2014 Valamennyire azért a b., verzió is mérvadó, hiszen a nyomtávszélesítőnek (meg a vele járó hosszabb csavaroknak) is van valamennyi tömege ami szintén a kerékcsapágyat terheli... sokan emiatt óva intenek ettől, mondván "idő előtt" elhalálozhat a kerékcsapágy, de azért ez még így is elég hosszú idő sztem... amúgy én is gondolkodom nyomtávszélesítőn, szintén csak hátra, de én csak olyan 12-14mm körüli méretben. Nekem ez az ami "túl bent van": 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
akos.pmc Elküldve Február13, 2014 Megoszt Elküldve Február13, 2014 Valamennyire azért a b., verzió is mérvadó, hiszen a nyomtávszélesítőnek (meg a vele járó hosszabb csavaroknak) is van valamennyi tömege ami szintén a kerékcsapágyat terheli... sokan emiatt óva intenek ettől, mondván "idő előtt" elhalálozhat a kerékcsapágy, de azért ez még így is elég hosszú idő sztem... amúgy én is gondolkodom nyomtávszélesítőn, szintén csak hátra, de én csak olyan 12-14mm körüli méretben. Nekem ez az ami "túl bent van": Tehát ha már a 16-os nyári kerék amúgy is nagyobb (+ nehezebb + kijjebb van), mint a gyári 15-ös, akkor így is jobban terhelem a csapágyakat. Nem tudom mennyi lehet egy kerékcsapágy átlagos élettartama (ami persze az igénybevételtől függ), és mennyi a nagyobb kerék és nyomtávszélesítő általi többletterheléssel, de ha van vmi infótok róla, akkor ne tartsátok magatokban! ;) Nekem nagyjából ennyire lenne "bent" a kerék a 15-20mm-es szélesítéssel, mint neked nélküle... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
camaron Elküldve Február14, 2014 Megoszt Elküldve Február14, 2014 Így leméred, és a megfelelőt megveszed. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Február14, 2014 Megoszt Elküldve Február14, 2014 . Nem tudom mennyi lehet egy kerékcsapágy átlagos élettartama (ami persze az igénybevételtől függ), és mennyi a nagyobb kerék és nyomtávszélesítő általi többletterheléssel, de ha van vmi infótok róla, akkor ne tartsátok magatokban! ;) Nem érdemes ezen rágódni, ha szélesíteni akarsz, akkor csináld! Én tavaly cseréltem egy jobb első csapágyat, gyárinak kinéző volt benne, az autó óra szerint 220 ezer km.-t ment. Az ex Calibrámon 6 év alatt nem cseréltem csapágyat. Viszont keveset is megyek, évente 6-7 ezret. És mifelénk olyan igazán kutya rossz utak nem nagyon vannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts